Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Αποσύρεται από την πολιτική ο Φρανσουά Φιγιόν

Αποσύρεται από την πολιτική ο Φρανσουά Φιγιόν
Την απόσυρσή του από την πολιτική και την αφοσίωσή του στην οικογένειά του, ανακοίνωσε ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κατετάγη τρίτος στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών. 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, σημείωσε πως “Δεν έχω πλέον τη νομιμοποίηση να συμμετάσχω στον αγώνα των Ρεπουμπλικανών στις βουλευτικές εκλογές. Θέλω να γίνω ξανά ένας απλός μαχητής της παράταξης, να κοιτάξω τις ανάγκες της οικογένειάς μου”.

Οργή στην Γαλλία για τον Μακρόν - Πανηγύρισε σαν να κέρδισε ήδη τις εκλογές!

Οργή στην Γαλλία για τον Μακρόν - Πανηγύρισε σαν να κέρδισε ήδη τις εκλογές!
Κύμα οργής έχει ξεσπάσει στην Γαλλία κατά του Εμμανουέλ Μακρόν, για μια κίνηση που έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α' γύρου των προεδρικών εκλογών.
Οι επικριτές του λένε μεν ότι είναι θεμιτό να γιορτάσει τη νίκη του, αλλά όχι με τον τρόπο που το έκανε.
Όπως λένε, η επιλογή του να γιορτάσει σε μια brasserie στο 6ο και ακριβό διαμέρισμα του Παρισιού, στην "La Rotonde", όπου το χαβιάρι και η σαμπάνια έδιναν και έπαιρναν, έδειξε αν μη τι άλλο αλαζονεία.

Μπροστά στη λαιμητόμο

Σκουρλέτης στην aftodioikisi.gr: Όριο σε θητείες αιρετών –Ανοιχτός για απλή αναλογική (βίντεο)


 Την θέσπιση ανώτατου ορίου θητειών για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης,  προαναγγέλλει στo α΄ μέρος της συνέντευξής του στην aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. «Είναι μέσα στη σκέψη μας η καθιέρωση θητειών, το ερώτημα που έχουμε αφήσει για την ώρα, δεν έχουμε καταλήξει αν η θητεία αυτή θα είναι πενταετία ή αν θα ξαναγυρίσουμε στα τέσσερα χρόνια, αυτό θα καθορίσει ίσως και τον αριθμό των θητειών. Να είναι δύο αν είναι πενταετία, να είναι τρεις αν είναι τετραετία», λέει χαρακτηριστικά.
Περισσότερα στην aftodioikisi.gr  και στο παρκάτω βίντεο

Μονιμοποίηση έως 30.000 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ -Μετά την αξιολόγηση

Το θέμα της μετατροπής των συμβάσεων εργαζόμενων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ σε αορίστου χρόνου, το οποίο έχει αποκαλύψει και αναδείξει σε όλες του τις πτυχές η aftodioikisi.gr, ανασύρει σε πρωτοσέλιδό του το “Εθνος της Κυριακής”. Υπό τον (λανθασμένο) τίτλο “Οριστική λύση για 30.000 συμβασιούχους” επαναλαμβάνει οτι η κυβέρνηση δρομολογεί μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, δηλαδή, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στα τέλη Μαΐου.
Σύμφωνα με όσα γνωστά επαναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση και

Εκπληκτικές εικόνες: Έτσι φαίνεται η Γη και η Σελήνη από τον Κρόνο!

Εκπληκτικές εικόνες: Έτσι φαίνεται η Γη και η Σελήνη από τον Κρόνο!
Η απόσταση που χωρίζει τη Γη από τον «Άρχοντα των δακτυλιδιών» είναι 1,4 δισ. χιλιόμετρα.
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Γης, που τράβηξε το Cassini στις 12 Απριλίου από απόσταση περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων και δείχνει τον μικροσκοπικό πλανήτη μας σαν μια κουκίδα φωτός ανάμεσα στους γιγάντιους δακτυλίους του Κρόνου.

Νέα χαρακτηριστικά σύντομα στο Facebook

Νέα χαρακτηριστικά σύντομα στο Facebook

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Χοσέ όπου παρουσιάστηκαν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται σύντομα να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα στο Facebook είναι το AR Studio, η αναβάθμιση του εργαλείου άμεσων μηνυμάτων Messenger, το Facebook Spaces που χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, καθώς και η διάθεση της εφαρμογής Workplace, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού και στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη της Μπρατισλάβας

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 24 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κεντρικούς ομιλητές την Πρόεδρο της Άνω Βουλής της Ολλανδίας κ. Ankie Broekers-Knol, την Πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου κ. Malu Dreyer και τον Πρόεδρο της Βουλής της Ιρλανδίας κ. Sean O Fearghail άρχισε η συζήτηση γύρω από τη δεύτερη θεματική ενότητα της Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων της Ε.Ε. στην Μπρατισλάβα, που αφορά την ανάγκη μεγαλύτερης επικοινωνίας των κοινοβουλίων με την κοινωνία.
Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στη συνεργασία σας με τις αιρετές Περιφέρειες κ.Φωτίου;




Από το Δεκέμβριο του 2015, κατά τη διαδικασία διαβούλευσης με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, θέσαμε ως κατεξοχήν δράση την ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινωνικής Πύλης Πελοποννήσου και καταθέσαμε και τον πρότυπο κοινωνικό σχεδιασμό. Επ’ αυτού

150.000 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Σικυωνίων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Σικυωνίων με 150.000 ευρώ για την υλοποίηση εργασιών αντιμετώπισης του φαινομένου της λειψυδρίας και τις αναγκαίες ενέργειες αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.
Με την αξιοποίηση της  ενίσχυσης αυτής ο Δήμος Σικυωνίων θα μπορέσει να αμβλύνει τα προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται στην περιοχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και θα συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση των συνθηκών ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου.


Κόρινθος, 24.04.2017
Γραφείο Τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας