Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (17-02-2013) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Α.Τ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:
1. έχει έκταση 450 χλμ. στρέμματα και πληθυσμό 19.500 κατοίκους και αποτελεί το 40% του Ν. Κορινθίας. Εκτείνεται από την θάλασσα (Κορινθιακός κόλπος) έως 2.000 μέτρα υψόμετρο, με 35 τοπικές κοινότητες και 10 οικισμούς που απλώνονται στην παραλιακή ημιορεινή και ορεινή ζώνη του Δήμου.
2. Διασχίζεται από ένα μεγάλο εθνικό, επαρχιακό δημοτικό οδικό δίκτυο και σιδηροδρομικό.
3. Αποτελεί μεγάλο τουριστικό προορισμό το καλοκαίρι και το χειμώνα (Τρίκαλα – Αθλητικό κέντρο Ζήρειας – Ζάχολη – Σαραντάπηχο κ.λ.π.).
4. Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός του, τους καλοκαιρινούς μήνες και τις περιόδους των αργιών και εορτών.
5. Έχει πολλές διάσπαρτες και απομακρυσμένες εξοχικές κατοικίες.
6. Έχει υποστεί το κλείσιμο του Α.Σ. Δερβενίου.
Στο Δήμο μας μεγαλώνει διαρκώς ο μακροσκελέστατος κατάλογος ένοπλων κλοπών, διαρρήξεων, εισβολών στα σπίτια, βιαιοπραγιών και ανθρωποκτονιών.
Αυξάνονται οι κλοπές προϊόντων και αγαθών (σταφίδες, φυτώρια, λάδι, πουλερικά, εσπεριδοειδή κ.λ.π.).
Ο φόβος, ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση των δημοτών είναι αυτονόητη.
Ολόκληρος ο Δήμος μας, αστυνομεύεται πλέον μόνο από το Α.Τ. Ξυλοκάστρου που παρ’ όλες τις αξιόλογες και φιλότιμες προσπάθειες του Διευθυντή και των αστυνομικών είναι επιχειρησιακά και ανθρώπινα αδύνατον να ανταπεξέλθει σε αυτή τη λαίλαπα.
Η οργανική δύναμη του Α.Τ. Ξυλοκάστρου προβλέπει 45 αστυνομικούς αλλά η πραγματική σημερινή δύναμη είναι μόνο 18 άτομα !!!! και δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για την πρόληψη και την καταστολή των παραπάνω φαινομένων.
Εμείς όλοι οι δημότες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αξιώνουμε, απαιτούμε τα συνταγματικά μας δικαιώματα σε ένα συντεταγμένο, δημοκρατικό και θεσμικά ενισχυμένο κράτος. Αξιώνουμε, την προστασία της ζωής μας, το δικαίωμα μας να μπορούμε να κινούμαστε, να εργαζόμαστε και να κοιμόμαστε με ασφάλεια χωρίς φόβο και τρόμο.
• Ζητάμε γενναία ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και μέσα του Α.Τ. Ξυλοκάστρου.
• Ζητάμε την επαναλειτουργία του Α.Σ. Δερβενίου.
• Ζητάμε άρτια εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους αστυνομικούς, καλά αμειβόμενους για την προστασία και την ασφάλεια μας.
• Ζητάμε τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών.
• Στηρίζουμε τους έντιμους και φιλότιμους Αστυνομικούς, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους, με κίνδυνο της ζωής τους, χωρίς μέσα και εξοπλισμό, πασχίζουν για την ασφάλεια μας.
• Αξιώνουμε αυστηρότερη νομοθεσία για τους ένοπλους κακοποιούς και προστασία των Αστυνομικών από τις υπερβολικές ευαισθησίες διαφόρων μειοψηφικών ομάδων στα ανθρώπινα δικαιώματα των κακοποιών, εις βάρος των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των νομοταγών πολιτών.
• Απαιτούμε σύγχρονη αστυνόμευση, με επάρκεια Αστυνομικών, αυξανόμενη γεωμετρικά σε σχέση με την αύξηση της εγκληματικότητας, με ειδικό σώμα (ΟΠΚΕ) σε κάθε Δήμο, αποτελούμενο από αξιόμαχους και άρτια εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους Αστυνομικούς.
• Απαιτούμε την εξαίρεση της Αστυνομίας από τις δεσμεύσεις του μνημονίου, ως προς τις προσλήψεις και τη μισθοδοσία, αφού η Πατρίδα μας με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας, έγινε παράδεισος για τους παράνομους και τους κακοποιούς.
• Αξιώνουμε νομοθετική ρύθμιση άμεσα, που θα επιτρέπει στους ΟΤΑ, να μετατάξουν προσωπικό στη Δημοτική Αστυνομία με κριτήρια και μετά την απαιτούμενη υποχρεωτική εκπαίδευση.
• Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε, να μπούμε στα σπίτια μας, φοβόμαστε να κοιμηθούμε. Υπάρχει Κράτος;
• Η προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση του Κράτους, οι δαπάνες επιβαρύνουν εμάς τους πολίτες.
• Αναβαθμίστε νομοθετικά, ποσοτικά και ποιοτικά άμεσα την Αστυνόμευση του Δήμου μας και όλης της χώρας. Αν ολιγωρήσετε ή αδιαφορήσετε, στις επόμενες κάλπες θα εκπλαγείτε, θα τιμωρηθείτε ανελέητα.
Τα παραπάνω δίκαια αιτήματα μας τα θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση τους.
Η λαϊκή συνέλευση διοργανώθηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας