Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 10/1-16/1 2022

 

Σάζι –Το Κλειδί της Εμπιστοσύνης

Δευτέρα, 10/1 στις 23:00

 


Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Στεφάν Ταλνό (Γαλλία-
Γερμανία 2018). Από το Βερολίνο ως το Ιράν, η τα­λαντούχα μουσικός και τραγουδίστρια Πέτρα Ναχμά­νοβα αναζητά τι είναι αυτό που συνδέει Ανατολή και Δύση, κάνοντας πάντα την ίδια ερώτηση:
«Θα μου μάθετε ένα τραγούδι που μπορώ να πάρω μαζί μου;». Στην πλάτη της, η Πέτρα κουβαλάει ένα μυστηριώδες και μυθικό όργανο, που ανοίγει πόρτες και καρδιές: το σάζι.











Οι "Τυχοδιώκτες" της Μοντέρνας Τέχνης: Η Παρέα του Πικάσο (2/6)

Τρίτη, 11/1 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλιτεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέμινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μο­ντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γίνουν ήρωες.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 13/1 στις 22:00








Η εκπομπή «Τι Λέει ο Νόμος», με την Αλεξία Κου­λούρη, ανοίγει το φάκελο τουρισμός.  Με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση νόμου για τους τις Ιαματικές πη­γές και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, α­ποτιμά την χειμερινή εορταστική κίνηση στα τουρι­στικά θέρετρα και αναδεικνύει τις θέσεις των κομμά­των για την ενίσχυση του τουρισμού με νέα εργαλεία.










Η Προσεδάφιση στη Σελήνη (1/2)

Παρασκευή, 14/1 στις 21:00








20 Ιουλίου 1969: Ο Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώ­τος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ιστο­ρικής  αποστολής "Απόλλων 11", μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό και απόρρητες συνομιλίες, που μόλις πρόσφατα απαχαρακτηρίστηκαν.










Ραντεβού στο Παρίσι

Παρασκευή, 14/1 στις 22:00








Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντό­νεν με τους: Κάρι Γκραντ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Γουόλ­τερ Ματάου (1963). Μια Αμερικανίδα πηγαίνει στο Παρίσι για να συναντήσει τον σύζυγό της, αλλά μα­θαίνει ότι αυτός δολοφονήθηκε, ενώ χάθηκαν και 250.000 δολάρια τα οποία είχε κλέψει. Προσπαθώ­ντας να βγάλει άκρη, θα μπλεχτεί με μυστικούς πρά­κτορες, τρεις επικίνδυνους διώκτες και έναν γοητευτι­κό άγνωστο που προσφέρεται να την προστατεύσει.










Μικροκύματα: Nothing Happens-Sogni Al Campo-Souvenir Souvenir-Average Happiness-Movements                         

Παρασκευή, 14/1 στις 24:00







Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διε­θνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 anima­tion παραγωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λε­πτών, από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δη­μιουργούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.














Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 15/1 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 15/1 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Ένας χρόνος με τον Τζον Κέιτζ

Σάββατο, 15/1 στις 21:00








Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Φρανκ Σέιφερ (2012). Για μια δεκαετία, από το 1982 ως το 1992, ο Φρανκ Σέιφερ συνεργάστηκε με τον Τζον Κέιτζ πάνω σε διάφορα έργα, κάτι που αποτυπώθηκε σε ένα πλού­σιο οπτικοακουστικό υλικό, μέσω του οποίου ανακα­λύπτουμε τη ζωή και το έργο του μεγάλου Αμερικα­νού συνθέτη.










Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα

Σάββατο, 15/1 στις 23:00







Γαλλοβελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ (2014). Η Σαντρά, μια εργα­ζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα Σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να απο­ποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργο­δοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.









Όσκαρ και Λίλι

Κυριακή, 16/1 στις 17:30








Αυστριακή ταινία σε σκηνοθεσία του Άρας Ριαχί (2020). Δύο προσφυγόπουλα από την Τσετσενία, ο 8χρονος Όσκαρ και η 13χρονη Λίλι, που ζουν τα τε­λευταία έξι χρόνια στην Αυστρία, πρόκειται να απε­λαθούν μαζί με τη μητέρα τους. Η απόπειρα αυτοκτο­νίας της τελευταίας έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρό­θεσμη αναβολή της απέλασης, αλλά σημαίνει και τον αναγκαστικό χωρισμό της οικογένειας.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία