Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστέλλεται η λειτουργία του ΤΕΙ Ηρακλείου

teiirakliou
Αναστέλλουν από σήμερα και για μια εβδομάδα όλες τις εκπαιδευτικές και διοικητικές λειτουργίες του ΤΕΙ Κρήτης οι καθηγητές του, ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας των προβλημάτων στη λειτουργία του ΤΕΙ, με τη νέα συρρίκνωση του προσωπικού στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας η οποία οδηγεί, όπως τονίζεται, στην αδυναμία κάλυψης των αναγκών.

Εξάλλου, οι καθηγητές και το προσωπικό του ΤΕΙ γνωστοποίησαν προς το υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα δεχτούν άλλες μετακινήσεις και απομακρύνσεις υπαλλήλων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελος Καπετανάκης, η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί απειλείται η λειτουργία του εκπαιδευτικού ιδρύματος καθώς η κυβέρνηση με τα μνημονιακά μέτρα έχει αποψιλώσει σε μεγάλο βαθμό το ΤΕΙ με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να έχει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Τόνισε μάλιστα, ότι το σημερινό προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος αποτελείται από 147 άτομα όταν ο αριθμός αυτός έπρεπε να είναι τουλάχιστον 221, βάσει και του νόμου 4009 για τα περιφερειακά ΤΕI.

Η αναστολή των εκπαιδευτικών αλλά και διοικητικών λειτουργιών του ΤΕΙ που ξεκίνησε σήμερα θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.