Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ

Μία πρώτη νίκη για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ελληνική αριστερά με την εθνική δεξιά ήρθε σε συμφωνία, κατόπιν αίτησής της με τους Ευρωπαίους εταίρους από τη Λιθουανία και τη Μάλτα μέχρι τη Γαλλία και τη Γερμανία, με την ελπίδα να σταματήσουμε ως χώρα να είμαστε οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στην παγκόσμια οικονομία και κοινότητα.
Με 1 δις ευρώ εκροές καταθέσεων σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες και την αποκλειστική εξάρτηση της ευημερίας των Ελλήνων από τα δις ευρώ της ΕΚΤ, μέχρι την αυτάρκειά της, η ελληνική Κυβέρνηση έκανε τη σωστή επιλογή. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας τηρεί τη δέσμευσή του στον ελληνικό λαό για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και ταυτόχρονα αποκτά το χρόνο μέχρι το τέλος Απριλίου και αναλαμβάνει την ευθύνη με τους επιτελείς του στο Μέγαρο Μαξίμου για να δημιουργήσει το δικό του εθνικό σχέδιο ανάτασης της ζωής των Ελλήνων.
Η Ευρώπη έδειξε την αδυναμία στέρησης της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η Ελλάδα έδειξε την αδυναμία της εθνικής αυτοκτονίας. Όλοι πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι και συνειδητοποιημένοι. Δεν υπάρχει ψεύτικος και κρυφός πλούτος διεθνώς πια και το συντομότερο ο κ.Τσίπρας υλοποιήσει την εξάρθρωση του παρακράτους της χώρας, της χρεοκοπημένης ολιγαρχίας που όλοι απαρνούνται τώρα, οι συνθήκες για τη νέα γενιά και τους ανθρώπους της δημιουργίας θα ωριμάσουν για να δημιουργηθεί νέος πλούτος, πιο αληθινός.
Ή λαός ή πλουτοκρατία. Και τα δύο δεν μπορούν πια και είναι μάταια η ισορροπία των κρατικών λειτουργών σε όλες τις βαθμίδες και στα δύο.
Όλες οι εμμονές σε όρους και φρασεολογίες είναι ανούσιες. Η ευημερία και η δημοκρατία του λαού είναι υπεράνω όλων.
Αναμενόμενη πρέπει να είναι το άμεσο διάστημα η αντίδραση των εγχώριων υπονομευτών της Ελλάδας που κινδυνεύουν με εξάλειψη με επίθεση στην κυβερνητική συνοχή και την εθνική ασφάλεια.
Ελλάδα, το νου σου. Με την ελπίδα και την τόλμη έρχεται και η νίκη.

Συγχαρητήρια σε όλους…  
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Ο έγκυρος οικονομικός αναλυτής του Channel 4 της Βρετανίας Πολ Μέισον είναι επιφυλακτικός για τη διαφαινόμενη συμφωνία "Ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδας, χωρίς να λύνονται τα θεμελιώδη προβλήματα"

"Ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδας, χωρίς να λύνονται τα θεμελιώδη προβλήματα"
Ο έγκυρος οικονομικός αναλυτής του Channel 4 της Βρετανίας Πολ Μέισον ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η διαφαινόμενη συμφωνία είναι μια "ολοκληρωτική παράδοση της Ελλάδας, χωρίς να λύνονται τα θεμελιώδη προβλήματά της"

e-typos.com

Ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας με τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μπαλτάς: Διαψεύδει ότι προτίθεται να καταργήσει τον θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

Μπαλτάς: Διαψεύδει ότι προτίθεται να καταργήσει τον θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών ΣχολείωνΑποδεκτές έκανε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τις παραιτήσεις των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), οι αρμοδιότητες της οποίας θα ασκούνται στο εξής από «υπερκείμενη αρχή».

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Παιδείας διαψεύδει επίσης κατηγορηματικά «φήμες και οι κακόπιστες διαδόσεις ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου θα τοποθετηθεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες σε ό,τι αφορά το μέλλον των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Πιο κοντά σε συμφωνία στο Eurogroup – Σημαντική πρόοδος στο Euro Working Group

Πιο κοντά σε συμφωνία στο Eurogroup – Σημαντική πρόοδος στο Euro Working Group 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επήλθε κατ΄αρχήν συμφωνία στο Euro Working Group, καθώς σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους έγιναν αποδεκτές κάποιες διευκρινίσεις που δόθηκαν στη γερμανική πλευρά.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές υπάρχει η βάση για συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής, όπου θα συζητηθούν οι τελικές λεπτομέρειες. Όπως φαίνεται έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο αδιεξόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης συνέταξαν ένα προσχέδιο συμβιβαστικής συμφωνίας που θα τεθεί στο συμβούλιο των υπουργών.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της συγκεκριμένης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, είναι το γεγονός πως τελικά ξεκίνησε με περισσότερες από τρεις ώρες καθυστέρηση, δηλαδή λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί συσκέψεις μεταξύ της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ήθελε να μιλήσει κατ' ιδίαν με τον Γιάνη Βαρουφάκη κι έτσι οι συναντήσεις έγιναν σε... δόσεις!
Μετά τις... συναντήσεις επί συναντήσεων και τις πολύωρες διαβουλεύσεις, φαίνεται ότι Ελλάδα και δανειστές καταλήγουν σε μία συμφωνία δύο σελίδων.
Μάλιστα, η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως "συμφωνία ελαστικότητας", με τις πρώτες πληροφορίες για το τι περιλαμβάνει το κείμενο να βγαίνουν σταδιακά στην επιφάνεια.

Μία πηγή της ΕΚΤ τόνισε πως υπάρχει κείμενο στα χέρια του Ντάισελμπλουμ και έχει την υπογραφή πολύ σπουδαίων προσώπων!
 Στην συμφωνία προβλέπεται τετράμηνη και όχι εξάμηνη παράταση (όπως αξίωνε αρχικά η ελληνική πλευρά), ενώ εκτός από την τετράμηνη παράταση πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν στην συμφωνία μέτρα λιτότητας
Ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Πάνος Αμυράς εκτιμά ότι το "μυστικό" της τετράμηνης και όχι εξάμηνης παράτασης είναι ότι "τον Αύγουστο λήγουν ομόλογα, οπότε θα χρειάζεται και νέα συμφωνία"



Παράλληλα, προθεσμία έως τη Δευτέρα έχει η Ελλάδα για να υποβάλει λεπτομερές υπόμνημα με τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να κάνει.
Η Bild αναφέρει ότι η Μέρκελ δε συμφωνεί με τη σκληρή στάση που τηρούσε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα.

Η οικονομική συντάκτρια του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ Ρόη Χάικου αναλύει τι "κρύβεται" πίσω από την τετράμηνη επέκταση:

Η τετράμηνη παράταση Μαρτίου-Ιουνίου που φαίνεται ότι κερδίζει η ελληνική κυβέρνηση σημαίνει ότι η χώρα θα καθίσει και πάλι στο τραπέζι της δύσκολης διαπραγμάτευσης εάν θέλει να συμμετέχει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα ρίξει «ζεστό χρήμα» στις αγορές.

Ως γνωστόν η ΕΚΤ θα αγοράσει στη δευτερογενή αγορά ομόλογα κεντρικών κυβερνήσεων έως 50 δισ. ευρώ μηνιαίως από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για την Ελλάδα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, καθώς στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου λήγουν ελληνικά ομόλογα αξίας 7,5 δισ. ευρώ, που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα θα περιμένει πρώτα να αποπληρωθούν.
Για να πέσει στην πραγματική οικονομία αυτή η δυνητική ρευστότητα, που για την Ελλάδα μπορεί να φθάσει θεωρητικά στα 33 δισ. ευρώ, θα πρέπει η χώρα να πληρεί δύο αυστηρούς όρους, όπως τους έθεσε ο Μάριο Ντράγκι:

- Η πρώτη προϋπόθεση για να αγοράσει η ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα είναι η χώρα να βρίσκεται σε πρόγραμμα προσαρμογής, άρα μετά την τετράμηνη παράταση θα πρέπει να υπάρξει… νέο πρόγραμμα.

- Η δεύτερη είναι ότι για να αγοράζει η ΕΚΤ ομόλογα από τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, θα πρέπει πρώτα να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση. «Στη διάρκεια των επανεξετάσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας για ένα κράτος μέλος της ζώνης του ευρώ, η επιλεξιμότητα θα ανασταλεί και θα συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση θετικής έκβασης της επανεξέτασης», δηλώνει η ΕΚΤ
 - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις ισπανών και πορτογάλων

- «Ας περιμένουμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», σχολιάζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου

Πληροφορίες: e-tyros.gr - newsit.gr

 

Κυρ. Μητσοτάκης για το θέμα ηγεσίας στη ΝΔ: «Ο πρώτος που θα πρέπει να θέσει το ζήτημα, είναι ο πρόεδρος του κόμματος»

Κυρ. Μητσοτάκης για το θέμα ηγεσίας στη ΝΔ: «Ο πρώτος που θα πρέπει να θέσει το ζήτημα, είναι ο πρόεδρος του κόμματος»
«Δεν ψήφισα τον κ. Παυλόπουλο, για τους λόγους που ανέφερα στην ανακοίνωσή μου. Του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ. Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας που απολαμβάνει την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της. Η συζήτηση για μένα έχει τελειώσει» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο γιατί απείχε από την ψηφοφορία για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για το ύπατο αξίωμα.

Ερωτηθείς για το θέμα της ηγεσίας του κόμματος και τυχόν διεκδίκησή της, είπε: «Θα με ρωτήσετε για αυτό, αν τεθεί θέμα ηγεσίας» προσθέτοντας ότι «ο πρώτος που θα πρέπει να θέσει το ζήτημα, είναι ο πρόεδρος του κόμματος. Όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ίδιος έχει τον λόγο».

Ερωτηθείς για τους βουλευτές που έχουν ενσωματωθεί στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε: «Η ΝΔ ήταν και παραμένει μια μεγάλη παράταξη που ενσωματώνει από την παραδοσιακά δεξιά, μέχρι τις παρυφές της αριστεράς» υπενθυμίζοντας ρήση των παλαιότερων προέδρων, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μόνο που σημείωσε:

«Τότε δεν υπήρχαν κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, τώρα υπάρχουν δύο» αναφερόμενος στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή.

Σχετικά με την προσχώρηση του κ. Βορίδη από το ΛΑΟΣ στην Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «αναγνωρίζει στους ανθρώπους το δικαίωμα να διορθώνουν τα λάθη τους και να προχωράνε», ενώ αναφερόμενος στο κατά πόσο μπορεί το κόμμα του να απορροφήσει και να στηρίξει βουλευτές πιο δεξιά από αυτό, σημείωσε ότι «υπάρχουν όρια στο πόσο δεξιά μπορεί να πάει η ΝΔ»
.

“Γαλαζοπράσινοι” δήμαρχοι καταγγέλλουν αντιπεριφερειάρχη της Δούρου για εκβιασμό – Επικεφαλής ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατουλης

Σφοδρές καταγγελίες κατά συγκεκριμένου αντιπεριφερειάρχη της Αττικής εξαπέλυσαν δήμαρχοι δήμων του Λεκανοπεδίου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, παρόντος του προέδρου της και δήμαρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη. Θέμα της συνέντευξης Τύπου: «η καταγγελία εξωθεσμικών παρεμβάσεων και συμπεριφορών σε βάρος των δημάρχων και των δήμων τους».

Στον αέρα 500.000 σπίτια στην Αττική

Ειδοποιητήρια σε πάνω από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχει ξεκινήσει να στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, διεκδικώντας εκτάσεις που ήταν δασικές, κτίστηκαν νόμιμα, αλλά δεν έχασαν τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Το κράτος διεκδικεί εκτάσεις σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα που κάποτε - ακόμη και 100 χρόνια πριν - ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές και σε πολλές περιπτώσεις θέτει ακόμη θέμα τίτλων και χρησικτησίας, αναφέρουν Τα Νέα.

Πρόκειται, όμως, και για περιοχές που εντάχθηκαν κανονικά στο σχέδιο πόλης, κτίσθηκαν νόμιμα, πλην όμως έχουν χάσει μόνο τον δασικό και όχι τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, έχουν σταλεί γύρω στα 19.000 ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο Γαλάτσι, στην Αγ. Βαρβάρα, στη Νέα Ιωνία, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι και στο Χαϊδάρι.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ πατώντας πάνω στη φωτογραφία
airetos.gr

ΔΡΑΣΗ: Η αυθαίρετη καταστροφή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, δείγμα των αξιών της αριστεράς;


20/2/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αυθαίρετη καταστροφή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, δείγμα των αξιών της αριστεράς;

Ο νόμος 4009 της Άννας Διαμαντοπούλου συμπυκνώνει τη σοβαρότερη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα από την εποχή της δικτατορίας. Συγχρόνως, η ψήφισή του εξάντλησε τις δημοκρατικές διαδικασίες, με διαβούλευση που διήρκεσε 14 μήνες και αποδοχή της κοινής γνώμης που μετρήθηκε στο 80%. Το σκέλος του νόμου που αφορούσε τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία κατέληξε σε 60 υποδείγματα εκπαίδευσης με αξιολογημένους εκπαιδευτικούς, τους μόνους που έχουν αξιολογηθεί μέχρι τώρα. Το σκέλος που αφορούσε τα Συμβούλια Ανωτάτων Ιδρυμάτων (ΣΙ) ψηφίστηκε από τους πανεπιστημιακούς σε ποσοστό άνω του 70%, παρά την υπονόμευσή του.

Η σημερινή διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας αποκαλεί αυτή τη μεταρρύθμιση «τερατούργημα Διαμαντοπούλου», τα πρότυπα σχολεία «χιτλερικής εμπνεύσεως» και τους εκπαιδευτικούς «αναξιολόγητους», και τα καταργεί χωρίς δεύτερη κουβέντα. Γι αυτή τη διαδικασία χαίρονται μόνο οι συντεχνίες των συνδικαλιστών φοιτητών, καθηγητών, πανεπιστημιακών, καθώς και οι πάσης φύσεως μετριότητες.

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας


http://static.in.gr/webstatic/FB0196B8D5C297DCEAD55FE77A956B4F.jpg
Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 στις 12.30 μ.μ. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - γίων Θεοδώρων


        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                        
                        ΔΗΜΟΣ         
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                         

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 26η      Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5:30 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  των κατωτέρω  θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

1.Ορισμός εκπροσώπου Δήμου και καθορισμός της θέσης που αυτός θα τηρήσει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”, την 28η Φεβρουαρίου 2015, με μοναδικό θέμα “Ορισμός νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας”.

2.Έγκριση καταβολής μερικώς διακανονιζόμενης υποχρέωσης της λυθείσας και υπό εκκαθάριση ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Θ. προς το προσωπικό και το ΙΚΑ.

3.Χαρακτηρισμός αντιπλημμυρικών έργων που περιλαμβάνονται στην «Οριστική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου». Υποβολή αιτήματος ένταξης και χρηματοδότησης στο ΣΕΣ 2014-2020.

4.Ένταξη ή μη του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) του Π.Ο.Υ. Έγκριση καταστατικού. Ορισμός εκπροσώπων Δήμου.

5.Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών Δήμου μας.

6.Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

7.Διάθεση πίστωσης για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

8.Ορισμός υπαλλήλου για πληρωμές έργων του Δήμου μας από Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων με ηλεκτρονικές εντολές.

9.Ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου: “Βελτίωση - ανακαίνιση Επαρχιακής Οδού Ε.Ο. Περαχώρας - Λίμνης Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Επαρχιακής Οδού Περαχώρας (Τμήμα Β’ και Τμήμα Δ’)”.

10.Εξέταση αιτήματος για παροχή κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

11.Εξέταση αιτημάτων ΜΑΛΟΒΡΟΥΒΑ Ευάγγελου και ΜΑΛΟΒΡΟΥΒΑ Γεωργίου για επιμερισμό καταναλωθέντων κυβικών νερού, Α’ τετραμήνου 2009 έως και Α’ τετραμήνου 2013, στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.

12.Διαγραφή ή μη οφειλής από βεβαιωτικό κατάλογο τέλους καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού, έτους 2014, στη Δ.Κ. Λουτρακίου - Περαχώρας, επονόματι ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δήμητρας.

13.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, Β’ τετραμήνου 2004 έως και Β’ τετραμήνου 2006, στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, επονόματι ΜΑΓΟΥΛΑ Ελένης.


                                                               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
     
                                                                      ΠΕΤΡΟΥ Παναγιώτης

FT: Γιατί η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αξίζει τα λεφτά της ΕΕ

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC
  • 19


Την άποψη ότι το τίμημα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αξίζει το κόστος εκφράζει μέσα από άρθρο του με τίτλο «Το να κρατήσεις την Ελλάδα στο ευρώ είναι κάτι πολύ παραπάνω  από τα χρήματα», εκφράζει ο Marc Chandler, διεθνής επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής της Brown Brothers Harriman.
«Οταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφέρονται στην Ελλάδα, μιλούν την διάλεκτο των οικονομικών, ανεξάρτητα από την μητρική τους γλώσσα. Είμαι οικονομικός αναλυτής και την γνωρίζω καλά αυτή τη διάλεκτο. Πιστεύω όμως ότι οι πολιτικοί της ηπείρου έχουν διαλέξει λάθος κοινή γλώσσα. Η γεωπολιτική, πολύ περισσότερο από την οικονομία, είναι το κύριο ζήτημα. Το κόστος του σφάλματος θα είναι μη μετρήσιμο», γράφει.

Προσπάθησαν να ληστέψουν την τράπεζα στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, αλλά... έφυγαν με άδεια χέρια

http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDEyLTEyLTA4LzQyNTgvMTIxNDk1MjYuanBn&t=634905440214102950&w=300&h=204
https://ibank.cbp.gr/Content/bank-img/bank-logo.png
'Απραγοι έφυγαν δύο άγνωστοι, οι οποίοι προσπάθησαν το πρωί, να ληστέψουν τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, λόγω της χρονοκαθυστέρησης του ΑΤΜ της τράπεζας.
Ειδικότερα, δύο άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, περίμεναν την υπάλληλο της Συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου έξω από το κατάστημα.
Οταν έφτασε η υπάλληλος, με την απειλή όπλων, της ζήτησαν να ανοίξει το μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών για να πάρουν τα χρήματα που είχε μέσα.
Η καθυστέρηση όμως του μηχανήματος, το οποίο δεν άνοιγε αμέσως, ξεπέρασε τα πέντε λεπτά και οι επίδοξοι ληστές, βλέποντας ότι καθυστερεί, διέφυγαν με αυτοκίνητο.
Η Αστυνομία κάνει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ερώτηση Χρίστου Δήμα στον Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων

Το ζήτημα που ανέκυψε έπειτα από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία θέτει με ερώτησή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας χαρακτηρίζει άστοχη την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού και αντίθετη με το σύνολο ανάλογων εκπαιδευτικών πρακτικών αριστείας που επιτυχημένα εφαρμόζονται στις δυτικές και ευρωπαϊκές κοινωνίες και που έχουν λειτουργήσει υπέρ των βελτιωτικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης των χωρών τους.

Στο κείμενο της ερώτησής του, επίσης, ο Χρίστος Δήμας αναφέρει πως  τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία αποτελούν φυτώρια καινοτομίας με στόχο την εισαγωγή και εφαρμογή πρότυπων μεθόδων διδασκαλίας τα οποία δυνητικά θα μπορέσουν να εφαρμοστούν και να ωφελήσουν το σύνολο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα. 

Παράλληλα, ζητά να πληροφορηθεί για το αν σκοπεύει η κυβέρνηση να καταργήσει τον θεσμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, για την τύχη των πειραματικών σχολείων των ΑΕΙ  αλλά και συνολικά για τη θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα των κέντρων αριστείας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

Ντέρμπι σε Πετρί και Χιλιομόδι στην Α1 Κορινθίας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAAhNaOp6d3XvUMSnWLmLgks0lS763TsNYl2JKWFrcmvdtqWdr862h0vVYbEOebXfIOsnCVoN_OcIJgY_rFxyQXT5lc_FqdMtinsPkuFc2aYnpgMsSdfDF8PbSFjKwyFZ_rq5t6pLbsi2q/s1600/moirasia-gia-petri-kai-velo-video.jpg
 Με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται,  αύριο Σάββατο, στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 αγωνίζεται στο Ξυλόκαστρο με τον ουραγό τοπικό Ηρακλή, ενώ το Ζευγολατιό υποδέχεται τον Παννεμεατικό, Στο Κιάτο ο Πέλοπας αντιμετωπίζει τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ ο Αστέρας Δερβενίου μάχεται εκτός έδρας κόντρα στον ΑΟ. Σπαθοβουνίου. Το ντέρμπι της ημέρας θα γίνει στο Πετρί, όπου η τοπική Θύελλα αντιμετοπίζει την Ελλάδα Βέλου , ενώ τους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον ΠΑΣ Κόρινθος. Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος θα προσπαθήση για το τρίποντο κόντρα στον Πανκαμαριακό, ενώ τέλος στο Συνοικισμό ο Κυψελος Κορίνθου μάχεται σε αγώνα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

21η αγωνιστική
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Τι αλλάζει ο Βούτσης σε Δημόσιο, ΟΤΑ: Αυξάνεται ο ρόλος των υπαλλήλων, περισσότερες αρμοδιότητες στους αιρετούς – Πώς αντικαθίστανται οι αποκεντρωμένες

Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους, περισσότερες αρμοδιότητες στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης αλλά και διαμόρφωση δομών που θα αντικαταστήσουν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προανήγγειλε μιλώντας στους εργαζόμενους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.
voutsis_ydmhd_ergazomenoi_aftodioikisi
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης κατά τη συνάντηση γνωριμίας μαζί τους συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Γιώργο Κατρούγκαλο και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Τσουκαλά: «Το πρώτο βήμα έγινε. Το υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί με αποκεντρωμένες διοικήσεις στις οποίες παραιτήθηκαν οι γενικοί γραμματείς και τέθηκαν επικεφαλής οι αρχαιότεροι γενικοί διευθυντές, σύμφωνα με το νόμο. Διαμορφώνονται συγκεκριμένες δομές, θα δοθούν και άλλες αρμοδιότητες στους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα διευκρινιστούν απολύτως οι ρόλοι, οι αρμοδιότητες και οι πόροι. Σ’ αυτές τις δομές θα προΐστανται προϊστάμενοι μετά την προκήρυξη θέσεων μέσα από τη Διοίκηση. Δεν θα τοποθετηθούν πολιτικά πρόσωπα στη θέση γενικών γραμματέων, δεν πρόκειται να πλημμυρίσουμε από ειδικούς, από μετακλητούς και από συμβούλους. Εμείς θα στηριχθούμε απολύτως στο άξιο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης. Η δικιά σας εμπειρία μας είναι πολύτιμη».

Αυξημένα μέτρα τροχαίας ενόψει Καθαράς Δευτέρας

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.
Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των υπηρεσιών τροχαίας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της xώρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

Η αλήθεια για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εκείνον τον ζοφερό Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, με τη βία να σκορπά τον τρόμο και την καταστροφή στο κέντρο της Αθήνας, είχε ξεκινήσει και μια ύποπτη, κατά τη γνώμη μου, συζήτηση περί αμυντικής στάσης της Αστυνομίας.
Η Αθήνα γέμιζε καθημερινά από 15χρονους που διαδήλωναν και διαμαρτύρονταν, αλλά κάποιοι είχαν την άποψη ότι η Αστυνομία έπρεπε να γίνει «επιθετική», για να αντιμετωπίσει τους κουκουλοφόρους και όσους επιδίδονταν σε λεηλασίες, αλλά και να αποτραπούν οι καταστροφές.
Φυσικά, δεν υπήρχε κανείς να εγγυηθεί ότι δεν θα κινδύνευαν και οι νεαροί διαδηλωτές, που διαδήλωναν χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια.
Ως γνωστόν, εκείνη την εποχή αρμόδιος υπουργός ήταν ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
Οι πιέσεις, προκειμένου να σκληρύνει η στάση της αστυνομίας υπήρξαν αφόρητες.
Ο κίνδυνος να έχουμε και άλλους νεκρούς και νέο νεανικό αίμα στην Αθήνα, ορατός – τουλάχιστον για τους διαθέτοντες το σχετικό κριτήριο.
Ο Παυλόπουλος στάθμισε τα πράγματα, άκουσε τις ψύχραιμες φωνές και αποφάσισε: Οι βιτρίνες και τα υλικά αγαθά ξαναγίνονται. Οι άνθρωποι όχι. 
Και αντιστάθηκε σε όσους τον προέτρεπαν για το αντίθετο. 
Η περιπέτεια τελείωσε χωρίς νέο αίμα.
Με καταστροφές, αλλά χωρίς νέο αίμα.
Γι’ αυτό και δύσκολα γίνεται αντιληπτό το γεγονός ότι εκείνη η στάση του νέου Προέδρου δέχεται ακόμη βέλη κριτικής.
Όπως δύσκολα γίνεται αντιληπτή και η κριτική περί «πελατειακής συμπεριφοράς». 
Στη χώρα που λέγεται Ελλάς, στη χώρα της Πλατείας Κλαυθμώνος, στη χώρα που οι συμπεριφορές αυτές έχουν τις ρίζες τους στα βάθη της Ιστορίας μας, στη χώρα που το ρουσφέτι υπήρξε για τους περισσότερους ο τρόπος ανάδειξης και παραμονής στην εξουσία, είναι τουλάχιστον παράδοξο να ρίχνει κανείς το βάρος σε έναν μόνον άνθρωπο, όποιος κι’ αν είναι αυτός.
Πολύ περισσότερο που ο Παυλόπουλος, με το διάταγμά του για τους συμβασιούχους, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εφαρμόσει Κοινοτική Οδηγία του 1999, καθώς η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα καταδικαζόταν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη εφαρμογή της.
Τελικά, από εκείνους τους συμβασιούχους – για τους οποίους ασφαλώς ήσαν υπεύθυνοι πολύ περισσότεροι – μονιμοποιήθηκαν 33.500 άτομα, ως καλύπτοντες πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου. Αργότερα, το ίδιο το ΑΣΕΠ ήλθε να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Αυτή είναι η αλήθεια και για τις δύο «κατηγορίες». 
Και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια αμαύρωσης ενός προσώπου που έλαβε δύο σημαντικές αποφάσεις – η μία για περιφρούρηση ανθρώπινων ζωών και η άλλη για αποκατάσταση της νομιμότητας. 
Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού

elzoni.gr

Βίντεο:Τα κύματα «κατάπιαν» το Blue Star Paros στο στενό Μυκόνου-Τήνου

Εμφάνιση paros.jpg