Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Νεα ονόματα στα ψηφοδέλτια της Νέα Δημοκρατία

ΝΔ: Το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια, ποια ονόματα ακούγονται
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει από τις 11 το πρωί η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την επικύρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα όπου περιλαμβάνονται πολλά πρόσωπα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανανέωση αγγίζει το 55%.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκης θέλοντας να συμβολίσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στους τομείς της οικονομιας και της ανάπτυξης, αλλά και στα εθνικά θέματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
 Στις Σέρρες με το σύνθημα: «Στα δύσκολα: Καραμανλής», θα είναι υποψήφιος για πρώτη φορά με σταυρό ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή.

Στην Α' Αθηνών, επιστρέφει η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας, ενώ αποχώρησε μετά από 18 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας, ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα από νέα πρόσωπα είναι ο οννεδίτης Βασίλης Φοίβος Αξιώτης . Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας θα είναι επίσης  υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας.
Στη Β' Αθηνών ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας που μετακόμισε από την Κέρκυρα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης (ήταν στο Επικρατείας το 2012), ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που μετακόμισε από τα Γιάννενα,  η υποψήφια ευρωβουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαββέτας. ο Άγης Βερούτης από τη Δράση (Β' Αθηνών), ο οποίος δεν ακολούθησε τον πρόεδρο Θ.Σκυλακάκη στο Ποτάμι. Ο Κώστας Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, στη Β΄ Αθηνών, όπου, επίσης, θα είναι υποψήφια η Ντόρα  Πάλλη,κόρη της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά
 Στην Α’ Πειραιά,οριστικοποιήθηκε η Νόνη Δούνια, ενώ ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Στεφανάδης θα μετακινηθεί στην μονοεδρική της Σάμου.
Στην Α' Πειραιώς επίσης ο Γ. Μελάς, γιος του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Μελά, ενώ στη Β' Πειραιώς υποψήφιος θα είναι, όπως και το 2012 ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.

Εκτός από τα ονόματα-έκπληξη της Άντζελας Γκερέκου (Κέρκυρα) και Βασίλη Οικονόμου (Επικρατείας), κύκλοι της ΝΔ σημειώνουν ότι δεν αναμένονται άλλες μεταγραφές από κόμματα που ανταγωνίζονται τη ΝΔ στην κάλπη.

Στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου αποχώρησε ο Γιάννης Ιωαννίδης, το ψηφοδέλτιο έχει συγκροτηθεί με γνωστά ονόματα, ενώ από τα νέα πρόσωπα είναι η δικηγόρος Αννα Ευθυμίου, ενώ ένα από τα νέα ονόματα στη Β' Θεσσαλονίκης είναι ο στενός φίλος του πρωθυπουργού, ο πρώην γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Στην Αρτα μετακινήθηκε από την Αχαΐα ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής, ενώ στο ψηφοδέλτιο μπήκε και η κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, η δικηγόρος Εύη Καραμπίνα, όπως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου
Η Μίκα Ιατρίδη είναι υποψήφια στη Ρόδο. Ο Θανάσης Λιούτας που είχε κατέβει στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ θα είναι υποψήφιος στην Καρδίτσα.
Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, στη Φθιώτιδα, όπως και ο Θανάσης Τζανακούλης πρώην δήμαρχος Λάρισας, στο νομό Λάρισας.
Στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης και στην Κοζάνη επανέκαμψε ο Γιώργος Κασαπίδης.
Στην Αρκαδία επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Εύης Τατούλη κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Στη Χίο μετακινήθηκε από την Α' Αθηνών ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ενώ στη Λέσβο θα δώσει τη μάχη του σταυρού ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου που το 2012 ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Στον Έβρο ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Στην Πρέβεζα πλήρες ανανεωμένο είναι το ψηφοδέλτιο και ένα από τα νέα ονόματα είναι της επικοινωνιολόγου Μαρίας Κατσικοβόρδου, ενώ αποχώρησε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης.
  Στη Βοιωτία ένα από τα νέα ονόματα είναι της δικηγόρου Ιωάννας Λιάπη, ανιψιάς του Αρχιεπισκόπου.
Πληροφορίες του Βήματος επιμένουν ότι ο πρύτανης Θ.Φορτσάκης θα είναι τελικά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατέιας, παρά την σχετική διάψευση που έγινε πριν δυο ημέρες από το γραφείο του και η οποία είναι η εξής:
«Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που τον φέρουν ως υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλώνει ότι δεν του έχει γίνει σχετική πρόταση. Αν και μια τέτοια πρόταση προερχόμενη από κόμμα του δημοκρατικού τόξου θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή, ο πρύτανης έχει εκλεγεί πρόσφατα με μεγάλη πλειοψηφία για να επιτελέσει το σημαντικό έργο της ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης του πρώτου πανεπιστημίου της χώρας. Στο έργο αυτό παραμένει προσηλωμένος.»




.