Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη 40χρονος επιχειρηματίας του Ξυλοκάστρου για εμπόριο χασίς!

 


Θέμα συζήτησης στο Ξυλόκαστρο και την ευρύτερη περιοχή είναι η σύλληψη 40χρονου γνωστού επιχειρηματία για εμπόριο χασίς. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου συνέλαβαν (στο σπίτι του) τον πολύ γνωστό επιχειρηματία μεποσότητα κάνναβης, βάρους 1 κιλό και 899 γραμμάρια περίπου χασίς και 15 τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης. 
Όπως γράφει το korinthiannews.grο εν λόγω επιχειρηματίας διατηρούσε πριν από μία πενταετία περίπου ίσως την καλύτερη καφετερία στο Ξυλόκαστρο (στην παραλιακή) καθώς και άλλο ένα κατάστημα. Ο εν λόγω επιχειρηματίας καλλιεργούσε το χασίς στο σπίτι του στο Ξυλόκαστρο, σε απόσταση μάλιστα αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου! 

Πατέρα τα'μαθες τα νέα; Δόξασα το όνομά σου, σκόνη και θρύψαλα έκανα την ιαΕλλάδα ! Τώρα πατέρα μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος....

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;

Γιατί τα κατάφερα, πήρα εκδίκηση για το χωρισμό της λατρευτής μου μανούλας Μάργκαρετ !

Τώρα οι βρωμοέλληνες τρέχουν και δε φτάνουν... Ληγμένα θα τρώνε μια ζωή για να μάθουν, κι αυτά που πετάμε εμείς οι έχοντες στα σκουπίδια.
Το σχέδιο που ανέλαβα πέτυχε, η χώρα ξεπουλήθηκε, ο λαός εξαθλιώθηκε... υποδουλώθηκε κι εμείς η οικογένειά μας πατέρα έγινε πάμπλουτη! Τώρα πια δε χρειάζεται να δουλέψουμε ποτέ, εξασφάλισα το μέλλον των παιδιών μου και για πολλές γενιές μας...
τώρα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος .


Τώρα μπορείς να είσαι πολύ υπερήφανος για μένα πατέρα, φάνηκα πολύ πιο έξυπνος απ' ότι έδειχνα... Η οικογένεια Παπανδρέου θα μείνει για πάντα στην ιστορία, κανείς και ποτέ δεν θα μας ξεχάσει να είσαι σίγουρος γι'αυτό πατέρα!




O εγκέφαλος της σπείρας με τον προδότη

Προς όφελος των απανταχού κερδοσκόπων.

Παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών με Μουσική και Τραγούδια στον Πύργο Κορινθίας - “Ιστορίες του Φεγγαριού και του Σκότους”

“Έλα φως μου, έλα ψυχή μου, κοίτα το φεγγάρι....”
Παραμύθια της προφορικής παράδοσης, μουσικές και τραγούδια  από διαφορετικές γωνιές του κόσμου συνθέτουν την παράσταση και κάνουν την ψυχή να ταξιδεύει.
Πόσα μυστικά κρύβει το φεγγάρι και ποιος δρόμος οδηγεί σ' αυτό;
Ένας βασιλιάς ποθεί να το φτάσει,νεράιδες και μάγοι υφαίνουν τα δίχτυα τους κάτω από το φως του. Ένα αγόρι χορεύει στο φως της πανσελήνου και μαγικές μελωδίες καλύπτουν τα δάση.Ο έρωτας φουντώνει σα θύελλα. Ένας άντρας βλέπει το φεγγάρι πεσμένο στη γη .Μα ένας τυφλός κουβαλά το πιο λαμπρό φως μέσα του...
“Οι μουσικοί έπαιζαν, οι σοφοί έλεγαν και ο βασιλιάς δε χόρταινε ν' ακούει....όλα για το φεγγάρι...”
Η παράσταση απευθύνεται σ' ενήλικες και  παιδιά από 8 ετών...και σ' όσους ποθούν να ταξιδέψουν στο απρόσμενο.
Αφήγηση: Σύλβια Βενιζελέα
Μουσική : Λουκία Κωνσταντάτου (κανονάκι, τραγούδι, κρουστά)
Μαρία Παπαπετροπούλου (σάζι, πολίτικο λαούτο, μπουλγαρί,κρουστά)

Σε ένα δυνατό τεστ στο Θώδειο, ο ΑΟ Λουτράκι επικράτησε 2-1 της Κορίνθου.

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι "οράνιε" έκαναν την ανατροπή, σε ένα ματς που είχε ρυθμό, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Δημήτρης Μαγκαφίνης και Νίκος Μεσολόγγης έκαναν τις δοκιμές που ήθελαν και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους εν όψει της συνέχειας, με την Κόρινθο να ετοιμάζεται πλέον για το δυνατό τεστ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο πρώτο μέρος, το ματς πήγε κυρίως στη δύναμη και δεν είχε ιδιαίτερα αξιόλογες φάσεις, μπροστά από τις εστίες. Καλύτερη στιγμή από πλευράς ΑΟΛ με το δοκάρι του Χρυσαφίδη στο 25'. Με δοκάρι απάντησε η Κόρινθος στο ξεκίνημα της επανάληψης, με ένα δυνατό σουτ του Τσορμπατζίδη (48').

Ο ρυθμός ανέβηκε στην επανάληψη και οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 58' με ωραίο πλασέ του Αμπαδιωτάκη. Δέκα λεπτά μετά ο Δημάκης με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1 και στο 75', μετά την πάσα του Μαυρέλη, ο Ζερβός (ΦΩΤΟ) απέφυγε τον Κόντη, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ:
Μητσόπουλος, Γεώργαρης, Γκαρμίρης, Τσώκος, Μαυρέλης, Γιαννακούλης, Αντωνίου, Πέτρου, Χρυσαφίδης, Αποστολάκης, Ζερβός. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι Παινέσης, Δημάκης, Καλλάς, Σπέτσης και Μίχας.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:
Κόντης, Ντερτιλής, Φίλης, Σπυρόπουλος, Τσορμπατζίδης, Μανιάτης, Μπέρκοβιτς, Τσίτσης, Αμπαδιωτάκης, Κερμενίδης, Γκεοργκίεφ. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι Καρβούνης, Καφαντάρης, Λούβρης, Κουλός, Χαρίτος.

Πολεμικά πλοία στέλνει η Κίνα στiς ακτές της Συρίας - Συμμαχία «Αρκούδας» & «Δράκου»

 
Ναυτική συγκέντρωση δυνάμεων στην Ανατολική  Μεσόγειο πέρα από κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση σημειώνεται το χρονικό διάστημα που διανύουμε.
Έτσι εκτός της αμερικανικής αρμάδας η οποία απαριθμεί τουλάχιστον 5 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, δύο πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων και ένα αεροπλανοφόρο το USS Nimitz το οποίο πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά και του ρωσικού Στόλου με τουλάχιστον τέσσερα αποβατικά, ένα αντιτορπιλικό και μια φρεγάτα τώρα έρχεται να προστεθεί και η παρουσία κινεζικών σκαφών και μάλιστα κοντά στη Συρία.

Προκαλούν οι Σκοπιανοί με μνημείο που απεικονίζει έναν εξωπραγματικό χάρτη - Έδωσαν και σε σχολείο το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου


 Ο Δήμος της Γευγελής τοποθέτησε μνημείο στο κέντρο της πόλης για τους πολιτικούς κρατούμενους και διωχθέντες από την ΠΓΔΜ την περίοδο από το 1945 έως το 1990 (περίοδος ενιαίας Γιουγκοσλαβίας).
Το μνημείο, όπως αναφέρουν ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, τοποθετήθηκε μπροστά στην είσοδο του δημοτικού θεάτρου στη Γευγελή και σε αυτό απεικονίζεται ο δεκαεξάκτινος Ήλιος της Βεργίας σε ελαφρά παραλλαγή και χάρτης της λεγόμενης "Μεγάλης Μακεδονίας".

Στην επιγραφή του μνημείου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Γευγελής, αναγράφεται: "Σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που διώχθηκαν από το 1945 έως το 1990 για τις ιδέες για την αυθυπαρξία του μακεδονικού λαού και την κρατική του υπόσταση. -- Με τη στήριξη της μονάδας τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Γευγελής".
 Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σχολικό συγκρότημα, στα Σκόπια, το οποίο φέρει την ονομασία "Αλέξανδρος ο Μακεδών".

Το νέο σχολικό συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή του περιφερειακού Δήμου Άεροντρομ της πρωτεύουσας και εγκαινιάστηκε την περασμένη Δευτέρα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα.

Το κόστος κατασκευής του νέου σχολείου ανήλθε στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στην κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος έχει αναρτηθεί πινακίδα, στην οποία αναγράφεται "Δημοτικό Σχολείο - Αλέξανδρος Μακεδών" και δίπλα ως έμβλημα την κεφαλή του Μακεδόνα βασιλέα, όπως απεικονίζεται σε αρχαία ελληνικά νομίσματα.

newsit.gr

Βενιζέλος: Αποφασισμένοι για την ΑΟΖ - Αίγυπτος: Αδιάφορο εάν ενοχληθούν τρίτες χώρες


 Τη «δέσμευση» της Αιγύπτου για να «ξαναρχίσουν συνομιλίες σε τακτές επαφές και πολύ σύντομα να διοργανωθεί μια κοινή επιτροπή», για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών στη Μεσόγειο, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ν. Φάχμι μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο τριμερούς συνεργασίας Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου, ενώ υποστήριξε το δικαίωμα της χώρας του να προασπίζεται τα συμφέροντά της, ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο που μπορεί να εγερθεί σε τρίτες χώρες.

Η ΤτΕ άλλαξε τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών


Trapeza-tis-Elladas
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Τράπεζα της Ελλάδας ενημερώνει για την τροποποίηση των κριτηρίων για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας έχει ως εξής:

“Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος τροποποίησε με απόφασή της (ΕΠΑΘ 89/1/02.09.2013) τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Με το προηγούμενο καθεστώς  (ΕΤΠΘ 234/23/2006) οι εκδότες ακάλυπτων επιταγών συνολικού ύψους €1.000 (αθροιστικά σε διάστημα 12 μηνών) στερούνταν το βιβλιάριο επιταγών τους για 12 μήνες. Βάσει της νέας απόφασης, η στέρηση του βιβλιαρίου ισχύει για συνολικά ποσά ακάλυπτων επιταγών άνω των €5.000, ενώ παράλληλα μειώνεται ο χρόνος στέρησης του βιβλιαρίου από 12 σε 6 μήνες.
Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται η δυνατότητα των τραπεζών να χορηγούν μπλοκ επιταγών στους πελάτες οι οποίοι κρίνονται επαρκούς πιστοληπτικής ικανότητας με βάση τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι ίδιες οι τράπεζες.
Η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ανακούφιση βιώσιμων επιχειρήσεων, ιδίως μικρού μεγέθους, που παρουσιάζουν πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και στην ενίσχυση της δυνατότητάς τους να αντεπεξέρχονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία”.

Κούγιας: Να καταργηθεί η Super League!

alexiskougiasΠιο δίκαιο και τίμιο χαρακτήρισε το πρωτάθλημα της Football league συγκριτικά με της Super League ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τόνισε πως η μεγάλη εθνική κατηγορία υπό αυτή τη δομή θα πρέπει να καταργηθεί.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

H Δημόσια Τηλεόραση… έδειξε ειδήσεις

Prokopis-Doukas
Συνεπής με τη σχετική εξαγγελία της εμφανίστηκε η διεύθυνση της Δημόσιας Τηλεόρασης, και έτσι στις 18.00 προβλήθηκε το πρώτο δελτίο ειδήσεων του φορέα που διαδέχτηκε την ΕΡΤ, με παρουσιαστή τον Προκόπη Δούκα.
Η προβολή δελτίου ειδήσεων ήταν μια από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ΕBU για να “κρεμάσει” τη μετάδοση προγράμματος από τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, και τη σχετική εξαγγελία είχε κάνει νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής.
Επειδή οι εκπομπές προγράμματος καθώς και δελτίου ειδήσεων πλέον γίνονται από τα στούντιο της οδού Κατεχάκη, λόγω της κατάληψης στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή, η ποιότητα της εικόνας είναι προβληματική.

Ο Μιχελάκης… εξήγησε στους Περιφερειάρχες τις αλλαγές (που έρχονται) στις εκλογές του 2014

Giannis-Mixelakis-Giannis-Sgouros
(Photo Eurokinissi)
Την ευκαιρία να παρουσιάσει στους Περιφερειάρχες τις αλλαγές τις οποίες δρομολογεί η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, είχε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.
“Με τις αλλαγές που προωθούμε, θα δούμε για πρώτη φορά τους άξιους και ικανούς, όπως θα τους έχουν κρίνει οι τοπικές κοινωνίες, να έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Μιχελάκης.
Ο Περιφεριάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός από την πλευρά του, που είναι πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, σχολίασε με νόημα: “Είμαστε υπέρ της πλήρους και διαρκούς εξυγίανσης και σε πρόσωπα και σε καταστάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Εμείς, για ό,τι θετικό υπάρχει για την πατρίδα μας και τον πολίτη, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας, θα είμαστε μπροστά”.

ysterografa.gr

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

vouliarthro
Με βελτιωτικές αλλαγές έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία, στη δεύτερη ανάγνωσή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια από το Β΄ Θερινό Τμήμα, την ερχόμενη Τρίτη.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιπαραθέσεις, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να υπεραμύνεται των νέων ρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αναβαθμίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα, και την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι καταργείται η δημόσια εκπαίδευση και ενισχύεται η παραπαιδεία.

Καψής: Ατεκμηρίωτες καταγγελίες για τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης

kapsis
Ο υφυπουργός της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής σε δήλωσή του κάνει λόγο για αναπαραγόμενες «ατεκμηρίωτες καταγγελίες σχετικά με τη στελέχωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία, η στελέχωση της ΔΤ έγινε με πλήθος νέων παρανομιών, αδιαφάνειας και επιλεκτικής εφαρμογής των κανόνων, που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε.
«Η ασυδοσία και οι παραπλανητικές υποσχέσεις για μια επισφαλή θέση εργασίας είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Η λίστα των επιτυχόντων έχει γίνει ¨λάστιχο¨. Καθημερινά ¨μαγειρεύεται¨, ενώ προκύπτουν συνεχώς ζητήματα νομιμότητας. Έτσι, απορρίπτονται άνευ λόγου επιτυχόντες, των οποίων τα δικαιολογητικά έχουν γίνει αποδεκτά, ενώ καλούνται να υπογράψουν σύμβαση εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου σε ειδικότητες, που δεν περιλαμβάνονται στην πρόσκληση. Απασχολούνται ακόμη εργαζόμενοι με παράλληλη απασχόληση, ενώ συμβάσεις που έχουν υπογραφεί καταργούνται με ένα τηλεφώνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός σημειώνει ότι «ουδείς επιτυχών έχει κληθεί να υπογράψει σύμβαση σε ειδικότητα που δεν περιλαμβανόταν στην πρόσκληση. Όλοι οι προσληφθέντες έχουν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν παράλληλη απασχόληση. Τα δικαιολογητικά που κατατίθενται ελέγχονται από ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή νομικού σύμβουλου και μόνο μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου υπογράφεται η σύμβαση. Είναι αυτονόητο ότι κάθε καταγγελία που θα βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία θα ελεγχθεί. Αγγίζει, ωστόσο, τα όρια του παραλόγου ο ακατανόητος ισχυρισμός της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ ότι «απαράβατος όρος των νέων συμβάσεων είναι η παραίτηση των εργαζομένων από το δικαίωμα τους να επιτύχουν δικαστικά το άκυρο και παράνομο της απόλυσης τους στην ΕΡΤ».
Τέτοιος όρος δεν υπάρχει και θα αρκούσε να ερωτηθεί ένας από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν υπογράψει σύμβαση στη Δημόσια Τηλεόραση για να πληροφορηθεί η ΕΣΗΕΑ την αλήθεια. Επαναλαμβάνεται ότι η μόνη οδηγία που έχει δοθεί από την πρώτη στιγμή είναι η απαρέγκλιτη τήρηση της σειράς μοριοδότησης, η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια». Ο κ. Καψής, τέλος, καλεί σε διάλογο τη νέα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

ysterografa.gr

Με 2.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός

episodia(2)_600_337
Με 2.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια των οπαδών του στην Λιβαδειά. Κοινώς την έβγαλε… καθαρή, με την Πειθαρχική Επιτροπή να “τιμωρεί” τους ερυθρόλευκους με 100 ευρώ λιγότερα από τον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν (;) στο ματς της Λεωφόρου με την Βέροια.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Βρέθηκε πτώμα άνδρα σε χωράφι στο Μεσολόγγι

ptomahorafi
Το πτώμα ενός 45χρονου άνδρα εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα σε χωράφι στην Κατοχή της Δημοτικής Ενότητας Οινιάδων του Δήμου Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με το agriniopress.gr πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, τη σορό του οποίου βρήκαν συγχωριανοί του. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα και προς το παρόν δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο

Eφημερίδα παρουσιάζει τον Ομπάμα ως τον… διάβολο!

Obama-devilΑντιδράσεις προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η επιλογή της δημοφιλούς εφημερίδας της Αιγύπτου “Al Wafd” να παρουσιάσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως τον… διάβολο.
Όπως μεταδίδουν Αμερικανοί ανταποκριτές από τη Μέση Ανατολή, η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο των social media σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής, και συνοδεύεται από διόλου κολακευτικά σχόλια για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κάτι που, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους εξηγείται λόγω της απέχθειας που αισθάνονται οι πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής για τη στάση που κρατάει ο Λευκός Οίκος.

ysterografa.gr

Πάγκαλος: Ο Σημίτης αθώωσε τον Καραμανλή

pagkalos1Ο Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε με τον δικό του… ξεχωριστό τρόπο τα όσα εκτυλίχθηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM στάθηκε στα λεγόμενα του Κώστα Σημίτη, επισημαίνοντας ότι για να βλάψει τον Γιώργο Παπανδρέου «αθώωσε τον Καραμανλή», τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «απέτυχε παταγωδώς στη δεύτερη θητεία του».
«Απέτυχε στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός. Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές», είπε.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «ο κ. Καραμανλής έφταιγε και για να βλάψει τον κ. Παπανδρέου ο κ. Σημίτης, δεν είπε τίποτα για τον κ. Καραμανλή. Είχε την εντύπωση ότι θα έδινε το δαχτυλίδι για να τη “φάει” ο κ. Παπανδρέου και να χάσει τις εκλογές και όταν τα πράγματα έρχονταν στην προοπτική επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λόγω της αβελτηρίας της δεξιάς, θα του έλεγε ο κ. Παπανδρέου “έλα πίσω”».
Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στη φράση «βλαχοδήμαρχοι» του Τσίπρα τονίζοντας ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει «ότι το όνομά του είναι βλάχικο. Τσίπρας σημαίνει τσιπουράς, αυτός δηλαδή που φτιάχνει τσίπουρο. Φάγανε το “ου” και το έκαναν Τσίπρας», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος .

υστερογραφα

ΕΠΣ Κορινθίας: Δικαίωση, ευχαριστίες και αιχμές από τον Μιχάλη Τσιχριτζή

f-epslogo 
Μετά τη απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων της παράταξης του Παναγιώτη Λαμπρινού, η διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για δικαίωση.
Η νέα διοίκηση του Μιχάλη Τσιχριτζή, ο οποίος ανανέωσε τη θητεία του για μια ακόμη τετραετία ευχαριστεί τη πλειοψηφία των σωματείων για τη στήριξη τους, ενώ αφήνει αιχμές κατά της παράταξης του Λαμπρινού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Όλοι συμπαράσταση! Ξεσηκώθηκαν οι...άγαμες θυγατέρες! Διαμαρτυρίες για την αναλγησία του κράτους - ΦΩΤΟ κ VIDEO

Ζουν ένα δράμα οι άγαμες θυγατέρες στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και ξεσηκώθηκαν.
Αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους ώστε να διαμαρτυρηθούν για την κοινωνική αναλγησία με την οποία τους αντιμετωπίζει η μνημονιακή κυβέρνηση που εξακολουθεί να τις πληρώνει υπερφορολογώντας ότι αναπνέεει ακόμα στον ιδιωτικό τομέα σπρώχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και στο εξωτερικό.

Οι περικοπές αφορούν περίπου 35.000(!!!) γυναίκες
Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι άγαμες θυγατέρες στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αντιδρούν στις περικοπές των συντάξεων.

Οι άγριες περικοπές στις μνημονιακές συντάξεις έστειλαν στο "απόσπασμα" και τις άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες των στρατιωτικών και των δημοσίων υπαλλήλων.


Οπως λένε οι γυναίκες αυτές, τα εισοδηματικά κριτήρια που έχει βάλει το κράτος είναι πολύ σκληρά με αποτέλεσμα πολλές άγαμες θυγατέρες στρατιωτικών να παίρνουν ψίχουλα σε σχέση με το παρελθόν ή να μην δικαιούνται καθόλου σύνταξη.

Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία έξω από το αρμόδιο τμήμα συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην Κάνιγγος.
Περισσότερα  logia-starata.blogspot.gr

Επτά superfoods που θα εκτοξεύσουν την υγεία σας σε επόμενο επίπεδο

Τα ονομάζουν superfoods. Υπετρόφιμα. Οχι μόνο αντισταθμίζουν την ποιότητα της συνολικής διατροφής, αλλά εφόσον ήδη τρέφεται κανείς σχετικά υγιεινά, προσθέτοντας στις συνήθειες του αυτά τα επτά «υπερτρόφιμα» μπορεί να οδηγήσει την υγεία του στο επόμενο επίπεδο.

Αναζητείται ελπίς!

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης
Πρίν απο αρκετό καιρό (περίπου 2 έτη) είχα μιλήσει για την ανάγκη συσπείρωσης και ένωσης του λεγόμενου 'μεταρρυθμιστικού χώρου΄κάτω απο μία νέα κομματική ομπρέλλα. Οι θέσεις του χώρου θα πήγαζαν απο μιά αρχική φιλοσοφική οικονομικο-κοινωνικο-πολιτική μήτρα με τις βασικές αναγκαίες αρχές θεμελίωσης μιας νέας πολιτείας εξ αρχής, εκ του μηδενός.
Ο νέος αυτός χώρος θα εξέφραζε όλα τα εναπομείναντα υγιή κομμάτια του πληθυσμού, θα επαναπροσδιόριζε τη σχέση πολιτείας-πολίτη και θα εξέφραζε την ιδεολογική του υπεροχή και πρακτική βήμα βήμα, επηρεάζοντας και διεμβολίζοντας όλους τους υπάρχοντες πολιτκούς σχηματισμούς.Στο χώρο αυτόν δεν θα υπήρχαν αριστεροί και δεξιοί.Όλοι θα ήσαν δεκτοί εφόσον ασπάζονταν τις βασικές αρχές της μήτρας.
Μετά λύπης μου πλέον και ενώ πιστεύω πως οι περισσότεροι 'μεταρρυθμιστές' θα ήθελαν να πραγματοποιηθεί και να πάρει σάρκα ένα τέτοι πολιτικό γεγονός έχουν επιστρέψει στις λογικές ανασυγκρότησης της λεγόμενης 'κετροαριστεράς' ή 'κεντροδεξιάς' .
Στη χώρα του 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, των εκατοντάδων υπηρεσιών χωρίς ανάγκη ύπαρξης, των εκατοντάδων χιλιάδων νεόπτωχων, των γιαλαντζί αναπήρων,των χιλιάδων βολεμένων 'συνδικαληστών', των κλειστών επαγγελμάτων,των άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομών, των εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων των 50 ετών, των εκατονταδων χιλιάδων ημετέρων πλουσιοπάροχα ακόμα αμοιβομένων και βολεμένων, των νέων χιλιάδων γιαλαντζί εθνικοσοσιαληστών και των επερχόμενων 'νεοσοσιαληστών' ,συζητούμε ακόμη για νεκραναστάσεις.
Ειλικρινά λυπούμαι βαθύτατα.Διατηρώ ακόμα μόνο μια ελπίδα όσον αφορά τις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές άν και το ίδιο της φυλής μας που είναι ο εγωκεντρισμός και η πολυδιάσπαση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Οι 'αντισυστημικοί' (που το θυμήθηκα ε;) σκέπτονται και πράττουν 'συστημικά'!
Αναζητείται ελπίς!

Ρεπούση: «Σε κανένα ευρωπαϊκό σχολείο δεν υπάρχουν εικονίσματα, σε κανένα ευρωπαϊκό σχολείο δεν είναι υποχρεωτική η πρωινή προσευχή»

Εσείς όλοι που μείνατε στήλη του άλατος όταν η κα. Ρεπούση πρότεινε την κατάργηση των θρησκευτικών από την Μέση εκπαίδευση, δεν την είχατε ακούσει προεκλογικά; 
Τώρα θυμηθήκατε, αφού την βγάλετε βουλευτή να την κατακρίνετε; 
Δεν ξέρω αν φταίει αυτή ή εσείς που πήγατε σαν πρόβατα και την ψηφίσατε. 
Ακούστε τι είχε πει στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη λίγο πριν τις περσινές εκλογές: 

ΣΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



KOYIK: ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ

ΑΣΤΟΝ: ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΛΥΣΗ

KOUIK ASTON.jpgΙδιαίτερη συνομιλία με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Βαρονέσα Κάθριν Άστον, είχε σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στα πλαίσια της συνδιάσκεψης που κάνει αυτό το διήμερο η Λιθουανική Προεδρία της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια.

Ο Τέρενς Κουίκ σε ένα πολύ καλό κλίμα συζήτησης ξεκίνησε το διάλογο με την εξής παρατήρηση:

-Η Ελλάδα, είναι το μοναδικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται τόσο κοντά στη Συρία, περιοχή που απειλείται με διευρυμένη ανάφλεξη.

KOUIK LITHOUANOS YPEX.jpgΕπιπλέον, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα θα είναι επίσης μία χώρα, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων, την ώρα που ήδη βιώνουμε την απίστευτη πίεση με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο στην πατρίδα μας.

Πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας. Οι προσπάθειες αυτές, είναι και στα δικά σας χέρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΘ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας κραυγάζει, μονότονα πια, κάθε μέρα: “εμείς ή αυτοί”!
Κλασική περίπτωση παλαιοκομματικής αντιπολίτευσης που δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, δεν καταλαβαίνει τίποτα, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εξουσία!
Ακόμα κι εκείνος ο Μαυρογιαλούρος τουλάχιστον στο τέλος κατάλαβε...».

GERANIA VERTICAL KILOMETER: ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


GERANIA VERTICAL KILOMETER 2013-WALLPAPER.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο αθλητισμός δίνει τη σκυτάλη στον πολιτισμό!

Το Gerania Vertical Kilometer, ο μοναδικός αγώνας 0-1000 στον κόσμο εξασφάλισε δύο πολύ σημαντικές πολιτιστικές προσφορές για τους αθλητές που θα αγωνιστούν αυτή την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Λουτράκι.
Τις εικόνες της πανέμορφης διαδρομής στα Γεράνεια, έρχεται να εμπλουτίσει με τις μελωδίες της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ως έμπρακτη αμοιβή της προσπάθειας των αθλητών, η ΚΟΑ θα προσφέρει δωρεάν εισιτήρια προς όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, για εκδήλωσή της το φθίνοπωρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Επιπλέον, η διοργάνωση θα εξασφαλίσει δωρεάν είσοδο σε όλους τους αθλητές  για συγκεκριμένη ημερομηνία στο Μουσείο της Ακρόπολης ,μία ξενάγηση στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές μας να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική της πολιστικής μας κληρονομιάς.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!
Gerania Vertical Kilometer