Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Στην τελετή εγκαινίων 50 ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα.

  

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα, στις 10.30, θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων «Σωτηρία».

Στο μεταξύ το εγκώμιο της Ελλάδας πλέκει το Politico σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, και συγκρίνει τις πρακτικές που ακολούθησαν Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Η Ελλάδα της καρδιάς μας», γράφει το Politico σε άρθρο του με τίτλο: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αξιολογούνται για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον νέο κορωνοϊό».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι “υπό την επιδέξια διοίκηση” του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επετεύχθη να διατηρηθεί ο νέος κορωνοϊός υπό έλεγχο παρά τις έκτακτες καταστάσεις της τουρκικής προκλητικότητας και της προσφυγικής κρίσης.

«Σε όλη την Ευρώπη, οι ηγέτες αγωνίστηκαν κατά ενός δεινού και αδυσώπητου εχθρού», ξεκινάει το άρθρο του το Politico.

«Ωστόσο τώρα, σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι η COVID-19 δεν είναι ένα αστείο θέμα, πόσο μάλλον ότι δεν είναι “κάτι σαν τη γρίπη”, όπως επέμενε για καιρό ένας διακεκριμένος Αμερικανός πολιτικός (έως ότου κόλλησε),» προσθέτει.

«Έπειτα από επτά μήνες πανδημίας –ακριβώς τη στιγμή του δεύτερου κύματος που όλοι ελπίζαμε ότι δεν θα ερχόταν, αν και ξέραμε ότι είναι αναπόφευκτο– οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει πολύ πιο έμπειροι σχετικά με το πως να χειριστούν την κρίση» προσθέτει το Politico στο άρθρο του αυτό, στο οποίο κάνει μια αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών την κρίση του νέου κορωνοϊού.