Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ελικόπτερο σπέρνει τον πανικό στο Αίγιο

Toν χάρο με τα μάτια τους είδαν θαμώνες καφετεριών στην παραλιακή του Αιγίου το μεσημέρι της Κυριακής. Οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν το ελικόπτερο και λίγο έλειψε να πέσει πάνω στις καφετέριες.
Κάποιοι θαμώνες κοιτούσαν αποσβολωμένοι άλλοι πάλι τρόμαξαν και έφυγαν άρον άρον. Ευτυχώς ο πιλότος κατάφερε και απομάκρυνε το ελικόπτερο το οποίο στη συνέχεια πέταξε προς τον προορισμό του.

MAY's Democracy

In one of the most embarrassing and humiliating moments of UK's political history, PM Theresa May cancelled tomorrow's Parliament vote for her BREXIT plan, in a quite authoritarian way.

It is obvious that for May democracy means voting only when she has secured a favor result for her. This is the exact definition for democracy according to many authoritarian regimes. The delay of BREXIT defeating policy serves unknown purposes for both UK and EU.

Let's hope for her to understand that populism and extremism, that extraordinary

Where is real Macron?

Emmanuel Macron, the real leader that heroic French people elected to change France and Europe has vanished.

Not only he failed to balance illegal immigrants' lover Germany and provide an alternative solution to EU but he reached the point of challenging strong Euro-Atlantic bonds, in the favor of Russia and other authoritarian regimes.

Merkel Goes to Harvard!

Only as a joke could be considered Merkel's honorable visit to Harvard University, as a distinguished speaker during the 368th commencement on May 30th 2019 (https://www.thelocal.de/20181208/germanys-merkel-to-deliver-harvard-commencement-address).


Mrs Merkel's legacy is known (https://thedayaftergr.blogspot.com/2018/12/merkels-legacy.html) and she is the only responsible for EU's disintegration and the collapse of Great leaders' vision for a free and  United Europe.

ΤΗΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΕΜΠΝΕΕΙ «ΠΟΙΗΤΕΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ

Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3wpQIVoUDRPT3Z6jKo2-cexyV58mroaJiJ-1wqXFQ8mAsnbmfT-fdNkWWSTOIIEybjRoXxlxOVx5ft18HHrT8-RBE9v2KMGi-K4kGJUOECt-1vfbPPYCt8aJv8Kv5e7KQo2AvAQfdll34/s400/parakato.gr.jpg Μπορείς να αρκείσαι σε αυτό που σου προσφέρουν. Και να μην μετέχεις σε διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών ζωής. Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι αυτούς που διεκδικούν κάτι καλύτερο. Και με τον ιδιαίτερο τρόπο του εκ του προχείρου ποιητή δεν επιτρέπεται με συναισθηματική ελαφρότητα να υπονομεύεις το έμπρακτο ενδιαφέρον πολιτών για διεύρυνση των κοινών αγαθών και όσα αξίζουν στην κοινωνία. Οι πολίτες αυτοί δεν πρέπει να

Ηλίας Κασιδιάρης: Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την Ελληνική Αυγή

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, επικεφαλής της Παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» θα διεκδικήσει την Διοίκηση του Δήμου Αθηναίων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 
Η παρουσίαση της υποψηφιότητας θα λάβει χώρα στην Αίγλη Ζαππείου την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 7μμ. 

ΟΛΟΙ ( μέχρι στιγμής) ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ


Ποιοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες στην Περιφέρεια Αττικής
Οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» σας παρουσιάζουν τους μέχρι στιγμής υποψήφιους περιφερειάρχες και στις 13 Περιφέρειες της χώρας για τις εκλογές του Μαϊου 2019. Το ρεπορτάζ στηρίχθηκε  στις επίσημες ανακοινώσεις και συνεντεύξεις των υποψηφίων, των κομμάτων και σε δημοσιογραφικές πληροφορίες για υποψηφιότητες από το eklogika.gr . Πολλά μπορούν να αλλάξουν με νέες

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου


https://www.parapolitika.gr/images/thumbs_xlarge//2018-02/obfJ1UjEGW9vnGg7XKKL.jpg 
Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 13:00 στο κεντρικό κτίριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Γ. Μανιάτης: «Όχημα αλυτρωτισμού η Συμφωνία Πρεσπών - Ζητούνται απαντήσεις για τα σκάνδαλα ΣΥΡΙΖΑ»


(Σημεία συνέντευξης του Γ. Μανιάτη στην τηλεόραση του New Tv, Εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» με τον Γ. Παπαγιάννη)

Απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, σε όλα τα αμείλικτα ερωτηματικά που αναφύονται για τη σχέση του κ. Μ. Πετσίτη, ανθρώπου του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, με την εταιρεία ELFE - Λαυρεντιάδη, ζήτησε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ, καθ. Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του New Tv, εκπομπή "Αποκαλυπτικό Δελτίο" με τον Γ. Παπαγιάννη.
Ο Γ. Μανιάτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλα τα σκάνδαλα της

Παναιτωλικός-Απόλλων 2-1: Ελαφρά... τη καρδία / Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-1: «Χ»ρυσή αλλαγή ο Άλμπεργκ


Παναιτωλικός-Απόλλων 2-1: Ελαφρά... τη καρδία (vid)


Ο Παναιτωλικός επέστρεψε και πάλι στις νίκες επικρατώντας με 2 – 1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 στο ματς της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ενώ κατάφερε να πάρει τη νίκη, παρά τη

Αυτοί είναι οι 19 Δήμοι στην Πελοπόννησο που θα έχουν free WiFi


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/12/WiFi-free.jpg 
Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 2.800 δήμοι σε ολόκληρη την Ευρώπη που μέσ από το πρόγραμμα WiFi4EU κέρδισαν το κουπόνι ύψους 15.000 ευρώ για δωρεάν εγκατάστασης WiFi δικτύου με τον συνολικό προϋπολογισμό της πρωτοβουλίας να φτάνει τα 42 εκατ. ευρώ.
Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται
 Το παρών του στο γήπεδο του Μεσσηνιακού,έδωσε χθες  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης όπου παρέα με τις Θεματικές Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα παρακολούθησαν το ντέρμπι κορυφής στον 8ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Ασπρόπυργο όπου νικήτρια αναδείχτηκε με 1 - 0 η Μαύρη Θύελλα.

Καραμανλής – Μητσοτάκης συναντήθηκαν στην Αρκαδία!

 
Μία πολύ σημαντική συνάντηση έγινε περίπου μία ώρα πριν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Καλημέρα Αρκαδία», η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», στο χωριό Κάψια.
Παρόντες ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (η επίσκεψη του στην περιοχή μας ήταν ιδιωτική), ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην Γραμματείς της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Λευτέρης Ζαγορίτης και ο πρώην Υπουργός Νίκος Καλτεζιώτης.
Η συζήτηση ήταν σε φιλική ατμόσφαιρα και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο.
Φωτογραφικό υλικό εξασφάλισε αποκλειστικά το kalimera-arkadia.gr!

Μαυραλιθάρια :Εργα ουσίας και όχι βιτρίνας ...


https://d2wzo7cpkz5upz.cloudfront.net/photos2/Peloponisos/SSS/_TIP7201.jpg
 Η αδιαφορία συνεχίζεται...
Σε κανέναν δεν είπαν τίποτα,όλα κρυφά ,έτσι θα μας ζητήσουν την ψήφο τους;;;
Ξέρουν καλά ότι ο λαός ξεχνά,θα ξεχάσει όμως και τώρα;;;;

Το φράγμα που έφτιαξαν ανατολικά του χωριού μας ,έχει την ιστορία του .
Τραυματισμένο από τη θαλασσοταραχή ,με επικίνδυνη κλίση ,γράφει τη δική του ιστορία.Πολλοί πέρασαν το είδαν ,και απήλθαν!! Αλλοι κούνησαν το κεφάλι τους

Οι 223 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους που δεν ανέφερε ο Χαρίτσης – Στο Τυπογραφείο η Πρόσκληση του ΑΣΕΠ

Το ΑΣΕΠ έστειλε την 7η Δεκεμβρίου  προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο την 1ΠΔ/2018 Πρόσκληση – Ανακοίνωσή του, που περιλαμβάνει 557 κενές οργανικές θέσεις σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού και σε ΝΠΙΔ αυτών ...

airetos.gr

Ραψωματιώτης Δημήτρης: Ένας χρόνος από τις εκλογές στο Επιμελητήριο














Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τις εκλογές του Επιμελητηρίου, θέλω να ενημερώσω τα μέλη του, ότι σε έναν  φορέα που έχω υπηρετήσει για 25 σχεδόν χρόνια, βασική μου αρχή είναι,  ότι, μία “όχι καλή” ή και μια  “λάθος διοίκηση” είναι καλύτερη από “τη μη διοίκηση”.

Έτσι δεν ήταν δυνατόν, να μην προφυλάξω την λειτουργία του Επιμελητηρίου για

Ο πόλεμος του χρυσού στα πεδία της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι δικαστικές και αστυνομικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δήθεν λαθρεμπορίας χρυσού αποδεικνύουν ότι αυτή δεν ήταν «δεμένη». Και η ανακοίνωσή της, στις 28 Νοεμβρίου (με τον κ. Τσίπρα να θριαμβολογεί και να μιλά για ξεζουμίσματα από το βήμα της Βουλής εκείνη ακριβώς την ημέρα) ήταν αποτέλεσμα μιας παράδοξης πρεμούρας.
Όχι, δεν ήταν προχειρότητα. Ήταν η βιασύνη να βγει στη δημοσιότητα ένα

Κινητοποίηση Αγρωτών στην Τρίπολη


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)       
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/12/2018 ΣΤΙΣ 16:00

Συνάδελφοι, για 3η συνεχή χρονιά καταστρέφεται η παραγωγή μας  από τον δάκο. Σε πολλές περιοχές η ζημιά είναι ολοκληρωτική που πολλοί συνάδελφοι, μικροί παραγωγοί ,δεν θα βγάλουν ούτε το λάδι για το σπίτι τους. Οι ευθύνες γίνονται "μπαλάκι" μεταξύ κυβέρνησης - Περιφέρειας ενώ

Πέτρος Τατούλης «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βγαίνει μπροστά για τα δικαιώματα των Αμεα»




«Τομή στις πολιτικές των δικαιωμάτων των Αμεα στη χώρα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την ομιλία του, σε μια κατάμεστη αίθουσα με πολίτες και θεσμικούς εκπροσώπους των Αμεα από όλη την Ελλάδα, το συνέδριο «Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.

Η 13η αγωνιστική της Super League

Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1:  «Χ»αρακίρι στα Πηγάδια
Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστική της Super League καθώς ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό(10/12, 19:30) και ο Παναιτωλικός τον Απόλλων Σμύρνης(10/12,19:00).
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα χάρη σε τέρμα του Φερνάντεθ στις καθυστερήσεις.
Στο άλλο παιχνίδι η ΑΕΚ επιβλήθηκε εύκολα της Λαμίας με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 13΄ο Πόνσε ενώ το 2-0 προήλθε από αυτογκόλ του Αναστασιάδη στο 47'.
Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την νίκη μένοντας στο 1-1. Την ευκαιρία για να τον προσπεράσει στην βαθμολογία άδραξε ο Ατρόμητος που επιβλήθηκε του Άρη με 4-2.
Ο ΟΦΗ πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος ενώ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να οδηγεί την κούρσα νικώντας και την ΑΕΛ.
Η Βαθμολογία 


(Σε 12 αγώνες)
1.
ΠΑΟΚ
13
22-5
35
2.
Ατρόμητος
13
22-11
28
3.
Ολυμπιακός
13
18-9
27
4.
ΑΕΚ
13
22-7
23
5.
Παναθηναϊκός
13
22-12
19
6.
Άρης
13
17-16
19
7.
Ξάνθη
13
11-10
19
8.
Πανιώνιος
12
14-15
17
9.
Αστέρας
13
12-12
15
10.
Παναιτωλικός
12
15-17
15
11.
ΑΕΛ
13
11-17
14
12.
ΟΦΗ
13
12-20
11
13.
Λαμία
13
9-17
11
14.
ΠΑΣ Γιάννινα
13
8-19
11
15.
Λεβαδειακός
12
8-21
7
16.
Απόλλων Σμ.
12
4-21
2