Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Χαροπαλεύει ο γάτος - δήμαρχος χωριού στην Αλάσκα


 Ο τίτλος είναι πέρα για πέρα σουρεαλιστικός. Και η είδηση επίσης. Ο δήμαρχος Στάμπς είναι ένας γάτος, αλλά όχι όπως όλοι οι άλλοι. Είναι ο δήμαρχος της πόλης Ταλκίτνα στην Αλάσκα.
Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο κτηνιατρείο της πόλης και σε κρίσιμη κατάσταση. Δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από έναν σκύλο - την ιδιότητα του οποίου δεν γνωρίζουμε ακόμα...




Η πόλη της Ταλκίτνα ζει στην αγωνία και περιμένει κάθε μέρα το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του αγαπημένου της δημάρχου.

Η Ταλκίτνα είναι μια πόλη 140 χιλόμετρα βόρεια του Ανκορατζ. Η ιστορία του δημάρχου Στάμπς είναι η εξής και δεν είναι αστείο:

Βρέθηκε μαζί με άλλα μωρά γατιά σε ένα κουτί έξω από ένα πολυκατάστημα της πόλης. Η διευθύντρια του καταστήματος αποφάσισε να τον κρατήσει και τον ονόμασε Στάμπς. Λεπτομέρεια: ο γατούλης δεν είχε ουρά...
 Όπως λένε οι κάτοικοι, όταν ήρθε η ώρα των δημοτικών εκλογών, οι υποψήφιοι που κατέβηκαν δεν ικανοποιούσαν κανέναν. Και μάλιστα, όλοι οι περισσότεροι από τους 800 κατοίκους, στα ψηφοδέλτια έγραψαν το όνομα Στάμπς.

Ο γατούλης βγήκε πρώτος σε ψήφους και για πάνω από 10 χρόνια είναι ο ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης!

Η θέση του δημάρχου σε αυτή την πόλη, που θεωρείται ιστορική, είναι περισσότερο διακοσμητική και έτσι κανείς δεν είχε πρόβλημα να ανακηρυχθεί ο Στάμπς δήμαρχος της πόλης.

Όμως, όλοι πάγωσαν όταν έμαθαν για την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος. Παρά το γεγονός ότι όλα τα σκυλιά της πόλης αντιμετώπιζαν με σεβασμό τον Στάμπς, υπήρχε και μια εξαίρεση.

Ο Στάμπς έκανε την βόλτα του το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης του όταν ένας αδέσποτος σκύλος του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε βαρύτατα!

Οι αρχές ακόμα δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον δράστη αλλά είναι σίγουροι ότι πρόκειται για έναν μεγαλόσωμο σκύλο ο οποίος κυκλοφορεί ανάμεσά τους...

newsit.gr