Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Θανάσιμος τραυματισμός 66χρονου από τρακτέρ στο Ζεμενό Κορινθίας

 Θανάσιμος τραυματισμός 66χρονου από τρακτέρ στην Κορινθία 

Δυσάρεστη εξέλιξη υπήρξε μετά από ανατροπή τρακτέρ, στο Ζεμενό του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας.  Ένας 66χρονος κάτοικος του Ζεμενού είχε πάει να οργώσει με το τρακτέρ κτήμα. Όταν τελείωσε την εργασία του κατά την επιστροφή έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ το οποίο έπεσε σε πρανές περίπου 4 μέτρων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του!

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία,  «Το Σάββατο το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 66χρονος, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε χαράδρα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. 

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης».


Άξιον Εστί: Δόθηκε παράταση μέχρι και την Τετάρτη για το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας Έως και μια ώρα ο μέσος όρος αναμονής - Πλήθος κόσμου για το προσκύνημα

 axion-esti-eikona 

Έως την Τετάρτη 17 Μαΐου θα παραμείνει η Ιερή Εικόνα του «Άξιον Εστί» στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ζήτησε επίσημα την παράταση του προσκυνήματος της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, βλέποντας τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται καθημερινά απο χιλιάδες πιστούς.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεδρίασε το βράδυ του Σαββάτου και έλαβε απόφαση για να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην παραμονή της θαυματουργής εικόνας στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να περιμένει υπομονετικά στην ουρά έξω από την Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Εκλογές στην Τουρκία: Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν στην Ελλάδα

 kilintsaroglou 

Τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισαν οι Τούρκοι που άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα στην Ελλάδα. 

Όπως και σε άλλες χώρες της Δύσης, έτσι και στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων υποστήριξαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, κάτι που είναι ενδεικτικό της επιθυμίας να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού χάρτη. 

 

Η μάχη στο Βαλτέτσι: Η πρώτη σημαντική νίκη της Επανάστασης του 1821 και ο ρόλος του Κολοκοτρώνη

 Machi_sto_baltetsi-_1_ 

Μία από τις σημαντικότερες νίκες των Ελλήνων κατά το πρώτο χρονικό διάστημα της Επανάστασης του 1821 ήταν η επιτυχία τους επί των Τούρκων στο Βαλτέτσι στις 12-13 Μαΐου 1821. Με τη μάχη αυτή θα ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο.

Η Επανάσταση στον Μοριά τον Απρίλιο του 1821

Τον Απρίλιο του 1821 έφτασαν στην Πελοπόννησο ισχυρά τουρκικά στρατεύματα υπό τον Γιουσούφ πασά και τον Μουσταφά, κεχαγιάμπεη (επιτελάρχη) του Χουρσίτ πασά που πολεμούσε στα Γιάννενα τον Αλή πασά. Ο κεχαγιάμπεης διέλυσε την πολιορκία της Πάτρας, του Ακροκόρινθου και του Ναυπλίου και κατέλαβε το Άργος. Ωστόσο επίκεντρο του Αγώνα ήταν η

Εκλογές στην Τουρκία: Στο 50,13% ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 86% των ψήφων Απομακρύνεται το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ερντογάν στην τουρκική προεδρία από σήμερα - Στο 44,09% ο Κιλιτσντάρογλου με σχεδόν τρία εκατομμύρια ψήφους λιγότερες από τον Ερντογάν - Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Η Ακσενέρ έπαθε νευρικό κλονισμό μετά το αποτέλεσμα

84-32-tourkia_ 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 50,13% με καταμετρημένο το 85,82% των ψήφων. Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Τουρκία πέντε ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο μεγάλος νικητής της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη προέδρου της Τουρκίας. Το ποσοστό του Ταγίπ Ερντογάν αν και βαίνει μειούμενο παραμένει πάνω από 50%. Η εκλογική βραδιά στην Τουρκία προβλέπεται μακρά, μέχρι να αποσαφηνιστεί αν ο Ταγίπ Ερντογάν θα επανεκλεγεί από σήμερα ή θα περιμένει τον Β' γύρο στις 28 Μαϊου για να αναδειχθεί

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Super League

 Super League: Η τελική βαθμολογία - Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ, 2ος ο Παναθηναϊκός, 3ος ο Ολυμπιακός   

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (14/5) τα Playoffs της Super League, με την ΑΕΚ να φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Ένωση επιβλήθηκε με 4-0 επί του Βόλου και με 83 βαθμούς κατέκτησε την πρώτη θέση, την ώρα που η ομάδα της Μαγνησίας έμεινε στην 6η με 40 βαθμούς.

Παναθηναϊκός και Άρης έμειναν στο 1-1 στη Λεωφόρο και με 78 οι «πράσινοι» κατέκτησαν την 2η θέση. Οι Θεσσαλονικείς τερμάτισαν πέμπτοι με 51.

Τέλος, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μεγάλο διπλό στην Τούμπα με 0-1 και κατέκτησε την τρίτη θέση με 73 βαθμούς, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ τέταρτο με 67 βαθμούς. 

Η τελευταία  αγωνιστική :

ΑΕΚ – Βόλος 4-0: Πήρε πρωτάθλημα η «Ένωση» μετά από πέντε χρόνια ανομβρίας τίτλων

 ΑΕΚ – Βόλος 4-0: Πήρε το πρωτάθλημα η «Ένωση» 

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα του Βόλου με 4-0 σε μια «Αγιά Σοφιά» «φλεγόμενη» και πανηγύρισε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Η Ένωση τερμάτισε με 83 βαθμούς στη Super League και είδε ξανά τίτλο μετά από πέντε χρόνια.

Έναν πόντο χρειαζόταν η ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο, στην πλημμυρισμένη από κόσμο Νέα Φιλαδέλφεια (μέσα κι έξω από το γήπεδο τα ...προέρτια είχαν ξεκινήσει από το πρωί...) για την 10η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ώστε να πανηγυρίσει το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της -και πρώτο μετά από πέντε χρόνια ανομβρίας τίτλων- αλλά οι παίκτες του Αλμέιδα δεν είχαν σκοπό να

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Φινάλε με «μοιρασιά» στη Λεωφόρο

 Παναθηναϊκός – Άρης 1-1: Φινάλε με «μοιρασιά» στη Λεωφόρο 

Παναθηναϊκός και Άρης τα μοιράστηκαν όλα (1-1) στην τελευταία τους επίσημη αγωνιστική υποχρέωση των play off  για τη φετινή σεζόν στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να παίρνουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League με τους Θεσσαλονικείς πάντως να είναι καλύτεροι.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι, καθώς πήραν το προβάδισμα με την κεφαλιά του Κλεϊνχέισλερ στο 6’, αλλά και πάλι δεν είχαν ενέργεια, δυνάμεις και θέληση να πιέσουν τον αντίπαλό τους, να κλέψουν μπάλες και να απειλήσουν την εστία του. 

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1: Γλυκό φινάλε σε κακή σεζόν και τρίτη θέση

 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1: Γλυκό φινάλε σε κακή σεζόν και τρίτη θέση 

Ο Ολυμπιακός αήττητος σε τρίτο διαδοχικό ντέρμπι, νίκησε και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Σαμασέκου στο 33΄  και τερμάτισε  στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μία τρίτη θέση που αν πάρει το Κύπελλο η ΑΕΚ θα του δώσει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν. Οι Πειραιώτες με τη συνταγή των τριών τελευταίων ντέρμπι πέρασαν και από την Τούμπα διατηρώντας ανέπαφη την εστία τους για τέταρτο σερί ματς. Μία πολύ κακή σεζόν για τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται με ένα φινάλε που αφήνει γλυκιά γεύση. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του στρέφει την προσοχή του στον τελικό με την ΑΕΚ που είναι και το βασικό ζητούμε για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Την άλλη Κυριακή θα γιορτάσουμε νίκη της ΝΔ και του Ολυμπιακού στο Final 4»

 Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: «Την άλλη Κυριακή θα γιορτάσουμε νίκη της ΝΔ και του Ολυμπιακού στο Final4» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα (14.5.2023) το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα και έστειλε μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο πρωθυπουργός έδειξε και την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι την άλλη Κυριακή (21.5.2023) θα «γιορτάσουμε νίκη της ΝΔ, αλλά και του Ολυμπιακού στο Final4» της Euroleague.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, υπό τους ήχους

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. (5ος & 6ος όμιλος)

 Αρχίζουν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

 Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου ξεκίνησαν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. 

Στον 6ο όμιλο και ενώ ο πρωταθλητής Κορινθίας , ΠΑΣ Κόρινθος  έχει ρεπό, η πρωταθλήτρια Αργολίδας Κορωνίς Κοιλάδας στο γήπεδο του Κρανιδίου, έχασε με 1 - 2 (  84΄ Οψιμούλης Ι. / 50΄αυτογκολ, 80΄ Σπανός) από  τον Ελλοπιακό  πρωταθλητή Βοιωτίας. Ο πρωταθλητής Εύβοιας ΑΟ Νέας Αρτάκης επικράτησε με 3 - 0 ( 44΄Τόρα πεν. , 60΄ Στασινόπουλος, 88΄ Ρεπετσάς) επί του Αίολου πρωταθλητή Ευρυτανίας.  Τέλος ο πρωταθλητής Φωκίδας Απόλλων Ευπαλίου εχασε με 3 - 0 εκτός έδρας από τον δευτεραθλητή του Πειραιά Περαμαϊκό.

Τα  αποτελέσματα της πρεμιέρας στον 6ο όμιλο:
Κορωνίς Κοιλάδας-Ελλοπιακός 1 – 2
Περαμαϊκός-Απόλλων Ευπαλίου 3 - 0
Νέα Αρτάκη-Αίολος 3 – 0
Ρεπό: ΠΑΣ Κόρινθος
  

 Στον 5ο Όμιλο ο ΑΣ Λεωνιδίου ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα τη δική του προσπάθεια , προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς έχασε 0 - 1 (69΄Γκάτσης) από τον Παναιγιάλειο. Στη Λακωνία ο Αμυκλιακός , με το ίδιο σκορ (23΄Ξιφαράς) επικράτησε επί της  πρωταθλήτριας Μεσσηνίας Εράνη Φιλιατρών. Στη  Ζάκυνθο  ο ΑΟ Λεβάντε αναδείχθηκε ισόπαλος 2 - 2  ( 66΄& 77΄Τσουκαλάς – 42΄& 90+2΄ Λαθύρης πεν.) με τον πρωταθλητή Ηλείας ΠΑΟ Βάρδας Τέλος ρεπό έχει ο Παλληξουριακός από την Κεφαλλονιά.

Τα αποτελέσματα  της πρεμιέρας στον 5ο  όμιλο:
ΑΣ Λεωνίδιο – Παναιγιάλειος 0 – 1
Αμυκλιακός – Εράνη Φιλιατρών 1 – 0
ΑΟ Λεβάντε – ΠΑΟ Βάρδας 2 – 2
Ρεπό: Παλληξουριακός

 


ΔΕΡΒΕΝΙ 27/5 : Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ . ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "PARTAT PEREIO 1971 ΡΟΣΚΛΗΣΗ To Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαίου 2023 & ώρα 16:30 στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣΒ όπου θα πραγματοποιηθεί n απονομή του πρωταθλήματος στην ομάδας μας, για την άνοδο της στην A κατηγορία. Μετά τιμής ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΛΑΣΗΣ ΚΟΥΡΗΣ" Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο

Super League 2: Η Λάρισα κέρδισε τον Μακεδονικό (2-0) / Διπλό πήραν τα Χανιά από την Προοδευτική

 Super League 2: Η Λάρισα κέρδισε τον Μακεδονικό (2-0)

Αν και βαθμολογικά αδιάφορη η ΑΕΛ δεν έκανε την χάρη στον Μακεδονικό, επικράτησε με 2-0 στο Αλκαζάρ και έτσι οι θεσσαλονικείς παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Στο έτερο ματς που έγινε στην Λάρισα και εν προκειμένω στη Φιλιππούπολη, ο Αλμωπός Αριδαίας πήρε σπουδαία ισοπαλία κόντρα στον τοπικό Ηρακλή (0-0) που παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού στον βόρειο όμιλο της Super League 2.

Τα Χανιά αν και βαθμολογικά αδιάφορα επιβεβαίωσαν πως δεν κάνουν χάρες σε αντιπάλους που καίγονται για βαθμούς. Την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά επέδειξαν και στην αναμέτρηση στο Κερατσίνι, όπου επικράτησαν της τυπικά γηπεδούχου Προοδευτικής (1-2) και την κράτησαν εγκλωβισμένη στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Κορυδαλλού απέχει πέντε βαθμούς από το Αιγάλεω και την σωτηρία, έχοντας πάντως και ένα ματς λιγότερο από τον άμεσο ανταγωνιστή στον νότιο όμιλο της Super League 2. 

Το πανόραμα της 25ης αγωνιστικής

Στον δρόμο για την Γ’ Εθνική: Ξεκίνησαν τα μπαράζ - Πρεμιέρα σε 5 και 6 όμιλο.

 Αρχίζουν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου ξεκινούν τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Στο ειδικό πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική θα συμμετάσχουν οι πενήντα τρεις (53) πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες.

Από τους 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής  κατάταξης κάθε ομίλου. Το πρωτάθλημα των πρωταθλητριών ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί σε ένα γύρο 7 αγωνιστικών (3 αγώνες εντός, 3 αγώνες εκτός + 1 ρεπό). Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Στον 6ο όμιλο και ενώ ο πρωταθλητής Κορινθίας , ΠΑΣ Κόρινθος  έχει ρεπό, η πρωταθλήτρια Αργολίδας Κορωνίς Κοιλάδας στο γήπεδο του Κρανιδίου, αντιμετωπίζει τον Ελλοπιακό  που κατέκτησε τον τίτλο στη Βοιωτία. Ο πρωταθλητής Εύβοιας ΑΟ Νέας Αρτάκης θα φιλοξενήσει τον Αίολο που κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρυτανία.  

Τέλος ο πρωταθλητής Φωκίδας Απόλλων Ευπαλίου θα κοντραριστεί εκτός έδρας με τον δευτεραθλητή του Πειραιά Περαμαϊκό.

Όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 17:00 της Κυριακής

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στον 6ο όμιλο:

KYΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 17:00
Κορωνίς Κοιλάδας-Ελλοπιακός
Περαμαϊκός-Απόλλων Ευπαλίου
Νέα Αρτάκη-Αίολος
Ρεπό: ΠΑΣ Κόρινθος 

Στον 5ο Όμιλο ο ΑΣ Λεωνιδίου ξεκινάει τη δική του προσπάθεια στον 5ο όμιλο, προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όπου υποδέχεται  τον Παναιγιάλειο στην πρωτεύουσα της Νότιας Κυνουρίας. Στη Λακωνία ο πρωταθλητής Αμυκλιακός , αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας Εράνη Φιλιατρών. Στη  Ζάκυνθο  ο ΑΟ Λεβάντε αγωνίζεται με τον πρωταθλητή Ηλείας ΠΑΟ Βάρδας Τέλος ρεπό έχει ο Παλληξουριακός από την Κεφαλλονιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 5ου ομίλου στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Κυριακή, 14/05):
ΑΣ Λεωνίδιο – Παναιγιάλειος
Αμυκλιακός – Εράνη Φιλιατρών
ΑΟ Λεβάντε – ΠΑΟ Βάρδας
Ρεπό: Παλληξουριακός

 

Super League: Φιέστα, ελπίδα και... «τελικός». Η ΑΕΚ γιορτάζει, ο Παναθηναϊκός ελπίζει και ο Ολυμπιακός μάχεται με τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική των Playoffs της Super League.

 Super League: Φιέστα, ελπίδα και... «τελικός» 

Πέφτει απόψε (14/5, 20:00) η αυλαία της πιο συγκλονιστικής Super League των τελευταίων ετών με την 10η αγωνιστική των Playoffs.

Αναμφίβολα, το βλέμμα των περισσότερων θα είναι στραμμένο στην Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου η ΑΕΚ χρειάζεται μόλις έναν βαθμό απέναντι στον αδιάφορο Βόλο για να στεφθεί πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετά το 2018. Στην Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός όσο ζει... ελπίζει για τον τίτλο και θέλει την νίκη επί του επίσης αδιάφορου Άρη και να περιμένει μετά ένα... δώρο από τον ΝΠΣ.

Τέλος, ένας «τελικός Ευρώπης» διεξάγεται στην Τούμπα, όπου ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν για την τρίτη θέση, η οποία -μέχρι ώρας- χαρίζει και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Μόνο νίκη χρειάζονται οι Θεσσαλονικείς, για δύο αποτελέσματα παίζουν οι απερχόμενοι πρωταθλητές.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Χρίστου Δήμα στο Κιάτο. Σήμερα στις 19:00 στη Κόρινθο

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, αίθουσα σύνταξης και κείμενο που λέει "Î ομιλία μου στη Κόρινθο! Δημοτικό Θέατρο <<Θωμάς Θωμαϊδης>> Κυριακή 14.5 19:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΕπενουσιων 2019 2023 4 ΧΡΟΝΙΑ ανάπτυξη για όλους" 

   

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Κορινθία, Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε χθες κεντρική ομιλία στο Κιάτο, στην τελική ευθεία πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.