Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Φαρισαίοι… Υποκριτές… Πεφτοσυννεφάκηδες… #ΜεΤηΣοφια

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Κοίτα να δεις… Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα; Στον χώρο του αθλητισμού, αλλά φυσικά… και όχι μόνο; Πέφτουν οι γυναίκες θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης;

Χρειάστηκε η δύναμη ψυχής μιας σπουδαίας γυναίκας, της Σοφίας Μπεκατώρου, για να επιβεβαιωθεί πόσο… δήθεν παραμένει η κοινωνία μας. Σε βαθιά πτώση και παρακμή. Σε σήψη.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παράγοντες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης και… διασκεδαστές των social media, διαπίστωσαν ότι το θέμα προσέφερε δημοσιότητα, και επιχείρησαν να προσθέσουν και τη δική τους φιγούρα στο κάδρο.

#ΜεΤηΣοφια… γράφει ο άλλος, που μέχρι χθες δεν γνώριζε ποιά ήταν η Σοφία Μπεκατώρου. Το ακόμη χειρότερο; Οι περισσότεροι ως, Φαρισαίοι, υποκριτές και φυσικά… πεφτοσυννεφάκηδες, συμπεριφέρονται λες και δεν είχαν ακούσει τίποτα, δεν υποψιάζονταν, δεν ήξεραν. Όχι για την περίπτωση της περήφανης Σοφίας Μπεκατώρου. Αλλά και για τόσες άλλες. Δίπλα τους. Κοντά τους.

Οι θύτες άλλωστε έχουν συνήθως τα ίδια χαρακτηριστικά. Εκτός από την αθλιότητα της ψυχής και το θράσος του χαρακτήρα που τους διακρίνει, δεν είναι ανώνυμοι. Είναι επώνυμοι. Στον “κύκλο” τους. Και στηρίζονται στη “δύναμη” που θεωρούν ότι τους προσφέρει η θέση τους, το αξίωμά τους, το επάγγελμά τους, και πάνω από όλα ο συγχρωτισμός με “ισχυρούς”. Στην πολιτική, τα ΜΜΕ, την οικονομία, τον δημόσιο βίο.

Λίγη ντροπή λοιπόν… ξεδιάντροποι “ευαισθητοποιημένοι”. Οι περισσότεροι εκ των οποίων, αν δεν έχουν προσωπική εμπειρία τέτοιων χυδαίων περιστατικών στον “κύκλο” τους, και σιωπούν, έχουν σίγουρα ακούσει από τον διπλανό τους.

ysterogrfa.gr