Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Γενέθλια με 3άρα και 40 κούπες o Θρύλος! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 3 - 0


Ο Ολυμπιακός ανήμερα των 88ων γενεθλίων του, πανηγύρισε την κατάκτηση του 40ού πρωταθλήματος στην ιστορία του επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΚ στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη», που είχε φορέσει τα γιορτινά του και περίμενε το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου για να αποθεώσει τους «ερυθρόλευκους»!
Εχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που σκόραρε δις (14', 56'), ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, όμως ήταν καλύτερος από την Ενωση κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση της νίκης και συνάμα του πρωταθλήματος.
Με τον Αβραάμ λοιπόν να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά μετά τον Γενάρη του 2010 (6/1) και πάλι σε ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (1-2) ο Ολυμπιακός έχοντας σε πολύ καλή ημέρα εκτός του διεθνούς στόπερ και τους Αμπντούν, Παπάζογλου και Τζιμπούρ (σ.σ.: έφτιαξε δυο γκολ) έφτασε στο «τρίποντο» και στον τίτλο. Επανεμφανίστηκε ο Φουστέρ έπειτα από καιρό, τραυματίες αποχώρησαν Γκρέκο, Ιμπαγάσα.
Το παιχνίδι εξελίχθηκε όπως ακριβώς το περιμέναμε, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι και την ΑΕΚ να έχει αμυντικούς προσανατολισμούς και να προσπαθεί με διπλή ζώνη άμυνας να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του Κωνσταντόπουλου.
Η πρώτη φάση του παιχνιδιού πάντως άνηκε στους «κιτρινόμαυρους» με τον Φούντα να κινείται έξω από την περιοχή και να σουτάρει λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε με μια φάση διαρκείας στα καρέ της Ενωσης, με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ από το οποίο προήλθε και το γκολ.
Σε πρώτη φάση οι «κιτρινόμαυροι» απομάκρυναν, όμως η μπάλα έφτασε στον Χολέμπας, ο οποίος σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Τζιμπούρ έβγαλε σε θέση φορ τον Αβραάμ, ο οποίος με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ!
Με τον Ολυμπιακό να απειλεί κυρίως από τα άκρα, καθώς στο κέντρο υπήρχε μεγάλος συνωστισμός και δεν πέρναγε κάθετη μπαλιά, οι «ερυθρόλευκοι» τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια κι έτσι ως το φινάλε του ημιχρόνου δεν είδαμε άλλη μεγάλη φάση, με εξαίρεση μια φιλόδοξη προσπάθεια του Μανωλά (40') που δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους Πειραιώτες.

Στο 38' ο Μίτσελ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Γκρέκο τραυματίστηκε και μπήκε στο ματς ο Μασάντο, που πήρε τη θέση του Ιταλού πίσω από τον Τζιμπούρ.
Η Ενωση μπήκε πιο καλά στην επανάληψη κι απείλησε με τον Φούντα στο 46', με τον άσο της ΑΕΚ να βγαίνει στην κόντρα και να τελειώνει τη φάση μόνος του με σουτ πάνω στον Μέγερι.
Η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 50' όταν ο Γκερέιρο έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Κορδέρο, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Μέγερι, όμως έκανε πολύ κακό τελείωμα και έστειλε τη μπάλα άουτ!
Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, πλήρωσαν για άλλη μια φορά την αδράνειά τους σε στημένη φάση. Έπειτα από κομπίνα, ο Χολέμπας βρέθηκε μόνος του, είχε το χώρο και τον χρόνο να τελειώσει τη φάση, όμως άνοιξε το κοντρόλ, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Αβράαμ Παπαδόπουλος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 56' σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς!
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 62' όταν ο Τζιμπούρ έσπασε το τεχνητό οφσάιντ της αντίπαλης ομάδας, κινήθηκε από δεξιά, σέντραρε παράλληλα και συρτά στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που ο Αμπντούν από κοντά έκανε το 3-0.
Ο Λίνεν μην έχοντας τίποτα να χάσει, έβαλε τον Τσίτα στο ματς, ο οποίος έπαιξε παρτενέρ του Φούντα στο 4-4-2 και στον «ρόμβο» του Γερμανού. Το ίδιο σχήμα επέλεξε κι ο Μίτσελ, που έριξε στο ματς τον Ιμπαγάσα αντί του Βλαχοδήμου, με τον «Κάνιο» να παίζει στην κορυφή του ρόμβου.
Ο Αργεντινός στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και στο 75' έδωσε την θέση του στον Φουστέρ που επανεμφανίστηκε μετά από δυο μήνες. Στο 76' έκανε ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα ο Ανάκογλου, που μπήκε στη θέση του τραυματία Φούντα.
Τελευταία καλή φάση ήταν αυτή του 90+2' όταν ο Μανιάτης έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια «σημάδεψε» το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου. Το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν σε εξέδρα και αγωνιστικό χώρο την κατάκτηση του τίτλου, του 40ού στην ιστορία των Πειραιωτών, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Γκρέκο (38' λ.τ. Μασάντο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (65' Ιμπαγάσα, 75' λ.τ. Φουστέρ), Τζιμπούρ
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Ρίκκα, Φέτσης (69' Τσίτας), Κορδέρο (90' Αναστασόπουλος), Φούντας (76' λ.τ. Ανάκογλου), Γκερέιρο, Κατίδης

Νίκη του Παμφενεατικού μέσα στον Άσσο

Πολύ μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία για τον Παμφενεατικό, ο οποίος επικράτησε με 1-2 του Ολυμπιακού Άσσου, υποχρεώνοντάς τον μάλιστα στην πρώτη του φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.
Στο 22’ μετά από όμορφη ενέργεια του Μπιτσούνη, ο Σοφός με πλασέ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Μπούγο, σημείωσε το 1-0 , ο οποίος στο 43' έχασε την ευκαιρία για το 2-0.  Στο 45'  ο Ελευθερίου ισοφάρισε γιά την ομάδα του Φενεού σε 1-1.
Στο 52’,  ο Παπαθανασόπουλος της ομάδας του Άσσου απεβλήθει καθώς ανέτρεψε επιθετικό του Παμφενεατικού, και ο διαιτητής  Τσολάκης., έδωσε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μαργώνης
 γράφοντας το τελικό 1-2 για την Φενεάτική ομάδα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ: Γκούτσης, Χριστόπουλος, Μίχος (55’ Μακρόπουλος), Σκλίας, Βρύνιος Δ., Αντωνόπουλος, Παπαθανασόπουλος, Μπιτσούνης (84’ Βρύνιος Π.), Ρουσίτα (70’ Σπυρόπουλος), Μαυρονάσιος, Σοφός
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ: Μπουγος, Γιαννόπουλος, Ματζαφλάρας (60’ Μόλας), Στίκας (46’ Δρούγκας Π.), Λαλιώτης, Νιάγκος (61’ Δρούγκας Γ.), Ελευθερίου, Μαργώνης, Επιτρόπου, Κουτσούκος, Λάλος

Στο Ξυλόκαστρο οι "ροπαλιές" του Ηρακλή ήσαν ασταμάτητες!


Στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής ημέρας, στο πρωτάθλημα της Α2΄ Κατηγορία Κορινθία ο πρωτοπόρος Κύψελος Κορίνθου στο γήπεδο του Συνοικισμού, (τυπικά φιλοξενούμενος) επικράτησε με 0 - 2 επί του τυπίκα γηπεδούχου Άρη Κορίνθου, ενώ ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου στην κυριολεξία ¨σακάτεψε στις ροπαλιές" με σκορ 9 - 2 τον ουραγό Άρη Βοχαϊκού. Στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επιβλήθηκε με το ευρύ 4 - 0 της Αλμυρής, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης καιΑναγέννηση Κιάτου. Στο Λέχαιο ο τοπικός Α. Ο. με σκορ 2 - 0 κέρδισε σημαντικό τρίποντο νίκης κόντρα στον Τενεάτη Αθικίων.
 Στο Κρυονέρι ο τοπικός Αετός επικράτησε με 3 - 0 απέναντι στον Πανευρωστινιακό. Στο Σολομό η τοπίκη ομάδα νίκησε με 1 - 0 τον Αετό Αγγελοκάστρου, ενω τέλος στο "Γιάννης Στέφας"  Ισθμιακός και Γαλάζιοι Νέοι έμειναν στο ισόπαλο 1 - 1.

24η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 0 - 2
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ.- ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 4 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 9 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ 2 - 0 
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ -ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 1 - 0 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 1 - 1 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 3 - 0


Βαθμολογία
1. ΚΥΨΕΛΟΣ 61
2. ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. 57
3. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. 53
4. ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. 47
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 45
6. ΤΕΝΕΑΤΗΣ 37
7. ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 34
8. ΣΟΛΩΜΟΣ 33
9. ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 30
10. ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. 29
11. ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 27
12. ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. 25
13. ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 23
14. ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 15
15. ΑΡΗΣ ΚΟΡ. 13
16. ΑΡΗΣ ΒΟΧ. 1

Βαριά ήττα στο Κιάτο του Πέλοπα από τον Πανελευσινιακό


Ο Πέλοπας Κιάτου έχασε στην έδρα του με το βαρύ 1 - 3 από τον Πανελευσινιακό.
Η πρωτοπόρος Ένωση Ερμιονίδας επικράτησε με 4 - 0 επί του Παναυπλιακού σκορ με το οποίο επεβλήθηκε και  ο Παναργειακός επί του ουραγού Πορτοχελειακού. Ο Μανδραϊκός σαρωσε με 5 - 0τα Λουκίσια , ενώ στη Χαλκίδα στο ντέρμπι της Εύβοιας η τοπική ομάδα νίκησε με 2 - 0 τον Ευβοϊκό Αγίου Νικολάου. Ρεπό έχει ο Παρνασσός

Οι αγώνες της 18ης αγωνιστικής
Πέλοπας Κιάτου-Πανελευσινιακός 1 - 3
Χαλκίδα-Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου 2 - 0
Ενωση Ερμιονίδας-Πανναυπλιακός 4 - 0
Παναργειακός-Πορτοχελιακός 4 - 0
Μανδραϊκός- Α.Ο. Λουκισίων 5 - 0
Ρεπό ο Παρνασσός

Η Βαθμολογία




6ος ομίλος

Ο ήδη πρωταθλητής ΠΦΟ Πανόπουλου στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής έχασε με 1 - 0 στα Σαγέικα από τον τοπικό Εθνικό, ενώ ο Ατρόμητος Λάππαεπικράτησε με 4 - 2 επί της Εράνης Φιλιατρών. Ο Παναρκαδικός ηττήθηκε με 2 - 1 στο Μελιγαλάαπό τον τοπικό Εθνικό , ενω στα Βραχνέικα ο Διαγόρας έμεινε στο 1 - 1 μετην Δόξα Νέας Μανωλάδας. Τέλος στη Μεσσήνη ο Πάμισος έχασε με 1 - 3 από την Αχαϊκη.

Η 17η αγωνιστική
Εθνικός Σαγέικων-ΠΦΟ Πανόπουλου 1 - 0
Πάμισος-Αχαϊκή 1 - 3
Ατρόμητος Λάππα-Εράνη Φιλιατρών 4 - 2
Εθνικός Μελιγαλά-Παναρκαδικός 2 - 1
Διαγόρας Βραχνέικων-Δόξα Νέας Μανολάδας 1 - 1

Η Βαθμολογία
( Σε 17 αγώνες)


Ο Παναιγιάλειος μόνος στη κορυφή - Έχασε ο Αχαρναϊκος στον Πύργο. Ο Φωστήρας, 1-0 την Κόρινθο

Φωστήρας: Επιστροφή στις νίκες, 1-0 την Κόρινθο | onsports.gr

Ο Παναιγιάλειος  με την νίκη του με 1 - 0 επί των Χανίων και σε συνδιασμό τής ήττας με το ίδιο σκορ του Αχαρναϊκού από τον Πανηλειακό στον Πύργο , παρέμεινε μόνος επικεφαλής στους +3 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα του Νοτίου ομίλου της Football League 2. Το τέερμα γιά τους
Αιγιώτες του Νίκου Κουρμπανά σημείωσε στο 38' ο Σκαρτσίλας με σουτ ο οποίος απεβλήθει στο 90' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως και στο 69΄ ο Ψυχουντάκης από την ομάδα των Χανίω
 Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σούλης, Τ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Γ. Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Κανελλόπουλος.
ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Ψυχουντάκης, Κομπλιώνης, Τσατσαρής, Πάγκαλος, Ταταράκης, Ζαντρίας, Βουρβαχάκης, Παπαζούδης.

Στο Πύργο ο Πανηλειακός του Μίλτου Γκόφα επικράτησε 1 - 0 του Αχαρναϊκού με σουτ του Π. Καραχάλιου  στο 66' και βελτίωσε αισθητά την βαθμολογική του θέση. Αξίζει να σημειώσουμε το δοκάρι του Τομαρά στο 53' και τις αποβολές στο 92' των Κυριακίδη ( Πανηλειακού) και Χριστόπουλου ( Αχαρναϊκου).
Πανηλειακός (Μίλτος Γκόφας): Αθανασόπουλος, Κυριακίδης, Αλ. Καραχάλιος (87' Κατσαρός), Κουλός, Σαραμαντάς, Τομαράς (54' Ζαγκούρσκας), Γεωργόπουλος, Κολόκας, Αποστολόπουλος, Βλαχόπουλος (79' Ντάλλας), Π. Καραχάλιος.
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας): Παγούδης, Μάναλης, Μαγγίνας, Καλογερόπουλος, Βεστάκης (65' Ραχίμ), Κουμπρόγλου, Γκέζος, Χριστόπουλος, Εμρά (79' Νεόφυτος), Αναστασίου (70' Νιάρος), Σαμαράς.

Στον Ταύρο ο Φωστήρας επικράτησε 1 - 0 με σουτ του Βαβάτσικου στο 46΄ της Κορίνθου που έπαιζε από 55' χωρίς τον Κοτσόκολο που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Φωστήρας (Θύμιος Γεωργούλης): Μπότος, Μπιλίτσης, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας, Α. Βλάχος (89' Κούτρος), Γ. Βλάχος, Δωροβίνης, Βαβάτσικος (70' Τσαγκαράκης), Κάμπας (85' Κόπελας).
 Κόρινθος (Θανάσης Περαχωρίτης): Αρχοντάκης, Κοτσόκολος, Παππάς, Σπυρόπουλος, Φίλης (74' Μακρής), Λουμπαρδέας, Παπαευθυμίου (62' Γκάτσης), Λώττας, Κατσίκης, Πεχλιβανόπουλος, Αράπογλου (68' Λούβρης). .

Σε αγώνα ντέρμπι η Επισκοπή επικράτησε σε εντός έδρας αγώνα 2 - 0 επί του Αστέρα Μαγούλας.
Τά τέρματα των Κρητικών σημείωσαν με σουτ στο 51' ο Κοζανίδης ο οποίος είχε και οριζόντιο στο 67΄  και στο 92'  ο Τριαντάφυλλου με πέναλτι που υπέπεσε ο Μπαλασάκης (Αστέρας Μαγούλας) ο οποίος και αποβλήθηκε.

Στη Γέργερη ο τοπικός Ρούβας και ΑΟ Γλυφάδας έμειναν στο ισόπαλο  2 - 2. Οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Φουκαράκη στο 7' και σουτ του Κορδονούρη στο 18, ενώ οι παίκτες της Γλυφάδας που είχαν δοκάρ στο 44' με τον Καζαντζή έφεραν το ματς στα ίσια με δύοσουτ του Καϊμακούδη στο 47' και του Φουντουκίδη στο 52'. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρώνου αποβλήθηκε ο Γούτσιος του Ρούβα.
Ρούβας (Αλέκος Κούρτογλου): Διαμαντής, Ανυφαντάκης, Σεντεμέντες, Γούτσιος, Πετράς, Κορδονούρης, Μουρατίδης, Παντελής, Χατζησάββας, Αντώνακης, Φουκαράκης.
ΑΟ Γλυφάδας (Νίκος Παντέλης): Xώνος, Φουντουκίδης, Κολοτούρος, Καζαντζής, Μουστογιάννης, Σκάρος, Λημνιός, Κόκκαλης, Καζνέτσης, Χατζησαϊας, Κόντη (31' Καϊμακαμούδης).
Με ένα τέρμα του Πλάντίκου στο 60΄ η Προοδευτική έπικράτησε με 0 - 1 στην Καλαμάτα επί της τοπικής ομάδας
Καλαμάτα (Κακαλέτρης-Σακελλαρόπουλος): Κυριακόπουλος, Τσόπελας, Σκαρλάτος, Καντούτσης, Τρίψας, Νουχάνοβιτς, Γκαλίν, Γεωργιόπουλος, Σαραντόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Ρήγας.
Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης): Μπαντίκος, Κουσουρής, Παπανικόλας, Μπελέρης, Πλατίγκος, Κοξαράκης, Λαζούρας, Αργυρίου, Βούζας, Τεγούσης, Καλαϊτζίδης.
Ρεπό είχε η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας, αλλά έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα  

16η αγωνιστική
 Πανηλειακός-Αχαρναϊκός 1-0
Επισκοπή-Αστέρας Μαγούλας 1-0
Ρούβας-Γλυφάδα 2-2
Καλαμάτα-Προοδευτική 0-1
Παναιγιάλειος-Χανιά 1-0
Φωστήρας-Κόρινθος 1-0
Ρεπό: Εθνικός Αστέρας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναιγιάλειος
15
26-10
32
2. Αχαρναϊκός
15
22-12
29
3. Επισκοπή
14
20-12
27
4. Φωστήρας
15
17-8
27
5. Αστέρας Μαγούλας
14
16-12
25
6. Πανηλειακός
15
21-18
21
7. Χανιά
15
16-16
19
7. Κόρινθος
15
15-12
18
8. Προοδευτική
15
20-18
18
9. Γλυφάδα
15
22-26
17
11. Ρουβάς
15
15-19
15
12. Καλαμάτα
15
8-13
12
13. Εθνικός Αστέρας
14
0-42
-2

Κόβεται στα δύο το εφάπαξ – Ανατροπές για όσους φύγουν μετά την 1.1.2014

efapax
Ανατροπές έρχονται για το εφάπαξ 670.000 δημοσίων υπαλλήλων με το νέο σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» από το επόμενο έτος το εφάπαξ κόβεται στα δύο και έρχεται νέο οριζόντιο κούρεμα ως 15ο/ο!
Όπως έγινε γνωστό, στο ανεπίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι δεν μπορεί να αναζητηθεί ο ασφαλιστικός βίος κάθε υπαλλήλου και δεν μπορούν να δημιουργηθούν οι ατομικές μερίδες με τις εισφορές κάθε υπαλλήλου, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί ο νέος τύπος υπολογισμού του εφάπαξ πάνω σε αυτές τις εισφορές.
Για να μπορούσε να γίνει πράξη το σχέδιο των ατομικών μερίδων θα έπρεπε κάθε υπηρεσία να αναζητήσει τη μισθοδοσία κάθε υπαλλήλου άλλα και την υπηρεσιακή του εξέλιξη.
Αυτή η διαδικασία όμως είναι… αδύνατη, οπότε το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε νέο μοντέλο.
Ο υπολογισμός του εφάπαξ θα πιάνει δύο περιόδους, ενώ θα διαχωρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους σε δύο κατηγορίες: τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000 και τους ασφαλισμένους από το 2001 και μετά.
Με την εξέλιξη αυτή μελετάται ακόμα και ο διπλός υπολογισμός του εφάπαξ για τους ασφαλισμένους μέχρι το 2000, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μετά την 1η/1/2014 ενώ οι ασφαλισμένοι από το 2001 θα παίρνουν εφάπαξ βάσει ατομικών εισφορών.
Το σχέδιο προβλέπει τον υπολογισμό του εφάπαξ από το 2014 να αποτελείται από το άθροισμα δύο τμημάτων: το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης έως 31/12/2013 και το τμήμα που αντιστοιχεί στο χρόνο ασφάλισης από 1η/1/2014 και εφεξής.
Το νέο σύστημα θα έχει εξαρχής καθορισμένο ποσοστό μείωσης και όπως είναι γνωστό, γίνεται λόγος για νέο κούρεμα 10ο/ο με 15ο/ο.
 
pekp.gr
 

Ληστείες & βιασμοί από επίορκους της λίστας Ρακιντζή

619 δημοτικοί υπάλληλοι, 128 εφοριακοί, 72 νοσηλευτές, 62 γιατροί, 56 δάσκαλοι και καθηγητές περιλαμβάνονται στη λίστα που παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.
Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής» στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν οι συγκεκριμένοι 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2.012.
Πρόκειται για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, νόθευση εγγράφων, νοθεία, παθητική δωροδοκία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, εμπρησμό, παρασιώπηση εγκλημάτων, συνέργεια σε απάτη, κλοπή, ληστεία, παράνομη βία, βιασμός κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων, υπόθαλψη εγκληματία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ακόμη και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν!
ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Συγκεκριμένα:

“Έφυγε” η ηθοποιός Τζώρτζια Θεοδώρου


Tzortzia-Theodorou Ακόμη μια απώλεια ανθρώπου των τεχνών είχαμε σήμερα, καθώς “έφυγε” ξαφνικά από τη ζωή η ηθοποιός Τζώρτζια Θεοδώρου, σε ηλικία μόλις 49 ετών, από ανακοπή καρδιάς.
Η Τζώρτζια Θεοδώρου είχε γίνει γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τη σειρά “Λάμψη” του ΑΝΤ1. Πρόκειται την τηλεοπτική γραμματέα του Γιάνγκου Δράκου. Η Τζώρτζια δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά 'έφυγε' ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς, γεγονός που συγκλόνισε την οικογένειά της αλλά και όσους τη γνώριζαν. Ο ξαφνικός θάνατος της ηθοποιού σκόρπισε θλίψη στην καλιτεχνική οικογένεια που το μόνο που έχουν να πουν για την ηθοποιό είναι ότι ήταν πάντα χαμογελαστή.
 

Συνεχίζουν στον ΣΚΑΪ αλλά "μετακομίζ​ουν" (;) Λυριτζής-Ο​ικονόμου

Basilis-Lyritzis-Dimitris-Oikonomou
Όπως αποκαλύπτει η “Real News”, ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου αναμένεται να συμφωνήσουν με τη διοίκηση του ΣΚΑΪ για την ανανέωση του συμβολαίου τους, η παραμονή τους στο κανάλι του Νέου Φαλήρου ωστόσο δεν θα πρέπει να συνεπάγεται αυτομάτως και την παραμονή τους στην πρωινή ζώνη του σταθμού.
Σύμφωνα με τη “Real News”, η διοίκηση Αλαφούζου εξετάζει ένα εναλλακτικό σενάριο, που θέλει τον Γιώργο Αυτιά να αναλαμβάνει την πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ και τις καθημερινές, κάτι που θα σημάνει τη μετακόμιση του διδύμου Λυριτζή-Οικονόμου σε κάποια άλλη ζώνη του προγράμματος του καναλιού.
Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου πάντως έχουν καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να εδραιώσουν τη θέση τους στην πρωινή ενημερωτική ζώνη της τηλεόρασης, με την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή”, καθώς ανεξαρτήτως της τηλεθέασης που επιτυγχάνουν κάθε φορά, διατηρούν ένα σταθερό επίπεδο αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας, αποφεύγοντας τις… κραυγές και τον λαϊκισμό.

ystrografa.gr

Καρατζαφέρ​ης: Δεν επιστρέφω στη Νέα Δημοκρατία


Giorgos-KaratzaferisΤην κατηγορηματική άρνησή του στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία διαλύοντας τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όπως και στην προοπτική να εμφανιστεί ο ΛΑ.Ο.Σ. στις επόμενες εκλογές συνεργαζόμενος με κάποιο άλλο κόμμα, επανέλαβε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Πάτρα.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επεσήμανε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση η αυτόνομη κάθοδος του κόμματος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας με έμφαση ότι αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη και φερέγγυα δύναμη που μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ζημιογόνες για την Ελλάδα τις συμφωνίες που υπέγραψαν πρόσφατα στην Τουρκία ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ταγίπ Ερντογάν.

ysterografa.gr

Μοντέλο... Λετονίας για 400.000 ανέργους στην Ελλάδα

greek-unemployment
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να καταπολεμηθεί η ανεργία, και να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια σε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αδυνατώντας να βρούν δουλειά, ως συνέπεια του Μνημονίου, επεξεργάζεται η κυβέρνηση με την τρόικα, όπως αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα του “Τύπου της Κυριακής”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στελέχη της τρόικας πρότειναν στο υπουργείο Εργασίας την απορρόφηση περισσότερων από 400.000 ανέργους σε θέσεις κοινωνικής εργασίας στους δήμους, με τη θέσπιση “ειδικού μισθού” ύψους 470 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόγραμμα έχει εφαρμοστεί στη Λετονία, για τη μαζική απασχόληση ανέργων, και όπως αποκαλύπτει ο “Τύπος της Κυριακής” η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο των επαφών που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη.
Εκτιμάται ότι για την απασχόληση 400.000 ανέργουν θα απαιτηθούν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, που θα προκύψουν με ανακατανομή προγραμμάτων και κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Οι συμβάσεις με τις οποίες θα γίνουν οι προσλήψεις θα έχουν χρονική διάρκεια 5 μηνών, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, μακροχρόνια ανέργους, γυναίκες και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

ysterografa.gr

Στο νοσοκομείο ξανά ο Μαντέλα

Nelson-Mandela
Στο νοσοκομείο εισήχθη απόψε ο Νέλσον Μαντέλα για προγραμματισμένο check-up, όπως ανέφερε ανακοίνωση της Προεδρίας της Νότιας Αφρικής, όπως συμβαίνει ωστόσο κάθε φορά που ο “Μαντίμπα” έχει κάποιο ιατρικό περιστατικό, η κοινή γνώμη της χώρας ανησυχεί.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι θεράποντες γιατροί του Νέλσον Μαντέλα πραγματοποιούν αναλυτικούς ελέγχους, και δεν κρίνουν ότι υπάρχει ουσιαστικός λόγος ανησυχίας, μετά τη νοσηλεία του τον Δεκέμβριο, για 18 ημέρες.
Ο ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής είναι σήμερα 94 ετών.

ysterografa.gr

ΦΟΙΤΗΤEΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ : διεκδικούμε να μην κλείσει κανένα τμήμα, σχολή και ίδρυμα, να αποσυρθεί το σχέδιο «Αθηνά» στο σύνολό του και να μην απαξιωθούν τα πτυχία μας. Απαιτούμε δημόσια, δωρεάν και ανώτατη εκπαίδευση για όλους χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕI.


ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αργοστόλι, 8/3/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
Το σχέδιο «Αθηνά» ακόμα και στη δήθεν βελτιωμένη μορφή του, δεν βασίζεται σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά κριτήρια, αναιρώντας τα κριτήρια τα οποία το ίδιο το υπουργείο έχει θεσπίσει. Βάσει αυτού του σχεδίου και παρά το γεγονός ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σαν ίδρυμα, πληροί τις προδιαγραφές και καθίσταται βιώσιμο, απορροφάται από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και δημιουργείται ένα νέο ίδρυμα, υπό το γενικό τίτλο «ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων». Έπειτα από ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου, αποφασίστηκε πως σαν ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, διεκδικούμε να μην κλείσει κανένα τμήμα, σχολή και ίδρυμα, να αποσυρθεί το σχέδιο «Αθηνά» στο σύνολό του και να μην απαξιωθούν τα πτυχία μας. Απαιτούμε δημόσια, δωρεάν και ανώτατη εκπαίδευση για όλους χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 8/3/2013 και ώρα 14:00 ψηφίστηκε το παρακάτω πλαίσιο:
·        Να μην κλείσει κανένα Τμήμα, Σχολή και Ίδρυμα.
·        Άμεση απόσυρση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
·        Να μην περάσει η απαξίωση των πτυχίων.
·        Δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση για όλους.
·        Ανώτατη εκπαίδευση χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Βάσει αυτού του πλαισίου, η Φοιτητική Κοινότητα των τμημάτων της Κεφαλονιάς αποφάσισε:
·        Ως κέντρο λήψεως αποφάσεων και κινητοποιήσεων των Φοιτητών, ορίζεται ο χώρος του ΤΕΙ.
·        Διαρκή επικοινωνία με όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για κοινές δράσεις καθώς και με όλα τα τμήματα στην Ελλάδα που πλήττονται με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»
·        Ορισμός  εξαμελούς επιτροπής συνεννόησης και επαφής με τους εκπροσώπους των συλλόγων, των κινημάτων και λοιπών φορέων και οργάνων πολιτών της Κεφαλονιάς.
·        Να συνεχιστούν οι πιέσεις καταβολής των παραιτήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Αναπληρωτών μελών του.

Ο Καμμένος προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας!.

Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”, ο Πάνος Καμμένος προτείνει Αναθεώρηση του Συντάγματος προκειμένου μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, και να έχει έτσι αυξημένες αρμοδιότητες, προκειμένου να εξισορροπεί την εξουσία του εκάστοτε πρωθυπουργού, σε ένα πολιτικό σύστημα αμιγώς πρωθυπουργοκεντρικό, μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος του 1985.
Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος προχωρεί ένα βήμα παραπέρα, και προτείνει να είναι ο Κώστας Καραμανλής υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη στιγμή που θα αλλάξουν οι αρμοδιότητες και ο ανώτατος πολιτειακός άρχων θα έχει ουσιαστικές δυνατότητες.

Η Κόρινθος κόντρα στο Φωστήρα

Ντέρμπι ανόδου στην Κρήτη
Το πρωί αναχωρήσε η αποστολή της Κορίνθου για την Αθήνα όπου στις 3 το απόγευμα δίνει κρίσιμο αγώνα με τον Φωστήρα. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της "Μπάρτσα", Θανάσης Περαχωρίτης με τη βοήθεια του Γιάννη Νούλα ανακοίνωσαν μετά την προπόνηση του Σαββάτου στο Στάδιο της πόλης την ακόλουθη αποστολή : Αρχοντάκης, Μέλκας, Κοτσόκολος, Φίλης, Παππάς, Σπυρόπουλος, Ματετζίδης, Λουμπαρδέας, Παπαευθυμίου, Πεχλιβανόπουλος, Κατσίκης, Λώττας, Αράπογλου, Γκάτσης, Δασκαλάκης, Μακρής, Χαρίτος, Λούβρης, Αμπαδιωτάκης. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Δανιήλ, Τσουβαλτσίδης, Σαμπάνης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο ξενοδοχείο ο Παναγιώτης Μπεθάνης και μίλησε στο ποδοσφαιρικό τμήμα για όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον σύλλογο του Ισθμού. Από κει και πέρα, ο κόσμος της Κορίνθου που ακολουθεί πιστά την ομάδα του σε όλα τα ματς δεν θα μπορούσε να μη πράξει το ίδιο και για την σημερινή κρίσιμη αναμέτρηση με τον Φωστήρα, στον Ταύρο. Η ομάδα της Κορίνθου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή μετά τα τελευταία αποτελέσματα και η Θύρα 3 διοργάνωσε εκδρομή για τον Ταύρο, απευθύνοντας ενωτικό κάλεσμα στον κόσμο. Ο κόσμος θα είναι ξανά εκεί για να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση "όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε νικητές". Κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας, να δώσει δυναμικό παρών στον εκτός έδρας αγώνα με τον Φωστήρα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Φωστήρα να επιστέψει στις νίκες. Οι "κιτρινόμαυροι" ευελπιστούν κόντρα στην Κόρινθο να κατακτήσουν το τρίποντο για να παραμείνουν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Από κει και πέρα ανακοινώθηκε από την τεχνική ηγεσία η 20αδα, που αποτελείται από τους εξής παίκτες: Μπότος, Μπίλιτσης, Πεταυράκης, Τσώνης, Παραράς, Μπούμπας, Δωροβίνης, Κάμπας, Βαβάτσικος, Α. Βλάχος, Γ. Βλάχος (πιθανή ενδεκάδα), Μένιος, Κετσετζόγλου, Κούτρος, Στάμος, Ζαχαρόπουλος, Καλλέργης, Τσαγκαράκης, Πάλλας, Κόπελας. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπούκουρης, Τασουλής και ο τιμωρημένος Τσούκης.
Με μοναδικό απόντα τον Γιάννη Λαζανά θα παραταχθούν οι «μελανόλευκοι» του Αιγίου κόντρα στον Α.Ο.Χ. με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Ρίζος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σούλης, Αργυρόπουλος, Γκοτσούλιας, Μαυρόπουλος, Μπουλούμπασης, Μπούνας, Μπαλτιμάς, Θεοφανόπουλος, Ρέλλας, Ακπαρίδης , Γ. Παπαδόπουλος, Τ. Παπαδόπουλος, Διαμαντόπουλος, Σκαρτσίλας, Μπουρλάκης, Δαλιάνης, Κανελλόπουλος. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Λαλαής, Γιαννίκος, Καράδαης, Αγουρίδης, για αγωνιστικούς λόγους. Στην Πάτρα διανυκτερεύσε η αποστολή του Α.Ο.Χανιά, ενώ αναχώρήσε το πρωί οδικώς για το Αίγιο γιά τον αγώνα του κόντρα στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Ο Μουράτ Σεροπιάν άφησε εκτός αποστολής για διάφορους λόγους τους Γωνιωτάκη, Μπαξεβάνη, Κουρτάνοβιτς και Παπαδάκη.

Να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του Νοτίου Ομίλου της Football League 2 θέλει ο Αχαρναϊκός ο οποίος φιλοξενείται από τον Πανηλειακό.
O τεχνικός του Πανηλειακού, Μίλτος Γκόφας για το μεγάλο αυτό ματς, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βλαχόπουλο, Σωτηρόπουλο , Μήτρου και Νομικό. Νέο πρόσωπο στην ομάδα του Πύργου είναι ο Λιθουανός μέσος Ειβίνας Ζαγκούρσκας (ο παίκτης είχε αποκτηθεί στα τέλη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου). Ο Μίλτος Γκόφας επίσης, για το σημερινό ματς μπορεί να υπολογίζει και στους Σαραμαντά, Κυριακίδη οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους.
Από χθές το μεσημέρι βρίσκεται στην πρωτεύουσσα της Ηλείας η αποστολή του Αχαρναϊκού.
Ο τεχνικός του Αχαρναϊκού, Φώτης Θανέλλας δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και η αποστολή που βρίσκεται στην Ηλεία είναι η εξής: Παγούδης, Αναστασίου, Μανάλης, Δημόπουλος, Μαγγίνας, Καλογερόπουλος, Χριστόπουλος, Νεόφυτος, Βεστάκης, Κουμπρόγλου, Ραχίμ (πιθανή ενδέκαδα), Τσουκαλάς, Νιάρος, Κουμπαρούλης, Μωυσιάδης, Γκέζος, Εμρά, Νταβαρίνος, Ντεντόπουλος, Ζούμας, Σαμαράς. Εκτός έμειναν για αγωνιστικούς λόγους οι Αθανασόπουλος, Νιφαδόπουλος και Μακρυγιάννης.
Χωρις τους τιμωρημένους, Αργυράκη, Σελινιωτάκη και για αγωνιστικούς λόγους Κελαιδή Ο., Νικηφόρο, Μιχελιδάκη και Δομά η Επισκοπή αντιμετοπίζει σε εντός έδρας αγώνα τον Αστέρα Μαγούλας Στα αξιοσημείωτα για τον σύλλογο της Μαγούλας είναι οι απουσίες των Δημητριάδη και Ιατρού λόγω καρτών, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Στρατομήτρου και Τριάντου λόγω τραυματισμού. Οι δύο τελευταίοι βρίσκονται στην αποστολή αλλά είναι δύσκολο να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα. Στη Γέργερη ο τοπικός Ρούβας δινει κρίσιμη βαθμολογικά αναμέτρηση κόντρα στον ΑΟ Γλυφάδας.Ο Αλέκος Κουρτόγλου δεν υπολογίζει τους τραυματίες Λαζαρίδη και Μπολόση
, ενώ ο τεχνικός της ομάδας της Γλυφάδας Νίκος Παντέλης άφησε εκτός αποστολής τον τιμωρημένο Τσιρογιάννη και τον τραυματία Καρλιάμπα.
Μονόδρομο αποτελεί η νίκη γιά την Καλαμάτα ο σημερινός εντός έδρας αγώνας με αντίπαλο την Προοδευτική Από κει και πέρα, η ενδεκάδα για τον αγώνα αποτελεί "γρίφος" για δυνατούς λύτες μιας και οι Κακαλέτρης - Σακελλαρόπουλος δεν έδειξαν ούτε στην τελευταία προπόνηση τα πλάνα τους. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα κάτι που σημαίνει ότι λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα θα αποφασιστεί ποιοι θα ξεκινήσουν ως βασικοί. Εκτός μάχης βρίσκονται ήδη οι τιμωρημένοι Πούτση και Τσιμικλής αλλά και οι τραυματίες Ηλιόπουλος, Κοψαχείλης, Μπελεβέτης και Πασάς. Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρίσκεται η 20μελής αποστολής της Προοδευτικής, ενω δεν μετέχουν σ' αυτή οι τραυματίες Λέκκας, Δημήτρης Χόρτσας, και οι ανέτοιμοι Άγγελος Χόρτσας, Παναγιωτόπουλος.

16η αγωνιστική
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΡΟΥΒΑΣ-ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ-ΑΟ ΧΑΝΙΑ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Ρεπό: Εθνικός Αστέρας