Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αύριο η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας που θα γίνει αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Ερμού 16, Κόρινθος.
Θα παρευρεθούν και θα είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση όλες και όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας οι υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη και Γιώτα Αρβανίτη



Εμφάνιση IMG_3830.JPG
Οι Υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου στο Νομό Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη και Γιώτα Αρβανίτη επισκέφτηκαν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σήμερα Τρίτη 8-9-2015, όπου ενημερώθηκαν για τα ζητήματα και προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας.
Το συνδυασμό υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Λέγγας Κωνσταντίνος και Αλέξης Αλεξόπουλος.

Eurobasket 2015: Διπρόσωπη προπόνηση! Νίκησε και τη Γεωργία η Εθνική - Πάντα αήττητη η Ελλάδα, προκρίθηκε στους «16»

Eurobasket 2015: Διπρόσωπη προπόνηση! Νίκησε και τη Γεωργία η Εθνική
 Η Εθνική Ελλάδoς εμφανίστηκε διπρόσωπη απέναντι στη Γεωργία, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει εύκολα με 79-68. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έκανε το 3/3 στο Eurobasket 2015 και έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της.  
Η "γαλανόλευκη" ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο χαλάρωσε υπερβολικά, με αποτέλεσμα η Γεωργία να μειώσει αρκετά τη διαφορά, χωρίς όμως να μπορέσει να φανεί απειλητική. Κορυφαίος για την Εθνική ο Καλάθης με 19 πόντους και 8 ασίστ.
Η Εθνική μας ομάδα δεν μπήκε συγκεντρωμένη στο παρκέ, με αποτέλεσμα οι Γεωργιανοί να βρίσκουν εύκολα καλάθια και να προηγούνται με 8-5 στο 4'. Ο Φώτης Κατσικάρης κάλεσε τάιμ άουτ για να ξυπνήσει τους διεθνείς μας, οι οποίοι άλλαξαν άμεσα την εικόνα τους. Με σερί 9-0, προηγήθηκαν με 14-8, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (25-15).
Στη δεύτερη περίοδο, η "γαλανόλευκη" μπήκε αποφασισμένη να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη και αυτό έκανε. Η άμυνα μας έτρωγε σίδερα, ενώ ο Καλάθης έκανε πάρτι από την περιφέρεια, εκτελώντας τους Γεωργιανούς από παντού. Η διαφορά εκτινάχθηκε στο +28 (50-22) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την Εθνική μας να έχει 9/12 τρίποντα.
Με το σκορ το 50-22, η Εθνική μας χαλάρωσε υπερβολικά, με αποτέλεσμα οι Γεωργιανοί να μπουν από το πουθενά στο παιχνίδι. Με επιμέρους σκορ 26-11 (!), η Γεωργία έριξε τη διαφορά στους 13 πόντους (61-48) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όντας εξαιρετική στην επίθεση και πιο συγκεντρωμένη στην άμυνα.
Η Γεωργία προσπάθησε να "ψαλιδίσει" και άλλο τη διαφορά και να μπει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, ωστόσο η "γαλανόλευκη" δεν της επέτρεψε να πλησιάσει περισσότερο. Δίχως να ιδρώσει ιδιαίτερα, κράτησε τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας και έφτασε δίχως άγχος στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 22-50, 48-61, 68-79

Αύριο στις 16:00, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έχουν τη δυνατότητα να «σφραγίσουν» και την 1η θέση του ομίλου, με νίκη επί της Σλοβενίας. Αυτή ήταν η 3η ήττα της Γεωργίας (μόνη χωρίς νίκη στο γκρουπ) που καλείται να αντιδράσει στα δύο επόμενα παιχνίδια για να αποφύγει έναν πρόωρο αποκλεισμό.

ΓΕΩΡΓΙΑ (7/12 βολές, 20/39 δίποντα, 7/15 τρίποντα, 27 ριμπάουντ, 17 λάθη, 19 ασιστ, 8 κλεψίματα, 1 μπλοκ, Κοκόσκοφ): Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 10 (1), Μπουριανάτζε 3 (1), Σενγκέλια 20.
ΕΛΛΑΔΑ (9/17 βολές, 20/37 δίποντα, 10/17 τρίποντα, 28 ριμπάουντ, 14 λάθη, 28 ασιστ, 2 κλεψίματα, 5 μπλοκς, Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 11 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 19 (4), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).

Μεϊμαράκης: Οι ιδεοληψίες του Τσίπρα κόστισαν πανάκριβα στην Ελλάδα - Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλάει εφ' όλης της ύλης στον «Ε.Τ.»

Μεϊμαράκης: Οι ιδεοληψίες του Τσίπρα κόστισαν πανάκριβα στην Ελλάδα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Η επανεκκίνηση της οικονομίας με αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και προσέλκυση επενδύσεων είναι η πρώτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει με συνέντευξή του στον «Ε.Τ.» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επισημαίνει ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει διάρκεια τετραετίας, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταγγέλλει ότι λειτούργησε με μικροκομματική λογική και όχι με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Οσον αφορά στην επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζει: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ώστε να δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου συναντηθήκατε, σε καλό κλίμα, όπως τουλάχιστον φάνηκε, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ανταλλάσσετε καθημερινά λεκτικά πυρά από το προεκλογικό βήμα. Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μετά τις εκλογές;

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Βούλα Ζουμπουλάκη 
Μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς της σκηνής και της μεγάλης οθόνης, η Βούλα Ζουμπουλάκη, έφυγε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών.
Γεννημένη στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 24 Σεπτεμβρίου του 1924, η Βούλα Ζουμπουλάκη θέλοντας να κάνει το χατίρι της οικογένειάς της μπαίνει στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ παράλληλα σπουδάζει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου.

Μαθήτρια ακόμα της σχολής του Εθνικού, γνωρίζει τον Δημήτρη Μυράτ με τον οποίο παντρεύεται στο Κάιρο το 1951. Η Μαρτίριο από το «Σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα», είναι ο πρώτος της σημαντικός ρόλος, στο θέατρο Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή. Στο ίδιο θέατρο, διευθυντής του οποίου ήταν ο Δημήτρης Μυράτ θα συνεχίζει με παραστάσεις όπως: «Φαύλος κύκλος» του Ψαθά, «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, «Επτά χρόνια φαγούρα» του 'Αξελροντ, «Η δικηγορίνα» του Βενέιγ, «Λυσσασμένη γάτα» του Ουΐλλιαμς κ.α.

Από το 1957, πρωταγωνιστεί στον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στην «Υπόθεση Ντρέυφους» του Σκουλούδη, «Το φως της καρδιάς» του Ουΐλλιαμς, τους «Δίκαιους» του Καμί, το θρυλικό «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλλο κ.α.

Από το 1968 το θεατρικό σχήμα γίνεται «Θίασος Μυράτ - Ζουμπουλάκη» και συνεχίζουν με έργα όπως: «Εσθήρ» του Ρακίνα, «Απαγορευμένο τετράδιο» του Τσέσπεντες, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή», «Διάλογοι» του Πλάτωνα, «Εκάβη» του Ευριπίδη, «Να ντύσουμε τους γυμνούς» του Πιραντέλλο κ.α. Το Μετά το θάνατο του Δημήτρη Μυράτ το 1991, συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, και με το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα.

Στον κινηματογράφο, όλοι την θυμόμαστε ως Αννέτα στην «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, να τραγουδά το «Εφτά τραγούδια θα σου πω», ενώ έχει παίξει ακόμα σε εννέα ταινίες. Για την τελευταία της ταινία τους «Αθηναίους» του Γιάννη Αλεξάκη, το 1990, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας στην κατηγορία Β' ρόλου.

Η Βούλα Ζουμπουλάκη έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο Φεστιβάλ Λισσαβόνας (1964), με το Α'βραβείο ηθοποιίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1966 αλλά και με το Α' Έπαθλο Μ. Κοτοπούλη (καλύτερης ηθοποιού) το 1961.

Στις ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις της ανήκει και η τηλεοπτική σειρά «Πορφυρα και αίμα» του Νίκου Φώσκολου, το 1978.

H κηδεία της Βούλας Ζουμπουλάκη θα γίνει την Παρασκευή από το Α' Νεκροταφείο στις 16.00.

Ισχυρή αμμοθύελλα «καταπίνει» τη Μέση Ανατολή

Ισχυρή αμμοθύελλα «καταπίνει» τη Μέση Ανατολή 
Βηρυτός, Λίβανος
Εικόνα σε... σέπια θυμίζει η Μέση Ανατολή εξαιτίας της ισχυρής αμμοθύελλας που σαρώνει την περιοχή. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα στον Λίβανο. Σύννεφα σκόνης καλύπτουν Συρία, Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Ιορδανία, καθώς και την Κύπρο.

Τρίπολη: ''Δεν ντρέπεσαι μωρή γελάδα και γουρούνα''; - Οι φωτό που σαρώνουν το facebook!

ΦΩΤΟ από arcadiaportal.gr

 Θραύση στα social media, κάνουν οι φωτογραφίες και η υπόθεση από το κέντρο της Τρίπολης...
Πολλοί κάτοικοι της Τρίπολης δεν πετούν μέσα στους κάδους τα απορρίμματά τους, αλλά τα αφήνουν έξω από αυτούς. Ιδιαιτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ένα ενοχλητικό φαινόμενο, καθώς τα απορρίμματα μυρίζουν και η δυσοσμία διαχέεται στην ατμόσφαιρα, καταστρέφοντας μια καλοκαιρινή βόλτα στην πόλη αλλά και μια ήσυχη βραδιά στην αυλή.

Όπως θα δείτε και από την απειλητική σημείωση που κάποιος πιθανότατα αγανακτισμένος πολίτης κόλλησε επάνω στον μαύρο κάδο, οι σακούλες με τα απορρίμματα στοιβάζονται έξω από τους κάδους και δεν τοποθετούνται εντός τους, όπως πρέπει.
ΦΩΤΟ από arcadiaportal.gr
«Δεν ντρέπεσαι μωρή και γελάδα και γουρούνα που αφήνεις τα σκουπίδια σου έξω από τον κάδο».Όπως φαίνεται, οι γείτονες που άφηναν τις σακούλες με τα απορρίμματα στον δρόμο δεν συμμορφώθηκαν από το υβριστικό μήνυμα και στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη σημείωση σε μικρότερο χαρτί: «Άμα σε πιάσω θα σε ρίξω μέσα στον κάδο. Για να το θυμάσαι». 


Πηγή: arcadiaportal.gr

Εκλογές 2015: Όλες οι λεπτομέρειες για το κρίσιμο debat

Εκλογές 2015: Όλες οι λεπτομέρειες για το κρίσιμο debate
«Πυρετός» προετοιμασίας επικρατεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενόψει του αυριανού debate των πολιτικών αρχηγών που θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 21:00 για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. 
Οι τεχνικοί πρόσθεσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες στο ειδικά κατασκευασμένο σκηνικό που στήθηκε στο studio που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και οι δημοσιογράφοι ακόνισαν τις πένες τους για τις ερωτήσεις που θα υποβάλλουν προς τους επτά πολιτικούς αρχηγούς.
Σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στο debate, στην Αγ. Παρασκευή, με στόχο τον καθορισμό και το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν στους αρχηγούς των κομμάτων, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή.
Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην αίθουσα που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και αποχώρησαν από το Ραδιομέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις. Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».

Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας.

Οι έξι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα είναι οι εξής: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Η έναρξη του debate έχει οριστεί στις 21:00 ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.

Τέλος, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας θα ακολουθήσει ειδική εκπομπή όπου θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν τα όσα ελέχθησαν στο debate.

Τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στη Πελοπόννησο

Τα ψηφοδέλτια του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή σε όλη την επικράτεια
Τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής σε όλη την ελληνική επικράτεια είναι στελεχωμένα από έντιμους Έλληνες Πατριώτες από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.
 
Τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στη Πελοπόννησο




ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Βλαχόπουλος Δημήτριος   Εκδότης εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ»              
Ζαφείρης Κωνσταντίνος   Σχεδιαστής ιστοσελίδων, Γραφείο Τύπου "Χρυσή Αυγή"
Κωνσταντίνου Ευθυμία   Εναλλακτική Θεραπεύτρια
Αβραντίνη Μαργαρίτα Αισθητικός

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Γαλέος Γεώργιος   Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Βουλευτής
Μπέκας Περικλής   Αγρότης
Κατσινοπούλου  Μαρία - Ελένη  Γλωσσολόγος, Απόφοιτη Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας

ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Χαρμπής Βασίλειος   Οικοδομικές Επιχειρήσεις
Σκαντζός Νικόλαος   Συνταξιούχος Δημοσίου
Τζεμπετζής Δημήτριος   Δικηγόρος
Βαλσαμάκη Μαρία   Οικιακά
Ηλιοπούλου Δάφνη   Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Δημακογιάννης Γεώργιος   Διευθυντής Εκδόσεων «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ»
Μπουτεράκος Βασίλειος   Συνταγματάρχης ε.α.
Κασιδιάρη Βασιλική Φιλόλογος
Χρυσικάκη Φωτεινή Δημοσιογράφος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κουκούτσης Δημήτριος   Οδοντίατρος
Γιαννακόπουλος Γεώργιος  Ιδιοκτήτης Ταχυμεταφορικής
Ζαφειρόπουλος Ιωάννης Αξιωματικός ε.α
Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος  Υπάλληλος ΚΤΕΛ
Κονιάρη Στυλιανή   Οικιακά
Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης   Υπάλληλος  ΔΕΗ
Αδαμόπουλος Δημήτριος Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων, Κτηματομεσίτης
Αλεξέα Βαρβάρα Συνταξιούχος Λιμενικού Σώματος

ΑΧΑΪΑΣ
Αρβανίτης  Αβράμης - Μιχαήλ   Δικηγόρος - Βουλευτής
Νικολακόπουλος Ανδρέας   Αρχιτέκτων Μηχανικός
Χριστόπουλος Αντώνιος   Αντισμήναρχος ε.α.
Γιαχαλής  Αναστάσιος   Κτηνοτρόφος
Χρυσανθοπούλου Ανδριάννα  Δακτυλογράφος
Τσίγκα Αθανασία   Οικιακά
Παπαηλιόπουλος  Νίκος   Αγροκτηνοτρόφος
Ασημακόπουλος Βασίλειος  Έμπορος
Σκορδιαλού Ειρήνη Ιδιωτική Υπάλληλος

ΗΛΕΙΑΣ
Κρέσπης Νικόλαος    Μηχανικός Αεροσκαφών, Βουλευτής
Κωνσταντίνου Νικόλαος    Αρχισυντάκτης εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Λάβδα Διονυσία   Αγρότισσα
Σωτηρόπουλος Μενέλαος   Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ
Μπαλτά Αντωνία   Οικιακά

Με λαμπρότητα το Λουτράκι τίμησε την Πολιούχο του Παναγία Γιάτρισσα ( VIDEO)


Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμάται χθες και σήμερα η Παναγία Γιάτρισσα στο Λουτράκι όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Παρόντες χθες ήταν σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, Δήμαρχος , Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, Αντιπεριφερειάρχης και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν τη Χάρη της.
Η λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου και δεκάδων ιερέων της Μητρόπολης, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές εντός και εκτός της εκκλησίας.
Από νωρίς το απόγευμα οι πιστοί κατέκλυσαν τον ιερό ναό και κατά εκατοντάδες προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας, ενώ ο κόσμος όσο περνούσε η ώρα γέμισε ασφυκτικά μέσα κι έξω την εκκλησία, ενώ οι περισσότεροι ακολούθησαν και τη λιτανεία. Ήταν πράγματι μια μεγάλη μέρα για το Λουτράκι που εορτάστηκε με όλες τις πρέπουσες τιμές
Πύρινος ήταν ο λόγος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.  Διονυσίου, που στο κήρυγμά του  ανάφερε
για το τι γίνετε στην Ελλάδα, στέλνωντας μύνημα στους πολιτικούς "Ταπεινωθείτε μπροστά στο λαό σας, πάψετε να υπηρετείτε τα πολιτικά και τα κομματικά σας συμφέροντα, η Πατρίδα είναι πάνω απ' όλα".  Ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος στο κήρυγμά του παρουσιάστηκε  αγανακτισμένος με τις Μεγάλες Δυνάμεις για τους πρόσφυγες όπου τόνισε ότι "Δεν μπορεί κανείς να κατευθύνει την ανθρωπότητα κατα τα συμφέροντά του".


korinthostv.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2015 - Οί φίλοι του δεν τον ξέχασαν - Το Ζευγολατιό κέρδισε το τουρνουά

Fpfmrg76
Για 4η συνεχή χρονιά ο Αστέρας Δερβενίου διοργάνωσε το Τουρνουά ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ, τιμώντας τη μνήμη του πρώην προέδρου του.
 Irh36hfz
 Προσκεκλημένες ομάδες για το 2015 ήταν οι Α.Ο. Ζευγολατιού και Πέλοπας Κιάτου.
Φέτος ο ΑΟ Ζευγολατιού ήταν αυτός που κατέκτησε την 1η θέση.
 5k6abcuv
Στους 3 αγώνες 45λεπτης διάρκειας που διεξήχθησαν, οι προπονητές των ομάδων δοκίμασαν σχήματα και παίκτες προκειμένου να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 
Τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν τα εξής:
1ος αγώνας
Αστέρας Δερβενίου - Α.Ο. Ζευγολατιού 0 - 2
(2',30'πεν Σαλαπάτας)

 Jhydicvo
2ος αγώνας
Πέλοπας Κιάτου - Α.Ο. Ζευγολατιού 0 - 1
(25' Ζήσης)

http://i.imgbox.com/x6UcKrWb.jpg
3ος αγώνας
Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου 0 - 1
(20' Πράττος)

6hzxxnx9
Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:
1η θέση:Α.Ο. Ζευγολατιού6 πόντοι3-0 τέρματα
2η θέση:Πέλοπας Κιάτου3 πόντοι1-1 τέρματα
2η θέση:Αστέρας Δερβενίου0 πόντοι0-3 τέρματα

Με τη λήξη του τουρνουά απονεμήθηκαν κύπελλο και αναμνηστικές πλακέτες.
 Y19aforn6cxgp7di84cghbxe
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Αστέρα ευχαριστούν θερμά τις ομάδες του A.Ο. Ζευγολατιού και του Πέλοπα Κιάτου για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους διαιτητές κ.κ. Ι. Κακριδή, Κούρτη και Ξενόπουλο για την παρουσία τους.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ   asterasderveniou.gr

Πέτρος Τατούλης «Ο κ. Τσιρώνης εκπροσωπεί λογικές οπισθοδρόμησης και αναχρονισμού» - «Οδηγούμε την Πελοπόννησο στην προοπτική και την ελπίδα»



Ο υποψήφιος βουλευτής με το Σύριζα και εκπρόσωπος των Οικολόγων επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εμφανίσει τον εαυτό του ως «προστάτη» των συμφερόντων των Πελοποννησίων πολιτών.
Ο διορισμένος αναπληρωτής Υπουργός της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ οφείλει να γνωρίζει ότι οι Πελοποννήσιοι πολίτες με πολύ ισχυρή λαϊκή εντολή επέλεξαν για δεύτερη φορά τον κ. Πέτρο Τατούλη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την πλειοψηφούσα παράταξη Περιφερειακή αρχή, για να υλοποιήσουν το σχεδιασμό τους.
Το σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, όπως άλλωστε τεκμηριώνεται απ’ όλες τις θετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και βρίσκεται μακριά από λογικές συντεχνιακών συμφερόντων ή μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Υπερασπιζόμαστε σθεναρά το συμφέρον των Πελοποννησίων πολιτών και οδηγούμε με σταθερά βήματα την Πελοπόννησο στην ελπίδα και την προοπτική, απορρίπτοντας ενώπιον των πολιτών κάθε συμπεριφορά οπισθοδρόμησης και αναχρονισμού, όπως εκφράζεται από τον κ. Τσιρώνη.    

υ.γ. οφείλει ο κ. Τσιρώνης να κάνει απολογισμό της θητείας του στο Υπουργείο και να ενημερώσει πόσες αποφάσεις υπέγραψε, όπως επίσης για τις εταιρείες που συνεργάζεται.  

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Ανοίγουν 8.879 θέσεις σε ΔΕΗ, Δήμους, Παιδικούς σταθμούς

Με τη μορφή του επείγοντος προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών το πακέτο προσλήψεων σε μια σειρά υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου. Οι αιτήσεις για τις προσλήψεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν ως και τα τέλη του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο πακέτο πρόσληψης 8.879 εποχικών υπαλλήλων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, πολιτιστικά κέντρα, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τη ΔΕΗ. Ήδη τα αιτήματα λόγω των αναγκών έχουν σταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προχωρήσουν οι προσλήψεις παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ζητούνται λοιπόν βρεφονηπιοκόμοι, βοηθοί βρεφοκόμοι, μάγειρες, προσωπικό κουζίνας, καθαριστές, κοινωνικοί, λειτουργοί, ψυχολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές, μηχανικοί, εργάτες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων κλπ.
Διαβάστε ακόμη: Νέο μπαράζ αιτήσεων από Δήμους για “κατ’ εξαίρεση” προσλήψεις – Δείτε τη λίστα 

aftodioikisi.gr

Ούτε μισό ευρώ δεν λαμβάνει η Χρυσή Αυγή



Από σήμερα το πρωί κυκλοφορεί στα ΜΜΕ παραπλανητική λίστα με τα εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνουν τα συστημικά κόμματα ως κρατική χρηματοδότηση στην οποία ψευδέστατα συμπεριλαμβάνουν και την Χρυσή Αυγή!
 
Τονίζουμε και υπενθυμίζουμε ότι το κόμμα μας δεν λαμβάνει ούτε μισό ευρώ από τα κρατικά ταμεία (ούτε τώρα, ούτε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις).
 
Την ώρα που ο Ελληνικός Λαός πένεται, είναι εγκληματικό να μοιράζονται αφειδώς εκατομμύρια στα κόμματα της κλεπτοκρατίας και της ξενοκρατίας.
 
Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση κάθε νομίμου μέσου κατά των ΜΜΕ που αναπαράγουν την συγκεκριμένη ψευδή είδηση.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Πέτρος Τατούλης «Χρηματοδοτούμε το 90% των έργων των Δήμων, παρά την πάγια αρνητική στάση της αντιπολίτευσης»



«Η εκτέλεση των προϋπολογισμών από την 1η Ιανουαρίου 2011 όταν την ευθύνη ανέλαβε ο νέος θεσμός Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι άψογη και πλήρως ισοσκελισμένη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τόνισε ότι «αυτό δεν είναι ένα υπηρεσιακό, αλλά ένα πολιτικό συμπέρασμα».
Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν πολιτικές παρατηρήσεις τη στιγμή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε χρωστά ούτε ένα ευρώ, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Περιφερειακή αρχή έχει δρομολογήσει έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Βαγγέλης ζητά συναίνεση και πετυχαίνει ..συσπείρωση


vaggelis-meimarakis-omiliaΟ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο πρώτος Νεοδημοκράτης αρχηγός (της εποχής των Μνημονίων) που ζητά συναίνεση και το πιστεύει.
Ο Κώστας Καραμανλής δεν είχε βρει ανταπόκριση το 2008-2009 στο τότε ανώριμο ΠΑΣΟΚ, για το ίδιο αίτημα.

Στο σύντομο Προεδρικό του βίο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποδεικνύει καθημερινά πως το εθνικό στοίχημα της πολιτικής συνεννόησης στα βασικά, είναι προαπαιτούμενο για να γίνει επανεκκίνηση το κράτος.

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα – H διαδικασία και οι προθεσμίες για τις ενστάσεις (αναλυτικά)

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015 – 2016, από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) στην ιστοσελίδα της https://www.eetaa.gr, με τους γονείς να έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις από αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.
Από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00.
Μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων θα καταρτιστούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων και των απορριφθεισών ανά περιφέρεια και νομό.
Από τη σύζευξη του οριστικού πίνακα κατάταξης των δυνητικά ωφελουμένων με τον οριστικό πίνακα των υπαγχθεισών δομών και με τη βοήθεια μηχανογραφικού συστήματος θα προκύψουν οι πίνακες τοποθέτησης των τέκνων των ωφελουμένων ανά θέση φιλοξενίας στις δομές ανά περιφέρεια και νομό.
Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα
Δείτε το έντυπο ένστασης και τις οδηγίες υποβολής 

aftodioikisi.gr

Οι μυστικές αναλύσεις των δημοσκοπήσεων – Τα καλά και τα κακά νέα για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

analysi.jpg?itok=YwQ81wZv
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ποιοτικές αναλύσεις των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται και βρίσκονται στα γραφεία των κομμάτων. Οι αξιολογήσεις για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος, οι μετακινήσεις, οι συσπειρώσεις και οι εκπλήξεις που καραδοκούν, 13 μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί.
Σύμφωνα με στοιχεία από ευρήματα σε focus group από σειρά εταιρειών δημοσκοπήσεων προκύπτουν ορισμένα αξιόλογα ευρήματα.
Ωστόσο, για τα ποσοτικά δεδομένα θα πρέπει να είναι κανείς επιφυλακτικός για 3 λόγους:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός, που διεκδικεί την επανεκλογή του, ας μάθει ότι η χώρα μας έχει θαλάσσια σύνορα, τα εθνικά χωρικά της ύδατα. Για όλα αυτά, κανένας δεν του είπε τίποτα;



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με τη φράση «έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέρουμε;» που ανέφερε χθες ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Με τη χθεσινή του δήλωση “ότι δεν έχει σύνορα η θάλασσα”, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει το μέγεθος της άγνοιάς του ως προς τα βασικά θέματα Διεθνούς Δικαίου και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Αποδεικνύει άγνοια που τον καθιστά επικίνδυνο.
Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός, που διεκδικεί την επανεκλογή του, ας μάθει ότι η χώρα μας έχει θαλάσσια σύνορα, τα εθνικά χωρικά της ύδατα.
Για όλα αυτά, κανένας δεν του είπε τίποτα;
Ούτε ο κ. Καμμένος;».