Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

Ναύπακτος: Με θρησκευτική κατάνυξη η περιφορά των επιταφίων

 Ναύπακτος: Με θρησκευτική κατάνυξη η περιφορά των επιταφίων 

Χιλιάδες πιστών βρέθηκαν για ακόμα μια χρονιά στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου, για να παρακολουθήσουν την περιφορά των επιταφίων των ενοριών του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Παρασκευής.

Στη λίστα των πιο έμπειρων νέων παικτών στον κόσμο οι Κωστούλας, Καρέτσας, Ζαφείρης και Κούτσιας

 Στη λίστα των πιο έμπειρων νέων παικτών στον κόσμο οι Κωστούλας, Καρέτσας, Ζαφείρης και Κούτσιας 

Χαράλαμπος Κωστούλας, Κωνσταντίνος Καρέτσας, Χρήστος Ζαφείρης και Γιώργος Κούτσιας είναι οι τέσσερις Έλληνες παίκτες που βρίσκονται ανάμεσα στους πιο έμπειρους νέους παίκτες στον κόσμο. 

Αυτό αναφέρει η CIES Football Observatory (διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών, που εδρεύει στην πόλη Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την FIFA), η οποία ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί το 2001 ή μεταγενέστερα σε 7 κατηγορίες. Η λίστα αναφέρεται στους παίκτες που έχουν τους περισσότερους επίσημους αγώνες σε επίπεδο ανδρών ανά έτος γέννησης.

Καιρός: Στην Κρήτη ο υδράργυρος άγγιξε τους 30 βαθμούς – Στον Άσσο κατεγράφει η υψηλότερη θερμοκρασία στην Κορινθία. Ενισχυμενος μαΐστρος στον Κορινθιακό

Φωτογραφία Αρχείου 

Με καλό καιρό κύλησε η σημερινή ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή (18.04.25) με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε ολόκληρη τη χώρα, παρά τη μικρή πτώση που σημείωσε σε σχέση με χθες.

Χαρακτηριστική του ανοιξιάτικου καιρού ήταν η θερμοκρασία που καταγράφηκε στη Νεάπολη Λασιθίου, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 29,1 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Μeteo.

Έξοδος Πάσχα: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική Αθηνών Κορίνθου – Πάνω από 420.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 

Μείον 420.000 αυτοκίνητα από τους δρόμους της Αττικής… Σήμερα Μ. Παρασκευή (18.04.2025) αναχώρησε το τελευταίο μεγάλο «κύμα» εκδρομέων του Πάσχα, με την κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου να έχει πλέον ομαλοποιηθεί – από το πρωί μέχρι και νωρίς το απόγευμα, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Ειδικότερα, από το πρωί με χαμηλές ταχύτητες κινούνταν τα οχήματα στην περιφερειακή του Αιγάλεω έως την έξοδο της Ελευσίνας και στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο ενώ αρκετή κίνηση υπήρχε και από τα διόδια Ελευσίνας έως τα Μέγαρα.

Πολύ καλύτερη ήταν η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου τα οχήματα κινούνταν με σταθερή ροή, ενώ κατά διαστήματα υπήρχαν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μεγάλη Παρασκευή: Live από τη Μητρόπολη Αθηνών η Ακολουθία του Επιταφίου

 


Δείτε ζωντανά από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου.

Εχθρότητα και βία αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί που γιορτάζουν το Πάσχα στην Ιερουσαλήμ: «Μας κάνουν τη ζωή αφόρητη»

 Ιερουσαλήμ 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄

Πολύ αυστηρούς περιορισμούς και εχθρότητα τόσο από τις αρχές του Ισραήλ όσο και από εβραίους εποίκους καταγγέλλουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι χριστιανοί που θέλουν γιορτάσουν το Πάσχα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian παρουσιάζει εκτενώς την ένταση και την βία που επικρατεί στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ τις ιερές ημέρες του Πάσχα, καθώς οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν «καψόνια» από τις αρχές του Ισραήλ, κάνοντας «αφόρητη» την κατάσταση, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ενδεικτική ήταν η λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, κατά την οποία ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων πλένει τα πόδια 12 μοναστικών ιερέων για να τιμήσει τη μνήμη του Μυστικού Δείπνου, ένα από τα πολλά πασχαλινά τελετουργικά που γίνονται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Για τους Χριστιανούς, δεν υπάρχει πιο ιερό μέρος για να γιορτάσουν τη μνήμη του Πάσχα από τον

Μεσσηνία: Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 31χρονη γυναίκα

 Μεσσηνία: Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 31χρονη γυναίκα 

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Μαραθόπολης – Βρωμονέρι , στη Μεσσηνά

Πιο συγκεκριμένα, αυτοκίνητο ΙΧ που οδηγούσε 31χρονη γυναίκα, με κατεύθυνση προς Τραγάνα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξετράπη της πορείας του, βγήκε από το οδόστρωμα και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε στύλο της ΔΕΗ. Στο σημείο κλήθηκαν πυροσβέστες από την Π.Υ. Γαργαλιάνων και απεγκλώβισαν την άτυχο οδηγό χωρίς τις αισθήσεις της.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έγινε άμεσα διακομιδή της στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου εκεί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Γαργαλιάνων


Τέσσερις συλλήψεις ατόμων σε Βέλο – Βόχα και Σικυώνα

 Τέσσερις συλλήψεις ατόμων σε Βέλο – Βόχα και Σικυώνα

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Βέλου – Βόχας κα Σικυωνίων στην Κορινθία, στις 17 Απριλίου 2025  συνελήφθησαν 4 άτομα.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς των υφιστάμενων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ελέχθησαν 63 άτομα, προσήχθησαν 8,, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 24 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΕΥΧΕΣ | ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

  

Γιώργος Ντόκος


 

ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ

Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας

2Ο χλμ. Παλαιάς Επ. οδού Τρίπολης – Τεγέας | ΤΚ 22 132 ΤΡΙΠΟΛΗ

Τ: +30 2716008888 | Φ: +30 2716008887

info@palladion-rehab.gr | www.palladion-rehab.gr

Palladion Rehab | Grammateia