Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σε κλίμα Βαλκανικών Πολέμων η υποδοχή Ολάντ!


Σε κλίμα… Βαλκανικών Πολέμων υποδεχτήκαμε τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ!
Προφανώς εορτάζουμε ακόμη τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τα αγήματα αλλά και ο επικεφαλής τους είναι ντυμένοι με στολές των Βαλκανικών Πολέμων.

Δεν γνωρίζουμε ποιου ήταν η απόφαση, πάντως εμείς εξακολουθούμε να “ψηφίζουμε” υπέρ των Ευζώνων. 
Στις 11:28 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
το προεδρικό αεροσκάφος της Γαλλίας με τον Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο υποδέχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς 
Αν και υπό βροχή, οι δυο ηγέτες στάθηκαν χωρίς ομπρέλα για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Γαλλίας και της Ελλάδας.  Φρανσουά Ολάντ και Αντώνης Σαμαράς μπήκαν στην πρωθυπουργική BMW και αναχώρησαν από το αεροδρόμιο για το Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 12:09 o Έλληνας πρωθυπουργος και ο Γάλλος πρόεδρος έχουν ολιγόλεπτη συζήτηση στα γαλλικά μπροστά στις κάμερες πριν περάσουν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ο Φρανσουά Ολάντ ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση του ματιού του, στο οποίο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση
 

Στις12:11 ξεκινησε η διμερής συνάντηση. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι: Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης και Όλα Κεφαλογιάννη.
Αμέσως μετά το γεύμα εργασίας στο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχαν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ο Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε για το προεδρικό Μέγαρο.
Οι δυο άνδρες περπάτησαν τη μικρή απόσταση που χωρίζει το Μαξίμου από το Προεδρικό και σε όλη τη διάρκεια μιλούσαν.
Όταν έφτασαν στο Προεδρικό, ο πρωθυπουργός συνόδευσε τον Γάλλο πρόεδρο μέχρι την είσοδο κι εκεί περίμενε τον ομόλογό του ο Κάρολος Παπούλιας.
newsit.gr