Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Τέταρτη σερί νίκη και μόνη δεύτερη στη βαθμολογία η «Ένωση»

 ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Τέταρτη σερί νίκη και μόνη δεύτερη στη βαθμολογία η «Ένωση» (vids)

Την τέταρτη διαδοχική νίκη της πέτυχε απόψε η ΑΕΚ, που επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε μόνη πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League 1 μετά από 17 αγωνιστικές.

Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 63', ενώ το 2-0 πέτυχε ο Μάρκο Λιβάγια στο 73'. Μείωσε επίσης με πέναλτι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 89'.

Super League 1: Χασάν ο λυτρωτής, μεγάλο «διπλό» ο ΠΑΟ, εύκολα ο ΠΑΟΚ

 Super League 1: Χασάν ο λυτρωτής, μεγάλο «διπλό» ο ΠΑΟ, εύκολα ο ΠΑΟΚ (βαθμολογία, highlights) 

Με γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε το 9/9 φέτος στο "Γ. Καραϊσκάκης". Γκολ με το τσουβάλι και πέναλτι έχασαν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αιγύπτιος από φάουλ-ασίστ του Φορτούνη, έδωσε τη λύση στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που παραμένει μακριά από τους διώκτες της.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε επιτυχώς έστω και δύσκολα το εμπόδιο του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-1 και στο κλείσιμο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 σκαρφάλωσε μόνη στη δεύτερη θέση και στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Με γκολ του Καμπετσή, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και μπήκε σε τροχιά Ευρώπης. Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς να σκοράρουν οι "κίτρινοι", οι οποίοι έχουν κερδίσει μόνο τον Βόλο στα τελευταία 5 ματς.

Εύκολο έγινε το έργο του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, από τη στιγμή που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα (μόλις στο 26') ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Βάτερμαν. Με τρία γκολ από τους Τζόλη, Βαρέλα και Κρμέντσικ στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 3-0, επιστρέφοντας στις εκτός έδρας νίκες.

Σκληρό καρύδι η Λαμία στο Βόλο, απέσπασε ισοπαλία 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 51' με τον Δουβίκα, αλλά στο 52' ισοφάρισε ο Ντέλετιτς, ο οποίος αποβλήθηκε στο 68'! Δύο δοκάρια οι φιλοξενούμενοι.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (16/1)

Με δύο νίκες άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Super League 1. Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 και συνέχισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη οι Αγρινιώτες παρέμειναν χαμηλά στην κατάταξη.

Η άλλη νίκη της βραδιάς σημειώθηκε στη Λάρισα, εκεί όπου ο Απόλλων Σμύρνης πήρε το διπλό με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 73' ο Τσιλούλης.

 

Το προφίλ της 17ης αγωνιστικής της Super League 1:

Σάββατο (16/1)

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός 2-0 

ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 0-1 

Κυριακή (17/1)

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 

Βόλος - Λαμία 1-1 

ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3 

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1 

ΑΕΚ - Ατρόμητος  2- 1

 

H  Βαθμολογία

1

Ολυμπιακός

17

44 - 7

45

2

ΑΕΚ

17

28-17

36

3

ΠΑΟΚ

17

30-13

35

4

 Άρης

17

22-11

33

5

Παναθηναϊκός

17

18-12

28

6

Αστέρας Τρίπολης

17 

17-19

24

7

Ατρόμητος Αθηνών

17

17-23

21

8

Βόλος ΝΠΣ

17

19-25

20

9

ΟΦΗ

17

18-26

19

10

Απόλλων Σμυρνης

16

18-21

18

11

ΠΑΣ Γιάννινα

17

16-21

15

12

Παναιτωλικός

17 

 9 -22

11

13

ΑΕΛ.

16

 9 -27

8

14

ΠΑΣ.Λαμία

15

 9- 30

6

Lockdown : «Ξαναζωντανεύει» το λιανεμπόριο – Πώς θα ψωνίζουμε από Δευτέρα

 Lockdown : «Ξαναζωντανεύει» το λιανεμπόριο – Πώς θα ψωνίζουμε από Δευτέρα 

Ξαναζωντανεύει από αύριο, Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ θα λειτουργήσουν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο «παράδοση εκτός» (click away).

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα, δήλωσαν ότι η

Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα τη Δευτέρα

 Αυτά τα σχολεία της Αττικής θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας – Τι θα συμβεί στην υπόλοιπη Ελλάδα  

Η κακοκαιρία έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετές σχολικές μονάδες τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν αύριο νηπιαγωγεία και δημοτικά σε ορισμένους Δήμους της Αττικής που επικρατεί ισχυρός παγετός.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι τα εξής:

Φαρισαίοι… Υποκριτές… Πεφτοσυννεφάκηδες… #ΜεΤηΣοφια

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Κοίτα να δεις… Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα; Στον χώρο του αθλητισμού, αλλά φυσικά… και όχι μόνο; Πέφτουν οι γυναίκες θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης;

Χρειάστηκε η δύναμη ψυχής μιας σπουδαίας γυναίκας, της Σοφίας Μπεκατώρου, για να επιβεβαιωθεί πόσο… δήθεν παραμένει η κοινωνία μας. Σε βαθιά πτώση και παρακμή. Σε σήψη.

Η (οριακή) αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου και η αρχή του τέλους (για τη χώρα…)

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Μια μέρα σαν και αυτή, το ιστορικό ημερολόγιο έγραφε 17 Ιανουαρίου 1992.

Την αμέσως προηγούμενη, 16 του πρώτου μήνα εκείνου του… σωτήριου έτους, ο Βασίλης Κόκκινος, ως πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ανακοίνωνε την αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε το δικαστικό ρεπορτάζ της εποχής, με μια ψήφο… Για μια ψήφο…

Άρης- Παναθηναϊκός 0-1: Δικαιώθηκε το… ταμπούρι!

 Άρης- Παναθηναϊκός 0-1: Δικαιώθηκε το… ταμπούρι!  

Ο Παναθηναϊκός για περίπου 85’ ήταν… ταμπουρωμένος στην περιοχή του και κατέστρεφε το παιχνίδι του Άρη, αλλά βγήκε δικαιωμένος από την επιλογή του κερδίζοντας με 1-0 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με τη νίκη τους αυτή οι «πράσινοι» μείωσαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά τους από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μάλιστα έκαναν τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα τους.

Ο Άγιαξ νικητής στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ

Ο Άγιαξ νικητής στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ - «Άσφαιρος» ο Γιώργος Γιακουμάκης με Φένλο

Ο Άγιαξ ήταν ο νικητής στο παραδοσιακό ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος. Χάρη σε γκολ του Γκράβενμπερχ στο 22΄, ο «Αίαντας» επικράτησε 1-0 της Φέγενορντ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Ο Άγιαξ παραμένει μόνος πρώτος, στο φινάλε του α΄ γύρου, τρεις βαθμούς μπροστά από τη Φίτεσε και τέσσερις από την Αϊντχόφεν. Η ομάδα του Ρότερνταμ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στην εκπνοή της αναμέτρησης, όταν η κεφαλιά του Σινιστέρα σταμάτησε στο δοκάρι του Ονάνα.

Άνετο πέρασμα από το Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ 3 - 1 τον ΟΦΗ που επαιζεαπό το 26΄με δέκα παίκτες

 ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3: Άνετο πέρασμα από το Ηράκλειο - Με δέκα οι γηπεδούχοι από το 26'  

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα  από το Ηρράκλειο όπου κέρδισε 3-0 τον   ΟΦΗ που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 26’ λόγω αποβολής του τερμτοφύλακα Βάτερμαν.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλά, πίεσαν, έκαναν φάσεις, είχαν δοκάρι αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν, με τον ΟΦΗ να έχει αρκετά κενά στην άμυνα. Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο φυσικά με την αποβολή του Βάτερμαν (έγινε χρήση VAR), ύστερα από το τεράστιο λάθος του Νέιρα, ο οποίος γύρισε τη μπάλα πάνω στον Τζόλη που στη συνέχεια πήρε την αποβολή. 

Μοιρασιά στο Πανθεσσαλικό Βόλος - Λαμία 1-1

Βόλος - Λαμία 1-1: Μοιρασιά στη ματσάρα του Πανθεσσαλικού! (vids) 

Σπουδαίο ματς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (17/1) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στον Βόλο και τη Λαμία, με αμφότερες τις ομάδες να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν ποιοτικά σύνολα με δυνατότητες.

Το τελικό 1-1 μάλλον αδικεί ως ένα βαθμό τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι -όσο το ματς παιζόταν με αριθμητική ισορροπία- είχαν τη μερίδα του λέοντος στις ευκαιρίες και σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν ομάδα που είναι ουραγός στη βαθμολογία. Κύριοι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι το παιχνίδι έμεινε στο «φτωχό»

4+ 1 λόγοι για την Ψηφιοποίηση του Εμπορίου της Δυτικής Κορινθίας

 


'Αρθρο του 

Αριστοτέλη Παπαμετζελόπουλου

Δεδομένης της κατάστασης – υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής-  δράττομαι της ευκαιρίας να αναλύσω τους λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι η ψηφιοποίηση του εμπορίου στη Δυτική Κορινθία είναι πιο απαραίτητη από κάθε άλλη φορά.

Ο πρώτος λόγος κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι η βαθειά πεποίθησή μου ότι το εμπόριο στις μικρές τοπικές κοινωνίες, θα πρέπει να συμβαδίζει κάθε στιγμή έστω και με μερικές από τις διεθνείς τάσεις της αγοράς. Μία από αυτές είναι και η ψηφιοποίηση των εμπορικών καταστημάτων αλλά  και η εξωστρέφεια.

Με τον όρο «ψηφιοποίηση» εννοούμε αφενός τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop),αφετέρου, μια σειρά από δράσεις υποστήριξης των προΪόντων με συνέπεια την ηλεκτρονική προώθηση στις μηχανές αναζήτησης και την επίτευξη του τελικού στόχου, την πώληση.

Με τον όρο «εξωστρέφεια» ορίζεται αφενός η στόχευση προς το εξωτερικό ή σε άλλες εγχώριες αγορές και καταναλωτές κατά το πρώτο στάδιο της εφαρμογής του ψηφιακού εμπορίου από τα φυσικά καταστήματα της περιοχής μας.

Ο δεύτερος λόγος, ο οποίος υποστηρίζει τη σκέψη μου για το ψηφιακό μέλλον της περιοχής, είναι το «άνοιγμα» νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας που θα απαιτούν αφενός εργαζόμενους με εξειδίκευση στο ψηφιακό μάρκετινγκ, τα socialmedia, τις ηλεκτρονικές καμπάνιες αλλά και εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν στον τόπο τους δίχως να απαιτείται εξειδίκευση. Οι θέσεις αυτές θα προσελκύσουν αφενός το ενδιαφέρον και τις αιτήσεις πιθανόν, από παιδιά που έχουν μεγαλώσει στον τόπο μας, αλλά και υποψήφιους που θα ζουν σε άλλες περιοχές με δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας.

Ο τρίτος λόγος, είναι η αύξηση των πωλήσεων των καταστημάτων και η είσοδος της περιοχής μας στην πραγματική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.  Η αύξηση αυτή θα δημιουργήσει ένα νέο θετικό κύκλο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα για την περιοχή.

Ο τέταρτος λόγος, είναι η αλλαγή της παρηκμάζουσας και μη ανταγωνιστικής εικόνας της ευρύτερης περιοχής. Αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα από τους ίδιους τους εμπόρους και με την αρωγή της πολιτείας είναι πολύ πιθανόν τα χρόνια να περνάνε αλλά να μην γίνεται ουδεμία αλλαγή στην οικονομική και κοινωνική καθημερινότητα.

Ο πέμπτος και εξίσου σημαντικός λόγος με τους προηγούμενους, είναι η 100% επιδότηση από την πολιτεία της κατασκευής ηλεκτρονικού καταστήματος από φυσικά καταστήματα. Είναι μία χρυσή ευκαιρία για τους κατέχοντες φυσικά καταστήματα να περάσουν στην ψηφιακή εποχή με τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσουν στην αρχή.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, η σύμπτωση των 5 αυτών λόγων με την ταυτόχρονη μη ύπαρξη άλλης εναλλακτικής που να συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις του 21ου αιώνα στην περιοχή μας, εύχομαι να αποτελέσει τη σπίθα που θα πυροδοτήσει τη δημιουργική πλευρά των εμπόρων της Δυτικής Κορινθίας.

 

Αριστοτέλης Παπαμετζελόπουλος

Πολιτικός Επιστήμονας