Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αγάθωνας με τους Koza Mostra θα μας εκπροσωπήσουν στην Eurovision!


Με το τραγούδι «Alcohol Is Free» οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης κατάφεραν να κερδίσουν  και θα είναι αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας!
Το τραγούδι, σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50/50, κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Τελικού Eurosong 2013 – A Mad Show!, που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Gazi Music Hall. Τη μεγάλη βραδιά παρουσίασαν δύο από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν η ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος (πρόεδρος), ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, η Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μαρίνα Λαχανά και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD Ρεγγίνα Κουρή. Την καλλιτεχνική επιμέλεια – σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και την τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Θάνος Γκομόζιας.
Η βραδιά τα είχε όλα! Λαμπερά αστέρια της μουσικής από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν τη λάμψη τους σε ένα show που απείχε πολύ από τα αντίστοιχα μίζερα που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Εμφανίστηκαν έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι παρουσίασαν τα τραγούδια με τα οποία νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές. Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι MEΛΙSSES και η Ελένη Φουρέιρα συνέπραξαν επί σκηνής με τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak και τη Marija Serifovic, ενώ από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, ήταν και οι εμφανίσεις των δυο μοναδικών Ελληνίδων που κέρδισαν το διαγωνισμό, της εξαιρετικής Βίκυς Λέανδρος και της Έλενας Παπαρίζου, σε μια μοναδική ερμηνεία....
Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Δέσποινα Βανδή κατάφεραν να σταθούν αξιοπρεπώς στην παρουσίαση και οι τηλεθεατές απόλαυσαν μια ...MAD βραδιά από τη συχνότητες της ΕΤ1,
 την ERT world, το  MAD TV , το ΡΙΚ κ.λ.π.
Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Πρώτος Ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο Τελικός.



zappit.gr - ERT