Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΩΝ

Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά αντιμετώπισε την εξαθλίωση του Μνημονίου ορίζοντας το μισθό και των βουλευτών και βουλευτίνων σε αρκετές χιλιάδες ευρώ αντιπροσωπευτικά. Είναι σαφές βέβαια όταν αυτός που αποφασίζει για τον άλλο βρίσκεται σε δυσανάλογα καλύτερη θέση οι αποφάσεις του πρώτου να είναι αμφίβολο αν μπορούν κάποτε να βελτιώσουν τη θέση του δεύτερου.
Αποτέλεσμα της αναντιστοιχίας των πολιτικών και των παρανόμως κατεχόντων πλούτο που όριζαν τις τύχες της Ελλάδας μέχρι τώρα σε σχέση με τον υπόλοιπο λαό είναι η πολιτική αστάθεια που οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα σε ακυβερνησία, σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγες ημέρες πριν την 25η Ιανουαρίου 2015.
Κόμματα εξουσίας ή καλύτερα παραεξουσίας που συγκάλυψαν τη ληστεία του δημόσιου χρήματος, μαζί με τους πολιτικούς ηγέτες υπηρέτες τους εξαφανίζονται από την πολιτική σκηνή του τόπου ενώ τα νέα περιέργως αδυνατούν να συγκεντρώσουν την επιδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας.
Η Χρυσή Αυγή η οποία συγκέντρωσε δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων τις προηγούμενες εκλογές, σε σχέση με τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού, κατέληξε να προσομοιάζει περισσότερο σε μία παραστρατιωτική οργάνωση που περισσότερο φοβίζει παρά σε ένα κόμμα που ελπίζει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ η ελπίδα της αριστεράς δεν γνωρίζει και ο ίδιος πλέον πόσους έχει προδώσει. Πικρία από τον διάσημο Μίκη Θεοδωράκη που δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα. Πικρία από την κα Ρεπούση και τόσους άλλους για την αδυναμία συνενόησης. Οι ανατροπείς της Κυβέρνησης Σαμαρά που έλπιζαν σε μία επανάσταση και αυτοί με τη σφραγίδα της Αριστεράς εξαφανίζονται από την πολιτική σωρρηδόν.
Οι ελπίδες τώρα καταλήγουν στο άγνωστο, στον κανέναν, που με μία αφέλεια ο λαός και με μία ίσως εσκεμμένη άγνοια οι ειδήμονες αρνούνται να αναφερθούν στις μαύρες τρύπες της πολιτικής ιστορίας που κατέληξαν είτε στην εξαφάνιση κρατικών οντοτήτων είτε σε αντιδημοκρατικές αυταρχικές εκφάνσεις σωτηρίας.
Το χρέος περιμένει και είναι σε ευρώ για πάντα είτε υπάρξει Ελλάδα είτε όχι, ως χώρα ή ως αποικία... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr