Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε τις υπογραφές της Κινηματικής Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συνταγματική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης δέχθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος του παρέδωσε σε τόμους τις χιλιάδες υπογραφές πολιτών για τη συνταγματική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης και την προστασία της από τους ηλεκτρονικούς
πλειστηριασμούς, που συγκεντρώθηκαν από την Κινηματική Πρωτοβουλία η οποία αναλήφθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 2017, στο πλαίσιο της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Τον κ. Κατσιφάρα συνόδευαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και η Υπεύθυνη της Περιφερειακής Αρχής για θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων κυρία Αναστασία Τογιοπούλου, οι οποίοι ενημέρωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής πως την εν λόγω πρωτοβουλία, «που στοχεύει στη νομική προστασία όχι μόνο της πρώτης κατοικίας, αλλά της οικογενειακής στέγης ως χώρου ιερού και τη συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας μίας στέγης σε κάθε πολίτη, καθώς και τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας», έχουν συνυπογράψει η ΕΝΠΕ, Μητροπόλεις, θεσμικοί παράγοντες, δημοτικά συμβούλια και δημοτικές παρατάξεις, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιστημονικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικοί φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού και εθελοντικών κινημάτων, καθώς και πλήθος πολιτών.
«Η δημοκρατία θέλουμε να προστατεύει αυτόν που πραγματικά έχει ανάγκη» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, με τον Πρόεδρο της Βουλής να επαυξάνει λέγοντας «και να ενισχυθεί η κοινωνική της διάσταση». Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε την πρωτοβουλία εξαιρετική και έκρινε το αίτημα ως ένα ώριμο αίτημα το οποίο, όπως τόνισε, «εφόσον αυτή η προσπάθεια μέσα στους επόμενους μήνες βρει την απήχηση που της αξίζει κινηματικά αλλά και θεσμικά, μέσω της Ένωσης Περιφερειών και στην κατά το Σύνταγμα αποκεντρωμένη εξουσία, τότε να γίνει μια συστηματική μελέτη και θεσμική, νομική παρέμβαση έτσι ώστε να κατοχυρωθεί».
Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τον κ. Κατσιφάρα πως θα κοινοποιήσει το υπογεγραμμένο αίτημα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής ενώ προέτρεψε την αντιπροσωπεία να συναντηθεί και με το Προεδρείο της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης.