Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα

Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα   

"Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων", όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Super League 1: Όλα «μηδέν» στο Λαμία - Παναιτωλικός – Πρώτος βαθμός για τους «κυανόλευκους»

 Super League 1: Όλα «μηδέν» στο Λαμία-Παναιτωλικός - Πρώτος βαθμός για τους «κυανόλευκους» 

Στο… μηδέν έμειναν η Λαμία και ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι που έκλεισε την 5η αγωνιστική της Super League.

Οι γηπεδούχοι, στην «πρώτη» του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο τους, πήραν τον πρώτο βαθμό τους στο πρωτάθλημα, αλλά παρέμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμοι πλέον με την ΑΕΛ.

Κορωνοϊός: 438 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ( 6 κρούσματα στην Κορινθία) , 85 στις ΜΕθ και 11 νέοι θάνατοι. Ο χάρτης της διασποράς

  

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ. 

Σήμερα ανακοινώνουμε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Ο χάρτης των κρουσμάτων 

Σήμερα, 19/10/2020, δηλώθηκαν 438 επιπλέον κρούσματα. Από τα 388 εγχώρια κρούσματα, τα 62 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

Εορτάζει το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετοχι Μεντουριανικαhttps://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p526x296/121997838_727411824528344_5690612642103453092_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MgTU6bPMblMAX-9o8t9&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&tp=6&oh=7ad2ffc3b2b9c3f0ddc6c52909068674&oe=5FB1F7AF 

 Αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, εορτάζει ο Ιερός Ναός στο Μετόχι της γυναικείας Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης με τιμώμενο τον Αγ. Γεράσιμο , που λειτουργεί στα Μεντουριάνικα για τη χειμερινή παραμονή των μοναζουσών. Σήμερα στις 6 το απόγευμα εψάλει  Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, Αύριο  θα τελεστεί στις 7:15 π.μ., με λαμπρότητα Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Θείου κηρύγματος παρουσία  πιστών.  Το απόγευμα στις 5:30 μ. μ.  θα ψαλεί Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως στον Άγιο Γεράσιμο ,τον Θαυματουργό.
Το μετόχι βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο νότια από το Δερβένι , στο χωριό Μεντουριάνικα  ( Χελυδόρι) .
 Ο ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

https://commons.orthodoxwiki.org/images/thumb/9/90/St_Gerasimos_of_Kephalonia.jpg/250px-St_Gerasimos_of_Kephalonia.jpgΟ Άγιος Γεράσιμος, γόνος της αριστοκρατικής Οικογενείας των Νοταράδων, γεννήθηκε το 1506 στα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι γονείς του ονομάζονταν Δημήτριος και Kαλή. Ο προπάππος του Λουκάς Νοταράς - τελευταίος πρωθυπουργός του Βυζαντίου - ήταν συγγενής εκ μητρός με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, το μαρτυρικό Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.
Αφού έλαβε πλουσιοτάτη παιδεία, περιόδευσε σε όλους τους ιερούς τόπους της Ελλάδας. Πήγε στην Κωνσταντινούπολη και προσκύνησε τους τάφους των προγόνων του. Κατόπιν μετέβη στο Άγιο Όρος και εκάρη Μοναχός όπου και σώζεται το σπήλαιο της ασκήσεώς του στην έρημο της Καψάλας (κελλίον Μεγάλου Βασιλείου).
Στους Αγίους Τόπους χειροτονείται ιερεύς και χειροθετείται Αρχιμανδρίτης υπηρετώντας επί 12 έτη στην Αγιοταφική Αδελφότητα και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Επιθυμώντας περισσότερη ησυχία πέρασε στην Κρήτη και κατέληξε στην Ζάκυνθο όπου και παρέμεινε επί ένα δωδεκάμηνο. Το 1555 έρχεται στην Κεφαλονιά. Ασκήτευσε στο σπήλαιο, στην περιοχή "Λάσση" του Αργοστολίου, επί πέντε έτη. Το 1560 έφτασε στα Ομαλά, όπου και ανακαίνισε το ξωκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ιδρύοντας παράλληλα γυναικεία κοινοβιακή Μονή με πολυμελή αδελφότητα ονομάζοντάς την "Νέα Ιερουσαλήμ". Χαρακτηριστική είναι η φράση του Αγίου με την οποία νουθετούσε έως εσχάτου αναπνοής: "Τεκνία ειρηνεύετε εν εαυτοίς και μη τα υψηλά φρονείτε". Εκοιμήθη το έτος 1579 στις 15 Αυγούστου, για λόγους όμως εκκλησιαστικής οικονομίας μετετέθη την επόμενη. Μετά 2 έτη, στις 29 Οκτωβρίου, έγινε η ανακομιδή.
Με την επέμβαση των Παπικών οι Βενετσιάνοι διέταξαν την Β' ταφή. Στις 20 Οκτωβρίου του επομένου έτους έγινε η Β' ανακομιδή. Έκτοτε το ιερό λείψανο παραμένει άφθαρτο και ευωδιάζον προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών και εκτίθεται προς προσκύνηση μέσα σε τζαμένια λειψανοθήκη που ενσωματώνεται σε μεγαλύτερη, ασημένια, περίτεχνη λάρνακα, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από τον τάφο του Αγίου.

Αυξήσεις έως και 274 ευρώ το μήνα στις κύριες συντάξεις με τα νέα ποσοστά της 40ετίας [πίνακες & παραδείγματα]

 

Αυξήσεις σε όλες τις κύριες συντάξεις που έχουν υπολογιστεί με χρόνο ασφάλισης άνω των 30 ετών θα δουν οι συνταξιούχοι τον Δεκέμβριο, με ποσοστά που φτάνουν στο 13,88% και με ποσά που φτάνουν τα 274 ευρώ για όσους πήραν σύνταξη με υψηλούς μισθούς.

Προσοχή όμως: Οι αυξήσεις θα περάσουν στην τσέπη των παλαιών συνταξιούχων

Στη Μεσσηνία η Γιάννα Αγγελοπούλου με μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

  

Στη Μεσσηνία βρέθηκε την Παρασκευή η πρόεδρος της «Ελλάδας 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, συνοδευόμενη από μέλη της επιτροπής. Η κ.Αγγελοπούλου επισκέφθηκε αρχικά το δήμο Δυτικής Μάνης και το μεσημέρι το δήμο Πύλου-Νέστορος όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής και ξεναγήθηκε σε μνημεία που σχετίζονται ιστορικά με την Ελληνική Επανάσταση.

Τέλος ο Ελευθερόπουλος από την Παναχαϊκή

  

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος «πλήρωσε το μάρμαρο» των κακών εμφανίσεων στα τελευταία φιλικά της ομάδας  και αποτελεί παρελθόν από τον «κοκκινόμαυρο» πάγκο.

Τον προπονητή ακολουθεί στην «έξοδο» και ο Νίκος Λουμπαρδέας, με τον Στέλιο Βελετίδη, τον Ηλία Σορώκο και τον Αλέξη Σπηλιόπουλο. Τα πρώτα σενάρια για τον αντικαταστάτη του αναφέρουν τον Περικλή Αμανατίδη και Νίκο Παπαδόπουλο σαν φαβορί.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Κορινθία : Φτωχότερο το θέατρο – Έφυγε ο ηθοποιός Ηλίας Λέκκας

  

Φτωχότερος είναι ο θεατρικός κόσμος της Κορινθίας από το βράδυ του Σαββάτου, όταν εντελώς ξαφνικά, στη μέση μιας εκδήλωσης, έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Λέκκας, ένας από τους σημαντικότερους ερασιτέχνες ηθοποιούς της περιοχής.

Ο Ηλίας Λέκκας, βρισκόταν στο Διμηνιό όπου πραγματοποιούταν εκδήλωση αφιερωμένη στους Διμηνιώτες λογοτέχνες.

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες – Πότε θα ισχύσει

  

Στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου βρίσκεται το σενάριο για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να δηλώνει από τη Θάσο ότι στόχος είναι «να διασφαλίζονται οι συνθήκες ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής». Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι από 1η Ιανουαρίου 2021 θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

 

 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με μία νέα κακοκαιρία εξπρές.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα προβλέπεται από αύριο Τρίτη (20-10-2020) μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (22-10-2020) με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

«Βόμβα» για την Εγκληματική Οργάνωση Χρυσή Αυγή: Αναστολή για όλους πλην του Ρουπακιά πρότεινε η εισαγγελέας

 Δίκη Χρυσής Αυγής: Επεισόδιο έξω από την αίθουσα μετά την απολογία Πατέλη  

Αναστολή με όρους στην εκτέλεση των ποινών για όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

H εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση από πρόθεση.

Θωρακίζεται το ΕΣΥ: Εγκαινιάστηκαν οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» παρουσία Μητσοτάκη

  

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν δεν προσέξουμε το σύστημα Υγείας θα δεχθεί μεγαλύτερες πιέσεις».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία», οι οποίες ενισχύουν τη θωράκιση του συστήματος υγείας.

Αλλάζει η ώρα την ερχόμενη Κυριακή – Θα είναι η τελευταία αλλαγή;

  

Σε λίγες ώρες θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω καθώς θα γίνει η… μεταφορά στη χειμερινή ώρα.

Αυτό θα γίνει τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Οκτωβρίου. Φέτος, αυτή η Κυριακή είναι στις 25 Οκτωβρίου όταν και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα πίσω. Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021.

Σκηνές «φαρ ουέστ» στην Αγίου Μελετίου: Ένας περαστικός τραυματίας από «αδέσποτη» σφαίρα – Ακολούθησε καταδίωξη

  

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αστυνομία όταν ενημερώθηκε για περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα σε Ρομά και αλλοδαπούς που επέβαιναν σε αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Αγίου Μελετίου και Κωνσταντινουπόλεως.

Κορωνοϊός: Ποια πόλη δεν σημείωσε κανένα κρούσμα από την αρχή της πανδημίας

  

Από το ξέσπασμα της πανδημίας ως και σήμερα, η περιοχή δεν έχει σημειώσει κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για την πόλη Nunavut στα βόρεια του Καναδά, η οποία υπήρξε από τις πρώτες που, με το ξέσπασμα της πανδημίας εφάρμοσαν αυστηρά μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τα ταξίδια στο εσωτερικό της.

Ο αντιρατσιστικός νόμος, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις Ρουπακιώτη

 

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με συγχωρείτε που ενοχλώ και πάλι, αλλά ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης δεν τα θυμάται καλά τα πράγματα. Και προσφέρει άσφαιρα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του που όρμησαν με νέες δηλώσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Open ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στην τρικομματική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, αντιπρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τρίτο κόμμα τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, το 2013 ήταν έτοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά μπήκε εμπόδιο το Μαξίμου. Και πως αν είχε ψηφιστεί τότε θα είχε αποτραπεί η δολοφονία Φύσσα, διότι όλοι θα έπαιρναν τα μηνύματα και θα διαχεόταν στην ελληνική κοινωνία ότι το ελληνικό κοινοβούλιο είναι κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, του ναζισμού και του φασισμού. Και πως «ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε stop».

Αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή στις εργασίες συντήρσης λειτουργία ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου ΠΕ Κορινθίας

Αυτοψία στις εργασίες του έργου «Συντήρηση – βελτίωση – λειτουργία ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Κορινθίας – Β φάση» πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής και μέχρι αυτή τη στιγμή, καθώς το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το νομό Κορινθίας

 

Αναλυτικότερα:

·        Κόμβος Μαψού (Κορίνθου - Άργους)

·        Επιδαύρου (ύψος κόμβου Κυρά Βρύση) ηλεκτροφωτισμός και στα δύο ρεύματα

·        Κόμβος τζάμπο έως τον Ισθμό

·        Κόμβος Σιάγκα στους Αγίου Θεοδώρους και

·        Κόμβος Κινέτα – όρια νομού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ