Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Παραιτήθηκε πριν αναλάβει η Σοφία Βούλτεψη. Στη θέση της η Ζετα Μακρή!

voultepsi
Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, με τη Σοφία Βούλτεψη να μην αποδέχεται τη θέση της υφυπουργού στο υπουργείο Υγείας, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
Η κα. Βούλτεψη δεν δέχθηκε τη θέση κι έτσι αργά το βράδυ έχουμε αλλαγή στη νέα κυβέρνηση. Ενημέρωσε σχετικά το Μαξίμου και σε χρόνο ρεκόρ ο πρωθυπουργός την αντικατέστησε. Τη θέση της ως υφυπουργός στο υπουργείο Υγείας παίρνει η Ζέτα Μακρή.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι η νέα υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή πριν από έναν χρόνο δεν μπήκε καν στη Βουλή, το γεγονός ότι σήμερα κατέχει και βουλευτική έδρα και υπουργικό θώκο μετά τον ανασχηματισμό είναι σίγουρα ένα ρεκόρ... που δύσκολα έχει ταίρι σε ολόκληρο τον κόσμο. Η βουλευτής την Μαγνησίας στις τελευταίες εκλογές ήταν πρώτη επιλαχούσα, δεν είχε εκλεγεί στη Βουλή. Ήταν ένα μοιραίο γεγονός που την οδήγησε πίσω στο κοινοβούλιο. Ο θάνατος του Αθανάσιου Νάκου στα τέλη του Μαρτίου έφερε τη Ζέτα Μακρή ξανά στη Βουλή. Η κ. Μακρή ορκίστηκε μάλιστα πρωταπριλιά αλλά το γεγονός ότι από πρώτη επιλαχούσα και εκτός Βουλής βρέθηκε ξανά στο κοινοβούλιο και από χθες τα μεσάνυχτα και σε υπουργική θέση δεν είναι ψέμα... Αν και μάλλον ούτε η ίδια δεν θα το πίστεψε ότι απ' το Μαξίμου την κάλεσαν να αναλάβει θέση υφυπουργού Υγείας καθώς η Σοφία Βούλτεψη είχε μόλις παραιτηθεί και μάλιστα μόλις δυο ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.