Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο (θρασύς) Σημίτης...βρήκε τους μάστορες του στο Βερολίνο



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Διασυρμό...υπέστη ο Σημίτης στο Βερολίνο από Έλληνες φοιτητές, κατά τη διάρκεια του forum όπου ήταν καλεσμένος.
Ο ίδιος με περίσσιο θράσος και με τόνους ανθελληνικούς σε ανοιχτό φόρουμ στο Βερολίνο περιορίστηκε στο να καταγγείλει ως λαϊκιστές όσους αμφισβητούν τον μονόδρομο του Μνημονίου. Επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τον διαδέχτηκε και καταλόγησε ανεπάρκεια σε όσους διαπραγματεύτηκαν τους όρους του Μνημονίου με τους δανειστές, την “ισχυρή πλευρά”, όπως τους χαρακτήρισε.

Τον κατηγόρησαν και τους ταύτισε με το λόμπι της δραχμής
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ωστόσο αιφνιδιάστηκε όταν νέοι τον «κόλλησαν στον τοίχο», με αναμφισβήτητα επιχειρήματα.
Απαντώντας στα παιδιά που του εκσφενδόνισαν κατηγορίες επιχείρησε να τους ταυτίσει τους με το “λόμπι της δραχμής”. Με επιχειρηματίες που έχουν χρεοκοπήσει και θέλουν να γυρίσει η χώρα στη δραχμή για να γλιτώσουν τα χρέη τους. Πήρε την κατάλληλη απάντηση.
Αντιγράφουμε από το Real Democracy Now του Βερολίνου, που έκανε την παρέμβαση: Τη “Δευτέρα 23/1/2011 το ίδρυμα Heinrich-Böll των Γερμανών Πρασίνων διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα “Η Ελλάδα στην κρίση; Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;”. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα με ομιλητές τους Κώστα Σημίτη και Daniel Cohn-Bendit.
 
Στην Ελλάδα «έθαψαν» το διασυρμό του Σημίτη

Φυσικά τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης το «έθαψαν» το θέμα...-δεν περιμέναμε και να το αναδείξουν εδώ που τα λέμε- άλλωστε ο Κώστας Σημίτης είναι ένα πρόσωπο που όλοι ακόμη «τρέμουν» και αυτό είναι άξιο απορίας. Κανείς δεν του έχει καταλογίσει ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα. Με μια ψύχραιμη ιστορική ματιά στο παρελθόν θα διαπιστώσει κάποιος το μεγάλο μερίδιο ευθύνης του πρώην πρωθυπουργού. Άλλωστε τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους, Οτσαλάν, Ίμια, Μαδρίτη, Χρηματιστήριο, διαφθορά στα ύψη...και τόσα άλλα
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ

 
pinakio.blogspot.gr