Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟ ΑΔΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΛΥΓΙΑΣ

ag-konstantinos1 





Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δημοτικός Συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας " ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ " Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινής, με επικεφαλή τον κ. Βλάσιο Τσιώτο αναφέρονται τα εξής:

"Με ικανοποίηση πληροφορούμαστε ότι το αρδευτικό έργο που ανέμενε η περιοχή από το Δερβένι έως το Στόμι φτάνει την Τρίτη 30/8/2016 στο στάδιο της δημοπράτησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο αυτό προϋπολογισμού 180.000 ευρώ το οποίο διεκδίκησε επιτυχώς ο ΤΟΕΒ Λυγιάς θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση του νερού άρδευσης που τόσο πολύτιμο είναι για τους παραγωγούς τις περιοχής. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι υποχρέωσή μας να προετοιμάζουμε και να διεκδικούμε παραγωγικά έργα με σημαντικά οφέλη στην πρωτογενή παραγωγή η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής ζωής του τόπου μας. 
 
ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.γιά την στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων..

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται - και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται - με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη».

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Μέγα Σπήλαιο και Μεσσηνία – Νέα εστία στην Κυπάρισσο Λακωνίας

Αχαΐα : Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο Μέγα Σπήλαιο στα Καλάβρυτα   Επιχειρεί ήδη η πυροσβεστική
Ελέγχθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε δύσβατη περιοχή και κατακαίει έλατα πάνω από το Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων, ύστερα από κοπιώδεις προσπάθειες πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παραμένουν δυνάμεις κι επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση και τυχόν αναζωπύρωση.
Παράλληλα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Μεταξάδα Μεσσηνίας, όπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.
Εν τω μεταξύ, μια νέα φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία πριν από λίγο, στην Κυπάρισσο Λακωνίας και αυτή την ώρα σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Δεν θα πιστεύετε πόσο γερνούν τον εγκέφαλο τα περιττά κιλά..

logo newsletter 

 

stoigatropaxisarkiamualo.jpgΔεν θα πιστεύετε πόσο γερνούν τον εγκέφαλο τα περιττά κιλά


Ο εγκέφαλος των υπέρβαρων μεσηλίκων είναι πιο γερασμένος από τον εγκέφαλο των συνομηλίκων τους με κανονικό βάρος, δείχνει μια νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Neurobiology of Aging.

Tweet: prisma news

Το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων Koρινθίας αποκαλύπτει τα μυστικά του - Συστηματική ανασκαφή και έρευνα


Το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων αποκαλύπτει τα μυστικά τουΈνα σύνθετο και ενδιαφέρον ερευνητικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει στο μυκηναϊκό νεκροταφείο των Αηδονίων Κορινθίας, υπό την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, η οποία εφέτος, μετά από σχετική έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχώρησε σε συστηματική ανασκαφή και έρευνα για τη μελέτη των χρήσεων των τάφων, της δίαιτας και των δημογραφικών στοιχείων του πληθυσμού σε σχέση με την παραγωγή και την κατανάλωση αντικειμένων.
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε με σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, στις 23 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος της ανασκαφής της ΕΦΑ Κορινθίας, υπό τη διεύθυνση του προϊσταμένου της, Κωνσταντίνου Κίσσα και με την καθοριστική συμβολή του Nemea Center for Classical Archaeology του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, διά της διευθύντριάς του, αναπληρώτριας καθηγήτριας, Κιμ Σέλτον. Επιπλέον, στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην ΕΦΑ Κορινθίας από τον δήμο Νεμέας, προβλέπεται η δημιουργία ενός ενημερωτικού κέντρου, όπου μεταξύ άλλων θα αντιπαραβάλλονται τα πορίσματα της ανασκαφής με τις χαμένες, εξαιτίας της εκτεταμένης αρχαιοκαπηλίας, πληροφορίες.

Κοντονής: Κάλπικο πρωτάθλημα, ξεφτυλίζεται η χώρα


Κοντονής: Κάλπικο πρωτάθλημα, ξεφτυλίζεται η χώραΑνακοίνωση - καταπέλτης από τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος μια ημέρα μετά την αναβολή του πρωταθλήματος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΠΟ, την οποία χαρακτηρίζει ως υπεύθυνη για το «κάλπικο πρωτάθλημα».
 Αναλυτικά η δήλωση:

«Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, αν όχι εύλογα ερωτηματικά, στο σύνολο των υγιών φιλάθλων, η ανεξήγητη εμμονή μερίδας ιδιοκτητών Π.Α.Ε. στην έναρξη ενός κατ’ ευφημισμό επαγγελματικού πρωταθλήματος, το οποίο στερείται εξ ορισμού θεσμικής νομιμοποίησης, δεν διαθέτει το ελάχιστο νομικό υπόβαθρο και κανονιστικό πλαίσιο, και λόγω όλων αυτών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την επένδυση των μετόχων των εταιρειών που μετέχουν σε αυτό, όσο και για όσους φιλάθλους βρεθούν στα γήπεδα.

Περίπατος στην Βυζαντινή Αθήνα: Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης

Λουμπαρδιάρης
Πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους ναούς της Αθήνας. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και έχει και αυτός την δική του σημαντική ιστορία. Είναι ο Άγιος Δημήτριος, γνωστός ως Λουμπαρδιάρης κτισμένος σε μια πανέμορφη κατάφυτη τοποθεσία επί των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου.

Δήμος Αιγιαλείας: Ανακήρυξε τον Alexander Payne επίτιμο δημότη (φωτο)

Το βράδυ της Πέμπτης στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την ανακήρυξη του αιγιώτη στην καταγωγή και οσκαρικού σκηνοθέτη, Alexander Payne επίτιμου δημότη Αιγιαλείας. Η βραδιά αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Οινοξένεια 2016» που πραγματοποιούνται από 17 έως 28 Αυγούστου στο Δήμο Αιγιαλείας με τις φροντίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, ενώ από την πλευρά ο ελληνο-αμερικάνος σκηνοθέτης, ο οποίος συνοδευόταν από την Αιγιώτισσα σύζυγό ου, Μαρία Κοντού, δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τα εκλεκτά κρασιά των 6 οινοποιείων του δικτύου «Οινοξένεια 2016», που προσφέρονταν στην είσοδο του υπαίθριου θεάτρου.

Δημόσιο: Επιστροφή στην “κανονικότητα” για τα εφαπάξ -Πότε ολοκληρώνεται η καταβολή τους

Έως το τέλος του 2017 αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να έχουν καταβληθεί τα εφαπάξ σε περίπου 34.000 δημοσίους υπαλλήλους που εκρεμμούν από την 1η Σεπτέμβριου 2013.
Ήδη έχουν καταβληθεί 3.048 εφαπάξ με τα τελευταία 1.526 που αφορούν ημερομηνία παραλαβής πράξης μέχρι και την 05-07-2014 και αποχωρήσεις από 1-9-2013 έως 31-12-2013 να ενταλματοποιούνται από το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και τα αμέσως προηγούμενα 1.521 την 15-7-2016 που αφορούν ημερομηνία παραλαβής πράξης μέχρι και την 22-5-2014 αποχωρήσεις από 1-9-2013 έως 31-12-2013.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι δύο αυτές καταβολές που έγιναν μετά τη λύση του προβλήματος με τον τεχνικό υπολογισμό του νέου (μειωμένου) εφαπάξ που καταβάλλονται πλέον με νέο τρόπο που ενσωματώνει τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων, δίνουν το σήμα της επιστροφής στην κανονικότητα μετά από μία τριετία.
Με βάση, δε, αυτή την “κανονικότητα” τα εφάπαξ στους 34.000 δημοσίους υπαλήλους αναμένεται να καταβληθούν μέσα στους επόμενους 16 μήνες.

Δήλωση Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνας Νικολάκου - H αυτοψία στο χώρο του Πολυλιμνίου Δήμου Μεσσήνης,



polulimnio 3 
Δελτίο Τύπου

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την αποστολή σχετικού αιτήματος του Περιφερειάρχη στο ΙΓΜΕ, για άμεση αυτοψία στο χώρο του Πολυλιμνίου, κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους του ΙΓΜΕ και των τεχνικών υπηρεσιών μας , επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 19/08/2016 το χώρο. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η διαδρομή που ακολουθούν οι επισκέπτες του Πολυλιμνίου δεν είναι απόλυτα ασφαλής και αναμένεται την επόμενη κιόλας εβδομάδα, έγγραφο πόρισμα από την επικεφαλής του κλιμακίου του ΙΓΜΕ για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν σύμφωνα με τις διαπιστώσεις που έγιναν.

Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη ενημερώσει με σχετικό έγγραφο της το Δήμο Μεσσήνης, εκπρόσωπος του οποίου συμμετείχε στην αυτοψία, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μεριμνήσει για την εκ του νόμου προβλεπόμενη προειδοποιητική σήμανση.

Μετά το τραγικό γεγονός που μας συγκλόνισε όλους, της απώλειας ενός νέου ανθρώπου και τον βαρύ τραυματισμό ενός άλλου, με απόλυτη σοβαρότητα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά παρόμοια περιστατικά.

Το Πολυλίμνιο ως φυσικός θησαυρός αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας του Δήμου Μεσσήνης και της ευρύτερη περιοχής και οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι  στην ανάδειξη του αλλά και την ασφαλή διαχείριση του.


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ρεπορτάζ-βόμβα: Tινάζουν στον αέρα και το μπάσκετ!

Inline image 1
Μετά το ποδόσφαιρο, κινδυνεύει σοβαρά να μην ξεκινήσει ούτε η Α1! Ποιο είναι το τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να ακυρώσει το τζάμπολ; Πώς εμπλέκεται κι εδώ ο Σταύρος Κοντονής;
 Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ επικρατεί ανησυχητική ραστώνη. Στην Ελλάδα ζούμε και κανείς δεν περιμένει να είναι όλα έτοιμα μήνες πριν, όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πρωτάθλημα της Α1 είναι στον αέρα, καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα.Με την επιτροπή να αποφασίσει για την ομάδα που θα πάρει τη θέση της Κηφισιάς, αλλά και τα Τρίκαλα να μην έχουν δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν θα συνεχίσουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει το πρωτάθλημα με 13 ομάδες. Επειδή, όμως, εμείς είμαστε αισιόδοξοι θα ξεκινήσουμε με υπόθεση εργασίας πως θα είναι 14 αξιόμαχοι στο… τζάμπολ.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Panagiotis Lampropoulos

Δημόσια πρόσκληση για 13.000 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ (εγκύκλιοι)

Δημόσια πρόσκληση προς παρόχους προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 10.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέας και σε ΚΟΙΝΣΕΠ» καθώς και για το πρόγραμμα «Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 3.000 ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέας και σε ΚΟΙΝΣΕΠ», απευθύνει με εγκύκλιο του, το υπουργείο Εργασίας.

Ελληνικό: Μια (αρχαιολογική) ιστορία για ανθρώπους και ποντίκια στην υπηρεσία του Σχεδίου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα γεγονότα περί την επένδυση στο Ελληνικό – με την αρχαιολογική υπηρεσία να αυτογελοιοποιείται εμφανιζόμενη να ενδιαφέρεται ξαφνικά για «νεότερα μνημεία» τα οποία μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν κατοικίες αρουραίων και σήμερα άθλια καταλύματα ανθρώπων– αποδεικνύουν πως το Σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Ό,τι κι’ αν είπαν μετά (το ΥΠΠΟ, ο κ. Φλαμπουράρης, η κ. Γεροβασίλη), προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αποτελούν φληναφήματα που δεν καλύπτουν την πραγματικότητα.
Άλλωστε, χρόνια τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί την καταστροφή του Ελληνικού χωρίς να λέει κουβέντα.

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού - Σήμερα 19/08/2016 και ώρα 20.00 - Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας από τη λαϊκή σκηνή του θεάτρου Περιγιαλίου Κορινθίας

θεατρο ορχομενου
Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 
ώρα : 20.00  Είσοδος Ελεύθερη 
Στο Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού σε ένα μοναδικής ομορφιάς Αρχαιολογικό χώρο, θα πραγματοποιηθούν 2 εκδηλώσεις.
Η Απόδοση του Θεατρικού Έργου του Δ. Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» από τη λαϊκή σκηνή του θεάτρου Περιγιαλίου Κορινθίας.

Ο Σαμαράς (σε ΕΛΣΤΑτική απόγνωση) κηρύσσει πόλεμο σε Καραμανλή – Μεϊμαράκη

samaras-antinews

Αντώνης Σαμαράς:
> Ο συνεργός της συγκάλυψης του σκανδάλου του ΠΑΣΟΚ για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, προκειμένου ο ίδιος να γίνει πρωθυπουργός συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012,
> Ο άνθρωπος που έριξε τη ΝΔ το 1993 και βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να μείνει στην εξουσία για 10 χρόνια!

ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

 
του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 
Σας καλώ να αποφασίσετε κυρίαρχα και περήφανα, όπως η ιστορία των Ελλήνων προστάζει…Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό”
Αλέξης Τσίπρας, εξαγγέλλοντας την απόφαση για δημοψήφισμα, 26.6.2015
Πριν από ένα χρόνο, κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2016, πάνω από το 62% του ελληνικού λαού απέρριψε τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από τη συμμαχία του παγκόσμιου Χρήματος και της γερμανικής κυβέρνησης, με τη βοήθεια των υπολοίπων ευρωπαϊκών ελίτ, πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέσω των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

το Europa League «Κλείδωσαν» ομίλους ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

«Κλείδωσαν» ομίλους ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, με το ένα πόδι και ο Ολυμπιακός
Μεγάλη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση, σημείωσε στο «Ντίναμο Αρίνα» της Τιφλίδας, o ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε 3-0 της γηπεδούχου Ντιναμό και εξασφάλισε από σήμερα το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League
Τη «σκυτάλη» πήρε με μεγάλη επιτυχία ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι νίκησε 3-0 τη Μπρόντμπι στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς της 25ης Αυγούστου στη Δανία. Δύο γκολ πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ (45΄+2΄, 82΄) και ένα ο Κριστιάν Λεντέσμα (54΄-πεν.) ενώ η Μπρόντμπι αγωνιζόταν με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κρόνε στο 33΄ και του τερματοφύλακα Ρένοβ στο 52΄.
Από εκεί και πέρα, απομακρύνεται το όνειρο της πρόκρισης για την ΑΕΚ Λάρνακας, που έχασε 1-0 στην Κύπρο από τη Σλόβαν Λίμπερετς και θα προσπαθήσει για τη μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτη

Europa League: Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό! Διπλό στην Πορτογαλία 1-0 την Αρούκα

Europa League: Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό! Διπλό στην Πορτογαλία
 Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Αρούκα στην Πορτογαλία στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League κι έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Σεμπά στο 27'.

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο «Χάλκινοι» Μάντης / Καγιαλής στα 470 της Ιστιοπλοΐας

«Χάλκινοι» Μάντης / Καγιαλής στα 470 της Ιστιοπλοΐας
Με το χάλκινο μετάλλιο στα στήθη θα επιστρέψουν από το Ρίο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει το βάθρο από τις προηγούμενες ημέρες στην πρώτη τους Ολυμπιακή παρουσία.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι των 470 τερμάτισαν 10οι σήμερα, ενώ είχαν και ένα απρόοπτο πρόβλημα με το πανί τους στην τελευταία σημαδούρα και τελικά δεν κατάφεραν να προσπεράσουν τους 2ους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν στη medal race.

«Χρυσοί» ήταν οι Κροάτες Σίμε Φάντελα/Ιγκόρ Μάρενιτς, οι οποίοι προπορεύονταν πριν από την έναρξη της κούρσας και έστω με την 8η θέση σήμερα τα κατάφεραν.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΣΕΝΑΡΙΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ


Η αποκάλυψη γραπτών σεναρίων τα οποία διακινούνται εσωτερικά στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ( αλήθεια με ποια εντολή;) περί μετατροπής του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε χώρο υποδοχής του υπολείμματος επεξεργασίας των απορριμμάτων της Κορινθίας σε μόνιμη βάση, αλλά και της Αργολίδας για μέγιστο διάστημα 3 ετών ( ουδέν μονιμότερο του προσωρινού ) μας αναγκάζουν να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά την πάγια και αταλάντευτη θέση μας:  

1.      Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι ένα σύγχρονο έργο που κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί μόνο τις Δημοτικές ενότητες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού και τις προβλεπόμενες ποσότητες, σύμφωνα με τους όρους της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και τις προϋποθέσεις της άδειας λειτουργίας του. ( Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου)

  1. Η μελέτη λειτουργίας του ΧΥΤΑ καθορίζει με σαφήνεια ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί πάνω από 12.500 τόνους σε οποιαδήποτε μορφή ανά έτος.  Η μη ύπαρξη μονάδος επεξεργασίας στραγγιδίων αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα για οποιονδήποτε σχεδιασμό αύξησης των ποσοτήτων υποδοχής. Ο υπάρχων βιολογικός καθαρισμός μετά βίας μπορεί να διαχειριστεί  τα υπάρχοντα στραγγίδια που απορρέουν από την διαχείριση των δικών                                   μας απορριμμάτων. Τυχόν αύξηση της ποσότητας των απορριμμάτων σημαίνει ότι τα παραγόμενα στραγγίδια θα καταλήγουν στο υπέδαφος, στον υδροφόρο ορίζοντα και στον Κορινθιακό!

Η προνοητικότητα και η αποφασιστικότητα των πρώην Δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης και Φενεού να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους με υπευθυνότητα και αίσθημα περιβαλλοντολογικής συνείδησης και ευαισθησίας, αντί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και να επιβραβευτεί εμπράκτως , φαίνεται να  αποτελεί λόγο τιμωρίας και καταστροφής στην Ελλάδα του 2016. Πρέπει να γίνει σαφές προς όσους απεργάζονται παρόμοιες μεθοδεύσεις ότι θα βρουν απέναντι ενωμένους και αποφασισμένους όλους τους δημότες του Δήμου μας. Εμείς από την θεσμική μας θέση είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την φυσιογνωμία του Δήμου μας μετατρέποντας παρόμοια σενάρια σε <<όνειρα θερινής νυκτός>>. Στέλνουμε λοιπόν σε όλους το ξεκάθαρο μήνυμα:
Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατασκευάστηκε για να διαχειριστεί τα απορρίμματα του Δήμου μας. Δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα, ούτε η πρόθεση να φιλοξενήσει απορρίμματα σε οποιαδήποτε μορφή και κατάσταση από άλλους Δήμους.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Χαβούζα όλης της Αργολιδοκορινθίας σχεδιάζουν να κάνουν το Ξυλόκαστρο


Όπως αποκαλυπτικά και αποκλειστικά αναφέρει η  ηλεκτρονική  εφημερίδα  sfedona.gr, βάσει
σοβαρού εμπιστευτικού εσωτερικού εγγράφου του ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που έφτασε στην εφημερίδα, στο ΦΟΔΣΑ σχεδιάζουν να φέρουν όλα τα σκουπίδια της Αργολίδας και της Κορινθίας στο Ξυλόκαστρο!
Κάτι που φυσικά θα «πνίξει» την όμορφη φημισμένη τουριστική πόλη της Κορινθίας .
T ο έγγραφο  αυτό  υπογράφει ο μηχανικός του ΦΟΔΣΑ Νικόλαος Αγγελόπουλος και έχει τον τίτλο:Αναλυση σεναριων για ενσωματωση προτασεων ολοκληρωμενης τοπικής  διαχείρισης  .
Στην ουσία προτείνονται δυο σενάρια για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ  αλλά το πρώτο σενάριο θεωρείτε από τον συντάκτη του εγγράφου μη υλοποιήσιμο .
Επομένως μένει για εφαρμογή το δεύτερο σενάριο το οποίο προτείνει αφού αξιολόγησε όλες τις προτάσεις των δημάρχων του ΦΟΔΣΑ
Να πηγαίνουν όλα τα σκουπίδια  της Αργολίδας και της Κορινθίας στο Ξυλόκαστρο...

Περισσότερα στην sfedona.gr