Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Στις 12.30 το μεσημέρι ορκίζεται η νέα κυβέρνηση - Χωρίς υπουργό η Κορινθία

Σήμερα η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης  - Απουσιάζουν Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία - "Παζάρια" και εσωκομματικές ισορροπίες Στις 12 .30 το μεσημέρι
 Σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ορκίζεται η νέα κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας δεν περιελάμβανε την είσοδο κάποιου βουλευτή από την Koρινθία. Αντιθέτως την εκπροσωπεί ο καταγόμενος από το Ξυλόκαστρο αλλά γεννημένος στην Πάτρα Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης
Στο νέο κυβερνητικό σχήμα από τους Νομούς της Πελοποννήσου, εκπροσωπούνται:

 H Αργολίδα με τον  κ. Ι. Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ) Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τον κ. Ι. Αδριανό (Ν.Δ.) υφυπουργό Πολιτισμού για θέματα Αθλητισμού, .η Λακωνία με τον  κ. Λ. Γρηγοράκο (ΠαΣοΚ) στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και τον κ. Αθ. Δαβάκη (ΝΔ ) ως υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, πρόσωπο που είχε στηρίξει τον κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του 2009.
Αντιθέτως  και η Αρκαδία για πρώτη φορά έμεινε  εκτός Κυβέρνησης καθώς ο μέχρι χθες υπουργός Υγείας  κ.  Ανδρέας Λυκουρέντζος.δεν υπουργοποιήθηκε. 
 Επίσης η σύνθεση της κυβέρνησης  δεν περιελάμβανε την είσοδο κάποιου βουλευτή από την Αχαΐα και την Ηλεία. Αντιθέτως, είχαμε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ, την παραίτηση του Πατρινού Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου, ενώ ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας,που ήταν αν. υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τον Πολιτισμό, δεν συμμετέχει , καθώς το υπουργείο διαχωρίστηκε σε Παιδείας , στιο οποίο παραμένει ο Αχαιός στην καταγωγή Κ. Αρβανιτόπουλος.

Η νεα κυβέρνηση έχει 42 μέλη με δικομματική εκπροσώπηση στα υπουργεία και σύμφωνα με το tovima.gr, χωρίς ιδιαίτερο μεταρρυθμιστικό στίγμα, προϊόν παζαριών και εσωκομματικών ισορροπιών προέκυψε έπειτα από την κυοφορία τριών ημερών.
Η νέα κυβέρνηση που ορκίζεται σήμερα, καλείται να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις, ωστόσο δημιουργούνται πολλά ερωτήματα γιατί κρίσιμα υπουργεία θεωρούνται ότι έχουν αδύναμες ηγεσίες.Επίσης, δεν χρησιμοποιήθηκαν τεχνοκράτες και προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής, αλλά ούτε και πολλά νέα στελέχη. Ισχνή είναι η εκπροσώπηση των γυναικών. Μόνο μια γυναίκα υπουργός υπάρχει, μια αναπληρώτρια υπουργός και άλλες δυο υφυπουργοί.