Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Νεμέα : Eκδηλώσεις για τον αείμνηστο αρχαιολόγο και φιλέλληνα Στίβεν Μίλερ

  

Τους δημάρχους Σικυωνίων και Νεμέας συνάντησε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον οδικό άξονα Νεμέας – Κιάτου, που σύντομα θα παρθούν αποφάσεις απ’ την Οικονομική Επιτροπή

Επίσης, έγινε συζήτησε και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Νεμέα, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους απ’ το θάνατο του παγκοσμίου φήμης αρχαιολόγου και φιλέλληνα Στίβεν Μίλερ.

Ο αείμνηστος αρχαιολόγος, έφερε στο φως την Αρχαία Νεμέα.

Η Περιφέρεια θα στηρίξει τις εκδηλώσεις, ενώ προτίθεται να αναλάβει τη δαπάνη για την προτομή του φιλέλληνα Αμερικανού αρχαιολόγου.

Μακελειό στην Ανδραβίδα: Το τρίτο παιδί της οικογένειας βρήκε νεκρούς πατέρα, μητέρα και τα δυο αδέλφια του

 Σύνδεσμοι οπαδών 

Σοκ προκαλεί η είδηση πως μάνα, ο πατέρας και τα δύο από τα τρία παιδιά τους βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στην Ανδραβίδα.
Η οικογένεια είχε τρία ανήλικα αγόρια και γλίτωσε μόνο το ένα, το οποίο είναι ηλικίας περίπου 10 ετών. Το παιδί αυτό το είχε αποκτήσει η μητέρα με τον πρώην σύζυγό της.

Τα δύο νεκρά παιδιά, ηλικίας ενός και δύο ετών, βρέθηκαν στο εσωτερικό του σπιτιού με

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νύχτα-κόλαση στο Κίεβο λίγο πριν το τραπέζι του διαλόγου - Η Ρωσία κατέλαβε τη Χερσώνα

oukrania-vrady-arthro_2 

oug1

Για 7η ημέρα ο λαός της Ουκρανίας βιώνει την κόλαση που έχουν προκαλέσει τα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μία χώρα 45 εκατ. ανθρώπων, σχεδόν ίση με τη Γαλλία σε έκταση, εξακολουθεί να αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στη ρωσική πολεμική μηχανή, με τις αντοχές της, ωστόσο, ολοένα και να κάμπτονται. Μετά από 7 ημέρες βομβαρδισμών και μαχών σώμα με σώμα, ο ρωσικός στρατός εντείνει την πίεσή του και αργά -κατά τους Αμερικανούς- αλλά σταθερά, κυκλώνουν τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό στον ουκρανικό στρατό και σε όσους αμάχους επέλεξαν να μείνουν ή δεν κατάφεραν να διαφύγουν.

Μητσοτάκης: «Ο ΟΗΕ μίλησε ξεκάθαρα και δυνατά»

 Κυριάκος Μητσοτάκης 

«Ο ΟΗΕ μίλησε ξεκάθαρα και δυνατά καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή η ιστορική ψήφος δεν είναι μόνο έκφραση διεθνούς αλληλεγγύης, αλλά άμεση απαίτηση από τη #Ρωσία να αποσύρει αμέσως και πλήρως τα στρατεύματά της. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που καταδικάζει την εισβολή και απαιτεί την άμεση απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την καταδίκη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με 141 χώρες να ψηφίζουν υπέρ, πέντε να ψηφίζουν κατά και 35 να απέχουν.


Διάγγελμα Μακρόν: Μόνος του ο Πούτιν έχει διαλέξει τον πόλεμο

Μακρόν

Διάγγελμα προς τον γαλλικό λαό με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία απηύθυνε ο Εμανουέλ Μακρόν, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10 και 11 Μαρτίου, στις Βερσαλίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε ότι τα ρωσικά

Κορονοϊός: Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο – Τι ανακοίνωσε το υπ. Υγείας

 Επίσημο: Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο – Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής η Κυβέρνηση 

Αποδεκτή έγινε από την Κυβέρνηση η πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας: «Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ θα περιλαμβάνει άρση των περιορισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσον αφορά την πληρότητά τους, η οποία επιστρέφει στο 100%.

Βαθμολογία Super League: Αύξησε στο +15 την διαφορά του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ και στο +22 από την τρίτη ΑΕΚ!

Βαθμολογία Super League: Αύξησε και άλλο την διαφορά ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός! 

Με δύο εξ αναβολής ματς ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Super League. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα με 5-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη, ενώ η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με τον ΠΑΟΚ (1-1) στο ΟΑΚΑ.

Ως εκ τούτου, οι πρωτοπόροι Πειραιώτες αύξησαν και άλλο την διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και την τρίτη ΑΕΚ και οδεύουν ολοταχώς για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος! 

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετράει πλέον 65 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ στο -15 με 50 βαθμούς και η ΑΕΚ στο -22 με 43.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1:Ούτε με παίκτη παραπάνω για πάνω από 70 λεπτά δεν κερδίζουν οι «κιτρινόμαυροι»! / Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της «Ένωσης» σε διοίκηση και παίκτες

 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο της «Ένωσης» σε διοίκηση και παίκτες 

Ο Αργύρης Γιαννίκης έφυγε αλλά τα προβλήματα παραμένουν στην ΑΕΚ και το ντεμπούτο του υπηρεσιακού Σωκράτη Οφρυδόπουλου δεν έφτανε για να τα καλύψει...

Αποδείχθηκε στο εξ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ αφού οι κιτρινόμαυροι παρότι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 20 λεπτό δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον «δικέφαλο του βορρά» για πρώτη φορά εντός έδρας από το Νοέμβρη του 2017!  

Το 1-1 διατήρησε το +7 των Θεσσαλονικέων επί των «κιτρινόμαυρων» που απέχουν 4 πόντους του 4ου Παναθηναϊκού...

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-1: Θρυλική «καταιγίδα» και αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα

 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-1: Θρυλική «καταιγίδα» και αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Απλώς το βραδάκι της Τετάρτης (2/3) στο Καραϊσκάκη, ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να δει τον Ολυμπιακό που θα ήθελε να βλέπει από το ξεκίνημα της σεζόν. Ένας Ολυμπιακός που γυάλιζε το μάτι του από το ξεκίνημα κόντρα στον άτολμο Αστέρα Τρίπολης και τελικά κατάφερε με μπαλάρα στο δεύτερο ημίχρονο και πέντε τέρματα σε διάστημα 40 λεπτών να φτάσει στο επιβλητικό 5-1! Μεγάλη βραδιά για τον Μάριο Βρουσάι που όχι μόνο άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά έδειξε στον Μαρτίνς ότι κακώς δεν τον είχε βάλει νωρίτερα στο ροτέισον. Ο Καρβάλιο εμφάνισε ξανά ένα μέρος της υψηλής ποιότητάς του, ενώ για τον Βαλμπουενά τα λόγια πλέον είναι περιττά. Ο άνθρωπος δείχνει ότι είναι σε άλλο επίπεδο! 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.441 νέα κρούσματα ( 258 στην Μεσσηνία, 179 στην Κορινθία, 531 στην Αχαΐα.)

Μικρή  μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού , καθώς σε σχέση με χθες, ( -324) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.441 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 968) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (473) .  

  Συγκεκριμένα

Επτακόσια εξηντατέσσερα ( 764 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 179  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 258 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 327 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (120) Αρκαδίας (115) και Λακωνίας (92).

Επίσης άλλα 677νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 531) και Ηλείας (146).   

Σήμερα 2 / 3 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.441 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 206.600 (106.871 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 2 / 3 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 531),  Μεσσηνίας  (258),  Κορινθίας (179), Ηλείας (146), Αργολίδας (120), Αρκαδίας (115) και Λακωνίας (92)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                78.201

Π.Ε. Κορινθίας           30.805

Π.Ε. Μεσσηνίας         30.035

Π.Ε. Ηλείας                23.323

Π.Ε. Αργολίδας          18.400

Π.Ε. Αρκαδίας            15.767

Π.Ε. Λακωνίας           12.273