Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Εκλογές στην Κύπρο: Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης δίνουν αύριο τη μάχη του Β΄γύρου

 ekloges_kypros_xr 

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 6 το απόγευμα - Το αργότερο ως τις 8 μμ θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα  Όποιος εκ των δύο εξασφαλίσει το 50% +1 των ψηφοφόρων, δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο να μάθει τα κατατόπια του Προεδρικού Μεγάρου, καθώς και οι δύο εργάστηκαν χρόνια σε αυτό και το ξέρουν σαν τη τσέπη τους.

Η ανακήρυξη του νέου Προέδρου θα γίνει απόψε το βράδυ στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», και η τελετή παράδοσης παραλαβής θα γίνει τη 1η Μαρτίου. Ο νέος Πρόεδρος θα έχει μπροστά του δύο εβδομάδες και κάτι για να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού θα διαβουλευτεί με τα κόμματα που τον έχουν στηρίξει. Όσο και αν φαίνεται μια απλή διαδικασία, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Πρέπει να τηρηθούν ισορροπίες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλότερη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, με επικεφαλής έναν Πρόεδρο ο οποίος δεν έχει δικό του κόμμα και δεν ανήκει στα κόμματα που τον υποστηρίζουν.

Τόσο ο Νίκος Χριστοδουλίδης όσο και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης διεκδίκησαν την εκλογή στη

ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 0-0: Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι, άντεξαν και με δέκα οι φιλοξενούμενοι

ΠΑΣ Γιάννινα - Ιωνικός 0-0: Δύο δοκάρια οι γηπεδούχοι, άντεξαν και με δέκα οι φιλοξενούμενοι 

 

Ο ΠΑΣ και ο Ιωνικός έμειναν στο 0-0 με ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους καθώς από το 66' έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρομαό με δεύτερη κίτρινη. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια και τεράστια ευκαιρία με τον Μπάλαν, ενώ στο τέλος πίεσαν φλύαρα για το τρίποντο. Πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία φέτος για τον Ιωνικό που παραμένει αήττητος με τον Γρηγορίου στον πάγκο.

Η Μητρόπολη Κορίνθου προσφέρει 100.000 ευρώ σε νέους φοιτητές

 Η Μητρόπολη Κορίνθου προσφέρει 100.000 ευρώ σε νέους φοιτητές 

Οικονομική ενίσχυση, ύψους 100.000 ευρώ, θα προσφέρει σε εκατό φοιτητές η Μητρόπολη  Κορίνθου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτική Ναό Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο.

Πρόκειται για πράξη που γίνεται απ’ την Μητρόπολη  Κορίνθου και που αφορά νέους φοιτητές της Μητρόπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιλογή των φοιτητών έγινε απ’ τις Ενορίες και των 13 αρχιερατικών περιφερειών της Μητρόπολης.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε 16 χρόνια, έχουν δοθεί 1.630 τραπεζικά βιβλιάρια, σε αντίστοιχους νέους και το προσφερόμενο, συνολικό χρηματικό ποσό, στο οποίο θα προστεθούν φέτος 100.000 ευρώ, θα ανέλθει σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Βρογχίτιδα οξεία και χρόνια. Πώς αντιμετωπίζεται; Ροφήματα που κάνουν καλό

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η βρογχίτιδα είναι η φλεγμονή των κύριων αεραγωγών των πνευμόνων, των βρόγχων και εκδηλώνεται με βήχα και συνήθως με απόχρεμψη. Μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια, που σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και συχνά να υποτροπιάσει.

Η οξεία βρογχίτιδα μπορεί να είναι υπεύθυνη για το βήχα και την παραγωγή πτυέλων που συνοδεύουν κάποια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Είναι συνήθης ασθένεια που τις περισσότερες φορές προκαλείται από ένα απλό κρύωμα ή οποιαδήποτε λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις (90%), η μόλυνση είναι ιογενής αλλά σε κάποιες άλλες προκαλείται από βακτήρια. Συνήθως υποχωρεί σε λίγες ημέρες χωρίς να αφήνει υπολειπόμενα συμπτώματα.

Η χρόνια βρογχίτιδα είναι μια σοβαρή μακροχρόνια διαταραχή που συχνά απαιτεί τακτική ιατρική θεραπεία και παρακολούθηση. Η χρόνια βρογχίτιδα είναι σοβαρότερη νόσος και προκαλείται από χρόνιο ερεθισμό και φλεγμονή των βρόγχων. Η χρόνια βρογχίτιδα συγκαταλέγεται στις χρόνιες, αποφρακτικές, πνευμονικές νόσους. ..................

read more

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΑΚΙ - ΓΛΥΝΙΑ

 

Το τελευταίο αντίο δόθηκε χθες 9 Φεβρουαρίου στο ΄Γ Νεκροταφείο Αθηνών στον μεγάλο Κρητικό ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΑΚΙ - ΓΛΥΝΙΑ.
Πλήθος κόσμου, μαζί με την Σύζυγό του και τα έξι Παιδιά του, προσωπικότητες από το χώρο της Παιδείας, του Πολιτισμού , των Καλλιτεχνών, των Μουσικών από Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας, των Πανεπιστημίων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων, φίλοι και συγγενείς που ήρθαν από την Κρήτη, αποχαιρέτησαν τον Ανδρέα Ζεάκι Γλυνιά.
Τον αποχαιρέτησαν με λόγια συγκινητικά μετά την εξόδιο Ακολουθία ο κουνιάδος του Στέλιος Γκόλγκαρης (διεθνούς φήμης σολίστ κλασικής κιθάρας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), ο στενός του Φίλος και κουμπάρος Ιωάννης Παλλήκαρης Πρύτανης του Πανεπιστημίου των ΟΡΈΩΝ και Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η εκπαιδευτικός Μαίρη Καρλαύτη και ο Καθηγητής Μουσικής απο το Μεσολόγγι Χρήστος Βλαχογιάννης με