Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Άρης- Παναθηναϊκός 0-1: Δικαιώθηκε το… ταμπούρι!

 Άρης- Παναθηναϊκός 0-1: Δικαιώθηκε το… ταμπούρι!  

Ο Παναθηναϊκός για περίπου 85’ ήταν… ταμπουρωμένος στην περιοχή του και κατέστρεφε το παιχνίδι του Άρη, αλλά βγήκε δικαιωμένος από την επιλογή του κερδίζοντας με 1-0 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με τη νίκη τους αυτή οι «πράσινοι» μείωσαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά τους από τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μάλιστα έκαναν τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα τους.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι με το πλασέ του Καμπετσή στο 9’ και στη συνέχεια «οχυρώθηκε» πίσω από το κέντρο.

Οι Θεσσαλονικείς ασφαλώς πήραν τον χώρο που τους έδωσαν οι αντίπαλοί τους, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις απέναντι στον Διούδη.

Δεν είχαν αυτοματισμούς, αδυνατούσαν να «ανοίξουν» την άμυνα του Μπόλονι, ενώ στο 37’ ήταν άτυχοι με τον Μαντσίνι να «σημαδεύει» το δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι ο Άρης είχε ουσιαστικά αφήσει την άμυνά του, αφού δεν μπορούσε να οργανώσει μια σωστή αντεπίθεση και να εδραιώσει τη νίκη του. Το ματς ήταν σκληρό με πολλές μονομαχίες, νεύρα και ένταση.

Το… ταμπούρι του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τους παίκτες του να μην μπορούν να... αλλάξουν τέταρτη πάσα και τους Θεσσαλονικείς να χάνουν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη μια και ο Διούδης φώναζε συνεχώς «παρών».

«Φώναζε» όμως και η ενδεκάδα πως ήθελε φρέσκα πόδια με τον Μπόλονι να κάνει την πρώτη του κίνηση αλλάζοντας τον Εμμανουηλίδη με τον Χατζηγιοβάννη.

Η κατάσταση δεν άλλαξε με τον Άρη να «πολιορκεί» τον Διούδη κι εκείνος να αντιστέκεται!

Ο Μάντζιος κράτησε μόλις δύο αμυντικούς και έβγαλε όλον τον Άρη στην επίθεση γεμίζοντας με παίκτες την περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά είχε… ξεθυμάνει πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τους «πράσινους» να διαχειρίζονται πιο ψύχραιμα στα τελευταία δέκα λεπτά το ματς και να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 0-1.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης-Σούντγκρεν (81’ Σάκιτς), Μπεναλουάν, Ροζ, Ιωάννου (81’ Γκάνεα )- Τζένγκο (55’ Σάσα), Ματίγια- Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι (68’ Σίλβα), Γκάμα- Λόπεθ (46’ Μάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης- Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ- Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (80’ Χατζηθεοδωρίδης )-Ιωαννίδης (80’ Καρλίτος), Εμμανουηλίδης (74’ Χατζηγιοβάννης), Καμπετσής.