Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

6.250 κεραυνοί την Τρίτη 11 Ιουνίου - Οι περισσότεροι σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα - ΦΩΤΟ


Τι κι αν το ημερολόγιο δείχνει 12 Ιουνίου, ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας παραμένει άστατος σαν να είχαμε Φθινόπωρο ή ακόμη και Χειμώνα. Ειδικά την Τρίτη καταγράφηκαν χιλιάδες κεραυνοί σε ολόκληρη τη χώρα, με την Πελλοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα να δέχονται τη μερίδα του λέοντος της κεραυνικής δραστηριότητας.
Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι βροχερός και σήμερα, στο μοτίβο που
συνέβη και την Τρίτη, με απότομη αλλαγή από το μεσημέρι και μετά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε σε ολόκληρη τη χώρα την Τρίτη, ήταν πως τις βροχές και καταιγίδες ακολούθησαν πάνω από 6.000 κεραυνοί, σύμφωνα και με το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ». 6250 κεραυνοί έπεσαν κυρίως στην ξηρά μέχρι τις 20:30 το βράδυ. Οι περισσότεροι από αυτούς έπεσαν στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Ήπειρο και στη Ρόδο.
Δείτε στον χάρτη τη γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ»την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019.
 
 Μετά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν πολλές περιοχές της ηπειρωτικές Ελλάδας, ο καιρός φαίνεται ότι θα αλλάξει άρδην με αποτέλεσμα να περιμένουμε ένα ιδιαίτερα θερμό διήμερο την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου ο υδράργυρος ειδικά την Παρασκευή θα προσεγγίσει ακόμη και τους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας.Οι περιοχές όπου κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και Παρασκευής θα επηρεαστούν είναι οι εξής:
– Κεντρική Μακεδονία (τοπικά)
– Δυτική Στερεά
– Δυτική Πελοπόννησος
– Ανατολική Στερεά (τοπικά)
– Ανατολική Πελοπόννησος (τοπικά).