Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Κύπελλο Ελλάδος: Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Θα ξεχαστεί γρήγορα, ανοιχτοί λογαριασμοί

Λαμία-Ολυμπιακός 0-0: Θα ξεχαστεί γρήγορα, ανοιχτοί λογαριασμοί
Τριήμερο Κυπέλλου αυτή την εβδομάδα.Σ'ήμερα ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία και έτσι η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Το αήττητο του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις διατηρήθηκε και στη Λαμία, αφού έμεινε στο 0-0 στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης. 

Οι Πειραιώτες που παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στην αρχική τους ενδεκάδα δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πρόβλημα συνοχής, αφού έπαιξε με πολλές αλλαγές και αυτό του κόστισε στη δημιουργία φάσεων. Έβγαλε, βέβαια κάποιες φάσεις, αλλά όχι πολλές, τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκε κι έτσι την άλλη εβδομάδα στο Φάληρο θα ξεκαθαρίσει ποια από τις δύο ομάδες θα περάσει στα ημιτελικά.
Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν η ομάδα που πήρε την κατοχή της μπάλας και τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Το ενδιαφέρον εστιαζόταν κυρίως στον Καφού που έκανε το ντεμπούτο του και στον Φορτούνη που έπαιξε βασικός για πρώτη φορά. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 1ο λεπτό λανθασμένα υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή μόνος και στο γύρισμα του απομάκρυνε ο Τζανετόπουλος. Η ομάδα του Πειραιά συνέχιζε να ελέγχει τον αγώνα και η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 22’ όταν ο Φορτούνης πέρασε την κάθετη πάσα στον Χασάν, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, αφού τον πρόλαβε ο Ασίγκμπα. Στο 26’ ο Αβραάμ πέρασε ωραία μπαλιά προς τον Χασάν, αλλά εκείνος πιέστηκε από τον Βύντρα και δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να ελέγχουν το παιχνίδι, να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φανερό πως υπήρχε έλλειψη στη δημιουργία φάσεων. Ο Μαρτίνς εντόπιζε το πρόβλημα στο δίδυμο Καμαρά, Καφού, οι οποίοι έπαιξαν βασικοί για πρώτη φορά. Γι’ αυτό και ζητούσε από τον Πορτογάλο μέσο να παίζει πιο κοντά στον Φορτούνη. Γενικά το ματς δεν είχε πολλές συγκινήσεις αν και στο 38’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με το σουτ του Ραντζέλοβιτς έξω από την περιοχή, αλλά ο Θοεδωρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με το 0-0 να μην αλλάζει.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο γήπεδο. Στο 49’ ο Καμαρά έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή που ανάγκασε τον Θεοδωρόπουλο σε μία δύσκολη απόκρουση. Στη συνέχεια μάλιστα ο Ραντζέλοβιτς βρέθηκε μόνος εντός μικρής περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας και κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 53’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ με τη μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ήταν ο Αβραάμ και έφερε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά Τοροσίδης και Σισέ δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν καλά για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Λαμία σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο έδειχνε να παίζει με περισσότερο θάρρος. Έψαχνε και αυτή τις στιγμές της στο παιχνίδι κυρίως σε κόντρα επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός παρά την υπεροχή του δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Μαρτίνς συνέχισε να ζητάει να πιέσει η ομάδα του ψηλά έτσι ώστε να μπορέσει να βρει κενά στην άμυνα της Λαμίας. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει ευκαιρίες και το 0-0 να φαίνεται πως δύσκολα θα αλλάξει. Στο 76’ ο Βρέσκας καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Λαμίας σε ανατροπή του Μπιανκόνι από τον Αβραάμ, αλλά από το VAR ακυρώθηκε το πέναλτι, διότι ο επιθετικός της ομάδας της Φθιώτιδας ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στα αξιοσημείωτα του δεύτερου ημιχρόνου το γεγονός πως έκανε το ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα και ο Εμρέ Μορ, ο οποίος έπαιξε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης παίρνοντας λίγες προσπάθειες. Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η πρόκριση θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Βάντερσον, Τζανετόπουλος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88’ Βλαχομήτρος), Σασί (69’ Μπιανκόνι), Βιγιάλμπα, Σάλιακας,Τιρόνε (73’ Νιασέ)
Ολυμπιακός: Αλέν, Τοροσίδης, Σισέ, Παπαδόπουλος, Γκασπάρ, Καμαρά, Καφού, Λοβέρα (84’ Μασούρας), Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς (55’ Μορ), Χασάν (82’ Σουντανί).

=======
Οι αγώνες  Κυπέλλου συνεχίζονται  αύριο Τετάρτη (5/2), με το μεγάλο παιγνίδι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί  στην Τούμπα. 
Δύσκολη αναμέτρηση περιμένει και την ΑΕΚ στο Αγρίνιο απέναντι κόντρα στον Παναιτωλικό.  
Οι αγώνες ολοκληρώνονται την Πέμπτη (6/2) με τον αγώνα Άρης - Ατρομήτος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος:

Τρίτη (4/2)

Λαμία - Ολυμπιακός 0 - 0

Τετάρτη (5/2)

17:00 Παναιτωλικός - ΑΕΚ (Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη)
21:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (Cosmote Sport 1HD)

Πέμπτη (6/2)

19:00 Άρης - Ατρόμητος (Cosmote Sport 1HD)