Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ισχυροί σεισμοί "ταρακούνησαν" Μεσσηνία και Ηλεία


Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε πριν από λίγο στις 21.35,  22 χιλιόμετρα από την Μεθώνη.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Σεισμολογικό Κέντρο  o σεισμός εντοπίζεται 65 χλμ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και σε απόσταση 241 χλμ. νοτιοδυτικά δυτικά της Αθήνας και 28 χιλιόμετρα δυτικά της Μεθώνης, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 12 χιλιόμετρα.
Το Γεωδυναμικό ινστιτούτο αναφέρει πως ο σεισμός είναι μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 
Επίσης σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε το ίδιο λεπτό σεισμική δόνηση μεγέθους

Η κλήρωση του Κυπέλλου Κορινθίας - "Πρόωρος τελλικός ΠΑΣ Κόρινθος - ΑΟ Λουτρακίου


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwt-yQvI-9ApyR9rlbC14UoF2M55YLm4ytJIbhihZ9wYGIsKcbrjLio8s035xL2PojfbG_TPohTVPWEtagijV9SKlBtwN6R0oMKBVFPYz6vkP3a0ESWMaon5aRsSpcIz5CqzZvysqw1LSE/s400/%25CE%259A%25CF%258D%25CF%2580%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25BF+%25CE%259A%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B8%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582.jpg
Στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας έγινε η κλήρωση της Δ΄ (προημιτελικής ) φάσης ή φάση των «8» του Κυπέλλου Κορινθίας. Από την κληρωτίδα βγήκαν 4 ζευγάρια οι νικητές των οποίων θα προκριθούν , μετά από νοκ άουτ αγώνα , στα ημιτελικά (φάση των 4) από όπου οι νικητές που θα προκύψουν  μετά από διπλούς αγώνες, αποτελούν και το ζευγάρι του τελικού. 
Από την κληρωτίδα προέκυψε  «πρόωρος τελικός» καθώς στο Συνοικισμό ο ΠΑΣ Κόρινθος θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Λουτρακίου. 
Στο ΔΑΚ Κορίνθου η Κόρινθος 2006 θα υποδεχτεί τον εκπρόσωπο της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας Κύψελο Κορίνθου. 
Στο Λέχαιο ο Ηρακλής Λεχαίου (Β΄ Κορινθίας) αντιμετωπίζει  την Θύελλα Πετρίου, ενώ τέλος στο Γαλατάκι , ο Σαρωνικός θα υποδεχτεί  τον Πανκαμαριακό. Η ημερομηνία της Δ΄ φάσης θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Τα 4 ζευγάρια:
ΠΑΣ Κόρινθος – ΑΟ Λουτρακίου
Κόρινθος 2006 – Κύψελος Κορίνθου
Ηρακλής Λεχαίου – Θύελλα Πετρίου
Σαρωνικός Γαλατακίου - Πανκαμαριακός

Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας

Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα (3η αγωνιστική)

Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα (3η αγωνιστική) 
O AOX Κισσαμικός και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκαν στην επόμενη φάση μετά την ισοπαλία του Παναιτωλικού με τον ΟΦ Ιεράπετρας στην Κρήτη.
Ο Πανιώνιος έκανε το 3/3 στον όμιλο επικρατώντας με 2-1 στην έδρα του Ηρόδοτου. Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε σαν «σίφουνας» με 0-4 από την έδρα του Απόλλωνα Παραλιμνίου

1ος όμιλος

Μικροί και θαυματουργοί


Άρης Αβάτου - Ολυμπιακός 1-2
Τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να πάρουν άρωμα κι εμπειρίες από Κύπελλο Ελλάδος και κερδίζοντας σε ρυθμό προπόνησης τον Άρη Αβάτου με 2-1 έκαναν το «3 στα 3» στον όμιλο! Βρουσάι κι Ανδρούτσος τα γκολ των Πειραιωτών. Ο Σαρρηγιανίδης το ιστορικό γκολ για τους «ακρίτες». 
Ένας πολύ... πειραματικός Ολυμπιακός με πολλές αλλαγές και αρκετούς πιτσιρικάδες πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Άρη Αβάτου κάνοντας το τρία

Τώρα είναι ζόμπι οι τράπεζες, κ. Τσίπρα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση επαίρεται ότι έχει επιτύχει αύξηση των καταθέσεων.

Προφανώς, όπως πάντα, συγκρίνει τον κακό της εαυτό με τον χειρότερό της εαυτό.

Οι άνθρωποι αυτοί παρέλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά τις καταθέσεις στα 160 δις, τις έριξαν στα 120 δις και τώρα πρέπει να χτυπήσουμε την καμπάνα επειδή τις πήγαν στα 130 δις.

Αλλά ακόμη και όταν ανακοινώνεται αύξηση καταθέσεων,

Πέτρος Τατούλης «Εξασφαλίσαμε 8,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για αστικές αναπλάσεις»


Τατούλης «Εξασφαλίσαμε 8,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για αστικές αναπλάσεις»

8,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για αστικές αναπλάσεις των πόλεων της Πελοποννήσου εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μέσω ειδικής πρόσκλησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 - 2020.


Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τον έχει προσδιορίσει ο Περιφερειάρχης κ Τατούλης, έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις ΒΑΑ Καλαμάτας και Άργους – Ναυπλίου, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης σας προσκαλεί σε μια ευχαριστήρια εκδήλωση προς τιμήν σας για την έμπρακτη συμμετοχή σας στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018

voula pahatouridis

Προσοχή. Η υπερκατανάλωση αντιοξειδωτικών βλάπτει την υγεία


Έχετε σίγουρα ακούσει τη λέξη «αντιοξειδωτικά», όπως σίγουρα έχετε ακούσει επίσης το πόσο ευεργετικά είναι για την υγεία μας και πόσο σημαντικό είναι να τα λαμβάνουμε όσο το δυνατόν συχνότερα, για να αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας.


Κατά τη διαδικασία της οξυγόνωσης στη διάρκεια της καύσης των τροφών, τα μόρια του οξυγόνου χάνουν συνεχώς ηλεκτρόνια δημιουργώντας όλο και περισσότερες ελεύθερες ρίζες οι οποίες προσβάλλουν το γενετικό μας υλικό, το κύτταρο δεν μπορεί να αντισταθεί και τελικά καταστρέφεται.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι φυσικοί εχθροί των αντιοξειδωτικών. Η λειτουργία των αντιοξειδωτικών είναι να καταστρέφει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, εξουδετερώνοντας τη βλάβη των ιστών και στην πράξη, την διαδικασία της γήρανσης ή την καθυστέρησή της. ....................

Γ. Στασινός: 5 προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

 
-       «Η αληθινή ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα τα επόμενα χρόνια»
-       «Συνταγματική Αναθεώρηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη»: επίκαιρη εκδήλωση του ΤΕΕ με διακεκριμένους ομιλητές

«Τόσο η αληθινή ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών, όσο και η προστασία του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο, με τίτλο «Συνταγματική Αναθεώρηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη», παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, του νομικού κόσμου και των παραγωγικών φορέων.

«Προτείνω συγκεκριμένη αναφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη, ως στόχο της

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε τις υπογραφές της Κινηματικής Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συνταγματική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος του παρέδωσε σε τόμους τις χιλιάδες υπογραφές πολιτών για τη συνταγματική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης και την προστασία της από τους ηλεκτρονικούς

Παρουσίαση του e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας



Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους,  πραγματοποιήθηκε χθες  Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στις 6 μμ, η εναρκτήρια ημερίδα του προγράμματος e-Sisifos: Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας.

Club Hotel Casino Loutraki - Season's Greetings

cardVRACHATIS2english.jpg 

Club Hotel Loutraki S.A.
11 Voukourestiou Str.
GR-106-71
Athens - Greece
Tel: +30 (210) 36.25.966
Fax: +30 (210) 36.25.830
 
CHCL_logo 

J. Vrachatis


Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 60-69: Magic Bus και σε Βαρκελώνη, μετά από Μόσχα, Βιτόρια, Μόναχο

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 60-69 ΤΕΛΙΚΟ | Newsit.gr
Με άμυνα -τανάλια και τον Μιλουτίνοφ να περιορίζει τον Τόμιτς στους 2 πόντους και να πετυχαίνει ο ίδιος 18 με 14 ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 69-60 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Γκος, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ.
Με σκόρερ τον Μιλουτίνοφ, έφερε το ματς στο +4 (8-12) και μάζευαν το ένα επιθετικό ριμπάουντ μετά το άλλο, αλλά έχαναν αρκετά σουτ κοντά στο καλάθι

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός – Ψήφισε “ναι” αλλά… δεν πάει ΣΥΡΙΖΑ ο Σαρίδης!

http://www.alphafreepress.gr/wp-content/uploads/2018/12/%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82.jpg https://www.thepresident.gr/wp-content/uploads/VasilisLeventis_thepresident.jpg
Η φετινή ψηφοφορία ήταν η πιο ταχεία σε χρόνο διεξαγωγής καθώς για πρώτη φορά έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο. Η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό δεν έκρυβε αναταράξεις για τις κοινοβουλευτικές ομάδες από διαφοροποιήσεις βουλευτών τους, εκτός από την αναμενόμενη θετική ψήφο σε όλα που έδωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης. Μια διαφοροποίηση που όμως δεν έφερε και την αυτόματη διαγραφή του από την Ένωση Κεντρώων καθώς ο Βασίλης Λεβέντης έχει πει πως δεν διαγράφει εκείνος κανέναν. Είχε ωστόσο φροντίσει από το βήμα της Βουλής να καταφερθεί εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον -χωρίς να τον κατονομάσει- “τριγυρατζή” και “αποστάτη”.