Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση 20 τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/londino1-1300.jpg
Τουλάχιστον 20 από τα 48 που τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο είναι σε κρίσιμη κατάσταση όπως έκαναν γνωστό οι βρετανικές αρχές. Ανάμεσά και ένας Ελληνας, η κατάσταση του οποίου είναι σταθερή.
«Οι Βρετανικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης. Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του», αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο ακούγεται και ένας Έλληνας να λέει πως έχει τραυματιστεί, αλλά είναι καλά: «Ηρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει», ακούγεται να λέει ένας άνδρας στα ελληνικά, προς το τέλος του βίντεο που δημοσίευσε η Sun.

Στο βίντεο της Sun φαίνεται κάποιος να αιμορραγεί, στο πάτωμα μίας παμπ, ενώ γύρω του επικρατεί το χάος. Κάποιος άλλος, πιθανότατα αστυνομικός σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, προσπαθεί να τον βοηθήσει. Στις χαοτικές σκηνές που καταγράφονται, αστυνομικός φωνάζει στον κόσμο να ανέβει στον επάνω όροφο, κατευθύνοντας τους πανικόβλητους πολίτες μακριά από τους τρεις τρομοκράτες.
Ο Τζαγκ Σαντού ήταν στην παμπ όταν είδε κάποιους να μπαίνουν, κρατώντας μαχαίρια. Είπε στην Sun ότι είδε να τραυματίζουν κάποιον που ήταν πίσω του και να πετάγεται το αίμα. «Ανθρωποι πετούσαν καρέκλες και ποτήρια έξω, πίστεψα ότι ήταν καβγάς. Μετά κατάλαβα ότι ήταν κάτι περισσότερο, ο κόσμος έτρεχε. Αμέσως μετά, μπήκαν μέσα. Ο κόσμος ούρλιαζε »έχουν μαχαίρια»», περιέγραψε.

Κανένα κίνδυνο δεν διατρέχει η ζωή του Έλληνα, ο οποίος τραυματίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα.
«Χθες το βράδυ, μας ενημέρωσαν επίσημα οι Βρετανικές Αρχές ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχει ένας Ελληνας. Μας είπαν ότι έχει τραύματα στο κεφάλι, ότι έχει μαχαιρωθεί στο συκώτι του, αλλά ότι έχει εγχειριστεί και είναι σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Ο κ. Πρέσβης μίλησε ήδη μαζί του. Ο ίδιος ζήτησε να ενημερωθεί και η Πρεσβεία γι αυτό επικοινωνήσαμε μαζί του, οπότε εικάζω ότι αφού είναι σε κατάσταση να έχει επικοινωνία και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, θα έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του», πρόσθεσε.
«Είναι ένας νέος άνθρωπος μας είπαν, βρίσκεται στο Λονδίνο από το 2011 και ήταν σε ένα από τα μπαρ της περιοχής του Μπόροου μάρκετ», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο.
Από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ένας Καναδός και ένας Γάλλος ενώ υπάρχουν επίσημες αναφορές για τραυματίες από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αυστραλία. Το πρωί της Δευτέρας παρέμεναν για νοσηλεία 36 άνθρωποι.