Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Μέ ήττα πρωταθλητής χειμώνα ο Παναιγιάλειος - Ανασκόπηση Α΄ γύρου

 
Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Ο Παναιγιάλειος γνώρισε στην Επισκοπή την πρώτη φετινή του ήττα από την τοπική ομάδα, 1-0, αλλά η ομάδα της Αχαϊας πανηγύρισε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στο Νότιο Όμιλο της Football league 2. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή στην Ελευσίνα ο Αστέρας Μαγούλα έμενε στην ισοπαλία με την Κόρινθο (0-0) και έμεινε στους 24β, έναν λιγότερο από τον Παναιγιάλειο.
Ο άτυπος  πρωταθλητής χειμώνα Παναιγιάλειος έκοψε το νήμα πρώτος, συγκέντρωσε 25  βαθμούς, πετυχαίνοντας στους 12 αγώνες του Α' γύρου 7 νίκες ( 4 εντός έδρας), 4 ισοπαλίες ( 1 εντός έδρας) και μία ήττα εκτός έδρας ( προχθές από την Επισκοπή στην Κρήτη) με τέρματα 29 έναντι 9.
Την ομάδα της Αιγιάλειας ακολουθούν στο πόντο ο Αστέρας Μαγούλας και η Επισκοπή, καθώς συγκέντρωσαν από 24 βαθμούς έκαστη καθώς σημείωσαν από 7 νίκες , έκαστη ( 4 ο Αστέρας και 5 η Επισκοπή εντός έδρας) , 3 ισοπαλίες έκαστη  ( 2 εντός έδρας ο Αστέρας ενώ και τις 3 η Επισκοπή εκτός) ενώ οι δύο ομάδες έχουν ηττηθεί από 2 φορές ( από μία ήττα εντός έδρας έκαστη ομάδα. Τα τέρματα 15 - 10 γιά τον Αστέρα και  18 - 10 γιά την ομάδα της Κρήτης.
Τις δύο ομάδες ακολουθεί στο πόντο ο Αχαρναϊκος που συγκέντρωσε 23 βαθμούς σημειώνοντας 7 νίκες ( 5 εντός έδρας), 2 ισοπαλίες ( 1 εντός έδρας) ενώ έχει ηττηθεί τρεις φορές εκτός έδρας με τέρματα 18 έναντι 9.
Την ομάδα του Μενιδίου ακολουθεί με -3 βαθμούς ο Φωστήρας με 20 βαθμούς που έχει 5 νίκες όλες εντός έδρας, ισάριθμες ισοπαλίες ( 3 εντός έδρας) και δύο εκτός έδρας ήττες με τερματα 13 έναντι 6 ( η καλήτερη άμυνα του ομίλου). Μέ την μέχρι στιγμής βαθμολογία οι πέντε προαναφερόμενες ομάδες κερδίζουν άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Στους 17 βαθμούς βρίσκεται ο Πανηλειακός με 4 νίκες ( 3 εντός έδρας), 5 ισοπαλίες (3 εντός έδρας) και τρεις εκτός έδρας ήττες και τέρματα 18 έναντι 15.
Την ομάδα της Ηλείας ακολουθεί στο πόντο η Γλυφάδα με 4 νίκες ( 3 εντός έδρας), ισάριθμες ισοπαλίες ( 3 εντός έδρας) και ισάριθμες ήττες (1 εντός έδρας) και τέρματα 18 έναντι 21.
Δύο βαθμούς πίσω από το Πανηλειακό βρίσκονται ισόβαθμες με 15 βαθμούς έκαστη η Κόρινθος και ο Α. Ο. Χανίων. Πρωταθλήτρια στις ισοπαλίες μπορεί να χαρακτηριστεί η Κόρινθος αφου έχει 6 ισοπαλίες (οι 3 εντός έδρας). Η "Μπάρτσα" έχει επίσης 3 νίκες ( 2 εντός έδρας) και ισάριθμες ήττες (1 εντός έδρας) και τέρματα 12 έναντι 10, Η ομάδα του Κ. Αντωνίου αν λήσει το επιθετικό της πρόβλημα στο 2ο γύρο ίσως πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Β΄Εθνική.
Τα ισόβαθμα με την Κόρινθο , Χανιά έχουν 4 νίκες (2 εντός έδρας), 3 ισοπαλίες ( 2 εντός έδρας) και 5 ήττες ( 2 εντός έδρας) και τέρματα 14 - 14.
Στους 13 βαθμούς βρίσκεται η Προοδευτική. Η όμαδα του Κορυδαλού με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει έχει 4 νίκες ( 3 εντός έδρας), 1 εντός έδρας ισοπαλία και 7 ήττες ( 2 εντός έδρας) και τερματα 17 - 16.
Ο Ρούβας από τη Γέργερη της Κρήτης ακολουθεί με 11 βαθμούς με 3 νίκες ( 2 εντός έδρας), 2 ισοπαλίες ( 1 εντός έδρας) και 7 ήττες ( 3 εντός έδρας) και τέρματα 10 έναντι 14.
Την Κρητική ομάδα ακολουθεί στο πόντο , 10 βαθμούς, η Καλαμάτα με 2 νίκες εντός έδρας, 4 ισοπαλίες ( 2 εντός έδρας) και 6 ήττες ( 2 εντός έδρας) και με τέρματα 7 έναντι 14.
Τέλος το παζλ του νοτίου ομίλου συμπληρώνει ο Εθνικός Αστέρας ο οποίος δεν μέτεχει του πρωταθλήματος λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχει η ομάδα της  Καισαριανής ( 12 ήττες και παθητικό 36 τερμάτων και - 2 βαθμούς
Πάντως ο β' γύρος στο Νότιο όμιλο αναμένεται συναρπαστικός, καθώς στους 24β βρέθηκε και η Επισκοπή, με τον Αχαρναϊκό, που είχε ρεπό, να ακολουθεί με 23β.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ