Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Αυτοί είναι οι 19 Δήμοι στην Πελοπόννησο που θα έχουν free WiFi


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/12/WiFi-free.jpg 
Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 2.800 δήμοι σε ολόκληρη την Ευρώπη που μέσ από το πρόγραμμα WiFi4EU κέρδισαν το κουπόνι ύψους 15.000 ευρώ για δωρεάν εγκατάστασης WiFi δικτύου με τον συνολικό προϋπολογισμό της πρωτοβουλίας να φτάνει τα 42 εκατ. ευρώ.
Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου
ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΕΕ μέχρι και το 2020 θα διατεθούν 120 εκατομμύρια ευρώ για έως και 8.000 δήμους σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η χρηματοδότηση θα παρέχεται για δίκτυα που δεν υποκαθιστούν υπάρχουσες δωρεάν ιδιωτικές ή δημόσιες προσφορές με παρόμοια ποιότητα.
Ακολουθώντας την αρχή «first come first served», δελτίο WiFi4EU θα λάβουν οι πρώτοι 2.800 δήμοι. Κάθε κράτος-μέλος θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, θα ακολουθήσουν τρεις ακόμα κλήσεις ενδιαφέροντος για το WiFi4EU, ανά περίπου 6 μήνες. Σημειωτέον ότι τα δίκτυα που χρηματοδοτούνται από το WiFi4EU εκτός από δωρεάν θα είναι χωρίς διαφημίσεις και χωρίς συλλογή προσωπικών δεδομένων.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα 
Οι εληνικοί δήμοι που εγκρίθηκαν για το #WiFi4EU και θα παρέχουν σε κατοίκους & επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, χάρη στην χρηματοδότηση της ΕΕ , ανέρχονται σε 117, από τους οποίους οι 19 είναι από την Πελοπόννησο και είναι οι εξής:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 
ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΆΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ