Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ta ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Πελοπόννησο

Όλα τα ονόματα που μπήκαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

 Δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το Επικρατείας και του νομού Κιλκίς, λόγω διαφωνιών για την υποψηφιότητα Παραστατίδη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄περιφέρεια Αθηνών και στην περιφέρεια Άρτας. Νέα πρόσωπα στην Α' Αθηνών είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο διευθυντής της «Αυγής» Νίκος Φίλης.

Στην Β΄περιφέρεια Αττικής θα είναι τελικά υποψήφιος ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης.
Στην Κοζάνη θα είναι υποψήφια η Ραχήλ Μακρή.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Πελοπόννησο:


ΑΡΓΟΛΙΔΑ
1 ΚΟΔΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
3 ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΝΑ
4 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΝΑ
5 ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΑ
1 ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2 ΚΑΡΑΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
3 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
4 ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΤΑΣΟΣ
5 ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
1 ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
2 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
3 ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
4 ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ AΡΙΑΝΔΗ
5 ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΦΑΝΗΣ
6 ΨΥΧΟΓΙΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ
1 ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ
2 ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ ΑΒΑ
3 ΠΙΣΚΟΠΑΝΗΣ ΧΑΡΗΣ
4 ΔΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ
5 ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
1 ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ
3 ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
4 ΜΩΡΑΚΕΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
5 ΜΑΡΑΒΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
6 ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
7 ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΑ

ΑΧΑΙΑ
1 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΑΝΔΡΕΑ
2 ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΑΒΒΑ
3 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ
4 ΣΙΑΗΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
5 ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΤΑΣΟΣ
6 ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
7 ΓΚΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
8 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
9 ΓΟΥΤΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
10 ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
11 ΒΕΜΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΗΛΕΙΑ
1 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ)
2 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
3 ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ
4 ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΜΑΚΗΣ
5 ΒΕΡΓΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
7 ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ

Aυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι στη Πελοπόννησο

Aυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι 

Το Ποτάμι ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτιά του με όλα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του Ποταμιού, στην Πελοπόννησο

Κορινθίας
•Αθανασοπούλου Χρύσα, Εκπαιδευτικός
•Μαγκαφώσης Αναστάσιος, Τοπογράφος μηχανικός
•Μαργέλη-Αλεξίου Έφη, συνταξιούχος
•Σταυροπούλου Πηνελόπη, ηθοποιός
•Στυλιανίδης Παναγιώτης, Επιχειρηματίας


TΡOMOΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Σκοτώθηκαν οι αδελφοί Κουασί - Διπλή έφοδος στα μέτωπα ομηρίας - Νεκροί οι δράστες, πιθανώς και όμηροι

View image on Twitter 
Παρίσι, Γαλλία
Νεκροί είναι οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, ύποπτοι για την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί σε τυπογραφείο στο Νταμαρτέν, στις παρυφές του βόρειου Παρισιού.

Νεκρός και ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σουπερμάρκετ στην περιοχή Βενσέν στο Παρίσι, μετά από ταυτόχρονη επέμβαση της αστυνομίας στα δύο σημεία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τρεις ή τέσσερις νεκρούς ομήρους νεκρούς εβραϊκό σουπερμάρκετ. Ασφαλής φέρεται να είναι ο όμηρος στο Νταμαρτέν.

Λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, πάνοπλοι στρατιώτες και αστυνομικοί εισέβαλαν σχεδόν ταυτόχρονα στο τυπογραφείο όπου ήταν ταμπουρωμένοι οι αδελφοί Κουασί και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ.

Στο Νταμαρτέν, οι δύο άνδρες βγήκαν πυροβολώντας τους αστυνομικούς.

Τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν ότι ο όμηρος που κρατούσαν οι αδελφοί Κουασί είναι σώος, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Την ίδια ώρα, στη συνοικία Βενσέν στο Παρίσι, οι Αρχές πραγματοποιούσαν έφοδο στο εβραϊκό σούπερμάρκετ, όπου ένοπλος κρατούσε αρκετούς ομήρους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν τρεις ή τέσσερις όμηροι που βρίσκονταν σουπερμάρκετ, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούστηκαν από το σημείο, καθώς οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιούσαν έφοδο στα δύο κτίρια.
Ο ένοπλος στο εβραϊκό σουπερμάρκετ θεωρείται ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας της δημοτικής αστυνομικού στη Μονρούζ.
  Πηγή της αστυνομίας είπε στον Monde ότι ο ένοπλος ήταν ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί.

Ο δράστης της επίθεσης είχε προειδοποιήσει ότι εάν οι Αρχές πραγματοποιήσουν έφοδο στο τυπογραφείο όπου βρίσκονταν τα αδέλφια Κουασί, τότε θα σκότωνε ομήρους.

Ο Κουλιμπαλί θεωρείται ότι ανήκε στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα με τα δύο αδέλφια.
 Συνολικά, 80.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συμμετείχαν στο κυνήγι των δραστών, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Newsroom ΔΟΛ

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. ο Θεόδωρος Φορτσάκης

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. ο Θεόδωρος Φορτσάκης
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, ορίστηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ, σε ομιλία του στη Ρόδο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με το φλέγον θέμα του τουρισμού , εγγυήθηκε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου δεν θα καταργηθούν και αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα για τον τουρισμό και τα νησιά μας. Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μεταξύ άλλων.

«Από εδώ ήρθα να δώσω το μήνυμα της νίκης » είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική μάχη.

Μάχες στη Κόρινθο γιά τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα". ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ & ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg31jM5yFm-piI3Vvb7XyRQpnLnkGydV45wJ7bfEq_-NkkjWe7ogbu97ULMd8Y0zV12A78Bz3V8yWcYxCtVBBc77EDyEiHBhOTjjdqwMt7hvEaVkRnJUgV3IaS6SnrMuAUEe7MLL8EQZ5mP/s320/%CE%93%CE%A6.jpg
Με την διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής  πέφτει αύριο  η αυλαία του πρώτου γύρου , στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας. Μία αγωνιστική που θα αναδείξει τον άτυπο "πρωταθλητή χειμώνα" στην Κορινθία, Τίτλο που διεκδικούν τόσο ο πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιου όσο και  η Κόρινθος 2006 που τον ακολουθεί στον πόντο. Η ομάδα του Ζευγολατιού στο ντέρμπι της ημέρας θα αγωνιστεί εκτός έδρας σε δύσκολο αγώνα κόντρα στην Κόρινθο, ενώ η Κόρινθος 2006 στο Συνικοισμό αναμένεται  να περάσει εύκολα το εμπόδιο του Σπαθοβουνίου.
Στο Δερβένι , ο Αστέρας, στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου αντιμετωπίζει τον Κύψελο, ενώ στο Βέλο η τοπική Ελλάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Την ίδια ώρα δοκιμασία περιμένει  Θύελλα Πετρίου και Πανκαμαριακό που αγωνίζονται  εκτός έδρας κόντρα σε Τενεάτη Αθικίων και Αγίους Θεοδώρους, αντίστοιχα.
Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός με στόχο τη νίκη υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , ενώ στο Ξυλόκαστρο ο ουραγός Ηρακλής υποδέχεται τον Πέλοπα Κιάτου.

Η 15η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ  
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.
 ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ  
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ  
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ -ΠΕΛΟΠΑΣ KIATOY

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, θα παρουσιάσει αύριο Σάββατο 10 Ιανουαρίου και ώρα 12:30, το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ιntercontinental (Λ. Συγγρού 89-93).

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ικανοποιούμε αίτημα χρόνων με την υλοποίηση του έργου Βέλο – Στιμάγκα – Νεμέα»



Εμφάνιση DSC_0015.jpg 
«Ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου του δρόμου Βέλο – Στιμάγκα – Νεμέα την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ήτοι μέχρι το τέλος του 2015, και τόνισε ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματά του για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της περιοχής, αφού θα βελτιώσει την προσβασιμότητα σε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον αγροτικό και τουριστικό τομέα.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουτσίου κ. Χρίστος Μπουζινέλος και η τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Συγκεκριμένα παρεμβάσεις θα γίνουν στα τμήματα:

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ημέρα με την ημέρα προσεγγίζει η χώρα την ορατή πραγματικότητα της ακυβερνησίας της μετά την 25η Ιανουαρίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Οι πιθανές σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις πολιτικές δυνάμεις που θα απαρτίζουν το νέο Κοινοβούλιο δείχνουν παντελώς ασυνάρτητες και ανίκανες για μία Κυβέρνηση συνεργασίας που απαιτεί ο λαός. 

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΩΝ

Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά αντιμετώπισε την εξαθλίωση του Μνημονίου ορίζοντας το μισθό και των βουλευτών και βουλευτίνων σε αρκετές χιλιάδες ευρώ αντιπροσωπευτικά. Είναι σαφές βέβαια όταν αυτός που αποφασίζει για τον άλλο βρίσκεται σε δυσανάλογα καλύτερη θέση οι αποφάσεις του πρώτου να είναι αμφίβολο αν μπορούν κάποτε να βελτιώσουν τη θέση του δεύτερου.
Αποτέλεσμα της αναντιστοιχίας των πολιτικών και των παρανόμως κατεχόντων πλούτο που όριζαν τις τύχες της Ελλάδας μέχρι τώρα σε σχέση με τον υπόλοιπο λαό είναι η πολιτική αστάθεια που οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα σε ακυβερνησία, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγες ημέρες πριν την 25η Ιανουαρίου 2015.
Κόμματα εξουσίας ή καλύτερα παραεξουσίας που συγκάλυψαν τη ληστεία του δημόσιου χρήματος, μαζί με τους πολιτικούς ηγέτες υπηρέτες τους εξαφανίζονται από την πολιτική σκηνή του τόπου ενώ τα νέα περιέργως αδυνατούν να συγκεντρώσουν την επιδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας.
Η Χρυσή Αυγή η οποία συγκέντρωσε δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων τις προηγούμενες εκλογές, σε σχέση με τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού, κατέληξε να προσομοιάζει περισσότερο σε μία παραστρατιωτική οργάνωση που περισσότερο φοβίζει παρά σε ένα κόμμα που ελπίζει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ η ελπίδα της αριστεράς δεν γνωρίζει και ο ίδιος πλέον πόσους έχει προδώσει. Πικρία από τον διάσημο Μίκη Θεοδωράκη που δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα. Πικρία από την κα Ρεπούση και τόσους άλλους για την αδυναμία συνενόησης. Οι ανατροπείς της Κυβέρνησης Σαμαρά που έλπιζαν σε μία επανάσταση και αυτοί με τη σφραγίδα της Αριστεράς εξαφανίζονται από την πολιτική σωρρηδόν.
Οι ελπίδες τώρα καταλήγουν στο άγνωστο, στον κανέναν, που με μία αφέλεια ο λαός και με μία ίσως εσκεμμένη άγνοια οι ειδήμονες αρνούνται να αναφερθούν στις μαύρες τρύπες της πολιτικής ιστορίας που κατέληξαν είτε στην εξαφάνιση κρατικών οντοτήτων είτε σε αντιδημοκρατικές αυταρχικές εκφάνσεις σωτηρίας.
Το χρέος περιμένει και είναι σε ευρώ για πάντα είτε υπάρξει Ελλάδα είτε όχι, ως χώρα ή ως αποικία... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Και ο Εθνικός Μίκης χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ως τον Εθνικό Koroϊdemos


tsipras-mikis
Δεν είναι τυχαίο που ο Μίκης Θεοδωράκης, άνθρωπος σύμβολο για τους αγώνες του και την πίστη του σε αριστερά ιδεώδη, καταγγέλλει τον Τσίπρα για πολιτική εξαπάτηση, ηθική κακοποίηση, υποκρισία και τελικά μεγάλη ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Όσο και να ταυτίζεται κάποιος ή όχι με τις πολιτικές θέσεις του παγκοσμίου εκπροσώπου πολιτισμού της Ελλάδας Μίκη, πρέπει να του αναγνωριστεί μία συνέπεια στα όσα λέει και πράττει.

Τι λεει λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης για τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ; Με απλά ελληνικά πως πρώτον εκμεταλλεύτηκε το κεφάλαιο «Μίκης Θεοδωράκης» για να ανεβάσει τα ποσοστά του και δεύτερον πως το κόμμα της Κουμουνδούρου, καμία σοβαρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν πρόκειται να επιτύχει, γιατί ΔΕΝ έχει την ευρεία κοινωνική συναίνεση για τα όσα διακηρύττει και γιατί δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σχέδιο ταυτόχρονης ανάπτυξης.

Δηλαδή λέει ο Μίκης στον cool Alexis: Γιατί κοροϊδεύεις τον κόσμο ότι θα συγκρουστείς με την Τρόικα όταν δεν έχεις εναλλακτικό σχέδιο, όταν είσαι ξεβράκωτος (από σχέδιο και από χρήματα); Και τι ολέθριες συνέπειες θα έχει αυτό για την Ελλάδα, αν τελικά πας να το κάνεις;

Ο αριστερός Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα για την απόλυτη ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Σύντομη μετάφραση: καταγγέλλει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πως πέρα του ότι εξαπάτησε το μεσαίο χώρο υφαρπάζοντας ψήφους από το ΠΑΣΟΚ με ψέματα και ανεδαφικές υποσχέσεις, κοροϊδεύει και την ίδια την αριστερά, γιατί πως θα φέρει ρήξη με το μνημόνιο χωρίς ισοδύναμα μέτρα και πρόγραμμα ανάπτυξης;

Ο αριστερός Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα άνθρωπο που ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για την εξουσία και για να το καταφέρει θα κάνει τα πάντα.

Ας δούμε πως κορόιδεψε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές και αυτούς της ΔΗΜΑΡ για να ρίξει την κυβέρνηση και μετά τους άφησε στον άσο. Ας δούμε πως κοροϊδεύει τη μέση Ελληνική οικογένεια κάνοντας τον θρησκευόμενο παλιάτσο έρποντας στις Εκκλησίες. Ας δούμε τη διγλωσσία του εντός και εκτός Ελλάδας όπου μέσα κάνει τον τσαμπουκά και έξω συζητά με ΔΝΤ και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμπνεύστηκε από τους επαναστάτες Podemos της Ισπανίας και δικαίως κέρδισε τον τίτλο του καταστροφικού Koroϊdemos της Ελλάδας.

Και αυτό το κατήγγειλε μέχρι και ο πρώην «σύντροφος» Μίκης Θεοδωράκης.
Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων



                       
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Λουτράκι  09- 01- 2015
    ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                           Αριθ. Πρωτ.:281
                Δ Η Μ Ο Σ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
             ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ                                  
              
 Θ Ε Μ Α  :    "Πρόσκληση   σε   συνεδρίαση ".


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την  14η  Iανουαρίου 2015, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 13:00 για συζήτηση και λήψη  απόφασης  επί των  κατωτέρω  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
1.Εξέταση ένστασης της εταιρείας Αθανασίου Φ. & ΣΙΑ Ο.Ε. κατά του 1ου πρακτικού της Επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ του Δήμου για την διεξαγωγή της δημοπρασίας ανάθεσης  της προμήθειας οικοδομικών υλικών .
2.Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου επί  κλητηρίου θεσπίσματος Πταισματοδικείου Κορίνθου κατά του κ. Μουζάκη Αθανάσιου τέως Αντιδημάρχου.
3.Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου επί  αγωγής της Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.  κατά Δήμου.
4. Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου επί   προσφυγής Δημητρίου Μπεκιάρη κατά Δήμου.
5.Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου επί προσφυγής  Χρήστου Μουζάκη του Δημητρίου κατά Δήμου.
6.Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου επί αγωγής Κων/νου Κωνσταντόπουλου  κατά Δήμου.
7.Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου επί ανακοπής Θεοφάνη Θεοχάρη του Ιωάννη  κατά Δήμου.
8.Διορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την ανάληψη ενεργειών ενώπιον του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας ως συντάξιμου  υπαλλήλου Δήμου μας .
9.Συγκρότηση Επιτροπής για τη διεξαγωγή διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών , σε εφαρμογή του Ν. 3731/08 για το έτος 2015.
10.Ορισμός μελών Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών, αξιολόγησης προσφορών και παραλαβής προμηθειών υπαγόμενων στις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ για το έτος 2015.

                                                    Ο  Πρόεδρος

                                                               Γκιώνης Αλκ. Γεώργιος       
         
                                                                               Δήμαρχος

Οι 88 πόλεις της αρχαίας Βοιωτίας-το νέο έργο του Γ. Λεκάκη


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

«Η αρχαία Βοιωτία»
του Γιώργου Λεκάκη

Το νέο πόνημα του συγγραφέα και δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη (www.lelakis.com) αυτήν την φορά, δεν ήταν ένα ακόμη βιβλίο, αλλά ένας... χάρτης, με τον τίτλο "Η αρχαία Βοιωτία"!
Σ’ αυτόν τον έγχρωμο χάρτη, σημειώνονται πού ευρίσκονται οι αρχαίες πόλεις της Βοιωτίας (88 τον αριθμό!), τα βουνά (Ελικών, Κιθαιρών, Παρνασσός, Ακόντιον, Χλωμόν, Θούριον, Λείβηθρος, Κίρφη, Λαφύστιο ηφαίστειο, Σφίγγιον, Μεσσάπιον, Πτώον, Τευμησσός, Κηρύκειον, Τυχαίον, Δήλος, Τιλφωσαίον, Ύπατον), οι λίμνες (Κωπαΐς, Υλίκη, Ακραιφίς-Τρεφία, Αλυκή), τα ποτάμια (Κηφισός, Ασωπός, Έρκυνα, Μέλας, Ολμειός, Ωερρόης), τα αρχαία ιερά (Μουσών, Καβείριον), οι ναοί (Υπάτου Διός, Βασιλέως Διός, Μυκαλησσίας Δήμητρος, Αυλιδείας Αρτέμιδος, Πτώου Απόλλωνος), οι τάφοι ιδιαιτέρων προσωπικοτήτων (Αμφίονος-Ζήθου, του μάντη Τειρεσία, του Ωρίωνος), οι τύμβοι (Σαλγανέως), το αρχαίο αστεροσκοπείο (του Άτλαντος), τα φρούρια (Μετάχοιρον, Πάνακτον), οι ακροπόλεις (Γλας, Καδμείον), τα σπήλαια (ένα με κατοίκηση 50.000 χρόνων και ένα άλλο με κατοίκηση 25.000 χρόνων!), τα άντρα (Κωρύκειον), τα μαντεία (Τροφώνειο, Πτώον), έως και οι περίφημες αρχαίες κρήνες (Ναρκίσσου), της σπουδαίας ιστορικής περιοχής, κ.ά.
Στόχος του συγγραφέα Γ. Λεκάκη είναι να καταφέρει να εκδώσει έναν παρόμοιο χάρτη, με τα αρχαία τοπωνύμια, για κάθε περιοχή (νομό) της Ελλάδος, συνεργαζόμενος με διάφορους τοπικούς συλλόγους και φορείς.
Ο χάρτης τιμάται μόνον 5 ευρώ! Τα έσοδα θα διατεθούν από τον Σύλλογο Φροντιστήριον Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας που τον εξέδωσε στην προσπάθεια που κάνει να αναδείξει τις αρχαιότητες των Θηβών - και δη την κλιμακωτή πυραμίδα-τάφο του Αμφίονος.
Την εικαστική επιμέλεια του χάρτου είχε ο Θεμιστοκλής Λεκάκης.

Τον μοναδικό αυτόν χάρτη τον εξέδωσε ο Σύλλογος Φροντιστήριον Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας (www.amfionthiva.gr) σε αριθμημένα αντίτυπα.
Μπορείτε να τον βρείτε στο τηλ. 6974.284.828 (κον Μέξη)
και σε επιλεγμένα καλά βιβλιοπωλεία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μ. ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, για τις δηλώσεις του εμπνευστή της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο εμπνευστής της οικονομικής πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης δηλώνει ότι το κόμμα του δεν θα πληρώσει τα ομόλογα του Ιουνίου και του Ιουλίου. Εξαγγέλλει δηλαδή ξεκάθαρα τη χρεοκοπία της χώρας μας.
Στην ίδια συνέντευξη, δεν αποκλείει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Απλά τώρα πια δεν μπορούν να το κρύψουν.
Και ύστερα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι κινδυνολογεί».