Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο «Διομήδης»

Αρναούτογλου – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» ο «Διομήδης»  

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» τη χώρα μας τις επόμενες 24 έως 48 ώρες, καθώς έχει ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας Διομήδης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα προγνωστικά αναμένεται να υπάρξουν χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, από την Τετάρτη, και από τα Βόρεια προς τα Νότια, θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τόσο την Τρίτη όσο και τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Μάλιστα θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή ειδικότερα σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του:

Τι ετοιμάζει ο Θεσπρωτός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’

 Τι ετοιμάζει ο Θεσπρωτός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’ (pic)

«Η ΠΑΕ Θεσπρωτός θα τιμήσει τον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΕ Θεσπρωτός συνεχίζοντας τις βραβεύσεις ομάδων και ποδοσφαιριστών που έχουν δοξάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 θα τιμήσει τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο της Σούπερ Λίγκας, Ολυμπιακό, με την ευκαιρία της εντός έδρας αναμέτρησης με την Β’ ομάδα των ¨ερυθρολεύκων’ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Σχολεία: Προσλήψεις 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε η Κεραμέως

 Απάντηση Κεραμέως για τον μαθητή που έμεινε εκτός Αρχιτεκτονικής 

Την πρόσληψη εκπαιδευτικών για τα κενά που θα προκύψουν από την μετάλλαξη Όμικρόν ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας.

Όπως δήλωσε η  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως: 

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη – Τι αποφασίστηκε

 Καιρός – Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη – Τι αποφασίστηκε 

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Διομήδης». Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Kόρινθος Mare West- Χειμερινές Εκπτώσεις

  

Η καλή χρονιά ξεκινά με εκπτώσεις στο Mare West φυσικά!

10 Ιανουαρίου – 28 Φεβρουαρίου
Ανοιχτά και την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, 11.00 – 19.00

 Όλα τα αγαπημένα σας brand στις πιο συμφέρουσες τιμές
Βόλτες με ασφάλεια για όλη την οικογένεια

  
(Κόρινθος, 10 Ιανουαρίου 2022): Φέτος η χρονιά ξεκινά στο Mare West με εκπτώσεις και ανανέωση στα αγαπημένα μας brand για ένα 2022 γεμάτο χαμόγελα. Από τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου, κάνουμε τη βόλτα μας με ασφάλεια και πλήρη τήρηση όλων των μέτρων στο αγαπημένο Εμπορικό Πάρκο όλης της οικογένειας.

Τα χειμωνιάτικα look ανανεώνονται με μία επίσκεψη στα Η&M,  Celestino, Funky Buddha, LC Waikiki, Women’ Secret, American Stars, Mango, Sagiakos Emporio και Tsakiris Mallas. Ανανέωση όμως και για το σπίτι στο English home για να το αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο! Οι αθλητικοί στόχοι της νέας χρονιάς έχουν «σύμμαχο» τη Nike και Decathlon, ενώ τα Occhio, Chrysostomos Jewels for Men, Achilleas Accessories, Bijouagie, & Gregio φροντίζουν να έχετε μοναδικό στυλ με ξεχωριστά αξεσουάρ.  Στο Rouge θα βρείτε τα αγαπημένα σας αρώματα και καλλυντικά.

Φυσικά, μία βόλτα στο Mare West δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς ένα χαλαρωτικό καφέ με θέα τον Κορινθιακό που μας εντυπωσιάζει κάθε εποχή, αλλά και ατελείωτο παιχνίδι για τους μικρούς φίλους του εμπορικού στην παιδική χαρά και το Πάρκο Δραστηριοτήτων & Αναψυχής.
Η χρονιά ξεκινά με εκπτώσεις, ασφάλεια και χαρά… στο Mare West φυσικά!  

epic communication

Αποφυλακίζεται ο Χρυσαυγίτης Ν. Μίχος παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας

  

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείο αναστολών ο πρώην χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που ο Ν. Μίχος είχε επικαλεστεί ενώπιον του Α Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο είχε αποφασίσει την καταδίκη του.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου (ημερομηνίες)

  

Τις επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ανά ταμείο μετέδωσε το Mega. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2022 την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9), και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Το ίδιο ισχύει για τράπεζες και ΟΤΕ.

Η καταβολή των συντάξεων των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Τέλος, για ΝΑΤ, Δημόσιο, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ & ΔΕΗ η καταβολή των συντάξεων αναμένεται στις 27/01

Σημειώνεται ότι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2022 θα πληρωθούν τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Αναμένεται λοιπόν και η επίσημη ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για τις παραπάνω ημερομηνίες.

Η νέα ΚΥΑ για τα μέτρα σε Δημόσιο και ΟΤΑ αυτή την εβδομάδα

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 32/8.1.2022) αντικαταστάθηκε η ΚΥΑ που είχε εκδοθεί την 29η Δεκεμβρίου 2021 και είχε ορίσει τα « Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από την Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 ΕΩΣ ΚΑΙ τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6:00 ».

 Όσον αφορά ειδικά τη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μέτρα ορίζονται στην Ενότητα 1 του Πίνακα στο Κεφάλαιο Β’ του άρθρου 1 της ΚΥΑ.

Η μοριοδότηση επιτυχίας στους 1.468 διορισμούς σε Δήμους και Αυτοδιοικητικούς Φορείς

 

Πλησιάζει η 20η Ιανουαρίου, ημερομηνία έναρξης της υποβολής Αιτήσεων για την Προκήρυξη 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ που (όπως έχει παρουσιάσει ο AIRETOS.GR  ) αφορά την   πλήρωση 1.468 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Κάθε υποψήφιος, εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού που αναγράφονται λεπτομερώς στην Προκήρυξη, θα καταταχθεί κατά κλάδο ή ειδικότητα σε Πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας.

Η βαθμολογία θα προκύψει από το άθροισμα της βαθμολόγησης των παρακάτω (ανά κατηγορία), κριτηρίων που προβλέπονται στο αρ.29 του ν. 4765/2021.

Αναλυτικότερα, θα εφαρμοστούν τα εξής:

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 2.596 νέα κρούσματα ( 425στην Κορινθία, 1.010 στην Αχαΐα.)

Μεγάλη αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (+927) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 2.596 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Ηλεία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.775) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (821) .  

  Συγκεκριμένα

Χίλια διακόσια σαρανταέξι ( 1.246) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 425 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 284 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 537 0αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (258) Αρκαδίας (171) και Λακωνίας (108).

Επίσης άλλα 1.350 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 1.010) και Ηλείας (340).   

Σήμερα 10 / 1/ 22 κατεγράφησαν, συνολικά 2.596 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 120.297 (64.172 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 10 / 1 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (1.010),  Μεσσηνίας  (284),  Κορινθίας (425), Ηλείας (340), Αργολίδας (258), Αρκαδίας (171) και Λακωνίας (108)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                46.395

Π.Ε. Κορινθίας           17.398

Π.Ε. Μεσσηνίας         15.823

Π.Ε. Ηλείας                12.879

Π.Ε. Αργολίδας          10.746

Π.Ε. Αρκαδίας             9.705

Π.Ε. Λακωνίας            7.813