Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-1: Θρυλική «καταιγίδα» και αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα

 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-1: Θρυλική «καταιγίδα» και αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα 

Η αντίστροφη μέτρηση για τη φιέστα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Απλώς το βραδάκι της Τετάρτης (2/3) στο Καραϊσκάκη, ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να δει τον Ολυμπιακό που θα ήθελε να βλέπει από το ξεκίνημα της σεζόν. Ένας Ολυμπιακός που γυάλιζε το μάτι του από το ξεκίνημα κόντρα στον άτολμο Αστέρα Τρίπολης και τελικά κατάφερε με μπαλάρα στο δεύτερο ημίχρονο και πέντε τέρματα σε διάστημα 40 λεπτών να φτάσει στο επιβλητικό 5-1! Μεγάλη βραδιά για τον Μάριο Βρουσάι που όχι μόνο άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά έδειξε στον Μαρτίνς ότι κακώς δεν τον είχε βάλει νωρίτερα στο ροτέισον. Ο Καρβάλιο εμφάνισε ξανά ένα μέρος της υψηλής ποιότητάς του, ενώ για τον Βαλμπουενά τα λόγια πλέον είναι περιττά. Ο άνθρωπος δείχνει ότι είναι σε άλλο επίπεδο! 

Ο Μάριος Βρουσάι ήταν η νέα προσθήκη από τις λεγόμενες «ρεζέρβες» στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Αντικατέστησε αυτή τη φορά τον Κένι Λαλά , ενώ στο άλλο άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Ρέαμπτσιουκ αντί του Κίτσου που είχε ξεκινήσει με τον ΟΦΗ. Με 4-2-3-1 παρέταξε τους πρωταθλητές ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας τον Βατσλίκ στα γκολπόστ, τους Βρουσάι, Σωκράτη, Μανωλά και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά δίδυμο στα χαφ, τον Καρβάλιο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τικίνιο και τους Αγκιμπού και Μασούρα στα φτερά. Από την άλλη πλευρά ο Μίλαν Ράσταβατς που δεν είχε τον Μπαράλες στη διάθεσή του, κατέβασε έναν Αστέρα Τρίπολης με αμυντικούς προσανατολισμούς και με σκοπό να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο χορτάρι με σκοπό να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα. «Έπνιξαν» με το πρέσινγκ ψηλά τον Αστέρα, αναγκάζοντάς τον στα πρώτα 5 λεπτά να μην μπορεί να περάσει τη μεσαία γραμμή. Η πίεση που ασκούσαν οι Τικίνιο, Αγκιμπού, Καρβάλιο και Μασούρας ήταν τέτοια που δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να ανασάνουν. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 13’ με ένα μακρινό σουτ του Μαντί Καμαρά που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 16’ ο Αστέρας διαμαρτύρεται για πέναλτι του Βατσλίκ στον Μπενίτο (υπάρχει ένα σπρώξιμο με το αριστερό χέρι, αλλά ο Παπαπέτρου ήταν κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι) σε μία φάση που ήταν αποτέλεσμα μίας κακής ενέργειας του Τσέχου γκολκίπερ που αντί να απομακρύνει την μπάλα, ήθελε να ντριμπάρει τον επιθετικό των Αρκάδων. Στο 20’ ο Ολυμπιακός απείλησε με την κοντινή κεφαλιά του Τικίνιο που έδιωξε πάνω από τη γραμμή ο Τασουλής και στη συνέχεια έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τον Μάριο Βρουσάι που πήρε πολλές πρωτοβουλίες και τον Καρβάλιο, γυρόφερνε συνεχώς έξω από την περιοχή. Ο Τσιφτσής ωστόσο έφτασε πολύ κοντά στο να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, αλλά ο Εμβιλά στο 45’ δεν αξιοποίησε σε πρώτη φάση την εξαιρετική προσπάθεια του Καρβάλιο από τα αριστερά και εν συνεχεία την πάσα «πάρε-βάλε» του Ελ Αραμπί. Ανενόχλητος ο Γάλλος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά 0-0. Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή 73% έναντι 27% του Αστέρα.

Ο Μαρτίνς έβαλε με το ξεκίνημα του β’ μέρους τους Βαλμπουενά και Σισέ αντί των Αγκιμπού και Μανωλά. Την ίδια στιγμή είδε τους Βρουσάι και Καρβάλιο να οργιάζουν (μαζι με τον Βαλμπουενά φυσικά) και από εκεί που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 0-0 στο δεύτερο ημίχρονο, βρέθηκε προηγούμενος στο σκορ με 3-0 στο 57’! Στο 52’ ο Παπασταθόπουλος είπε «ευχαριστώ στο πολύ καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Βαλμπουενά και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 54’ από προσπάθεια που ξεκίνησε με τους Βαλμπουενά και Βρουσάι, ο Καρβάλιο έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα που έγραψε το 2-0 και στο 57’ ο Βρουσάι με σέντρα ακριβείας από τα δεξιά, έδωσε την ευκαιρία στον Μασούρα με κεφαλιά να σημειώσει το 3-0. Ήταν ένα εκρηκτικό εξάλεπτο για τον Ολυμπιακό (52’-57’), με τους «ερυθρόλευκους» να μην δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν. Στο 69’ πάλι από καλχοτυπημένο «στημένο του Βαλμπουενά, ο Μπουχαλάκης βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και αφού πρώτα μεσολάβησε μία κεφαλιά – πάσα του Ελ Αραμπί, έκανε με κοντινό πλασέ το 4-0. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, αλλά ο Αστέρας σε μία αντεπίθεσή του κατάφερε να μειώσει με τον Καρμόνα σε 4-1, έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ριέρα από τα δεξιά. Τελικά, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλο τέρμα να προσφέρει στον κόσμο του που αψήφησε το κρύο και βρέθηκε στο Καραϊσκάκη. Μία ωραία μπαλιά του Μπουχαλάκη στον Ρέαμπτσιουκ, η πάσα με τη μία του Μολδαβού στον Γκάρι και... 5-1 με τον Ροντρίγκες στο 84'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρουσάι, Μανωλάς (46’ Σισέ), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (61’ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού (46’ Βαλμπουενά), Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35’ λ.τρ. Ελ Αραμπί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (81’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο (69’ Κανελλόπουλος), Καπίγια (46’ Ριέρα), Κρέσπι, Καρμόνα, Καστάνιο, Μπενίτο (68’ Σονί), Σίτο (58’ Τιλίκα), Χριστόπουλος.