Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Κύπελλο Ελλάδος: Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Θα ξεχαστεί γρήγορα, ανοιχτοί λογαριασμοί

Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Θα ξεχαστεί γρήγορα, ανοιχτοί λογαριασμοί
Τριήμερο Κυπέλλου αυτή την εβδομάδα.Σ'ήμερα ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία και έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Το αήττητο του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις διατηρήθηκε και στη Λαμία, αφού έμεινε στο 0-0 στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης. 

Εκτακτο: Συμφωνία Κυβέρνησης με UEFA-FIFA: Αποβολή από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για όσες ΠΑΕ δεν τηρήσουν τους νέους κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο

“Σεισμός” στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Αποβολή από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για όσους δεν συμμορφωθούν!
 Ραγδαίες είναι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο! FIFA και UEFA δεν… αστειεύονται και στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν την ελληνική Κυβέρνηση στην επανεκκίνησή του, είναι έτοιμες για αυστηρές ποινές προς τους παραβάτες.
Για «βασική συναντίληψη» στα ζητήματα που συζητήθηκαν στις διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, με την UEFA στην Ελβετία, αλλά και στην επικοινωνία με τη FIFA, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Tο επενδυτικό ενδιαφέρον στο επίκεντρο των συναντήσεων του Κ. Μητσοτάκη στο Αμπού Ντάμπι

 
 

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με επενδυτές και με το διάδοχο του θρόνου του Εμιράτου του Αμπού Ντάμπι

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Αμπού Ντάμπι για την Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με επενδυτές και το διάδοχο του θρόνου του Εμιράτου, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν. Μετά από τη συνάντηση

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Άμπου Ντάμπι.

 

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο προκαθήμενος της ορθόδοξης εκκλησίας

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Άμπου Ντάμπι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την εκδήλωση «Human Fraternity», ένα χρόνο μετά την υπογραφή του Human Fraternity Document, το οποίο αναφέρεται στη σημασία του διαθρησκευτικού διαλόγου, της ανεκτικότητας και της αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευμάτων.

Η ECORAP επιθυμεί να προσλάβει εργάτες παραγωγής.


Η
ECORAP επιθυμεί να προσλάβει εργάτες παραγωγής.

Η ECORAP, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, ζητά να προσλάβει εργάτες στην παραγωγή, στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΥ στο Μπολάτι Κορινθίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας - πληροφορίες: 27410 56001
Βιογραφικά στο email: eco@rapgroup.gr 


ECORAP

Δημόσιο -Επιλογή Προϊσταμένων: Ποιοι αποκτούν προβάδισμα με τις νέες ρυθμίσεις (παραδείγματα)

 
 Πλήρη αλλαγή στάθμισης της μοριοδότησης των υποψηφίων προϊσταμένων, με ενίσχυση της εμπειρίας σε θέσεις ευθύνης, σε βάρος των τυπικών προσόντων, φέρνει το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συντελεστής μοριοδότησης της ομάδας των τυπικών εκπαιδευτικών προσόντων (τίτλοι σπουδών κ.λπ.) πέφτει στο 33% (από 40% με το ισχύον πλαίσιο), αυξάνεται ο

ΑΣΕΠ: Για ποιες προκηρύξεις έρχονται αποτελέσματα

 
 Μέσα στον πρώτο 15θημερο του Φεβρουαρίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΣΕΠ, να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων για 12 θέσεις ΠΕ (8) και ΤΕ (4) στη Βουλή των Ελλήνων (Προκήρυξη 1Κ/2019).
Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη προκήρυξη η οποία είχε εκδοθεί τον Μάρτιο του 2019, υποβλήθηκαν συνολικά 953 αιτήσεις (579 αιτήσεις για την κάλυψη των 8 θέσεων κατηγορίας Π.Ε. και 374 αιτήσεις για την κάλυψη 4 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε.). Δηλαδή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι 1 προς 79 συνολικά (1 προς 72 για ΠΕ και 1 προς 93 για ΤΕ).
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εντός Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι οριστικοί πίνακες για την μεγάλη προκήρυξη εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΠΕ, για την οποία υποβλήθηκαν συνολικά 28.097 αιτήσεις.

aftodioikisi.gr
 

Συντάξεις Μαρτίου 2020: Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία


Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

«Κίνητρο» 25 εκατ. στους δήμους για να φιλοξενήσουν μετανάστες (έγγραφο)


Χρήματα στους δήμους προκειμένου να δεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες δίνει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις ΜΚΟ, που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του ΥΠΡΟΠΟ «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής

Τι θα κάνουν στους Δήμους τα νέα, υποχρεωτικά, Αυτοτελή Τμήματα Πολιτικής Προστασίας - Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο

Yποχρεωτική δημιουργία ενός Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Δήμο, άμεσα υπαγόμενου στο Δήμαρχο, προβλέπει το αρ.21 του Νομοσχεδίου περί Πολιτικής Προστασίας που ψηφίζεται στη Βουλή.  ...

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ


Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων Περιστερεώνα και Χαϊκάλη στις τοπικές κοινότητες Πουλίτσας και Ευαγγελίστριας του Δήμου Βέλου Βόχας. Λόγω των πρωτοφανών έντονων βροχοπτώσεων και πλημυρών που σημειώθηκαν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2018 με την ονομασία «Ζορμπάς» και των τεράστιων ζημιών – καταστροφών που προκλήθηκαν την χρονική αυτή περίοδο, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας προέβη σε άμεσες εργασίες απόφραξης τεχνικών και αγωγών των ρεμάτων καθώς και στην απομάκρυνση φερτών

Κοπή πρωτοχρωνιάτικης πίτας ΕΠΣ Κορινθίας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, του συνδέσμου διαιτητών και του Συνδέσμου Προπονητών του Νομού Κορινθίας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
Αντάλλαξαν ευχές σε εορταστικό κλίμα και ατμόσφαιρα αθλητικής οικογένειας. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η ΠΕ Κορινθίας» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιολής «έχουν ως προτεραιότητα την προσφορά στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδά του. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε δράσεις στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και αναμένοντας προτάσεις των σωματείων, να βοηθήσουμε προκειμένου το ποδόσφαιρο να έχει τη θέση που του αξίζει και που ο νομός μας το εκπροσωπεί και σε εθνικό επίπεδο.
Ο κ. Γκιολής απένειμε «Κύπελλο Ήθους» στο Αθλητικό Σωματείο Λαύκας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη