Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται με 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης

Προηγείται με 0,5% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue, Μπροστά η ΝΔ στην παράσταση νίκης. Τι δείχνει το Βαρόμετρο για την Καθημερινή και στον Σκάι 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το δημοσκοπικό ντέρμπι μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα της τάξης του 0,5% έναντι της ΝΔ στην εκλογική επιρροή, ωστόσο, η ΝΔ προηγείται με δέκα ποσοστιαίες μονάδες στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της περιοδικής έρευνας Βαρόμετρο της Public Issue για τον Σκάι και την Καθημερινή.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην εκλογική επιρροή, στη δημοσκόπηση της Public Issue έχουν ως εξής:

ΗΠΑ: Πάνω από 50 πόλεις με ελληνικό όνομα!

Από την Πέλλα της Άιοβα, στην Κόρινθο του Κεντάκι και στην Σπάρτη της Τζόρτζια, συνολικά πάνω από 50 αμερικανικές πόλεις φέρουν ελληνικά τοπωνύμια και ονόματα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία.
ΗΠΑ: Πάνω από 50 πόλεις με ελληνικό όνομα!

Οι σπουδαιότερες από αυτές είναι η Ολυμπία, πρωτεύουσα της πολιτείας Ουάσιγκτον με 46.500 κατοίκους και η Αθήνα στην Τζόρτζια με 115.000 κατοίκους, ενώ η πιο όμορφη είναι αναμφίβολα η Πέλλα της Άιοβα με 10.352 κατοίκους.
Το όνομα Αθήνα συναντάται στις πολιτείες Τζόρτζια, Οχάιο, Αλαμπάμα, Ιντιάνα, Μέιν, Νέας Υόρκη, Πενσιλβανία, Τενεσί, Τέξας, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν και Ιλινόις, ενώ υπάρχουν και δύο πόλεις με το όνομα Νέα Αθήνα στο Ιλινόις και στο Οχάιο, σύμφωνα με το agelioforos.gr.

Το όνομα Μακεδονία
δόθηκε συνολικά σε 7 πόλεις και οικισμούς στις πολιτείες Αλαμπάμα, Τζόρτζια (οικισμός με 1.000 σπίτια περίπου που ιδρύθηκε το 1870), Ιλινόις (οικισμός με 24 σπίτια και 51 κατοίκους), Ιντιάνα (οικισμός 718 κατοίκων), Άιοβα (οικισμός 246 που ιδρύθηκε το 1900), Τενεσί (χωριό με 4.303 κατοίκους) και Οχάιο (πόλη 11.188 κατοίκων που ιδρύθηκε αρχές του 19ου αιώνα).
Το όνομα Πέλλα φέρει μια πανέμορφη πόλη 10.352 κατοίκων στην 'Άιοβα που ιδρύθηκε το 1860 από Γερμανούς μετανάστες και ένας οικισμός 877 κατοίκων στο Ουισκόνσιν.

Το όνομα Αρκαδία υπάρχει στις πολιτείες Καλιφόρνια, Φλόριντα, Ιντιάνα,'Άιοβα, Κάνσας, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν, Μισούρι, Νεμπράσκα, Πενσιλβανία, Νότια Καρολίνα και Ουισκόνσιν.

Το όνομα 'Αργος φέρει μία πόλη στην Ιντιάνα, ενώ το όνομα Κόρινθος συναντάται στις πολιτείες Κεντάκι, Μισισίπι, Νέα Υόρκη, Τέξας και Βέρμοντ.

Πόλεις με το όνομα Κρήτη υπάρχουν στις πολιτείες Ιλινόις και Νεμπράσκα και με το όνομα Θήβα στο Ιλινόις.

Δελφοί υπάρχουν στις πολιτείες Ιντιάνα, Κεντάκι και Νέα Υόρκη.

Ιθάκη υπάρχει στις πολιτείες Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη και Οχάιο.

Το ένδοξο όνομα της Σπάρτης φέρουν 11 συνολικά πόλεις στις πολιτείες: Τζόρτζια, Ιλινόις, Οχάιο, Κεντάκι, Μίσιγκαν , Νιου Τζέρσι, Νέα Υόρκη, Τενεσί, Βιρτζίνια, και Ουισκόνσιν.

Το όνομα Ολυμπία συναντάται στις πολιτείες Καλιφόρνια, Φλόριντα, Ιλινόις, Κεντάκι, Βιρτζίνια και Ουάσινγκτον.

Το όνομα Μαραθώνας συναντάται στις πολιτείες Νέα Υόρκη , Φλόριντα, Άιοβα Τέξας, και Ουισκόνσιν.

Το όνομα Αττική συναντάται στις πολιτείες Οχάιο, Κάνσας και Νέα Υόρκη.

Το όνομα Ρόδος φέρει ένας οικισμός στην Άιοβα και η πολιτεία Rhode Island στην ανατολική ακτή


newsbomb

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ "ΕΛΛΑΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

 
Στο βόρειο μέρος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης υπάρχει η πόλη «Ελλάς» (Greece), που ιδρύθηκε το έτος 1822 και πήρε το όνομα αυτό για να τιμήσει τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Την απαράδεκτη απουσία, χρόνια τώρα, οιουδήποτε εκπροσώπου της Ελληνικής Πολιτείας στην πόλη «Ελλάδα» της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Τέρενς Κουίκ.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική ομογενειακή εφημερίδα kalami.net, στις πληροφορίες της οποίας βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «η πόλη Ελλάδα, που βρίσκεται στο Βόρειο μέρος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε το έτος 1822 και πήρε το όνομα αυτό για να τιμηθεί ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
«Τα τελευταία 20 χρόνια ουδέποτε επισκέφθηκε την πόλη αυτή ο  Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, αλλά ούτε Έλληνες πολιτικοί, όπως Βουλευτές, Υφυπουργοί, Υπουργοί, προκειμένου να αποδώσουν έναν ελάχιστο φόρο τιμής και να πουν ένα «ευχαριστώ» στους κατοίκους της, μέσω των δημοτικών αρχόντων της μικρής πόλης», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν προτίθεται να «στείλει κάποια στιγμή εκπροσώπους στην «Ελλάδα» της Νέας Υόρκης».

33 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη (video)


Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Νίκου Ξυλούρη, μιας από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας.  (Δείτε τα βίντεο )
Ο σπουδαίος λυράρης και τραγουδιστής, που με τη μοναδική φωνή του χάρισε σπουδαίες στιγμές στο ελληνικό τραγούδι, πέθανε σε ηλικία 44 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.
Γεννήθηκε το 1936 στο χωριό Ανώγεια του Ρεθύμνου Κρήτης. Η οικογένειά του είχε μεγάλη μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες.
Όταν ήταν πέντε ετών, οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του και ο ίδιος με τους δικούς του μεταφέρθηκε σε χωριό κοντά στον Μυλοπόταμο.
Κατά τη διάρκεια της πορείας του στο τραγούδι, ερμήνευσε Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο, Χάλαρη, Λεοντή, Ανδριόπουλο, Γκάτσο, Σεφέρη, Σολωμό, Κινδύνη, Ρίτσο, Φέρρη και άλλους.

Στο Δερβένι , η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης γιά την επέκταση του αποχετευτικού την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου


 Με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την επέκταση του αποχετευτικού προς το Δυτικό τμήμα του Δήμου, έργο που τέθηκε πρόσφατα εκτός χρηματοδότησης. συνεδριάζει  την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στο Δερβένι, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία Βουλευτών του Νομού, Περιφερειάρχη και λοιπών παραγόντων.
Η συνεδρίαση περιλαμμβάνει ,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για  συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα :  
  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την απένταξη του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  2. Έγκριση και παραλαβή μελέτης «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΧΟΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  3. Έγκριση και παραλαβή μελέτης: «ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ».
  4. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την καταπολέμηση κουνουπιών για την τριετία 2013-2015- Έγκριση δαπάνης.
  5. Έγκριση ένταξης του Δήμου στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2013.
  6. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  7. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού μη ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  8. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών.
  9. Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.
  10. Αντικατάσταση μέλους στην επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
  11. Έγκριση αρ 1/2013 απόφασης ΔΗΚΕΞΕ.
  12. Έγκριση αρ 9/2013 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
  13. Έγκριση αρ 10/2013 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
  14. Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου δ΄τριμήνου έτους 2012.
  15. Αίτημα για αναγνώριση δημοτικών οδών εντός οικισμού Άνω Λουτρού.
  16. Αίτημα Κέντρου Κοινοτικής Ψυχιατρικής (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ.) Νοτιοδυτικής Ελλάδας για παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία παραρτήματος του ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ. στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  17. Έγκριση διαγραφής οφειλών λόγω λανθασμένων εγγραφών σε βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου.
  18. Ορισμός μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.
  19. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής υλικών ΕΚΠΟΤΑ άρθρου 28.
  20. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων.
  21. Ορισμός μελών επιτροπής καλής εκτέλεσης εργασιών και μεταφορών.
  22. Ορισμός επιτροπής καταστροφής αντικειμένων άνευ αξίας και επιτροπής ακαταλληλότητας οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.
  23. Ορισμός γνωμοδοτικής επιτροπής για την επισκευή, συντήρηση και αγορά ανταλλακτικών των οχημάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  24. Ορισμός μελών επιτροπής σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  25. Συγκρότηση επιτροπής για γνωμάτευση περί του χαρακτηρισμού παραλιών ως πολυσύχναστων ή μη.
  26. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (ΠΛΗΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΪΚΩΝ)».
  27. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  28. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου ΑΝΟΡΥΞΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΗ ΔΔ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.
  29. Έγκριση ΠΟΠ έργου ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Τ.Δ. ΚΑΜΑΡΙΟΥ

Βράχος - κομήτης καταπλάκωσε αυτοκίνητο στα Καλάβρυτα - ΦΩΤΟ κ VIDEO

Καλάβρυτα: Απο θαύμα γλίτωσε 30χρονος οδηγός - Βράχος απο κατολίσθηση καταπλάκωσε το αυτοκίνητό του - Ο ίδιος τραυματίστηκε στο πρόσωπο- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Τώρα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τις ασφαλιστικές
Ο τεράστιος βράχος έσκασε πάνω στη μηχανή του αυτοκινήτου. "Δεν είχα έναν άγιο αλλά στρατιές αγίων, σώθηκα από θαύμα" λέει αποκλειστικά στο Νewsit o σοκαρισμένος οδηγός. Στην περιοχή των Καλαβρύτων υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα που συνετέλεσαν στη διάβρωση του εδάφους με αποτέλεσμα να αποκοληθεί ογκόλιθος.
Ο τεράστιος βράχος έσκασε πάνω στη μηχανή του αυτοκινήτου. "Δεν είχα έναν άγιο αλλά στρατιές αγίων, σώθηκα από θαύμα" λέει αποκλειστικά στο Νewsit o σοκαρισμένος οδηγός. Στην περιοχή των Καλαβρύτων υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα που συνετέλεσαν στη διάβρωση του εδάφους με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ογκόλιθος.
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, στις 7.30 το απόγευμα στον επαρχιακό δρόμο Καλαβρύτων - Διακοπτού, ένα χιλιόμετρο έξω από τα Καλάβρυτα.
Ο 30χρονος Σπύρος Ρεβεζίκας οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα καθώς στο σημείο εκείνο του δρόμου δεν υπήρχε καλός φωτισμός. Ξαφνικά βλέπει να σκάει ένας βράχος, σε μέγεθος μπάλας μπάσκετ στο προπορευόμενο όχημα. Δευτερόλεπτα μετά ένας μεγάλος βράχος, μεγέθους 2 επί 2 μέτρων καταπλάκωσε με δύναμη το μπροστινό μέρος του δικού του αυτοκινήτου. Μάλιστα το πίσω μέρος του οχήματος σηκώθηκε "σούζα" λόγω τους βάρους του ογκόλιθου.
Αμέσως άνοιξαν οι αερόσακοι του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός του αυτοκινήτου στο πρόσωπο.
Αμέσως μετά το περιστατικό κλήθηκε στο σημείο της κατολίσθησης η αστυνομία όπου διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν προστατευτικά πλέγματα στην περιοχή παρά το γεγονός πως τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν έντονα καιρικά φαινομενα και ισχυρές βροχοπτώσεις που προφανώς επηρέασαν τη διάβρωση του εδάφους.
Ο τραυματισμένος οδηγός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων όπου τον επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος της περιοχής.
"Δεν είχα έναν άγιο, είχα στρατιές αγίων, ζω από θαύμα" λέει στο Newsit o κύριος Σπύρος Ρεββεζίκας ο οποίος περιγράφει λεπτό προς λεπτό τον εφιάλτη που έζησε.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως ο άνθρωπος παλεύει να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρεία η οποία δεν του αναγνωρίζει πως η κατολίσθηση προήλθε από καιρικά φαινόμενα.

newsit.gr

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Αερολέσχη Τατοίου


Απίστευτες σκηνές καταστροφής για τα Ελληνικά δεδομένα, αντικρύσαμε στο Αεροδρόμιο Τατοίου με το πρώτο φως της ημέρας.
Χθες το απόγευμα στις 16:45 κατα τη διάρκεια της καταιγίδας, ένας μικρός (!!!) ανεμοστροβιλος διαμέτρου περίπου 15 μέτρων εμφανίστηκε στην αρχή του διαδρόμου 03 ξεριζώνοντας ένα δέντρο και επιταχυνόμενος έφτασε βόρεια στο χώρο των Αερολεσχών.
Με ένταση ανέμου που ξεπερνούσε τα 90 Kts σήκωσε στον αέρα δυο Cessna κόβοντας τα σχοινιά συγκράτησής τους. Τα αεροσκάφη κατέληξαν 70 μέτρα βορειότερα, ένα εκ των οποίων πανω στο κτήριο της Αερολέσχης Δεκελειας! Ευτυχώς οι δυο παρευρισκόμενοι που βρίσκονταν μέσα δεν τραυματίστηκαν.
Το κτήριο της Αερολεσχης βέβαια έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές που πολυ γρήγορα ομως θα επισκευάσουμε και ο χώρος αυτός που όλοι θεωρούμε σπιτι μας, μιας και εδω περνάμε τις περισσότερες ώρες μας όταν δεν πετάμε, να επανέλθει σύντομα και να φιλοξενήσει του χειριστές και τους φίλους της Αεροπορίας όπως παντα.

greekhelicopters.gr

Colin Crouch: Μια μικρή ελίτ κατέχει την Ελλάδα!


Colin-CrouchΠολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διάσημου Βρετανού Πολιτικού Επιστήμονα και Κοινωνιολόγου, Colin Crouch, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Cicero, δια της οποίας αναφέρεται στην λάθος πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα, στην «μικρή ελίτ που κατέχει την χώρα μας», στον αποτυχημένο φιλελευθερισμό αλλά και σε εγχώρια θέματα της γερμανικής πολιτικής.
Ο Colin Crouch θεωρεί ότι στην Ευρώπη βιώνουμε μια νέα δύναμη του νεοφιλελευθερισμού. Τυπικό παράδειγμα θεωρεί την χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει «εκροή ενός ατόφια δογματικού νεοφιλελευθερισμού». Στην Ελλάδα η οικονομική επιτυχία αξιολογείται αποκλειστικά με μέτρο την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την ώρα που ελάχιστη έμφαση δίδεται στις δομικές μεταρρυθμίσεις. Θεωρεί ότι στην ευρωπαϊκή πολιτική υπάρχει ένας μόνιμος υπερτονισμός νεοφιλελεύθερων μέτρων, κάτι που είναι φυσικό αλλά μόνο μέχρι ενός σημείου, όταν δηλ. συνδυάζεται με τις απαραίτητες δόσεις κοινωνικές πολιτικής. Κατά την κρίση όμως σημειώνεται αταβιστική επιστροφή σε ατόφιο νεοφιλελευθερισμό. Ο διάσημος Πολιτικός Επιστήμονας αξιολογεί την κρίση που ζούμε ως το καλύτερο παράδειγμα για την επιβίωση του νεοφιλελευθερισμού.

Παραιτήθηκ​ε από τη θέση του προέδρου της "Δημιουργί​ας Ξανά" o Θάνος Τζήμερος

Την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" ανακοίνωσε με μία λιτή ανακοίνωση ο Θάνος Τζήμερος. Από τις προσωπικές τους σελίδες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιοποίησε την επιστολή παραίτησης προς το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Στην επιστολή παραίτησης ο Θάνος Τζήμερος τονίζει οτι η χώρα βρίσκεται σε εσωτερική προεκλογική περίοδο και προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί με ίσους όρους αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου. Θέση όμως που όπως διευκρινίζει θα διεκδικήσει ξανά.

Συνεδριάζει στις 14/2 το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων μάς ανακοινώνει ότι:

To Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων θα συναδριάσει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ. Σ (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 14η   Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5:30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη Απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Δ. Σκούρας: «Λόγοι θεσμικής αξιοπρέπειας μας οδήγησαν να μην ψηφίσουμε»

Σε δηλώσεις του στην korinthiannews.gr ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Δ. Σκούρας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

Το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε (και πέρασε) μόνο από την πλειοψηφία. Η μειοψηφία δεν το ψήφισε γιατί το θεώρησε «ψεύτικο». Μόνο το 45% εφαρμόστηκε και ακολουθείται η τακτική των προηγούμενων χρόνων από τη δημοτική αρχή.
Μάλιστα μας είπαν ότι δεν δέχονται αλλαγές. Από τη στιγμή που δεν αλλάζουν κάτι στο τεχνικό πρόγραμμα λόγοι θεσμικής αξιοπρέπειας μας οδήγησαν να μην το ψηφίσουμε

ΣΣ. …Άκου δεν δέχονται αλλαγές από τη δημοτική αρχή!!! Αποφασίζουν και διατάζουν δηλαδή; Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου αφορά κε δήμαρχε περισσότερο τα χωριά.
Αυτά βλέπουν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων και ξεσηκώνονται! Εμείς διαπιστώνουμε αρκετή δυσαρέσκεια των κατοίκων! Εσείς;

korinthiannews.gr

Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε, όσα είπε ο Θεοδωρίδης!

«Δώρο» στους Τούρκους η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα Ίμια είναι τουρκικά
 

Links:     http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=22547394
Θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας έχει γίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος προ ημερών αποκάλεσε τα Ιμια «Καρντάκ», προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρίζοντας ένα ανέλπιστο δώρο στην Άγκυρα που ήδη η τουρκική προπαγάνδα αξιοποιεί...
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ για το θέμα με τίτλο: «Είπε ότι τα Ιμια είναι τουρκικά και αναστάτωσε την Αθήνα».
Στο ρεπορτάζ παρατίθενται αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Θεοδωρίδης και μάλιστα αναφέρεται ότι τέτοια σχόλια δεν θα τα έκανε ούτε ο Ερντογάν!

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

Ο Δήμος Σικυωνίων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και το Δήμο Σικυωνίων και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για την προώθηση του εθελοντισμού στους δημότες μας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα Υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Πυροσβεστική Σώμα - Λιμενικό Σώμα), Εθνικής Άμυνας (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), καθώς και οι Μ.Κ.Ο. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και PRAKSIS.

To… Greek Drama της Γιάννας Αγγελοπούλου!


giannaΦαίνεται πως έφτασε η ώρα για να δοκιμάσει τις συγγραφικές της ικανότητες η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών της Αθήνας αποφάσισε να γράψει βιβλίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο “Ελεύθερος Τύπος”.
Ένα βιβλίο για “τη ζωή, τον έρωτα και την ολυμπιακή προσπάθεια μιας γυναίκας να φέρει δόξα στην πατρίδα της”. Αυτή είναι η περιγραφή του περιεχομένου του , που θα έχει τον τίτλο «My Greek Drama».

ysrerografa.gr

Τέρενς Κουίκ.:..θα κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία και την ποιότητα ζωής των ΑμεΑ


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών του 8ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, αποχωρώντας από το συνεδριακό χώρο έκανε την εξής δήλωση:
KOUIK AMEA.JPG 
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βρεθήκαμε σήμερα με τους συμπολίτες μας με αναπηρία στο 8ο τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό τους. Μαζί μου ήταν ο Τομεάρχης Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης και ο συνάδελφός μου Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.
Φεύγω, ίσως με μία ανόητη απορία:
Πώς είναι δυνατόν οι Βουλευτές της συγκυβερνητικής πτέρυγας να απευθύνονται στους ανάπηρους με τόσο θράσος και με τόση υποκρισία.
Ήταν απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σηκώθηκε για να μιλήσει (να πει τι άραγε;) και κατέβηκε στα τρία λεπτά άρον-άρον μέσα σε μια ατμόσφαιρα οργής, πόνου και εντονότατων διαμαρτυριών-ξεφωνητών.

Ήταν απόλυτα φυσιολογικό όταν ο συγκυβερνητικός Βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος της ΝΔ είπε στην «επιχειρηματολογία» του ότι για το κόμμα του υπάρχουν κόκκινες γραμμές σε πολιτικές που δεν βοηθούν τα ΑμεΑ, να ακούσει από τους παρισταμένους ότι προφανώς ο ίδιος και οι μνημονιακοί Βουλευτές πάσχουν από εμφανή αχρωματοψία.
Εύχομαι οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, να απολαμβάνουν το αγαθό της υγείας στα δικά τους τα σπίτια.
Θα ήταν, όμως, εξαιρετικά χρήσιμο να έδιναν το παρόν τους σήμερα για να διαπιστώσουν οι ίδιοι βλέποντας καροτσάκια, τυφλά παιδιά, μανάδες και πατεράδες που δεν ξέρουν από ποιο κοινωνικό κράτος να πιαστούν (!)  να τους διηγούνται-όπως έλεγαν και σε μένα- το δικό τους το δράμα που βιώνουν καθημερινά και που διογκώνεται συνέχεια από τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές που τους έχουν επιβληθεί.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε τα ΑμεΑ να έχουν όλη την προστασία και την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.
Και μάλιστα, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε πολλαπλά επίπεδα...

Δημόσιο: Ιδού η «τρόικα» για τους «διαθέσιμους»

 
Το Τριμελές Συμβούλιο, την «τριπλέτα» της αξιολόγης στο Δημόσιο, έργου του οποίου είναι η εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών (κενά) για την εφαρμογή της κινητικότητας των υπαλλήλων του κράτους καθώς και η αξιολόγησή τους ελέω διαθεσιμότητας όρισαν με απόφασή τους οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (ΑΔΑ: ΒΕΙ6Χ-Γ1Ε).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «έργο του Τριμελούς Συμβουλίου είναι η εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών για την εφαρμογή της κινητικότητας των υπαλλήλων του Κράτους, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4024/2011, καθώς και η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου πρώτου, παρ. Ζ, υποπαρ. Ζ.1 και Ζ.2 του ν. 4093/2012, κατά τα ειδικώς οριζόμενα, ως προς τις αρμοδιότητες του Τριμελούς Συμβουλίου, στην αριθ. ΔΙΔΑΔ-ΔΙΠΙΔΔ/οικ.559/08-01-2013 (Β’ 7) υπουργική απόφαση «Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων διαδικασίας και κριτηρίων κινητικότητας υπαλλήλων κατά το άρθρο πρώτο, παρ. Ζ (υποπαρ. Ζ.1 και Ζ.2) του ν. 4093/2012».

Πούλιτζερ και για την χρεοκοπία της Ελλάδας;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης είναι η εφημερίδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία Πούλιτζερ – πάνω από εκατό στην Ιστορία του θεσμού.

Σίγουρα, όμως, δεν διεκδικεί την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση με το τελευταίο άρθρο της υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα χρειάζεται νέα και ειλικρινή πολιτική ηγεσία».

Με το άρθρο τους, οι Έντουαρντ Π. Τζόζεφ και Άννα Τριανταφυλλίδου, υποστηρίζουν πως η χώρα μας χρειάζεται πολιτική ηγεσία η οποία να έχει το θάρρος «να πει την αλήθεια και να εμπνεύσει ένα νέο κοινωνική συμβόλαιο ατομικής και επιχειρηματικής ευθύνης».

Ως εδώ καλά και ελευθερία του λόγου και του Τύπου έχουμε.

Ετήσιο μνημόσυνο της Αυτοδιοίκησης...


Tου Ανδρέα Απ. Ζάρρου
 
Άλλο ένα μνημόσυνο για την πολυαγαπημένη μας Τοπική Αυτοδιοίκηση ετελέστη προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού και του ετήσιου "σχεδίου" δράσης του δήμου μας για το έτος 2013.
 
Η σεμνή τελετή έγινε χοροστατούντος του αντιδημάρχου επί των Οικονομικών κ.κ. Διονυσίου Λογοθέτη, που από την αρχή δήλωσε ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στον προϋπολογισμό, ότι και να ειπωθεί από το δημοτικό συμβούλιο!!! Μετά από αυτή τη δήλωση, κατανόησαν οι παρόντες πιστοί ότι ταυτόχρονα θα τελεστεί μνημόσυνο και για την αδικοχαμένη Δημοκρατία μας.
Για άλλη μία χρονιά, παρ' όλο που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (από τη μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και μερικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας) υποστήριξαν την απόδοση της πάγιας προκαταβολής στις τοπικές κοινότητες, απορρίφθηκε η πρόταση με πλήθος αστείων δικαιολογιών από τον εν λόγω αντιδήμαρχο και το δήμαρχο κ.κ. Αντώνιο Κλαδούχο!!!
 
Για άλλη μία χρονιά ο δήμαρχος, κλείνοντας την τελετή, επανέλαβε την καθιερωμένη ψαλμωδία του και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι "ο πιο δημοκράτης δήμαρχος στην Ελλάδα", όπως επίσης ότι μέχρι πρότινος "ο δήμος λειτουργούσε με δικά του λεφτά". Τώρα είπε ότι δυστυχώς δεν έχει λεφτά για να συνεχίσει να πληρώνει και να εκπληρώνει το θεάρεστο έργο του.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, φορτισμένοι από τη συγκίνηση, αποχώρησαν οι περισσότεροι εκ των δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων και πολλών συμβούλων της πλειοψηφίας που δήλωσαν την απογοήτευσή τους για τον προϋπολογισμό και το δήθεν ετήσιο "σχέδιο" δράσης, τα οποία εψηφίσθησαν μόνο από μικρό αριθμό εναπομεινάντων πιστών.
 
Το νοσηρό φαινόμενο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που οι θύτες γίνονται τιμητές, για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι έχει εδραιωθεί και στην τοπική πολιτική σκηνή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας...
Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Δημοτικός σύμβουλος της
Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Ομοιότητες





“Μυστικός δείπνος” Σαμαρά-Ιερώνυμου

Antonis-Samaras-Arxiepiskopos-Ieronimos
Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, σύμφωνα με τον οποίο η συνάντηση έχει με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εκλογή του πρώην Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδείας στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, και αφού επικράτησε στη μάχη διαδοχής του μακαριστού Χριστόδουλου, του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου.
Στο δείπνο, το οποίο έλαβε χώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, καθώς παρόντα ήταν και τα 12 μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μαζί με τον αρχιγραμματέα της Συνόδου.
Σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό”, Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός είχαν πριν το δείπνο κατ’ ιδίαν συνάντηση όπου συζητήθηκε το πως θα μπορούσε η Εκκλησία να συμβάλει περισσότερο σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των ασθενέστερων, καθώς και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία προς κοινωνική κατεύθυνση.
Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να αποδεσμευτεί η εκκλησιαστική περιουσία, ώστε να μπορέσει να την αξιοποιήσει η Εκκλησία σε συνεργασία με το Κράτος, και τα έσοδα να διατεθούν για τη στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.

ysterografa.gr

Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

 

Εμπειρία από άλλες χώρες έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ευημερίας. Η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα (ΟΗΕ 2010) . Αν το σωματείο, συλλογικότητα, πρωτοβουλία, οργάνωση σας συμφωνεί με το κείμενο αυτό στείλτε μας ένα εmail επιβεβαίωσης στο savegreekwater@gmail.com απο το επίσημο email σας για να σας προσθέσουμε στους συνυπογράφοντες. Σημαντικό είναι ωστόσο να συνεχίσουμε να υπογράφουμε και ατομικά : http://www.avaaz.org/en/petition/ SAVE_ GREEK_ WATER_FROM_PRIVATIZATION_SOSTE_ TO_NERO _APO_TEN_IDIOTIKOPOIESE/ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Δικαιοσύνη
Εμείς οι Έλληνες πολίτες που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, είμαστε αντίθετοι στην πώληση σε ιδιώτες των εταιριών Ύδρευσης σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι ... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ​ΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚ​ΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ​ΩΝ


Την επαγγελματικό αποκλεισμό των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων, που για μία ακόμα φορά πληρώνουν τις επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Όπως επισημαίνει ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Φθιώτιδας του Κινήματος, Νίκος Καλτσάς, «ο κλάδος των εργοληπτών, απαρτίζεται από επιχειρήσεις που βιοπορίζονται αποκλειστικά και μόνο από δημόσια έργα» ενώ «η προαπαιτούμενη ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς, καθιστά πρακτικά αδύνατη την επαγγελματική τους δραστηριοποίηση».
«Μήπως ήρθε η ώρα να δοθεί στις μικρομεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για υπογραφή και συμμετοχή σε δημοπρασίες, αφού με την είσπραξη των πιστοποιημένων εργασιών, το ελληνικό Δημόσιο, μέσω παρακράτησης θα εισπράττει το μέρος των οφειλομένων;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και τους επισημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, καταστρατηγούν το απόλυτα κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία. ..

Ασυμφωνία.​.. χαρακτήρων - Στα 960 δισεκατομμύρια ευρώ “κλειδώνει” ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.

Angela-Merkel-Herman-Van-Rompui
Σε αναζήτηση συμβιβασμού για το θέμα της προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται οι ηγέτες της ηπείρου μας, φαίνεται ωστόσο ότι η ασυμφωνία… χαρακτήρων που αντινακλά τις διαφορετικές αφετηρίες, κουλτούρες αλλά και στρατηγικές στοχεύσεις οδηγεί και πάλι σε… μη λύση.
Οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι θα επικρατήσει και πάλι η άποψη της Γερμανίας, όπως την εξέφρασε απόψε στις Βρυξέλλες κορυφαίος διπλωμάτης του Βερολίνου, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα ήταν καταστροφή για την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιτευχθεί συμφωνία για μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό, από το 2014 μέχρι το 2020, από τη στιγμή που θα είναι εφικτοί οι ετήσιοι προϋπολογισμοί.

Γερμανική απόφαση - Ντροπή: Ξεπούλησαν τον Hellas Sat! - Οι επικοινωνίες Ε.Δ. και Εθνοφρουράς "στον αέρα"!!!

"Μέσα στη νύχτα" οι Γερμανοί του ΟΤΕ (Deutsche Telekom) πούλησαν τον μοναδικό ελληνικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο και άφησαν την χώρα χωρίς ιδιόκτητες δορυφορικές επικοινωνίες και... τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά την κυπριακή Εθνοφρουρά, κυριολεκτικά στο έλεος των ξένων.
Ο Hellas Sat, πουλήθηκε στην ArabSat κατά 99,05% έναντι 208 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΤΕ. Σε μία εποχή που οι δορυφορικές επικοινωνίες στο νέο πεδίο επιχειρήσεων της Α. Μεσογείου, που είναι το ο κρισιμότερος, ίσως, παράγων σε μία αναμέτρηση, η Ελλάδα χάνει τον έλεχο του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της! Υπενθυμίζουμε ότι το defencenet.gr είχε αποκαλύψει πέρσι ότι σε δηλώσεις του στο ψευδο-«μακεδονικό» πρακτορείο των Σκοπίων (!) ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αποκάλυψε ότι πωλείται ο ελληνικός δορυφόρος HellaSAT…
  Οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν για πρώτη φορά αποκτήσει αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες και δυνατότητα μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο από τον δορυφόρο στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Δεν σημαίνει ότι τώρα θα παψει να συμβαίνει αυτό, απλά τώρα μπορεί την κρίσιμη ώρα να κοπεί το κύκλωμα "κατά λάθος" αφού θα ελέγχεται από ξένους (ποιος ξέρει ποιους, εμείς θα απορήσουμε αν από πίσω βρίσκονται και τουρκικά συμφέροντα).
"Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους.
Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τον οποίο φυσικά ουδόλως απασχολούν κάποιες "μικρές λεπτομέρειες", όπως οι αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες των ΕΔ και της Εθνοφρουράς. Οι δύο κυβερνήσεις που έχουν λόγο, μπορούν να θέσουν εμπόδια στην συμφωνία και να αποτρέψουν την πώληση του δορυφόρου. Θα το κάνουν;
Ο Hellas Sat 2 θεωρείται από τους πιο ισχυρούς δορυφόρους με ευρεία ευρωπαϊκή κάλυψη και εκτοξεύτηκε με επιτυχία το Μάιο του 2003. Εκτός από την Ευρώπη ο δορυφόρος Hellas Sat 2 καλύπτει τη Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική, διαθέτει πάνω από 100 πελάτες σε 26 χώρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις περιοχές κάλυψης με την προσφορά μιας ευρείας γκάμας δορυφορικών υπηρεσιών, όπως δορυφορική τηλεόραση, κάλυψη γεγονότων, δορυφορικό ίντερνετ και ψηφιακές δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο στρατηγικά την τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά όπου είναι στραμμένες σήμερα οι δορυφορικές κεραίες 2.5 περίπου εκατομμυρίων συνδρομητών.
Η εταιρεία απασχολεί 65 επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο και ο δορυφόρος είναι πλήρως ελεγχόμενος από δύο ιδιόκτητους σταθμούς TT&C, εγκατεστημένους σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα έσοδα της Hellas Sat το 2012 ανήλθαν σε 31 εκ. Ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Ντέρμπι Αναγέννησης Κιάτου - Θύελλας Κ. Διμηνιού και Πανευρωστινιακού - Τενεάτη

Πάνοπλος  ο Αετός Κρυονερίου στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Α2 Κορινθίας, αύριο Σάββατο υποδέχεται τον Ισθμιακό. Γιά την ομάδα του Κρυονερίου  στόχος είναι η νίκη που θα την φέρει την κορυφή της βαθμολογίας , σε περίπτωση "στραβοπατήματος"  του πρωτοπόρου Κύψελου  καθώς απέχει μόλις δύο βαθμούς πίσω από την ομάδα της Κορίνθου, η οποία χωρίς προβλήματα τραυματισμών θα παραταχθεί την Κυριακή στο γήπεδο των Εξαμιλίων, κόντρα στους Γαλάζιους Νέους .

 Δύσκολη έξοδο , στην έδρα του Άρη Αρχαίας Κορινθου, πραγματοποιεί αύριο Σάββατο,ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, ενώ στο Συνικοισμό ο Άρης Κορίνθου υποδέχεται την ομάδα της Αλμυρής.
Η 20η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή , οπου εκτός του αγώνα του αγώνα των Γαλάζιων Νέων με τον Κύψελο δεσπόζουν και τα ντέρμπι σε Άσσο και στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" , στο Δερβένι, όπου Αναγέννηση Κιάτου και Πανευρωστινιακός μάχονται με Θύελλα Κάτω Διμηνιού και Τενεάτη Αθηκίων, αντίστοιχα. Τέλος η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον αγώνα του ΑΟ. Σολομού με τον ΑΟ Λεχαίου.

 
Η 20η αγωνιστική
9.2.13   15.00
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΤΡΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
10.2.13   15.00
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝIOY
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ

Ντέρμπι Ελλάδας Βέλου - Ατρομήτου Χιλιομοδίου - Εκστρατεία του Αστέρα Δερβενίου στο Πετρί

Με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Σάββατο, στις 3 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας.   Ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου , στο " ΘΩΔΕΙΟ" στάδιο. Οι Λουτρακιώτες στην αναμέτρηση αυτή θα στερηθούν των υπηρεσιών του Κώστα Αποστολάκη καθώς θα απουσιάσει από τα δύο επόμενα παιγνίδια των "ορανιέ" μετά τα όσα επιβαρυντικά , έγραψε, εις βάρος του, στο Φ. Α ο διαιτητής Καρακάσης μετά τη λήξη του αγώνα με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, Ο Αποστλάκης δεν αποβλήθηκε, αλλα κινήθηκε προς τους οπαδούς της ομάδας της Ξυλοκέριζας, "εκτός ευατού" όταν οι τελευταίοι έβριζαν την μάνα του. Εκτός από τον Αποστολάκη , θα απουσιάσουν οι τραυματίες Σπέτσης και Τσουμάνης και ο στρατευμένος Αλ. Παινέσης. Με τους "ορανιέ" θα αγωνιστούν ο Αντωνίου που εξέτισε την ποινή του και ο νεαποκτηθείς Σωκράτης Πέτρου.
Ο "μεγάλος χαμένος" του περασμένου Σαββάτου, ΠΑΣ Κλένια, μάχεται εκτός έδρας με τον Σαρωνικό Γαλατακίου , και στόχος των παικτών του Γιώργου Οικονόμου είναι η νίκη στο δύσκολο αυτό παιγνίδι. Στην έδρα του , στο γήπεδο του Σολομού , ο εκπληκτικός Α.Ο. Σπαθοβουνίου υποδέχεται τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενω στο ουδέτερο γήπεδο των Εξαμιλίων θα γίνει ο αγώνας του Πανσολυγειακού με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, καθώς η ομάδα του Σοφικού τελεί υπό τιμωρία μιάς αγωνιστικής, μετά τήν επίθεση παράγοντα της κατά του διαιτητή Ρούτσι, στον  αγώνα με το Σπαθοβούνι, λόγω της αποβολής του ποδοσφαιριστή Μουρατίδη.
Από την αγωνιστική δεν απουσιάζει το ντέρμπι, που θα γίνει στο Βέλο , όπου η τοπική Ελλάδα αναμετράται με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Η ομάδα του Χρήστου Αρδίζογλου θα αγωνιστεί χωρίς τον Κ. Αμπαδιωτάκη , που αποβλήθηκε στο Δερβένι και τιμωρήθηκε με 2αγωνιστικές ποινής, αλλά με τον Κοντογιάννη που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Με ήττα μία από τις δύο ομάδες , αυτή θα χάσει και τις λιγοστές ελπίδες που έχουν γιά άνοδο.
Με υπηρεσιακό τεχνικό,τον τερματοφύλακά του, Νίκο Κολιμάδη, ο Αστέρας Δερβενίου, ενισχημένος και με τον Βαέλ Ρούτσι. μεταβαίνει , στο Πέτρι της Νεμέας , στην κόντρα του με την τοπική Θύελλα και με στόχο ένα ακόμη "τρίποντο". Από την άλλη μεριά η ομάδα του Λεκουσιώτη, θα παραταχθεί έναντίον του Αστέρα, χωρίς τον τιμωρημένο Κοσμά, με αμφίβολους τον τραυματία Σχοινοχωρίτη και τον Καραμάνη , αλλα ενισχημένη με τους Μπέζα , Μάρκου και Γιαννούλη
Στο Ξυλόκαστρο ,ο Πανκαμαριακός, υποδέχεται τον Παννεμεατικό, με τον Δεσποτέλη να επιστρέφει μετά απο τραυματισμό στην αρχική 11άδα της ομάδας του Γιώργου Καρυώτη.
Τέλος τρίποντο στα "χαρτιά" , εκτός έδρας, κερδίζουν οι Αγιοι Θεοδωροι επι της Προοδευτικής Περιγιαλίου, η οποία δεν μετέχει του πρωταθλήματος

Η 21η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΟΦΙΚΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 0-3 α.α.

Διαθεσιμότητα: Στον «προθάλαμο» 13.000 υπάλληλοι 700 φορέων

Ένα βήμα πριν από τη διαθεσιμότητα φαίνεται πως είναι ένα τμήμα από τους περίπου 13.000 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούν σε 700 φορείς του Δημοσίου, εποπτευόμενους από συνολικά 14 υπουργεία. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης, από τους 700 φορείς που προτείνονται από το υπουργείο για κατάργηση ή συγχώνευση (προέκυψαν από τον έλεγχο 1.500), για τους 73 προτείνεται πλήρης κατάργηση· «πρόκειται στην πλειονότητά τους για μικρούς φορείς, καθώς δεν είναι εύκολο να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν μεγάλοι φορείς του δημοσίου όπως ο ΟΑΕΔ ή το ΙΚΑ».
Υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2013, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι το τέλους Ιουνίου -όπως έχει πει ο Αντώνης Μανιτάκης- εάν όλοι συνεργαστούν για επανατοποθετηθούν περίπου 12.500 υπάλληλοι, ενώ μέχρι στιγμής τα κενά που έχουν καταγραφεί είναι 10.000, με αυτά στους ΟΤΑ να ανέρχονται σε 1.972
Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι των υπό κατάργηση – συγχώνευση φορέων θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους περίπου 5.000 υπαλλήλους των 21 φορέων που έχουν ήδη συγχωνευθεί ή καταργηθεί, αφού μεταφέρθηκαν άμεσα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Ο τελικός κατάλογος των υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορέων, όπως είπε ο Μανούσος Βολουδάκης, και για να προχωρήσει το σχέδιο, θα έχει την έγκριση όλων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις παρατηρήσεις για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των 700 φορέων που έχουν καταθέσει τα 14 υπουργεία, διαφαίνεται ότι υπάρχουν διαφωνίες από αρκετά.

aytodioikisi.gr

Βολές κυβέρνησης Ερντογάν κατά του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα


CelikΣτο στόχαστρο ενός εκ των πλέον προβεβλημένων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, βρέθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, μια εβδομάδα μετά την επίθεση καμικάζι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην τουρκική πρωτεύουσα.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΚΡ Χουσεϊν Τσελίκ, επιτέθηκε φραστικά στον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Φράνσις Ρικαρντόνε, για τα επικριτικά για το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας σχόλια του τελευταίου.
“Καλούμε τον Αμερικανό πρέσβη να μάθει τα όριά του, και να παραμείνει μέσα σε αυτά. Τα σχόλια που έκανε μας έχουν δυσαρεστήσει και τα αποδοκιμάζουμε”, δληλωσε ο κ. Τσελίκ.

ysterografa.gr

Ο Χαμενεϊ απειλεί να… πνίξει τις ΗΠΑ


ayatollah-ali-khameneiΣτη χώρα της μεγάλης επανάστασης, που δεν δίστασε να κρατήσει ομήρους Αμερικανούς διπλωμάτες, ώστε μετά από δεκαετίες ο Μπεν Άφλεκ που αφηγείται τα γεγονότα στην ταινία “Argo” να προελαύνει για το βραβείο Όσκαρ, η πολιτική υποκλίνεται στη θρησκεία, έστω κι αν… δεν ενθουσιάζεται από τη συγκεκριμένη ισορροπία δυνάμεων.
Ακόμη λοιπόν και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ με τους Φρουρούς της Επανάστασης κοντοστέκονται μπροστά στον λόγο του “αυθεντικού επαναστάτη”, όπως αποκάλεσε τον εαυτό του ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, με μια πύρινη ομιλία του στη βάση της πολεμικής αεροπορίας στην Τεχεράνη.
“Υπάρχουν κάποιοι αφελείς που πιστεύουν ότι έχουμε περιθώρια για απευθείας διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έχουμε. Δεν θα κερδίσουμε τίποτα από μια τέτοια τακτική. Η Αμερική βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στη Μέση Ανατολή, και προσπαθεί να βγάλει έναν άσο από το μανίκι της. Θέλει να βάλει το Ιράν στο τραπέζι των συζητήσεων.
Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί ξανά το Ιράν στην επιρροή των ΗΠΑ. Θα πνίξουμε από τον λαιμό όποιον προσπαθήσει να γίνει κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.
Η ομιλία του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν προκάλεσε αίσθηση, καθώς έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία ακόμη και ο συνήθως… υπερβολικός Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δείχνει διάθεση συμβιβασμού και συνεννόησης, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναζητώντας και μια παράλληή αποφόρτιση στο κλίμα των σχέσεων με το Ισραήλ.
Κάτω από αυτό το πρίσμα η ομιλία του Χαμενεϊ γκρεμίζει ουσιαστικά κάθε γέφυρα με την ελπίδα, και να ανοίγει καινούριες πληγές. Όχι μόνο στις διεθνείς σχέσεις του Ιράν, αλλά και στην ισορροπία δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας.

MAΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Για πρώτη φορά, η Μέρκελ… χάνει στα γκάλοπ!


Angela-MerkelΑπρόσμενη ανατροπή ενόψει στη Γερμανία, καθώς η τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, δείχνει για πρώτη φορά τον συνδυασμό των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελευθέρων να βρίσκεται πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.
Πιο συγκεκριμένα, το CDU συγκεντρώνει 39% και το FDP 4%, συνολικά 43% δηλαδή, ενώ το SPD έχει 29% και οι Πράσινοι 15%, δηλαδή αθροιστικά 44%, με την Αριστερά να βρίσκεται στο 6% και τους Πειρατές στο 3%.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση, το CDU είχε 41%, το SPD 25%, οι Πράσινοι 15%, η Αριστερά 7%, το FDP 4% και οι Πειρατές 3%.

ysterografa.gr