Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

“Μυστικός δείπνος” Σαμαρά-Ιερώνυμου

Antonis-Samaras-Arxiepiskopos-Ieronimos
Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή είχαν το βράδυ της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, σύμφωνα με τον οποίο η συνάντηση έχει με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την εκλογή του πρώην Μητροπολίτη Θηβών και Λιβαδείας στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, και αφού επικράτησε στη μάχη διαδοχής του μακαριστού Χριστόδουλου, του Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιου.
Στο δείπνο, το οποίο έλαβε χώρα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους, καθώς παρόντα ήταν και τα 12 μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μαζί με τον αρχιγραμματέα της Συνόδου.
Σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό”, Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός είχαν πριν το δείπνο κατ’ ιδίαν συνάντηση όπου συζητήθηκε το πως θα μπορούσε η Εκκλησία να συμβάλει περισσότερο σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης των ασθενέστερων, καθώς και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία προς κοινωνική κατεύθυνση.
Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι να αποδεσμευτεί η εκκλησιαστική περιουσία, ώστε να μπορέσει να την αξιοποιήσει η Εκκλησία σε συνεργασία με το Κράτος, και τα έσοδα να διατεθούν για τη στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.

ysterografa.gr