Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Σχεδόν το 4% των ανθρώπων έχει κάποια διατροφική αλλεργία, συχνότερα στα οστρακοειδή


ostrakoeidiASDFQAFQEWFR.jpgΣχεδόν το 4% των ανθρώπων έχει κάποια διατροφική αλλεργία, συχνότερα στα οστρακοειδή



Όλοι αναρωτιούνται αν έχουν αλλεργία σε κάποια τροφή, αλλά πόσο συνηθισμένες είναι τελικά τέτοιου είδους αλλεργίες στον πληθυσμό; Εκδηλώνονται περίπου σε έναν άνθρωπο στους 27 ή ποσοστό 3,6% στο σύνολο του πληθυσμού και η συχνότερη διατροφική αλλεργία αφορά τα οστρακοειδή, σύμφωνα με μία νέα

Τσιμπήματα εντόμων: Πώς φαίνεται το κάθε είδος στο δέρμα

 τσιμπήματα
Τα περισσότερα τσιμπήματα εντόμων, όπως από κουνούπια, ακάρεα, ψύλους κ.α. είναι κάτι αρκετά κοινό και, εκτός από φαγούρα, σπανίως προκαλούν πιο σημαντικά προβλήματα.
 Αλλά μερικά τσιμπήματα εντόμων, όπως αυτά από σφήκες και μέλισσες, μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο, ή ακόμα και αλλεργική αντίδραση. Άλλα τσιμπήματα εντόμων, όπως τα δηλητηριώδη δαγκώματα αραχνών, απαιτούν άμεση επείγουσα ιατρική φροντίδα.
Επειδή μερικά τσιμπήματα εντόμων μπορεί να μεταδώσουν και ασθένειες, όπως ο ιός Ζίκα και ο ιός του Δυτικού Νείλου (και τα δύο μεταδίδονται από τα κουνούπια), η νόσος του Lyme (από ένα μαύρο τσιμπούρι) και άλλες ασθένειες, είναι σώφρον να γνωρίζουμε από τι προήλθε ένα σημάδι στο δέρμα.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. ( Σε Δερβένι και Σοφικό ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος )

114 5013

Με εξαιρετική λαμπρότητα πανηγυρίσθηκε κι εφέτος η εορτή «ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» στην Ιερά Μητρόπολή μας.

114_4992 
Συγκεκριμένα, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2017, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στο Δερβένι και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ενοριακό Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, Ιερείς της περιοχής και πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και Δημοτικούς Συμβούλους.
114_5011 

 Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα γεγονότα που συντελέστηκαν κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, όπως αυτά αναφέρονται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, καθώς και στην παρουσία του Παναγίου Πνεύματος στην Εκκλησία από εκείνη την ημέρα έως και σήμερα καθοδηγώντας μας «εις πάσαν την αλήθειαν» (Ιωαν. 16, 12-13).

ΔΕΡΒΕΝΙ: Με επιτυχία οι τελικοι αγώνες Πανελλήνιου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρησης παμπαίδων - κορασίδων ( Αποτελέματα - φωτογραφίες)


Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν  οι τελικοί αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρησης παμπαίδων - κορασίδων, που έγιναν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Δερβένι , την πόλη που από το Σάββατο κτυπά η καρδιά του Ελληνικού πινγκ πονγκ
 Οι αγώνες έγιναν στο σύγχρονο Κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου με διοργανωτή  τον Αθλητικό Όμιλο Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό για τους μικρούς αθλητές, τους συνοδούς και όλους όσοι μετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. 

Σήμερα έγιναν οι τελικοί αγώνες του διπλού/ ατομικού  για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων

ΕΔΩ ΔΕΡΒΕΝΙ " Απευθειας σύνδεση με το Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου -Τελικοι αγώνες Πανελλήνιου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρησης παμπαίδων - κορασίδων

Εδώ Δερβένι.. η πόλη που από το Σάββατο κτυπά η καρδιά του Ελληνικού πινγκ πονγκ  Το σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου φιλοξενεί για πρώτη φορά διοργάνωση στο ολυμπιακό άθλημα  τους τελικούς αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρησης παμπαίδων - κορασίδων
Οι μικροί πρίγκιπες και οι μικρές πριγκίπισσες του αθλήματος έφτασαν εδώ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου, από όλη την Ελλάδα για τους τελικούς αγώνες της χρονιάς

Ένα Υπερθέαμα από τους καλύτερους παμπαίδες και παγκορασίδες της χώρας εχεται την ευκαιρία να απολαύσεται μέσα από το ιστολόγιο 
"ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
σε απευθείας συνδεση με το  
Κλειστο Γυμναστηριο Δεβενίου 
  Afisa Pampaidikou 2017 

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση, την Δευτέρα  (5/6) στις 11:45, από το κλειστό Γυμναστήριο Δερβένίου, τους τελικούς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) του διπλού/ ατομικού  για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων

To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/londino-tromokratiki-epithesi-1000.jpgΗ τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο διαμέσου του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ. «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.
Οι τρεις δράστες, οι οποίοι εντέλει έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, ενώ βρετανικά μέσα μεταδίδουν και λεπτομέρειες: ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός», ενώ και οι 3 δράστες φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής.
Παρόλα αυτά, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό» κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες σε τέσσερα ακίνητα.

3ημερη διατροφή αποτοξίνωσης για το καλοκαίρι

6a4db89926a3263f6cb6362b2ddd40d6.jpgΗ κυρία ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ δόμησε ένα τριήμερο διαιτολόγιο αποτοξίνωσης  εν όψει του καλοκαιριού που σύντομα θα είναι κοντά μας! Το πλάνο που σας παρουσιάζουμε μπορείτε να το ακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε ένα ισορροπημένο υποθερμιδικό διαιτολόγιο, προκειμένου να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποβάλλει τοξίνες και να ενυδατωθεί σωστά.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Νέο Ασφαλιστικό: Χάνουν 9 κατηγορίες ασφαλισμένων –Πρώτοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (παραδείγματα)

Εννέα κατηγορίες συνταξιούχων είναι οι μεγάλοι χαμένοι από το νέο Ασφαλιστικό που έρχεται το 2019. Πρόκειται για περίπου 400.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα φτάσουν τις μέγιστες περικοπές συντάξεων απορροφώντας ολόκληρη την απώλεια του 18% που προβλέπει ως ανώτατο «ψαλίδι» η νεα συμφωνία

Προσλήψεις 1.339 θέσεων: Η λίστα των ΟΤΑ & οι ειδικότητες

Την ΑΠΟΦΑΣΗ του υπουργού Εσωτερικών με την κατανομή 1339 θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειτα για θέσεις οκτάμηνης απασχόλσης οι οποίες θα καλυφθούν με προκηρύξεις των ίδιων των δήμων με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά τις ειδικότητες, οι θεσεις αφορούν εργάτες καθαριότητας, πράσινου, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, οδηγούς, φύλακες κλπ

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τα θύματα της επίθεσης στο Λονδίνο

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τα συλλυπητήρια της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά του ιδίου για τη νέα τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε στο Λονδίνο εκφράζει o Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης προς τον ομόλογό του, Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. John Bercow, τη βρετανική Κυβέρνηση και τον βρετανικό λαό.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σε κρίσιμη κατάσταση 20 τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/londino1-1300.jpg
Τουλάχιστον 20 από τα 48 που τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο είναι σε κρίσιμη κατάσταση όπως έκαναν γνωστό οι βρετανικές αρχές. Ανάμεσά και ένας Ελληνας, η κατάσταση του οποίου είναι σταθερή.
«Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του», αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο ακούγεται και ένας Έλληνας να λέει πως έχει τραυματιστεί, αλλά είναι καλά: «Ηρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει», ακούγεται να λέει ένας άνδρας στα ελληνικά, προς το τέλος του βίντεο που δημοσίευσε η Sun.

Στο βίντεο της Sun φαίνεται κάποιος να αιμορραγεί, στο πάτωμα μίας παμπ, ενώ γύρω του επικρατεί το χάος. Κάποιος άλλος, πιθανότατα αστυνομικός σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, προσπαθεί να τον βοηθήσει. Στις χαοτικές σκηνές που καταγράφονται, αστυνομικός φωνάζει στον κόσμο να ανέβει στον επάνω όροφο, κατευθύνοντας τους πανικόβλητους πολίτες μακριά από τους τρεις τρομοκράτες.
Ο Τζαγκ Σαντού ήταν στην παμπ όταν είδε κάποιους να μπαίνουν, κρατώντας μαχαίρια. Είπε στην Sun ότι είδε να τραυματίζουν κάποιον που ήταν πίσω του και να πετάγεται το αίμα. «Ανθρωποι πετούσαν καρέκλες και ποτήρια έξω, πίστεψα ότι ήταν καβγάς. Μετά κατάλαβα ότι ήταν κάτι περισσότερο, ο κόσμος έτρεχε. Αμέσως μετά, μπήκαν μέσα. Ο κόσμος ούρλιαζε »έχουν μαχαίρια»», περιέγραψε.

Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει η ζωή του Έλληνα, ο οποίος τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα.
«Χθες το βράδυ, μας ενημέρωσαν επίσημα οι Βρετανικές Αρχές ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχει ένας Ελληνας. Μας είπαν ότι έχει τραύματα στο κεφάλι, ότι έχει μαχαιρωθεί στο συκώτι του, αλλά ότι έχει εγχειριστεί και είναι σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Ο κ. Πρέσβης μίλησε ήδη μαζί του. Ο ίδιος ζήτησε να ενημερωθεί και η Πρεσβεία γι αυτό επικοινωνήσαμε μαζί του, οπότε εικάζω ότι αφού είναι σε κατάσταση να έχει επικοινωνία και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, θα έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του», πρόσθεσε.
«Είναι ένας νέος άνθρωπος μας είπαν, βρίσκεται στο Λονδίνο από το 2011 και ήταν σε ένα από τα μπαρ της περιοχής του Μπόροου μάρκετ», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.
Από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένας Καναδός και ένας Γάλλος ενώ υπάρχουν επίσημες αναφορές για τραυματίες από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αυστραλία. Το πρωί της Δευτέρας παρέμεναν για νοσηλεία 36 άνθρωποι.

Η Διπλωματία Trump και οι «Ασκοί του Αιόλου»



Σκέψεις από τον Δημήτρη Δρογίδη
Εμφάνιση Donald John Trump.jpgΜετά την απόφαση του  Donald John Trump για την αλλαγή πολιτικής στη συμφωνία για το κλίμα, μην ισχυριστεί κανείς τη «συνέχεια της πολιτικής».
Βρισκόκαστε σε μια παγκόσμια βαβέλ όπου όλα ανατρέπονται. Ζούμε στην πολιτική των ανατροπών ή καλύτερα στην ανατροπή των πολιτικών. Η λογική του Henry Alfred Kissinger παίρνει άλλη διάσταση. Τη στιγμή που η

Πανικός στο Τορίνο Πάνω από 1.500 οι τραυματίες – Σε κρίσιμη κατάσταση ένα παιδί 7 ετών

 
http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/torino-1300.jpg
Για άλλη μια φορά, στην Ιταλία και στο Τορίνο, την πόλη-έδρα της φιναλίστ του τελικού του Champions League, Γιουβέντους, επικρατούσε χάος, με φιλάθλους να τρέχουν έντρομοι και να ποδοπατούν ο ένας τον άλλο.
Όλα συνέβησαν στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο όπου εκατοντάδες οπαδοί της

Συγκλονιστικό ματς Εκανε το 2-1 Ολυμπιακός με 64-62 τον Παναθηναϊκό

Εκανε το 2-1  Ολυμπιακός με 64-62 τον Παναθηναϊκό
Διά πυρός και σιδήρου, ο Ολυμπιακός νίκησε 64-62 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των play off της Α1. Οι πρωταθλητές έκαναν το 2-1 και χρειάζονται άλλη μία νίκη για να διατηρήσουν τον τίτλο τους. Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα γίνει την Πέμπτη 8 Ιουνίου (21:00) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος.Δερβενίου

Φωτογραφία της Βιβή Τσαούση. Φωτογραφία της Βιβή Τσαούση.
Σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει  ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος.Δερβενίου. Απόψε παραμονή της εορτής εψάλει, αρχιερατικός  Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. κ. Διονυσίου. , πλαισιούμενου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης π. Ιωάννη Γιαννακά, ιερείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην επιβεβαίωση της ύπαρξης του Θεού από την Αγία Γραφή και στην Τριαδικότητά Του με παραδείγματα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.
Το πρωί , ανήμερα της εορτής θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ