Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ekloges2013

 
 













Το Δ.Σ. του Αστέρα, στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη διενέργεια της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 11:00 στο Τουριστικό Περίπτερο Δερβενίου, με θέματα συζήτησης :
α) Απολογισμός Πεπραγμένων και
β) Εκλογή Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
Η παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου είναι απαραίτητη, διότι θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία του Συλλόγου.

Τι ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή από το Σαμαρά και τη νεα κυβέρνηση;

 

Λίγο μετά την ορκωμοσία της νεας κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή "χτυπησε" στο twitter.

Η κα Πιπιλή περίμενε στη γωνία τους νεους και τους παλιούς υπουργούς και ζήτησε από τον πρωθυπουργό:


Το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά με τη νέα κυβέρνηση

Antonis-Samaras
(Photo Eurokinissi)
Δεξιά κυβέρνηση με αντιπρόεδρο και Υπουργό Βενιζέλο προέκυψε μετά το νέο ανασχηματισμό ο οποίος επεφύλαξε εκπλήξεις και αρκετή γκρίνια.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να έφυγε με χαμόγελα από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τις σχετικές ανακοινώσεις στο κόμμα του όμως είναι σαφές πως περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή σε κομβικά υπουργεία.
Ουσιαστικά τα δύο υπουργεία που είχαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ πέρασαν στα χέρια στελεχών της ΝΔ ενώ ανέπαφο έμεινε τόσο το Οικονομικών όσο και το Εργασίας.
Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ διατήρησε την κυριαρχία του σε δύο υπουργεία που ήδη είχε , το Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ουσιαστικά κέρδισε το Υποδομών και Μεταφορών που περνά στα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Τα βασικά υπουργεία τα οποία βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Τρόικα είτε δεν άλλαξαν , είτε πέρασαν στα χέρια στελεχών της ΝΔ που από καιρό έχουν ταχθεί υπέρ των σκληρών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.
Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εδώ και καιρό ταχθεί υπέρ ενός μικρού δημόσιου τομέα ενώ υπέρ των μεταρρυθμίσεων έχει ταχθεί και μια από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού, ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Εκπληξη αποτελεί και η τοποθέτηση του Γιάννη Μιχελάκη στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών μετά την αποχώρηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος πλήρωσε την κακή προσωπική σχέση που είχε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος αντικατέστησε τον Κώστα Μουσουρούλη που θα ψάχνει να βρεί γιατί είδε την έξοδο.
Δένδιας και Αθανασίου αποτελούν προσωπικές επιλογές του Αντώνη Σαμαρά που νοιώθει πως μετά τον κ. Ρουπακιώτη θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος  ενώ  ο Πάνος Παναγιωτόπουλος  γύρισε μερικά υπουργεία πριν τελικά καταλήξει στου Πολιτισμού.
Χωρίς αγωνία φαίνεται πως πέρασαν τη χθεσινή βραδιά οι Αρβανιτοπουλος, Χατζηδάκης, Βρούτσης και Κεφαλογιάννη που γνώριζαν όπως φαίνεται πως θα παραμείνουν στα πόστα τους ενώ μέχρι το τέλος αγωνία υπήρξε στο Υπουργείο Εξωτερικών με συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου να θεωρούν πως δεν υπήρχε ζήτημα μετακίνησης.
Αν και επίσημα από το περιβαλλον του κ. Αβραμόπουλου τονίζεται πως ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα για τη μετακίνησή του στο Αμυνας πληροφορίες θέλουν το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ να είχε ζητήσει θέση αντιπροέδρου ενώ μάλλον δεν χάρηκε και ιδιαίτερα με την τοποθέτηση της κας Γεννηματά σε θέση Αναπληρωτή.
Σε κάθε περίπτωση το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελεί στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά κυρίως μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και είναι σαφές πως πολύ γρήγορα τα στελέχη θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις.
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Σαμαράς: Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία του τόπου (videos)

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε, η χώρα γυρίζει πολιτικά σελίδα.
Η Ελλάδα μπήκε και επισήμως στον αστερισμό του “Μεγάλου Συνασπισμού”, με τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να συνασπίζουν δυνάμεις για τη διαχείριση της κρίσης. Και την υπέρβασή της.
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα έχει σε επίπεδο κορυφής την “ισχυρή ομάδα” διαπραγμάτευσης και εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητούσε από πέρυσι.
Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ούτε περιθώρια για αστοχίες.
Ακολουθούν τα κυριότητα σημεία της τοποθέτησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
“Το δικό μας όνειρο για την Ελλάδα του αύριο είναι εφικτό. Κάποιοι άλλοι ζουν στους εφιάλτες του χθες.
Μας στηρίζει η θέληση του ελληνικού λαού να παραμερίσουμε όλα τα εμπόδια, και όσα κρατήσουν την Ελλάδα στάσιμη στο χθες.
Μας ενώνουν τα μεγάλα για το αύριο. Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά, και το παρελθόν.
Να στηριχτούμε από όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. Ακόμη και εκείνες που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνησή μας.
Κοινός αντίπαλός μας ο κίνδυνος ακυβερνησίας.
Απώτερη προτεραιότητα να ξεκινήσουν οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που θα κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη.
Να πιάσουμε τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Να αποφύγουμε νέα μέτρα, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.
Να τρέξουν οι διαδικασίες για την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Έχει γίνει σημαντική δουλειά, αλλά υπάρχουν και εκκρεμότητες που πρέπει να καλυφθούν.
Μας ενώνει η κοινή ευθύνη απέναντι στο μέλλον του τόπου.
Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του, υπέρτατη ιδεολογία για όλους μας όμως είναι η σωτηρία του τόπου.
Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Καλύτερος συντονισμός και σχεδιασμός, ταχύτερος βηματισμός.
Όχι μόνο να πιάσουμε τους στόχους του Μνημονίου, αλλά για να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Σταθερότητα σημαίνει καλύτερο συντονισμό και καλύτερο σχεδιασμό, μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Πιο απαραίτητη από ποτέ η σταθερότητα μέσα στη χώρα, για να βγούμε από την κρίση. Προϋπόθεση η εξάντληση της τετραετίας”.
Όταν έκλεισαν οι τηλεοπτικές κάμερες, καθώς η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά μεταδόθηκε απευθείας, ο Πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες στους υπουργούς του: “Θέλω δωρικό ύφος στις εμφανίσεις σας. Να αποφεύγετε τη θεατρικότητα. Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα. Και να ενημερώνετε για τα σχέδιά σας”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, ενημερώνοντας τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι θα πρέπει να έχουν ανοιχτή γραμμή με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Δημήτρη Σταμάτη.

ysterografa.gr

Pατσιστικό σχόλιο Τούρκου παλαιστή:Οι Έλληνες είναι… σκυλιά!

flag_600_300Ο σημαιοφόρος της Τουρκίας στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στη χώρα του, έγραψε ένα ρατσιστικό σχόλιο στο twitter του για τους Έλληνες και τους Αρμένιους, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
«Αυτοί οι Έλληνες και οι Αρμένιοι είναι σκυλιά», έγραψε ο 23χρονος αθλητής που είναι εναντίον των όσων διαμαρτυρήθηκαν στην Πλατεία Ταξίμ.
Συγκεκριμένα, ο Ρίζα Καγιάαλπ έγραψε πριν από μερικές ημέρες στο twitter: «Γ… τις διαδηλώσεις σας» και σε άλλο τιτίβισμα του: «Ντροπή σας, αφήσατε την πλατεία σε Αρμένιους και Έλληνες που είναι σκυλιά».
Οπως είναι φυσικό ο Τούρκος αθλητής της πάλης θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για το ρατσιστικό σχόλιο του, ενώ έντονη είναι η αντίδραση της Ελληνικής αποστολής που ζητάει να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Τέρενς Κουίκ: γαλάζια κυβέρνηση με πράσινη εξουσία

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Φαντάζομαι ότι εκείνοι που ψήφισαν στις περασμένες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία και εκείνοι που καταψήφισαν στο χειρότερο ιστορικό του ποσοστό το ΠΑΣΟΚ, θα αισθάνονται πολύ… ικανοποιημένοι (το αντέχουν;) που ξαναβλέπουν στην εξουσία, σε κυβερνητικές θέσεις, τα γνωστά φθαρμένα πράσινα πρόσωπα, πρωτομάστορες των Μνημονίων και κάτοικοι ενός κόμματος συνδεδεμένου με τη διαφθορά, το ρουσφέτι, τον απόλυτο έλεγχο του Δημοσίου, το πάρτυ των συνδικαλιστών, με το τσουνάμι των προσλήψεων «πρασινοφρουρών» και με την καταστροφική πορεία της Ελλάδας από το 1981 και μετέπειτα.

Εν ολίγοις, γαλάζια κυβέρνηση με πράσινη εξουσία».

Άνεργοι του ιδιωτικού τομέα: Παιδιά ενός κατώτερου θεού

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια ακόμα γνωστή ελληνική βιομηχανία (Nutriart-Κατσέλης) προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των ελληνικών επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν σε πτώχευση, αφήνοντας πίσω τους στρατιές ανέργων. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυξάνουν τον ήδη εφιαλτικό αριθμό των ανέργων του ιδιωτικού τομέα (εκτιμάται ότι έχουν υπερβεί το 1.3εκ) διαψεύδοντας τις δηλώσεις περί "success story".
Δυστυχώς, γι’ αυτούς τους απολυμένουs κανείς δεν θα διοργανώσει εκδηλώσεις συμπαράστασης, αλλά το κυριότερο κανείς δεν έχει δώσει λύσεις.
Oι ελληνικές επιχειρήσεις υποφέρουν από την έλλειψη ρευστότητας, την εξοντωτική φορολογία, την παράλογη γραφειοκρατία, τις απίστευτες στρεβλώσεις και το υπέρογκο ενεργειακό κόστος. Κυβέρνηση και τρόϊκα θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα αυτές οι πληγές, δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.

 DRASSI PRESS

«Θέλω να είμαι ο υπουργός της αξιολόγησης, όχι των απολύσεων»

Τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το εγχείρημα του για 15.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του 2014 και για 150.000 «διαθεσιμότητες» μέχρι τα τέλη του 2015, φαίνεται να αναγνωρίζει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.
Έτσι, μετά τις δηλώσεις του ως βουλευτής με τις οποίες τασσόταν αναφανδόν υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο, το περιβάλλον του διαμηνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης σε συνομιλίες του με στενούς του συνεργάτες μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του τόνισε ότι «θέλει να είναι ο υπουργός της αξιολόγησης, όχι των απολύσεων».
Σε κάθε περίπτωση ο νέος υπουργός παίρνει ως «προίκα» τις 2.656 απολύσεις στην ΕΡΤ, γεγονός το οποίο μειώνει τον αριθμό των αναγκαίων απολύσεων για το 2014 σε 1.344. Ο συγκεκριμένος αριθμός με την προετοιμασία που έχει γίνει φαίνεται ότι βγαίνει (επίορκοι, «λουκέτο» σε Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και άλλου μικρότερους οργανισμούς της «λίστας Σταμάτη»), ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα σε σχέση με τη διαθεσιμότητα, καθώς μέχρι τις 8 Ιουλίου πρέπει να παραδώσει στην τρόικα τις λίστες με 12.500 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Financial Τimes: Πρώτος στόχος για Μητσοτάκη οι 4.000 απολύσεις

«Ο πρώτος στόχος του θα είναι να καταλήξει σε μια λίστα με τα ονόματα των 2.000 εργαζομένων του δημόσιου τομέα που θα πρέπει να απολυθούν ως τις 30 Ιουνίου. Ακόμη θα πρέπει να βρει τις 2.000 θέσεις εργασίας σε οργανισμούς του κράτους που θα πρέπει να μειωθούν ως το τέλος του έτους»
Αυτό υπογραμμίζουν οι Financial Times για τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σε δημοσίευμα τους για προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε το βράδυ της Δευτέρας
Το δημοσίευμα  κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στον πρόεδρο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ οπως αναφερεται, στόχος του ανασχηματισμού ήταν «να αποφευχθούν οι εκλογές και να παραμείνει το διεθνές πρόγραμμα στήριξης σε τροχιά, μετά την αποχώρηση του τρίτου μικρότερου κυβερνητικού εταίρου», ενω υπογραμμιζεται ότι η κυβερνητική πλειοψηφία «κρέμεται» πλέον από τρεις έδρες.
«Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να κάνουν μια κοινή δέσμευση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποκλείοντας, ωστόσο, από την άλλη πλευρά περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων», συνεχίζει το δημοσίευμα.

aftodioikisi.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Νίκος Νικολόπουλος: Κατά 90% "παλιά" η νέα κυβέρνηση.Η ίδια,υποταγμένη στην τρόικα,αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί.

«Με παλαιά υλικά δεν μπορείς να περιμένεις να χτιστεί το νέο» σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε:

«Η Ελλάδα και ο λαός της δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλύτερο από τη νέα κυβέρνηση. Κατ' αρχήν, γιατί κατά 90% αποτελείται από πρόσωπα που έχουν ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει. Πρόσωπα που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια του τόπου, που... δεν πρόλαβαν να διαβάσουν το μνημόνιο αλλά το υπέγραψαν, που έθεσαν εκατοντάδες κόκκινες γραμμές και τις αναίρεσαν όλες, πρόσωπα που έλαβαν ακραία μέτρα οικονομικής αφαίμαξης του λαού γιατί δεν μπορούσαν να προχωρήσουν άλλου είδους διαρθρωτικές αλλαγές. Με αυτά τα πρόσωπα, καμία ελπίδα δεν υπάρχει και με παλαιά υλικά δεν μπορείς ποτέ να χτίσει το νέο.
Πέρα από τα πρόσωπα όμως, ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης. Η ίδια, υποταγμένη στην τροϊκα, αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί. Κατά συνέπεια, θα συνεχιστεί και ο κατήφορος της χώρας. Μόνη διέξοδος εξακολουθεί να είναι η δομική αλλαγή πολιτικής στον τόπο. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν κινήσεις εντυπώσεων που δεν προσφέρουν τίποτα στον λαό και γι' αυτό δεν τον ενδιαφέρουν...»
 
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ

4ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»


Το 4ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ με την Π.Ε. Κορινθίας και τον Δήμο Κορινθίων σας προσκαλεί στο

«ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει :
-Συναυλία με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ
 -Χορούς από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και τους μαθητές του σχολείου
-Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από παραγωγούς της Κορινθίας
-Γευσιγνωσία
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 , στις 7.00μ.μ. στο προαύλιο του 4ου ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, στην περιοχή Αγ. Γεωργίου.