Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο (θρασύς) Σημίτης...βρήκε τους μάστορες του στο Βερολίνο



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Διασυρμό...υπέστη ο Σημίτης στο Βερολίνο από Έλληνες φοιτητές, κατά τη διάρκεια του forum όπου ήταν καλεσμένος.
Ο ίδιος με περίσσιο θράσος και με τόνους ανθελληνικούς σε ανοιχτό φόρουμ στο Βερολίνο περιορίστηκε στο να καταγγείλει ως λαϊκιστές όσους αμφισβητούν τον μονόδρομο του Μνημονίου. Επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τον διαδέχτηκε και καταλόγησε ανεπάρκεια σε όσους διαπραγματεύτηκαν τους όρους του Μνημονίου με τους δανειστές, την “ισχυρή πλευρά”, όπως τους χαρακτήρισε.

Τον κατηγόρησαν και τους ταύτισε με το λόμπι της δραχμής
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ωστόσο αιφνιδιάστηκε όταν νέοι τον «κόλλησαν στον τοίχο», με αναμφισβήτητα επιχειρήματα.
Απαντώντας στα παιδιά που του εκσφενδόνισαν κατηγορίες επιχείρησε να τους ταυτίσει τους με το “λόμπι της δραχμής”. Με επιχειρηματίες που έχουν χρεοκοπήσει και θέλουν να γυρίσει η χώρα στη δραχμή για να γλιτώσουν τα χρέη τους. Πήρε την κατάλληλη απάντηση.
Αντιγράφουμε από το Real Democracy Now του Βερολίνου, που έκανε την παρέμβαση: Τη “Δευτέρα 23/1/2011 το ίδρυμα Heinrich-Böll των Γερμανών Πρασίνων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τους Κώστα Σημίτη και Daniel Cohn-Bendit.
 
Στην Ελλάδα «έθαψαν» το διασυρμό του Σημίτη

Φυσικά τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης το «έθαψαν» το θέμα...-δεν περιμέναμε και να το αναδείξουν εδώ που τα λέμε- άλλωστε ο Κώστας Σημίτης είναι ένα πρόσωπο που όλοι ακόμη «τρέμουν» και αυτό είναι άξιο απορίας. Κανείς δεν του έχει καταλογίσει ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα. Με μια ψύχραιμη ιστορική ματιά στο παρελθόν θα διαπιστώσει κάποιος το μεγάλο μερίδιο ευθύνης του πρώην πρωθυπουργού. Άλλωστε τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους, Οτσαλάν, Ίμια, Μαδρίτη, Χρηματιστήριο, διαφθορά στα ύψη...και τόσα άλλα
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

 
pinakio.blogspot.gr

Εξευρέθηκαν οι πόροι για την ένταξη των Ρομά και την απογκετοποίηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου





Σε συνέχεια του πολιτικού προβληματισμού για τους καταυλισμούς – γκέτο των Ρομά, που δημιουργήθηκε μετά τις δημόσιες αναφορές του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, αποφασίστηκε η άμεση λήψη μέτρων για την ενσωμάτωση των Ρομά στην Ελληνική κοινωνία, οι πόροι των οποίων εξευρέθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, σε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης κ. Μάριο Καμχή και τους συνεργάτες του, το μέλος της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Αλέκο Τσολάκη και τη Γενική Γραμματέα Κοινοτικών και άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας κα Κατερίνας Γιάντσου. Αποφασίστηκε επίσης η κατάρτιση ολοκληρωμένης πολιτικής ενσωμάτωσης των Ρομά η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

«ΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ»















Οι γυναίκες από όλη τη Ελλάδα ανεβαίνουν στην Ξάνθη και διαδηλώνουν κατά της βίας με αφορμή τον βιασμό και την δολοφονία της 34χρονης Ζωής

Με αφορμή το άγριο σεξουαλικό έγκλημα που έγινε στην Ξάνθη τα Χριστούγεννα και «συγκλόνισε» την κατά τα άλλα πατριαρχική και συγκαλυπτικήκοινωνία, καλούμε σε ένα διήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη βία κατά των γυναικών.

Η 34χρονη Ζωή

Στο άκουσμα αυτής της φρικτής δολοφονίας, ένας ψίθυρος άρχισε να σέρνεται στην πόλη ότι «ο δράστης μάλλον ήξερε το θύμα»ή ότι «σίγουρα ξένος θα ήταν», ότι δεν είναι στην κουλτούρα την ελληνική μια τέτοια αποτρόπαιη πράξη. Φωνές μιας κοινωνίας που θέλει να δικαιολογηθεί, να διαχωρίσει τη θέση της, να προστατεύσει τον εαυτό της, μιας κοινωνίας που αρνείται να δει το πρόσωπό της.

Αυτό το έγκλημα στην Ξάνθη είναι ένα ακόμα από τα πολλά που έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή, αλλά δεν έτυχαν της ανάλογης προβολής από τα σεξιστικά ΜΜΕ, που ακόμη και όταν σπάνια τα προβάλλουν, αποσκοπούν στην εμπορευματοποίηση της «είδησης>»: Οι «αποκλειστικές πληροφορίες», συνήθως από πηγές που «πρόσκεινται» στην ΕΛΑΣ, οι διάφορες δηλώσεις συγγενών και μη, οι απευθείας συνδέσεις με τον τόπο του εγκλήματος και άλλοι μιντιακοί χειρισμοί, το μόνο που καταφέρνουν, ή μάλλον το μόνο στο οποίο αποσκοπούν, είναι το να αναχθεί το έγκλημα σ' ένα καλοστημένο ριάλιτι, ακριβώς τέτοιο που να αναπαράγει και να καλλιεργεί την αντίληψη ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και αποτέλεσμα της παράνοιας ενός αρρωστημένου άνδρα...
Περισσότερα
 

Δρ.Στάθης Γκόνος: Ναι, τα παιδιά μας θα ζουν μέχρι τα 150 τους χρόνια!-Η μεγάλη αποκλειστική συνέντευξή μου με τον άνθρωπο που ανακάλυψε πως θα μείνουμε νέοι για πάντα

Αιωνιότητα και...πολλές μέρες, εάν υιοθετήσουμε τη μεσογειακή διατροφή και διώξουμε το άγχος.

Δείτε το βίντεο με την αποκλειστική συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Δρ. Στάθης Γκόνος, Διευθυντής Ερευνών ΙΒΕΒ/ΕΙΕ.
http://www.enikolopoulou.gr/gr/blog/mynews/makrozoia-interview.asp

He made my day ! Μια ματιά στον 2χρονο Aya και το μπουλντόγκ του : η θετική ενέργεια για το σαββατοκύριακο!

 
Μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικοί, να μην μοιάζουν καθόλου, να ανήκουν σε διαφορετικές… συνομοταξίες όμως παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι, αχώριστοι στο παιχνίδι, στο φαγητό, στην παρέα, στην καθημερινότητά τους γενικότερα.
Αυτός είναι ένα δίχρονο αγόρι, ο Aya, και ο άλλος είναι ένα γαλλικό μπουλντόγκ, που μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής. Παρόλα αυτά έδεσαν από την αρχή και κατάφεραν να γίνουν κολλητοί, για την ακρίβεια αυτοκόλλητοι
Ο ένας είναι η απόλυτη παρέα για τον άλλον, ενώ ό,τι κάνουν το κάνουν πάντα από κοινού. Είτε είναι αγκαλιά στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή σε ένα μαξιλάρι στην αγκαλιά του Μορφέα, οι δυο τους φαίνεται ότι απλώς δεν μπορούν να αποχωριστούν με τίποτα.
Η στενή αυτή σχέση τους και η δυνατή φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους δεν άφησε αδιάφορη τη ... http://www.enikolopoulou.gr/gr/blog/irenesfavourite/dyo-kaloi-filoi.asp
 

2ο καλλιτεχνικό Bazaar στο Γκάζι με δημιουργήματα ενάντια στη μιζέρια



Η Σχολή Θεάτρου Μοντέρνοι Καιροί θα φιλοξενήσει το 2ο Καλλιτεχνικό Bazaar στο Γκάζι στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 11.00-22.00, αναφέρει το culturenow.gr.

Σε μια εποχή που οι δυσκολίες άρχισαν να χορεύουν αγκαλιά με τη μιζέρια, αποφασίσαμε , για δεύτερη φορά να βγάλουμε τα χρωματιστά μας σύνεργα και να δημιουργήσουμε ένα καλλιτεχνικό BAZAAR. Επιστρατεύσαμε τη δημιουργικότητά μας και στήσαμε με μπόλικο μεράκι και κέφι, ένα BAZAAR γεμάτο υπέροχα ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ δημιουργήματα, για τα οποία είμαστε πολύ περήφανοι!! Επίσημα λοιπόν σας προσκαλούμε να έρθετε για να κάνουμε όλοι μαζί αυτή την έκθεση γιορτή!

Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, κρασί, οινόμελο, κοσμήματα, σαπούνια, καλλυντικά, ρούχα, μαριονέτες, αξεσουάρ, πίνακες , είδη σπιτιού και πολλά πολλά άλλα φτιαγμένα από εμπνευσμένους δημιουργούς με πολύ μεράκι και αγάπη , σας περιμένουν να τα απολαύσετε ...!

Στο χώρο του BAZAAR θα λειτουργεί και εστιατόριο – μπαρ με σπιτικά φρεσκοφτιαγμένα φαγητά, καφέδες και ποτά σε πολύ φιλικές τιμές. Ελάτε για μια βόλτα, ελάτε για να γνωριστούμε, ελάτε για να περάσουμε όμορφα. Γιατί η εποχή ευνοεί τις παρέες!

Info
Τοποθεσία Σχολή Θεάτρου Μοντέρνοι Καιροί, Ευρυμέδοντος 4, Γκάζι (στάση Κεραμεικός)
Ημερομηνία 23-24 Φεβρουαρίου 2013, 11.00-22.00, τηλ. επικοινωνίας: 6973 709263


enikolopoulou.gr

Ποιός ήταν ο... κόκκινος Ντάνυ του Μάη του 68', ο φιλέλληνας Ντανιέλ Κον Μπεντίτ που χθες δήλωσε ότι εγκαταλείπει την πολιτική!

Πριν από μερικά χρόνια, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ είχε «υποσχεθεί» ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική πριν κλείσει τα 68. Τότε «θα είμαι ένας εξηνταοχτάρης, αληθινός, ολοκληρωμένος» και «αυτό θα είναι το τέλος της πολιτικής για μένα» είχε δηλώσει το 2010.

Tης Μαρίας Αδαμίδου

Δύο μήνες πριν φτάσουν λοιπόν τα 68α γενέθλιά του, πραγματοποίησε την «υπόσχεσή» του και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επόμενες ευρωεκλογές.



Ο «κόκκινος Ντάνι», που τα τελευταία χρόνια ήταν? Πράσινος, έκανε την αναγγελία της «συνταξιοδότησής» του με την κυκλοφορία του βιβλίου του «Κατάργηση των πολιτικών κομμάτων; Σκέψεις από έναν απάτριδα και ανένταχτο σε κόμμα» χθες στη Γαλλία, όπου λεει ότι θα ήθελε να είναι υποψήφιος και για την Ελλάδα.
Περισσότερα στο enikolopoulou.gr
 

Οι πρώτοι ημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου Κορινθίας αύριο

Αύριο στις 3 το απόγευμα θα διεξάχθουν στα πλαίσια  της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας δύο πρώτοι αγώνες
Στο Κιάτο, θα αναμετρηθούν ο Πέλοπας και ο Παννεμεατικός, ενώ στο Κρυονέρι, ο τοπικός Αετός μάχεται με τον ΑΟ Λουτρακίου. Φυσικά, και τα 4 ζευγάρια έχουν στόχο ένα καλό αποτέλεσμα , για να διεκδηκίσουν  την πρόκριση στον τελικό στους επαναληπτικούς αγώνες της Τετάρτης 6 Μαρτίου

Τα ορφανά του αριστερού πολιτικού χώρου και το “παλαιό” ΠΑ.ΣΟ.Κ


Γράφει η Μαριέττα Μπακαλοπούλου

Παρατηρώντας τις πολιτικές εξελίξεις είναι πλήρως κατανοητή η κρίση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Η χώρα στα όρια της, με μια οικονομικο-κοινωνική κρίση που αγγίζει τη βάση της κοινωνίας στο σύνολό της.

Και η αριστερά, όπως αυτή νοείται τουλάχιστον στη χώρα μας, βρίσκεται ορφανή. Από τη μια η ΔΗΜ.ΑΡ. αρκετά στατική, βλέπει τα ποσοστά της να κατρακυλούν μέρα με τη μέρα λόγω της συμμετοχής της στην τρικομματική κυβέρνηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (17-02-2013) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:
1. έχει έκταση 450 χλμ. στρέμματα και πληθυσμό 19.500 κατοίκους και αποτελεί το 40% του Ν. Κορινθίας. Εκτείνεται από την θάλασσα (Κορινθιακός κόλπος) έως 2.000 μέτρα υψόμετρο, με 35 τοπικές κοινότητες και 10 οικισμούς που απλώνονται στην παραλιακή ημιορεινή και ορεινή ζώνη του Δήμου.
2. Διασχίζεται από ένα μεγάλο εθνικό, επαρχιακό δημοτικό οδικό δίκτυο και σιδηροδρομικό.
3. Αποτελεί μεγάλο τουριστικό προορισμό το καλοκαίρι και το χειμώνα (Τρίκαλα – Αθλητικό κέντρο Ζήρειας – Ζάχολη – Σαραντάπηχο κ.λ.π.).
4. Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός του, τους καλοκαιρινούς μήνες και τις περιόδους των αργιών και εορτών.
5. Έχει πολλές διάσπαρτες και απομακρυσμένες εξοχικές κατοικίες.
6. Έχει υποστεί το κλείσιμο του Α.Σ. Δερβενίου.
Στο Δήμο μας μεγαλώνει διαρκώς ο μακροσκελέστατος κατάλογος ένοπλων κλοπών, διαρρήξεων, εισβολών στα σπίτια, βιαιοπραγιών και ανθρωποκτονιών.
Αυξάνονται οι κλοπές προϊόντων και αγαθών (σταφίδες, φυτώρια, λάδι, πουλερικά, εσπεριδοειδή κ.λ.π.).
Ο φόβος, ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση των δημοτών είναι αυτονόητη.
Ολόκληρος ο Δήμος μας, αστυνομεύεται πλέον μόνο από το Α.Τ. Ξυλοκάστρου που παρ’ όλες τις αξιόλογες και φιλότιμες προσπάθειες του Διευθυντή και των αστυνομικών είναι επιχειρησιακά και ανθρώπινα αδύνατον να ανταπεξέλθει σε αυτή τη λαίλαπα.
Η οργανική δύναμη του Α.Τ. Ξυλοκάστρου προβλέπει 45 αστυνομικούς αλλά η πραγματική σημερινή δύναμη είναι μόνο 18 άτομα !!!! και δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για την πρόληψη και την καταστολή των παραπάνω φαινομένων.
Εμείς όλοι οι δημότες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αξιώνουμε, απαιτούμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα σε ένα συντεταγμένο, δημοκρατικό και θεσμικά ενισχυμένο κράτος. Αξιώνουμε, την προστασία της ζωής μας, το δικαίωμα μας να μπορούμε να κινούμαστε, να εργαζόμαστε και να κοιμόμαστε με ασφάλεια χωρίς φόβο και τρόμο.
• Ζητάμε γενναία ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και μέσα του Α.Τ. Ξυλοκάστρου.
• Ζητάμε την επαναλειτουργία του Α.Σ. Δερβενίου.
• Ζητάμε άρτια εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους αστυνομικούς, καλά αμειβόμενους για την προστασία και την ασφάλεια μας.
• Ζητάμε τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών.
• Στηρίζουμε τους έντιμους και φιλότιμους Αστυνομικούς, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους, με κίνδυνο της ζωής τους, χωρίς μέσα και εξοπλισμό, πασχίζουν για την ασφάλεια μας.
• Αξιώνουμε αυστηρότερη νομοθεσία για τους ένοπλους κακοποιούς και προστασία των Αστυνομικών από τις υπερβολικές ευαισθησίες διαφόρων μειοψηφικών ομάδων στα ανθρώπινα δικαιώματα των κακοποιών, εις βάρος των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των νομοταγών πολιτών.
• Απαιτούμε σύγχρονη αστυνόμευση, με επάρκεια Αστυνομικών, αυξανόμενη γεωμετρικά σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας, με ειδικό σώμα (ΟΠΚΕ) σε κάθε Δήμο, αποτελούμενο από αξιόμαχους και άρτια εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους Αστυνομικούς.
• Απαιτούμε την εξαίρεση της Αστυνομίας από τις δεσμεύσεις του μνημονίου, ως προς τις προσλήψεις και τη μισθοδοσία, αφού η Πατρίδα μας με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας, έγινε παράδεισος για τους παράνομους και τους κακοποιούς.
• Αξιώνουμε νομοθετική ρύθμιση άμεσα, που θα επιτρέπει στους ΟΤΑ, να μετατάξουν προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία με κριτήρια και μετά την απαιτούμενη υποχρεωτική εκπαίδευση.
• Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε, να μπούμε στα σπίτια μας, φοβόμαστε να κοιμηθούμε. Υπάρχει Κράτος;
• Η προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του Κράτους, οι δαπάνες επιβαρύνουν εμάς τους πολίτες.
• Αναβαθμίστε νομοθετικά, ποσοτικά και ποιοτικά άμεσα την Αστυνόμευση του Δήμου μας και όλης της χώρας. Αν ολιγωρήσετε ή αδιαφορήσετε, στις επόμενες κάλπες θα εκπλαγείτε, θα τιμωρηθείτε ανελέητα.
Τα παραπάνω δίκαια αιτήματα μας τα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση τους.
Η λαϊκή συνέλευση διοργανώθηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ''FRANCE 2'' ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



«Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα», αυτός είναι ο τίτλος του επεισοδίου της εκπομπής «Ειδικός Απεσταλμένος» που προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2.
Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία), καθώς και για τις κακοδαιμονίες της χώρας. Ωστόσο, στο επεισόδιο, αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι το τελευταίο 10λεπτο με το ρεπορτάζ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και την Καναδική εταιρεία Ελντοράντο.
Το γαλλικό κανάλι προβάλλει τα τεράστια κέρδη που θα αποκομίσει η εταιρεία από την περιοχή, αλλά και την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσει, τονίζοντας πως το ελληνικό κράτος προσέφερε ένα «δωράκι» στην Ελντοράντο η οποία αποκτά δικαιώματα που καμία άλλη εταιρεία στο παρελθόν δεν είχε στη χώρα` να καταστρέψει ένα από τα σημαντικότερα σε βιοποικιλότητα δάση στην Ευρώπη για να εξορύξει χαλκό!
Το ρεπορτάζ αναδεικνύει την άποψη των κατοίκων που υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν η Ελλάδα καταστεί το 2016 στη μεγαλύτερη χώρα εξόρυξης χρυσού και χαλκού στην Ευρώπη, οι κάτοικοί της δεν θα έχουν κανένα κέρδος, καθώς οτιδήποτε προσοδοφόρο θα κατευθυνθεί αποκλειστικά και μόνο στην εταιρεία εκμετάλλευσης.
Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρεται στον ρόλο Πάχτα στην υπόθεση, ενώ η δημοσιογράφος τον συναντά για να μάθει και τη δική του άποψη για τις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει αποκομίσει προσωπικά οφέλη από την εξαγορά των μεταλλείων από την Ελντοράντο. Μάλιστα, η δημοσιογράφος δεν διστάζει να τον ρωτήσει κατάμουτρα! Ο κ. Πάχτας πετά το μικρόφωνο και αποχωρεί θιγμένος. Η δημοσιογράφος προχωρεί ένα βήμα παρακάτω και συνομιλεί στο τηλέφωνο με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας ο οποίος ομολογεί απροκάλυπτα πως ο Χρ. Πάχτας τους στήριζε πάντα αναφορικά με την μεταλλευτική εκμετάλλευση, με αντάλλαγμα να προσληφθούν «οι δικοί του».

«Στην Ελλάδα», λοιπόν, «όλα πωλούνται» αναφέρει στην κατακλείδα της η δημοσιογράφος, «σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, είναι επείγον να γεμίσουν τα ταμεία με ό,τι πωλείται, που περιλαμβάνει εκτός από την κληρονομία της κι ένα κομμάτι από την ψυχή της».

polispress

Τούρκοι τουριστικοi πράκτορες στο Ξυλόκαστρο

Συνάντηση Δημάρχου με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες
Συνάντηση με Τούρκους Τουριστικούς πράκτορες  είχε στο Ξενοδοχείο «Αρίων» του Ξυλοκάστρου, το Σάββατο 09/02/2013, ο Δήμαρχος Ξυοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης  Κλαδούχος .
Στη συνάντησή του αυτή ο κ. Κλαδούχος είχε διάλογο μαζί τους , απάντησε στις ερωτήσεις τους και τους ενημέρωσε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες


Αγριεύει και πάλι ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια. Μέχρι την Παρασκευή θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Ολάντ: Δεν ήρθα να πουλήσω όπλα - Σαμαράς: Και γαλλικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στις αποκρατικοποιήσεις (Video)

- Σαμαράς: ο Γάλλος πρόεδρος σέβεται τις θυσίες των Ελλήνων
- Ολάντ: δεν ήρθα να πουλήσω εξοπλισμούς, ήρθα να βοηθήσω
- Υπογραφή δύο συμφωνιών με τη γαλλική πλευρά σήμερα
- Ενδιαφέρον των γάλλων για επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις
- Θέλουν νερό, ηλεκτρικό και τρένα οι Γάλλοι

Ότι ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα, είπε χωρίς περιστροφές ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Αντώνης Σαμαράς του άνοιξε την πόρτα. Και οι δυο αναφέρθηκαν στις δυο συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. 
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Δεν έκρυψε επίσης την ενόχλησή του για τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έρχεται στην Ελλάδα για να πουλήσει φρεγάτες. "Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα κι αυτό, ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη στις προσπάθειές της", είπε χαρακτηριστικά.
Είπε βέβαια και κάτι άλλο: “Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Πιστεύω ότι εδώ θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο. Αν μπορέσει η Γαλλία να συνεκμεταλλευτεί η Γαλλία αυτά τα κοιτάσματα με την Ελλάδα θα το κάνει”.

Σαμαράς: Γαλλικές επιχειρήσεις θα μπουν στις αποκρατικοποιήσεις

Παπούλιας: Θα ζήσουμε κοινωνική έκρηξη αν πιεστεί κι άλλο ο ελληνικός λαός - Ολάντ: Δε σας ζητάω άλλες θυσίες


Αμέσως μετά το γεύμα εργασίας στο Μαξίμου, ο Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε για το προεδρικό Μέγαρο. Οι δυο άνδρες περπάτησαν τη μικρή απόσταση που χωρίζει το Μαξίμου από το Προεδρικό και σε όλη τη διάρκεια μιλούσαν.
Όταν έφτασαν στο Προεδρικό, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον Γάλλο πρόεδρο μέχρι την είσοδο κι εκεί περίμενε τον ομόλογό του ο Κάρολος Παπούλιας.
Στη συζήτηση που είχαν οι δυο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο κ. Παπούλιας καλωσόρισε τον Φρανσουά Ολάντ «σαν αληθινό φίλο του ελληνικού λαού». τονίζοντας πως η Γαλλία στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στη δύσκολη περίοδο και πρόσθεσε πως, όπως λέει ο ελληνικός λαός «οι φίλοι, στα δύσκολα φαίνονται».
Όπως και στην Άνγκελα Μέρκελ έτσι και στον Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα. Πως ο ελληνικός λαός έχει δώσει πάρα πολλά, ήδη.
«Είπατε κάτι πραγματικότητα, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. Έχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα και έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του. Είμαστε μπροστά σε κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσουμε να πιέζουμε τον λαό να δώσει περισσότερα. Γι’ αυτό νομίζω η παρουσία σας σήμερα είναι μια ανάσα στην προσπάθεια που κάνουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και την ανεργία των νέων που φθάνει το 60%», είπε ο Έλληνας πρόεδρος
«Έχω έρθει σαν φίλος της Ελλάδας. Επ’ ουδενί δε ζητώ άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό που έχει κάνει αρκετές» έσπευσε να διευκρινίσει ο Γάλλος πρόεδρος, που όπως είπε παρακολουθεί τι γίνεται στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας και αναγνώρισε πως οι Έλληνες έκαναν θυσίες, αλλά αυτές δεν έγιναν άδικα.

«Οι θυσίες έδειξαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, κάτι που επέτρεψε στην Ευρώπη και στην Γαλλία να δείξει αλληλεγγύη. Ήταν καλύτερο για την Ελλάδα η παραμονή στο ευρώ. Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, για άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η υπόθεση πλέον είναι παρελθόν. Το μήνυμα είναι ότι η κρίση της ευρωζώνης για τους Έλληνες έχει τελειώσει. Η Γαλλία θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα. Αυτό που απειλεί σήμερα την Ευρώπη δεν είναι η οικονομική αλλά η πολιτική κρίση», πρόσθεσε ο Φρ. Ολάντ.

newsitgr

Σε κλίμα Βαλκανικών Πολέμων η υποδοχή Ολάντ!


Σε κλίμα… Βαλκανικών Πολέμων υποδεχτήκαμε τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ!
Προφανώς εορτάζουμε ακόμη τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τα αγήματα αλλά και ο επικεφαλής τους είναι ντυμένοι με στολές των Βαλκανικών Πολέμων.

Δεν γνωρίζουμε ποιου ήταν η απόφαση, πάντως εμείς εξακολουθούμε να “ψηφίζουμε” υπέρ των Ευζώνων. 
Στις 11:28 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
το προεδρικό αεροσκάφος της Γαλλίας με τον Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο υποδέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς 
Αν και υπό βροχή, οι δυο ηγέτες στάθηκαν χωρίς ομπρέλα για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Γαλλίας και της Ελλάδας.  Φρανσουά Ολάντ και Αντώνης Σαμαράς μπήκαν στην πρωθυπουργική BMW και αναχώρησαν από το αεροδρόμιο για το Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 12:09 o Έλληνας πρωθυπουργος και ο Γάλλος πρόεδρος έχουν ολιγόλεπτη συζήτηση στα γαλλικά μπροστά στις κάμερες πριν περάσουν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ο Φρανσουά Ολάντ ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση του ματιού του, στο οποίο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
 

Στις12:11 ξεκινησε η διμερής συνάντηση. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Όλα Κεφαλογιάννη.
Αμέσως μετά το γεύμα εργασίας στο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχαν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ο Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε για το προεδρικό Μέγαρο.
Οι δυο άνδρες περπάτησαν τη μικρή απόσταση που χωρίζει το Μαξίμου από το Προεδρικό και σε όλη τη διάρκεια μιλούσαν.
Όταν έφτασαν στο Προεδρικό, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον Γάλλο πρόεδρο μέχρι την είσοδο κι εκεί περίμενε τον ομόλογό του ο Κάρολος Παπούλιας.
newsit.gr

 

Aναβολή της συνεδρίαση​ς Δημ.Συμβουλίου της 20/2/2013 στο Δήμο Λουτρακίου - Αγών Θεοδώρων

Με δελτίο τύπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Αγών Θεοδώρων κ. Σπυρίδων Νικολάου ενημερώνει ότι: " η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, με θέμα «Εξέταση αιτήματος δέκα (10) δημοτικών συμβούλων για συζήτηση του θέματος “Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. , μετά τις επιβληθείσες κατασχέσεις των περιουσιακών στοιχείων της και λήψη Απόφασης επί των ενδεδειγμένων λύσεων διάσωσής της”» αναβάλλεται, σύμφωνα και με το άρθρο 3 του Κανονισμού λειτουργίας του, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 3592/19-2-2013 εγγράφου των δέκα δημοτικών συμβούλων που είχαν αιτηθεί τη σύγκλησή του ότι αδυνατούν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση λόγω της γενικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 20/2/2013.
 Με νεότερο έγγραφο - πρόσκληση θα σας γνωστοποιηθεί η νέα ημερομηνία και ώρα συνεδρίασης του Συμβουλίου."


 

 

Δήλωση του Π. Κουρουμπλή σχετικά με την «ομηρία» των ΑμεΑ στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η κατεδάφιση θεσμών που κατοχυρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα έχουν διαμορφώσει την τελευταία τριετία στο χώρο της αναπηρίας ένα καθεστώς κοινωνικού ολοκαυτώματος.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριών χρόνων χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις απαραίτητες πρόνοιες προχώρησαν σε ρυθμίσεις που αντί να επιλύουν προβλήματα συσσώρευσαν στα περίφημαΚέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) περιπτώσεις πάνω από 70.000 αναπήρων προς επανεξέταση.
Όταν σε έναν ανάπηρο η καθυστέρηση επανεξέτασής του δεν οφείλεται στον ίδιο αλλά στην ολιγωρία του κράτους, δεν έχει το δικαίωμα η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία και για οποιοδήποτε λόγο να του διακόπτει τη χορήγηση της πενιχρής αναπηρικής σύνταξης ή επιδόματος αναπηρίας που αποτελεί για την πλειονότητα των αναπήρων το μοναδικό μέσο επιβίωσης.
Η κυβέρνηση απνευστί πρέπει να φέρει διάταξη στη Βουλή προκειμένου να επιλυθεί το ως άνω πρόβλημα, δηλαδή να συνεχιστεί η καταβολή των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων μέχρι την ημερομηνία επανεξέτασης των δικαιούχων.
Επιτέλους ας εφαρμοστεί ο νόμος για την κάρτα αναπηρίας ώστε να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες αξιολογήσεις ανάπηρων συμπολιτών μας με μη αναστρέψιμες ασθένειες. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλαγούν οι ανάπηροι από την ταλαιπωρία και το διασυρμό αλλά και το κράτος από εκατομμύρια εργατοώρες και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ


Σε μία αποκάλυψη-βόμβα για τη διάρθρωση και στελέχωση του Υπουργείου Οικονομικών, που εξακολουθεί να διατηρεί σε θέσεις ευθύνης τα ίδια άτομα από τη σκοτεινή εποχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προέβη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε Ερώτηση του οποίου, καταδεικνύεται πώς ένας από τους λόγους μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, είναι η διατήρηση του υφιστάμενου μοντέλου διοικητικής διάρθρωσης και οργανοδομής.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «εφοριακοί υπάλληλοι στις θέσεις ευθύνης ως επί τω πλείστον παραμένουν οι ίδιοι από τον Δεκέμβριο του 2011 μετά την καρατόμηση των προηγουμένων από τον κ. Βενιζέλο βάσει του Νόμου 4002/2011» ενώ «το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στους Συμβούλους του Υπουργού Οικονομικών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, συγκεκριμένη γυναίκα σύμβουλο η οποία παραμένει από εποχής Παπακωνσταντίνου, το όνομα της οποίας διαθέτει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και δεν επιδέχεται διάψευσης».

Και επειδή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν μνήμη και καλό αρχείο, ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει στο Γιάννη Στουρνάρα πώς «το 2010 είχε πει ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ότι «οι Έλληνες έχουν ακόμα πολύ λίπος να κάψουν», εννοώντας προφανώς ότι όταν δεν μπορείς να υποτιμήσεις το νόμισμα, υποτιμάς τους μισθούς, τις κοινωνικές παροχές, το αξιόμαχο του στρατεύματος, την εσωτερική ασφάλεια και εν τέλει τις ζωές των ανθρώπων και των δομών της κοινωνίας μας.

«Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε, αφού μέχρι στιγμής το υφιστάμενο μοντέλο έχει αποτύχει, για τοποθέτηση εφοριακών υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης που θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά όπως επιτάσσει το Σύνταγμα;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο «θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στη φορολογία εισοδήματος και στο ΦΠΑ της εστίασης» αφού «όλες οι χώρες των Βαλκανίων και η Τουρκία δουλεύουν με πολύ χαμηλούς συντελεστές και μας εξοντώνουν ανταγωνιστικά»...

Στην Αθήνα ο Ολάντ, σαν φίλος. Και… επενδυτής

Francois-Hollande-Antonis-Samaras
Η Αθήνα υποδέχεται σήμερα τον Φρανσουά Ολάντ, σε μια σημαντική επίσκεψη από πλευράς ουσίας αλλά και εντυπώσεων. Ο Γάλλος Πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα για να διατρανώσει με την παρουσία του τη στήριξή του προς τη χώρα μας, σε μια περίοδο κατά την οποία η Αθήνα προσπαθεί να βρεί τα πατήματά της, έχοντας αφήσει πίσω τα σενάρια περί Grexit.
O… ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων άλλωστε στάθηκε στο πλευρό της χώρας μας καθόλη τη διάρκεια των δύσκολων προηγούμενων μηνών, στηρίζοντας την προσπάθεια της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία, και διατυπώνοντας αντίλογο στα σενάρια εκείνων που δεν έδειχναν να έχουν… ιδιαίτερο πρόβλημα με τα σενάρια χρεοκοπίας.
Η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα έρχεται σε συνέχεια εκείνων της Άνγκελα Μέρκελ, του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ακόμη και του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες που είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα. Ο Γάλλος Πρόέδρος έρχεται σαν φίλος, αλλά και… σαν επενδυτής, μιας και με διαδοχικές συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες έδειξε τη διάθεση να συμβάλλει από την πλευρά του, ώστε να προσανατολιστούν γαλλικές εταιρείες στο να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία.
REPORTER

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με εκπροσώπους των αγροτών από όλη την Ελλάδα

Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών από όλη την Ελλάδα είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με την ιδιότητα του Αν.Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κώστα Ζωντανού και του Γραμματέα Αγροτικών Θεμάτων κ. Ξενοφώντα Βεργίνη. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση, σε ήπιο κλίμα, με εκπροσώπους αγροτών από όλη την Ελλάδα, προκειμένου ανταλλάξουμε απόψεις για τα  θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των παραγωγών μας και πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα αγροτικά στη Νέα Δημοκρατία κατανοούμε πλήρως τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Όπως κάθε ελληνική οικογένεια, έτσι και οι παραγωγοί μας ζουν στη σκιά της οικονομικής κρίσης. Το υψηλό καλλιεργητικό κόστος, οι χαμηλές τιμές παραγωγού, η στασιμότητα στην αγορά και η έλλειψη ρευστότητας έχουν πλήξει βαριά το αγροτικό εισόδημα. Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει στο μέτρο του δυνατού πρωτοβουλίες ανακούφισης των παραγωγών μας. Η πρόσφατη ρύθμιση για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά ήταν ένα θετικό βήμα. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για να εξασφαλιστεί το κονδύλι των 160 εκατομμυρίων ευρώ για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ εξετάζονται και άλλα μέτρα που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

Η δημοσιονομική κατάσταση ωστόσο είναι δεδομένη και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγνοήσει. Τα περιθώρια είναι για την ώρα στενά, πλην όμως υπάρχει η πολιτική βούληση να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την ενίσχυση των αγροτών μας. Υπάρχουν βεβαίως και ζητήματα, όπως οι αγροτικές αποζημιώσεις και το νέο φορολογικό σύστημα, αλλά και η λειτουργία των συνεταιρισμών, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος, και χρήζουν περαιτέρω συζήτησης. Για αυτά τα ζητήματα αυτά, αλλά και γενικότερα για τα αιτήματα που διατυπώνουν οι αγρότες, προγραμματίζεται συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να κάνω μία πλήρη και λεπτομερή συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της Κορινθίας, με εκπροσώπους των αγροτών της Νεμέας. Μεταξύ άλλων, τους ενημέρωσα και για το θέμα των αποζημιώσεων του 2009, οι οποίες, όπως με διαβεβαίωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ώστε σύντομα θα αποκατασταθεί η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος των αγροτών που είχαν πληγεί, αλλά δεν αποζημιώθηκαν.

 Έχω την πεποίθηση ότι αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος που είχαμε με τους εκπροσώπους των αγροτών μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου από κοινού να χαράξουμε τις κατευθυντήριες γραμμές που θα οδηγήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα στην ανάταξη της αγροτικής οικονομίας.»

 

Πετάξτε από τις καρέκλες τους όσους αντιπατριώτες υπονομεύουν το ΕΣΠΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο μόνος τρόπος για να μπει ένα τέλος στις διάφορες ακτιβιστικές δράσεις, προφάσεις, αντιδράσεις περί δήθεν ξεπουλήματος και μη ενημέρωσης, αλλά και στις καθυστερήσεις που προκαλούν πολλοί από αυτούς που (υποτίθεται ότι) μετέχουν στην προσπάθεια να βγει η χώρα από το τέλμα της ακινησίας, βάζοντας διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια και προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν φίλους του, είναι να εδραιωθεί στην πεποίθηση του ελληνικού λαού πως προκαλούν τόσο μεγάλη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον, ώστε άνετα μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για εθνική προδοσία.

Διάφοροι απίστευτοι τύποι, που είτε επιδιώκουν εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων, είτε υπερτιμήθηκαν χωρίς βεβαίως να τους αξίζει, είτε βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης χωρίς κανέναν λόγο, διεξάγουν αυτή τη στιγμή έναν πόλεμο κατά της ίδιας τους της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί κάθε επένδυση, με τη στάση του ενισχύει διάφορες παράνομες δράσεις κατά επενδυτικών σχεδίων, αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και του ίδιου του αγωγού ΤΑΡ.

Μέ ήττα πρωταθλητής χειμώνα ο Παναιγιάλειος - Ανασκόπηση Α΄ γύρου

 
Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ο Παναιγιάλειος γνώρισε στην Επισκοπή την πρώτη φετινή του ήττα από την τοπική ομάδα, 1-0, αλλά η ομάδα της Αχαϊας πανηγύρισε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στο Νότιο Όμιλο της Football league 2. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή στην Ελευσίνα ο Αστέρας Μαγούλα έμενε στην ισοπαλία με την Κόρινθο (0-0) και έμεινε στους 24β, έναν λιγότερο από τον Παναιγιάλειο.
Ο άτυπος  πρωταθλητής χειμώνα Παναιγιάλειος έκοψε το νήμα πρώτος, συγκέντρωσε 25  βαθμούς, πετυχαίνοντας στους 12 αγώνες του Α' γύρου 7 νίκες ( 4 εντός έδρας), 4 ισοπαλίες ( 1 εντός έδρας) και μία ήττα εκτός έδρας ( προχθές από την Επισκοπή στην Κρήτη) με τέρματα 29 έναντι 9.
Την ομάδα της Αιγιάλειας ακολουθούν στο πόντο ο Αστέρας Μαγούλας και η Επισκοπή, καθώς συγκέντρωσαν από 24 βαθμούς έκαστη καθώς σημείωσαν από 7 νίκες , έκαστη ( 4 ο Αστέρας και 5 η Επισκοπή εντός έδρας) , 3 ισοπαλίες έκαστη  ( 2 εντός έδρας ο Αστέρας ενώ και τις 3 η Επισκοπή εκτός) ενώ οι δύο ομάδες έχουν ηττηθεί από 2 φορές ( από μία ήττα εντός έδρας έκαστη ομάδα. Τα τέρματα 15 - 10 γιά τον Αστέρα και  18 - 10 γιά την ομάδα της Κρήτης.
Τις δύο ομάδες ακολουθεί στο πόντο ο Αχαρναϊκος που συγκέντρωσε 23 βαθμούς σημειώνοντας 7 νίκες ( 5 εντός έδρας), 2 ισοπαλίες ( 1 εντός έδρας) ενώ έχει ηττηθεί τρεις φορές εκτός έδρας με τέρματα 18 έναντι 9.
Την ομάδα του Μενιδίου ακολουθεί με -3 βαθμούς ο Φωστήρας με 20 βαθμούς που έχει 5 νίκες όλες εντός έδρας, ισάριθμες ισοπαλίες ( 3 εντός έδρας) και δύο εκτός έδρας ήττες με τερματα 13 έναντι 6 ( η καλήτερη άμυνα του ομίλου). Μέ την μέχρι στιγμής βαθμολογία οι πέντε προαναφερόμενες ομάδες κερδίζουν άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Στους 17 βαθμούς βρίσκεται ο Πανηλειακός με 4 νίκες ( 3 εντός έδρας), 5 ισοπαλίες (3 εντός έδρας) και τρεις εκτός έδρας ήττες και τέρματα 18 έναντι 15.
Την ομάδα της Ηλείας ακολουθεί στο πόντο η Γλυφάδα με 4 νίκες ( 3 εντός έδρας), ισάριθμες ισοπαλίες ( 3 εντός έδρας) και ισάριθμες ήττες (1 εντός έδρας) και τέρματα 18 έναντι 21.
Δύο βαθμούς πίσω από το Πανηλειακό βρίσκονται ισόβαθμες με 15 βαθμούς έκαστη η Κόρινθος και ο Α. Ο. Χανίων. Πρωταθλήτρια στις ισοπαλίες μπορεί να χαρακτηριστεί η Κόρινθος αφου έχει 6 ισοπαλίες (οι 3 εντός έδρας). Η "Μπάρτσα" έχει επίσης 3 νίκες ( 2 εντός έδρας) και ισάριθμες ήττες (1 εντός έδρας) και τέρματα 12 έναντι 10, Η ομάδα του Κ. Αντωνίου αν λήσει το επιθετικό της πρόβλημα στο 2ο γύρο ίσως πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Β΄Εθνική.
Τα ισόβαθμα με την Κόρινθο , Χανιά έχουν 4 νίκες (2 εντός έδρας), 3 ισοπαλίες ( 2 εντός έδρας) και 5 ήττες ( 2 εντός έδρας) και τέρματα 14 - 14.
Στους 13 βαθμούς βρίσκεται η Προοδευτική. Η όμαδα του Κορυδαλού με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει έχει 4 νίκες ( 3 εντός έδρας), 1 εντός έδρας ισοπαλία και 7 ήττες ( 2 εντός έδρας) και τερματα 17 - 16.
Ο Ρούβας από τη Γέργερη της Κρήτης ακολουθεί με 11 βαθμούς με 3 νίκες ( 2 εντός έδρας), 2 ισοπαλίες ( 1 εντός έδρας) και 7 ήττες ( 3 εντός έδρας) και τέρματα 10 έναντι 14.
Την Κρητική ομάδα ακολουθεί στο πόντο , 10 βαθμούς, η Καλαμάτα με 2 νίκες εντός έδρας, 4 ισοπαλίες ( 2 εντός έδρας) και 6 ήττες ( 2 εντός έδρας) και με τέρματα 7 έναντι 14.
Τέλος το παζλ του νοτίου ομίλου συμπληρώνει ο Εθνικός Αστέρας ο οποίος δεν μέτεχει του πρωταθλήματος λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχει η ομάδα της  Καισαριανής ( 12 ήττες και παθητικό 36 τερμάτων και - 2 βαθμούς
Πάντως ο β' γύρος στο Νότιο όμιλο αναμένεται συναρπαστικός, καθώς στους 24β βρέθηκε και η Επισκοπή, με τον Αχαρναϊκό, που είχε ρεπό, να ακολουθεί με 23β.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ναι μεν, αλλά… για τη ρύθμιση χρεών

Giannis-Stournaras-Giorgos-Mavraganis
Σύγχυση στους φορολογουμένους προκαλούν οι αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με την προωθούμενη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, καθώς, υπό τον φόβο κατάρρευσης των εσόδων το υπουργείο οικονομικών σπεύδει να υποβαθμίσει τις προσδοκίες για περισσότερες και μικρότερες δόσεις, που σύμφωνα με κάποια σενάρια θα μπορούσαν να φθάνουν έως και τις 100, ενώ και το ποσό της κάθε δόσης θα μπορούσε να ξεκινά από τα 100 ευρώ.

Ο Αγάθωνας με τους Koza Mostra θα μας εκπροσωπήσουν στην Eurovision!


Με το τραγούδι «Alcohol Is Free» οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κατάφεραν να κερδίσουν  και θα είναι αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας!
Το τραγούδι, σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50/50, κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Τελικού Eurosong 2013 – A Mad Show!, που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Gazi Music Hall. Τη μεγάλη βραδιά παρουσίασαν δύο από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν η ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος (πρόεδρος), ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, η Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μαρίνα Λαχανά και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD Ρεγγίνα Κουρή. Την καλλιτεχνική επιμέλεια – σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και την τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Θάνος Γκομόζιας.
Η βραδιά τα είχε όλα! Λαμπερά αστέρια της μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν τη λάμψη τους σε ένα show που απείχε πολύ από τα αντίστοιχα μίζερα που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Εμφανίστηκαν έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι παρουσίασαν τα τραγούδια με τα οποία νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές. Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι MEΛΙSSES και η Ελένη Φουρέιρα συνέπραξαν επί σκηνής με τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak και τη Marija Serifovic, ενώ από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, ήταν και οι εμφανίσεις των δυο μοναδικών Ελληνίδων που κέρδισαν το διαγωνισμό, της εξαιρετικής Βίκυς Λέανδρος και της Έλενας Παπαρίζου, σε μια μοναδική ερμηνεία....
Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδή κατάφεραν να σταθούν αξιοπρεπώς στην παρουσίαση και οι τηλεθεατές απόλαυσαν μια ...MAD βραδιά από τη συχνότητες της ΕΤ1,
 την ERT world, το  MAD TV , το ΡΙΚ κ.λ.π.
Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Πρώτος Ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο Τελικός.



zappit.gr - ERT

 

Δημόσιο: 2423 θέσεις για 1891 «διαθέσιμους» – Το 90% σε 4 υπουργεία

Στην ανακοίνωση 2423 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν από 1891 υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για θέσεις ευαίσθητων υπηρεσιών πρώτης γραμμής με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, όπως για παράδειγμα του υπουργείου Υγείας, όπως το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και τα νοσοκομεία (προκειμένου να απελευθερωθούν πληρώματα που μέχρι τώρα εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα), του υπουργείου Εργασίας, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ και το Σ.ΕΠ.Ε, του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως σωφρονιστικά καταστήματα, Πρωτοδικεία και τα Ειρηνοδικεία, των Δήμων, όπως τα ΚΕΠ , αλλά και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα, τροχαία (προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί που μέχρι πρότινος εκτελούσαν διοικητικά καθήκοντα): Πρόκειται για τα τέσσερα υπουργεια τα οποία έχουν πάνω από 90% του συνόλου των θέσεων (2213 από τις συνολικά 2423 κενές θέσεις).
Οι θέσεις είναι 24% περισσότερες από τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να υπάρχουν επαρκή περιθώρια επιλογής.
Προθεσμία 20 ημερών
Υπενθυμίζεται ότι, εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης, οι προς μετάταξη υπάλληλοι υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση προς το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καταχωρίζει τη βαθμολογία και ακολούθως εκδίδει ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων.
Στην συνέχεια, εκδίδεται η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τη μετάταξη των υπαλλήλων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ταυτόχρονα, το Υ.Δ.Μ.&Η.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εξαιρέσει από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας υπαλλήλους προερχόμενους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λόγω της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: 2
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ: 21
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: 670
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: 535
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: 2
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ: 544
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 126
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ: 32
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 7
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: 464
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ: 2.423 (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: 1891)

“Λευκός καπνός” από το Μαξίμου, με φόντο την τρόικα…


Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Fotis-KouvelisΣε σειρά μέτρων που θα ανακουφίσουν τις κοινωνικές ομάδες που βιώνουν περισσότερο την κρίση κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί . Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στο κοινωνικό πεδίο, με συγκεκριμένα μέτρα τα οποία προωθούνται άμεσα.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η επέκταση του επιδόματος ανεργίας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανέργους ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και μέτρα για τις οικογένειες στις οποίες όλα τα μέλη είναι άνεργα. Σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη δεν θα υπάρξει κανένας άνεργος έξω από το σύστημα περίθαλψης ενώ προγράμματα επανακατάρτισης για ανέργους θα χρηματοδοτηθούν με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Πέθανε ο Μίλαν Τζβέρο


tzveroΟ σερβοβόσνιος Μίλαν Τζβέρο, που καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας 1992-95 και «δεξί χέρι» του Ράτκο Μλάντιτς, πέθανε την Κυριακή σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου σε ηλικία 75 ετών σύμφωνα με αξιωματούχους.

“Ο στρατηγός Τζβέρο πέθανε χθες το απόγευμα μετά από ακρωτηριασμό κάτω άκρου” δήλωσε ο δικηγόρος του Ντράγκαν Kρέγκοβιτς σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

ysterografa.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, λόγω Ολάντ


rithmiseisΈκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπές κυκλοφορίας και έκτροπες, έχουν προγραμματιστεί από την Τροχαία για την Τρίτη στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.
Οι έκτακτες ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 11.30 έως τις 19.00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με διακοπές της κυκλοφορίας σε οδικούς άξονες και εκτροπές σε άλλους, καθώς και απαγορεύσεις της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά περίπτωση και ανάλογα με το πρόγραμμα των επισκέψεων.
Από την ΕΛ.ΑΣ παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
REPORTER

Βρούτσης: Δράσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες


vroutsisΟ Γιώργος Βρούτσης έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε:
“Ενημέρωσα του πολιτικούς αρχηγούς για θέματα του υπουργείου Εργασίας, για το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, για θέμα εξοικονομήσεως του υπουργείου και για δράσεις που αφορούν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες”.

REPORTER

Εξαιρετικό το ενδιαφέρον της Ryanair για την Πελοπόννησο

milan 1.JPG
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες  η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διεθνή τουριστική έκθεση BIT του  Μιλάνου που διήρκεσε από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για μια δυναμική εξωστρεφή πολιτική για την επένδυση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, με καθαρή τη στόχευση στον θεματικό τουρισμό υψηλής ποιότητας.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και η αγορά της Ιταλίας αποτελεί την πρώτη αγορά εισερχόμενου μεμονωμένου τουρισμού για την Πελοπόννησο.
milan 3.JPGΤο περίπτερο της Πελοποννήσου στελέχωσαν επαγγελματίες του τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο οι οποίοι παρουσίασαν στους Ιταλούς tour operator το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου καθώς και τις ειδικές προσφορές τους.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατήρησε δικό της ανεξάρτητο χώρο όπου, λόγω της μη- συμμετοχής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εξυπηρέτησε και τις ανάγκες των συναντήσεων των στελεχών του Ε.Ο.Τ Ιταλίας.
Ο χώρος της Πελοποννήσου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών tour operator που συνεργάζονται με την Ελλάδα, ιδίως λόγω της νέας αεροπορικής σύνδεσης Μιλάνο-Καλαμάτα από την αεροπορική εταιρεία Ryanair.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τον κ. Matteo PapalucaΔιευθυντή Πωλήσεων & Marketing στην Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και Ρουμανία της Ryanair, ο οποίος έλαβε μέρος σε συνάντηση εργασίας με την κα. Νικολάκου, επιχειρηματίες και συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι τρόποι για στοχευμένη προβολή στην Ιταλική αγορά.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου δόθηκαν αρκετές συνεντεύξεις σε τουριστικούς συντάκτες της Ιταλίας καθώς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο διευθυντής του γραφείου Ε.Ο.Τ  Ιταλίας κ. Τερζίμπασης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή της Πελοποννήσου στην Bit Μιλάνο 2013 και την σταθερή της στόχευση στην Ιταλική αγορά.
Το πληροφοριακό υλικό της Πελοποννήσου μοιράστηκε σε περισσότερα από 5.000 άτομα επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και ανεξάρτητους επισκέπτες της έκθεσης. Κατά τις δυο πρώτες ημέρες η έκθεση αφορούσε αποκλειστικά τους επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή ήταν ανοιχτή και στο κοινό.