Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

“Βόμβα” στην Τρίπολη! Μεγάλο “διπλό” ο Παναιτωλικός

Ο Αστέρας τις εντυπώσεις, ο Παναιτωλικός τους βαθμούς  Ο Αστέρας έχανε τις ευκαιρίες, ο Παναιτωλικός έβαζε τα γκολ με τον Ουάρντα στο 34' και τον Βιγιαφάνες στις καθυστερήσεις κι έτσι η ομάδα του Αγρινίου πέρασε νικηφόρα 2-0 από την Τρίπολη, για τη 2η αγωνιστική της Super League.
Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι σε όλο το α' ημίχρονο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο 6' με τον Φούντα, στο 17' με τον Μάσα και στο 28' με τον Σανκαρέ. Τις άφησαν ανεκμετάλλευτες και το «πλήρωσαν», καθώς οι φιλοξενούμενοι σε μια από τις ελάχιστες φορές που βρέθηκαν σε θέση βολής κατάφερναν να σκοράρουν. Ήταν στο 34', ο Μάκος έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Ουάρντα με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Ο Αστέρας συνέχισε και στο β' ημίχρονο να χάνει ευκαιρίες, όπως το ανάποδο «ψαλίδι» του Φούντα στο 49' ή οι κεφαλιές από εξαιρετική θέση του του Χαμντανί στο 62' και του Γιάννου στο 64'. Τα λεπτά κύλησαν, το γκολ δεν ήρθε για την αρκαδική ομάδα και σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις δέχθηκε και 2ο γκολ από τον Βιγιαφάνες κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 0-2.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτοκό (64' Μουκάμ), Γιαννούλης, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (82' Δημούτσος), Φούντας, Γιάννου, Λανθαρότε, Μάσα (74' Σκουρτάι).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λιονέλ Μπότες: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μάκος, Μπεχαράνο (85' Παπουτσογιαννόπουλος), Πάολο Κόστα, Ουάρντα (67' Βιγιαφάνες), Κάπελ (80' Ρουσκουγιέδα), Μαρκόφσκι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Αυγούστου
Πανθρακικός-Βέροια 0-2
(15΄, 69΄ πεν. Αμπντούν)

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2
(89΄ Μιλιβόγεβιτς, 90+1 Φορτούνης)

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0

Κυριακή 30 Αυγούστου
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 0-2
(34' Ουάρντα, 90'+ Βιγιαφάνες)

Παναθηναϊκός-Καλλονή 4-0
(9' Καρέλης, 31' Μπεργκ, 58' Ταυλαρίδης, 80' Πέτριτς)

Ηρακλής-Πανιώνιος 0-1
(45'+ Μπακασέτας)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-1
(5΄ Μανιάς, 51΄ αυτ. Σάμπο, 75΄ Τσάβες- 90+2΄ Βίτορ)

Δευτέρα 31 Αυγούστου

21:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Ατρόμητος

Σπουδαίο «διπλό» του Πανιωνίου στο Καυτανζόγλειο

Σπουδαίο «διπλό» του Πανιωνίου στο Καυτανζόγλειο
Μετά από τέσσερα χρόνια... ταλαιπωρίας, ο Ηρακλής αγωνίστηκε μπροστά στο κοινό του για αγώνα της Superleague, αλλά ο Πανιώνιος τους κέρασε... φαρμάκι (1-0)
Η Ηρακλής μπήκε.. φουριόζος στο παιχνίδι και μόλις στο 4' έφτασε κοντά στο γκολ, με το σουτ του Λάζαρ να περνά μόλις άουτ. Ο Γηραιός συνέχισε να πιέζει τον Πανιώνιο -που βρέθηκε την περισσότερη ώρα σε θέση άμυνας και έκανε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου- αλλά οι γηπεδούχοι είδαν τον Λάζαρ (24') να μην μπορεί να συνεχίσει και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.
Παρά την υπεροχή τους, οι γηπεδούχοι έφτασαν μόνο μια φορά κοντά στο γκολ, με την κεφαλιά του Τσιλιανίδη να περνά μόλις άουτ στο 34'. Πάνω όμως που οι δυο ομάδες ήταν έτοιμες να πάνε στα αποδυτήρια, ο Μπακασέτας κοντρόλαρε ανενόχλητος από το ημικύκλιο της περιοχής και με σουτ έκανε το 0-1, “παγώνοντας” το Καυτανζόγλειο
Η εξέλιξη αυτή “έφτιαξε” την ψυχολογία των “κυανέρυθρων”, αφού ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Η αποβολή του Αργυρόπουλου των φιλοξενούμενων στο 62' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα. Ο Γηραιός όμως συνέχισε να είναι φλύαρος και άστοχος, οι Νεοσμυρνιώτες “κλείστηκαν” στην άμυνα τους κι έτσι “απέδρασαν” με το “διπλό” από τη Θεσσαλονίκη
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Στάμου, Ιντζόγλου (65' Μπουλούτ), Λάζαρ (24' λ.τ Πουρτουλίδης), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Ρομάνο (46' Χαντί), Περόνε.
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος Ν., Οικονόμου, Μπουμάλ, Αργυρόπουλος, Χατζηισάϊας, Μασούρας (79' Μητρόπουλος), Κόρμπος, Ανσαριφάντ (57' Καραμάνος), Ρισβάνης, Σιώπης, Μπακασέτας (68' Βλάχος).

* Η αυλαία θα πέσει τη Δευτέρα με το παιχνίδι ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Ατρόμητο που μεσοβδόμαδα αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποκλεισμό από τη «Φενέρ» στην Πόλη.

Η Καλλονή... πλήρωσε τα «σπασμένα» της Καμπάλα - Νίκη 4-0 για τον Παναθηναϊκό

Η Καλλονή... πλήρωσε τα «σπασμένα» της Καμπάλα
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον τόπο του… εγκλήματος από τον αποκλεισμό της Ευρώπης και αυτή τη φορά, νίκησε εύκολα με 4-0 την Καλλονή για τη 2η αγωνιστική της της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός παρά τα 4 τέρματα που πέτυχε δεν έπιασε ιδιαίτερη απόδοση αλλά οι παίκτες του ήταν συγκεντρωμένοι και απέφυγαν τα εύκολα λάθη στην άμυνα που του στέρησαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League από την Καμπάλα. Με τη νίκη απέναντι στην Καλλονή, που περιορίστηκε σε ρόλο θεατή στη διάρκεια του αγώνα, οι «πράσινοι» έκαναν το 2Χ2 στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το κλίμα στην έναρξη του αγώνα δεν ήταν και το καλύτερο στην «Λεωφόρο» με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στην Θύρα 13 να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Όμως, το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Καρελής στο 9΄ με κοντινό πλάσε μετά από σέντρα του Ζέκα «έδιωξε» το άγχος των γηπεδούχων.
Στο 21΄ ο Μπέργκ δεν κατάφερε να σκοράρει αφού το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ αλλά στο 31΄ εκμεταλλευόμενος ένα λάθος γύρισμα του Ούκα προς τον τερματοφύλακα έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον Χογκ και σε κενή εστία έκανε το 2-0.
Οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες της Καλλονής στο πρώτο μέρος του αγώνα ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη στο 35΄, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στιλ, και ένα σουτ του Γιουκάρη που πέρασε για λίγο άουτ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Καλλονή να αμύνεται μαζικά.
Στο 58΄ μετά από μια φάση διαρκείας οι «πράσινοι» έκαναν το 3-0 με προβολή του Ταυλαρίδη μετά από ασθενή απόκρουση του Χογκ σε κοντινό σουτ του Καρέλη. Στο 80΄ ο Πέτριτς μετά από παράλληλο γύρισμα του Καλτσά διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Αφου, λοιπόν όλα είχαν κριθεί οι οπαδοί έστειλαν το μήνυμά τους... Αρχισαν να τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους από το 87' κι έπειτα, θέλοντας να πουν ότι όταν αυτή θα παίζει όπως πρέπει θα επιβραβεύεται.
 Παναθηναϊκός (Αναστασίου):Στιλ, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς (72΄ Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Νίνης (16΄ Πέτριτς), Αμπέντ, Καρέλης (78΄ Καλτσάς), Μπεργκ.
Καλλονή
(Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα (54΄ Μάρκοβιτς), Αντέντζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Γιουκάρης (65΄ Γεωργίου), Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την πρόθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να συζητά το πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι συντονισμένες πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του τομεάρχη Παιδείας Θεόδωρου Φορτσάκη και της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Παιδείας Τιμπόρ Ναβράτσιτς, καθώς και στους υπουργούς Παιδείας των 28 κρατών μελών της Ε.Ε., αλλά και η επιστολή του Συντονιστή Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, με την οποία εισηγήθηκε συγκεκριμένα ισοδύναμα, υποχρέωσαν την υπηρεσιακή κυβέρνηση να συζητά το πάγωμα επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, είχε επισημάνει ότι η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου θα επιβαρύνει δραματικά τα ελληνικά νοικοκυριά, θα στερήσει από την οικονομία φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, θα προσκαλέσει απολύσεις και θα “επιβραβεύσει” τις γκρίζες δραστηριότητες.
Πάνω από όλα θα στερήσει από τους Έλληνες μαθητές τη συμπληρωματική ιδιωτική εκπαίδευση, την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη δυνατότητά τους να ανταγωνίζονται ως ίσοι προς ίσους τους συνομήλικούς τους στην ΕΕ.
Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει στην πράξη ότι αγωνίζεται για συγκεκριμένες, χειροπιαστές και άμεσες λύσεις, αντί των πυροτεχνημάτων που συνηθίζει να εκτοξεύσει η απελθούσα κυβέρνηση».

οι επιστολές των παρεμβάσεων

Ο τριακονταπενταετής πόλεμος για τον ελληνικό χρυσό

 
/thedayaftergr.blogspot.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ «Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη θλίψη της για το περιστατικό στη Σύμη, όπου έχασε τη ζωή του ένας 17χρονος μετανάστης».



http://www.star.gr/publishingimages/2015/08/290815221808_8813.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στο περιστατικό της Σύμης και τον θάνατο του 17χρονου μετανάστη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη θλίψη της για το περιστατικό στη Σύμη, όπου έχασε τη ζωή του ένας 17χρονος μετανάστης. Και αυτό το περιστατικό καταδεικνύει τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να σώσουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, τις οποίες εκμεταλλεύονται τα αδίστακτα κυκλώματα των δουλεμπόρων. Παράλληλα το συγκεκριμένο συμβάν αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για άμεση ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της ανατολικής μεθορίου με προσωπικό και  συνεχή συντήρηση και ανανέωση των επιχειρησιακών τους μέσων και του τεχνικού τους εξοπλισμού. Και γι’ αυτά  τα μείζονα ζητήματα - και παρά την  έξαρση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας – η απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν επέδειξε κανένα απολύτως έργο. Ήλθαν, είδαν και απήλθαν».

Η αφίσα του ΑΚΕΠ για τις εκλογές 20-9-2015

Το ΑΚΕΠ ανταποκρίνεται στην ανοιχτή επιστολή του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (29-8-2015),  που προτείνει τη «συσπείρωση των ευρύτερων αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, αριστερών, δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων».

Το ΑΚΕΠ χαιρετίζει τη συστράτευση της Λαϊκής Ενότητας και του Π. Λαφαζάνη  με το ΣΧΕΔΙΟ Β και τον Α. Αλαβάνο.

Το ΑΚΕΠ μετέχει στο ΣΧΕΔΙΟ Β και θα εργαστεί άοκνα, στο μέτρο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων του, για την επίτευξη των αντιμνημονιακών στόχων της Λαϊκής Ενότητας.

Αθήνα, 30-8-2015
ΑΚΕΠ-Γραφείο τύπου
Μίκα Στάθη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Εκλογές 2015 - ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν αυτοί που τον ακούνε

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε ο Α. Τσίπρας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας παράγει περισσότερα ψέματα από όσα μπορούν να καταναλώσουν αυτοί που τον ακούνε.
Κάθε μέρα που περνά και κατρακυλούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ολοένα και περισσότερο θα διχάζει, θα βρίζει, θα ρίχνει λάσπη, στη Νέα Δημοκρατία και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Δεν τον ακολουθούμε.
Εμείς μένουμε σταθεροί στην ανάγκη για σταθερότητα, εθνική συνεννόηση και εφαρμογή ενός ξεκάθαρου σχεδίου αλλαγών για το μέλλον. 
 Και κάτι ακόμα. Πριν ένα μήνα, όταν οι πρώην σύντροφοι του κ. Τσίπρα έσπρωχναν την Ελλάδα στα βράχια, η Νέα Δημοκρατία με την ψήφο της, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη. Τότε ήμασταν καλοί…
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο ντιμπέιτ».

Απολογητική ομιλία Τσίπρα στην πανελλήνια σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Να μην επιστρέψει το παλιό καθεστώς... | Θετική ανταπόκριση στο αίτημα Μεϊμαράκη για ντιμπέιτ

Τσίπρας: Να μην επιστρέψει το παλιό καθεστώς...
Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης, αλλά και με όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησαν ατμόσφαιρα «αριστερής μελαγχολίας», κλείνει αναγκαστικά ένας κύκλος «και ανοίγει ο κύκλος της μάχης για τις εκλογές, για την μην επιστρέψει το παλιό καθεστώς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του κ. Μεϊμαράκη.

Σεισμός 4,4 R. ταρακούνησε τη Δυτική Ελλάδα με επίκεντρο την Αμαλιάδα

Σεισμός ταρακούνησε τη Δυτική Ελλάδα 
Ο σεισμός έγινε στις 16.28 και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ήταν 4,4 ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 4 χιλιόμετρα από το χωριό Σαβάλια της Ηλείας,
19 χριλιόμετρα Βορειοδυτικά του Πύργου και 58 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Πάτρας.
Ο σεισμός  εστιακό βάθος στα 26χλμ και επίκεντρο οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της Αμαλιάδας στην περιοχή ανάμεσα στον Αμπελόκαμπο και το Χάβαρι. Συγκλίνει στο επίκεντρο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο....

Σύμφωνα με το iliaLive, η δόνηση έγινε αισθητή στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας αλλά και στη Ζάκυνθο.
Είχε διάρκεια ενώ συνοδεύτηκε από βουητό. Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία για τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Πηγή: Ευρωμεσογαιακό σεισμολογικό κέντρο, iliaLive

Τα "μεταγραφικά" του Αστέρα Δερβενίου

Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας των:
  • Κώστα Μπαλή (24 ετών, αμυντικός με τελευταία ομάδα τον ΑΟ Σπαθοβουνίου)
  • Εμρά Χαφούζ (27 ετών, επιθετικός με τελευταία ομάδα τον ΑΟ Καρπενησίου)
  • Χρήστου Βυζά (19 ετών, επιθετικός – επιστροφή από τον δανεισμό του στον ΑΟ Λυκοποριάς)
«Εσωτερικές μετεγγραφές» πρέπει να θεωρούνται και οι 18ρηδες Δημήτρης Λιθοξόου και Βασίλης Πρίφτης που ενσωματώθηκαν πλήρως στην ανδρική ομάδα, καθώς ολοκλήρωσαν τις μαθητικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες τους κράτησαν εκτός αγώνων την περσινή περίοδο, όπως και ο 23χρονος Γιώργος Κουλάκης, που επέστρεψε υγιής από τον τραυματισμό του στην αρχή της περσινής περιόδου και συμμετέχει κανονικά στην προετοιμασία.
Αποχώρησαν από την ομάδα για διάφορους λόγους οι: Γιώργος Μπάκας, Αλέξης Σιώζος, Δημήτρης Ταμπουράκης, Χρόνης Μαστρογιαννόπουλος, Δημήτρης Βασιλάρης, Γιάννης Καψάλας και Κώστας Σιδέρης.
Επίσης δόθηκαν στις ομάδες υποδομών του Πανιώνιου ο 17χρονος Σταύρος Μερκούρης και ο 12χρονος Αλέξανδρος Σεφέρης, στους οποίους το Δ.Σ. εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στις ποδοσφαιρικές προσπάθειές τους.
Το Δ.Σ. συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ενίσχυση της ομάδας και αναμένονται σύντομα κι άλλες προσθήκες παικτών.
30/8/2015

Το νέο Ασφαλιστικό: Ενιαίοι όροι εισφορών, ένα Ταμείο-γίγας & «ψαλίδι» στις συντάξεις

Τη δημιουργία ενός Ταμείου – γίγαντα το 2016 για όλους τους ασφαλισμένους, με την καταβολή μιας σύνταξης και ενιαίους όρους εισφορών και παροχών για 6 εκατ. ασφαλισμένους και 2,6 εκατ. συνταξιούχους, φέρνει το νέο Ασφαλιστικό του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», οι παροχές του ΙΚΑ θα αποτελέσουν τον οδηγό στις νέες αλλαγές, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε πρόσθετες περικοπές συντάξεων ή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και για τους ήδη συνταξιούχους.
Η επικουρική σύνταξη θα ενσωματωθεί στην κύρια και στη μειωμένη καταβαλλομένη (ενιαία) σύνταξη θα υπάρξει πλαφόν. Το νέο σύστημα μέσω φορολογίας θα εξασφαλίζει τη βασική σύνταξη, η οποία δεν θα είναι κάτω από το επίπεδο του ορίου φτώχειας. Σε αυτήν θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές.

Καθαρό ΠΑΣΟΚ: Ο Μητρόπουλος δεν αυτοκτόνησε, η Δρέττα βάζει θέμα αρχηγού στη ΝΔ, ο Κουρουμπλής δικαιολογεί την κωλοτούμπα Τσίπρα

mitropoulos-dretta-kouroumplis
Πάρτυ θα έπρεπε να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ οι επικοινωνιολόγοι. Τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που χρησιμοποίησαν το ΠΑΣΟΚ ως όχημα και στα δύσκολα πήδηξαν από το καράβι… σήμερα κάνουν καριέρα σε άλλα κόμματα και μας συναρπάζουν...!!

Ο ανεκδιήγητος Μητρόπουλος, που χτες θα αυτοκτονούσε, γιατί τα κανάλια που του έδιναν στασίδι, έβγαλαν στη φόρα παρτίδα τις παλιές του φορο-εκκρεμότητες, σήμερα βγήκε σε όλα τα πρωϊνάδικα και κλάφτηκε δυνατά και συντροφικά, για να μην μείνει εκτός λίστας ΣΥΡΙΖΑ...

Η πολιτική γυρολόγος Δρέττα, που αφού δεν εξασφάλισε «επαρκή» αναγνώριση από το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στην αγκαλιά του Ποταμιού και σήμερα μας είπε ως πολιτικό επιχείρημα για να κερδίσει ψηφοφόρους της ΝΔ, πως ο Μεϊμαράκης είναι μεταβατικός αρχηγός και άρα άνευ «εξουσιοδότησης»… δηλαδή κόλλημα με τα πρόσωπα και όχι με την ουσία. Μήπως η Αθηνά Δρέττα θέλει να γίνει Πρόεδρος της ΝΔ;;

Ο δε τραγικός Κουρουμπλής, που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ ως δήθεν αντιμνημονιακός… στο ΣΥΡΙΖΑ έγινε καρα-μνημονιακός… και τώρα γυρνοβολάει τα κανάλια για να μας πείσει πως ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης που γεννά η λεβεντοΕλλάδα κάθε 100 χρόνια…

Πάρτυ θα έπρεπε να κάνουν στο ΠΑΣΟΚ…, απ όλη αυτή τη χάβρα, μπορούν να χτυπήσουν το 10%... τώρα που και ο Γιωργάκης τους απάλλαξε οριστικά από την παρουσία του…

Το κλειδί είναι στην επικοινωνία…(με μία έξυπνη επικοινωνία κ όχι αυτή που κάνουν τώρα), τα υπόλοιπα τα κάνουν μόνοι τους οι αντίπαλοι… που έχουν φορτωθεί τους συντρόφους «ολίγους» ευθυνών.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.com

Είχαμε ξεχάσει αυτή τη ΝΔ - Χρέος και στοίχημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να εμπνεύσει


vaggelis-meimarakis-nd-omilia

Οι εξελίξεις έφεραν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ. Έναν πολιτικό που έδειξε πως ήταν έτοιμος για αυτή τη θέση ευθύνης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δώσει μία άλλη πνοή στη ΝΔ και ταυτόχρονα μία ελπίδα για την Ελλάδα:

1)      Έδειξε προσήλωση στη συνταγματική νομιμότητα

2)      Διόρθωσε την ιδεολογική εικόνα της ΝΔ προς το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό κέντρο

3)      Μίλησε στον καθημερινό πολίτη της χώρας μας, μία απλή και λαϊκή γλώσσα

4)      Ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και τις άλλες φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις, μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με μόνο γνώμονα την πολιτική και οικονομική σταθεροποίηση του τόπου

Με λίγα λόγια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε και έπραξε τα αυτονόητα, αυτά που ζητά η μέση Ελληνική οικογένεια, με τον πλέον καθημερινό και κατανοητό πολιτικό λόγο.
Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν μία πρωτοφανή συσπείρωση και επαναπατρισμό δυνάμεων για τη ΝΔ.
Εθνικό χρέος και στοίχημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι να εμπνεύσει!
διαβάστε τη συνέχεια... 
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Η ΛΕΣΒΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ “ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ” !!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η “κοινωνία αξιών” με αντιπροσωπεία της, επισκέπτεται τα νησιά του Αν. Αιγαίου που αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα λόγω του πλήθους μεταναστών που αποβιβάζεται σ’ αυτά, μέσω των παράνομων κυκλωμάτων διακίνησης.
Ξεκινώντας από τη Λέσβο, υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχουν αποβιβαστεί περίπου 90.000 παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες.
Οι κυριότερες διαπιστώσεις που προέκυψαν από την επιτόπια έρευνα, είναι οι εξής:
  1. Οι τοπικές αρχές ασφαλείας, Αστυνομικοί και Λιμενικοί, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο εξοντωτικό έργο, λόγω της αδιάκοπης καθημερινής ροής (μ.ο. 2.000 άτομα ημερησίως),  της έλλειψης υποδομών ενδιαίτησης, αποδεικτικών στοιχείων ταυτότητας και χαρτιών, και των δυσκολιών στην επικοινωνία και διαχείριση του ετερόκλητου μεγάλου πλήθους (εθνοτικές διαφορές, θρησκευτικές/πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, απαιτήσεις ελέγχου υγείας, οικογένειες με ανήλικα, ασυνόδευτα παιδιά, επιθετικοί/διεκδικητικοί νέοι, επικίνδυνοι/ύποπτοι φονταμενταλιστές κλπ.).
  2. Οι τοπικές Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, έχουν αναλάβει τεράστιο διαχειριστικό και συντονιστικό έργο, χωρίς να έχουν θεσμικά αρμοδιότητα, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από κατάλληλους συμβούλους και κυβερνητικούς/ διοικητικούς/συντονιστικούς φορείς. Επίσης δεν τους έχουν εκχωρηθεί και τα απαιτούμενα κονδύλια για τη δημιουργία και λειτουργία υποδομών και ευκολιών ενδιαίτησης/φιλοξενίας/κράτησης/ελέγχων υγείας κλπ.
  3. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, έχει αναλάβει μεγάλο κομμάτι για την διαμονή του τεράστιου όγκου των μεταναστών και διενεργεί το συντονιστικό έργο των πολλών ΜΚΟ που έχουν προσέλθει. Κάποιες εξ αυτών προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, αλλά κάποιες άλλες δεν υποστηρίζουν με επάρκεια την αποστολή για την οποία χρηματοδοτούνται. Στην ουσία οι ΜΚΟ καλύπτουν το έλλειμμα αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού.
  4. Οι πολίτες ως επί το πλείστον, παρά την υποβάθμιση της ζωής τους, δείχνουν  συγκινητική φιλόξενη διάθεση και ανοχή, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αναγκών του τεράστιου και ετερόκλητου πλήθους, προβάλλοντας σημαντικές ανθρώπινες αξίες και υψηλό πολιτισμικό επίπεδο!!!
  5. Υπάρχουν οι λίγες εξαιρέσεις αυτών που εκμεταλλεύονται τις ανθρώπινες ανάγκες (διακινητές και μαυραγορίτες), οι οποίοι πρέπει να ελεγχθούν αυστηρά για την παράνομη και απάνθρωπη δράση τους.
  6. Η υπουργός  μεταναστευτικής πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου όχι μόνο φάνηκε ανεπαρκής, αλλά ακολούθησε συνολικά καταστροφική πολιτική:
  • Λάμπει δια της απουσίας της! Δεν έχει διαμορφώσει καμία αξιόπιστη, ολοκληρωμένη και εφικτή στρατηγική για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού αυτού προβλήματος, που αναμένεται ότι θα διογκωθεί στο μέλλον. Η διαχείριση γίνεται αντιδραστικά, καθυστερημένα, συναισθηματικά και χωρίς σχέδιο. Βασίζεται μόνο στο φιλότιμο κάποιων ενδιάμεσων λειτουργών στην αλυσίδα της δημόσιας διοίκησης και την υπευθυνότητα των τοπικών αρχών.
  • Η άνευ όρων ανεκτική πολιτική της αποθράσυνε όλο το κύκλωμα της παράνομης διακίνησης από την Τουρκία
  • Ο γενικευμένος χαρακτηρισμός ως” προσφύγων”, όλων των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μεταναστών, ακυρώνει το νομικό πλαίσιο καθώς και κάθε προσπάθειες συνετής και ορθολογικής κατανομής και διαχείρισης.
  1. Η  διαχείριση του πολύπλοκου αυτού προβλήματος από πλευρά της Ελλάδος, απαιτεί ρεαλισμό, ορθολογισμό, δικαιοσύνη, απεγκλωβισμό από απλοϊκές συναισθηματικές προσεγγίσεις και οπωσδήποτε ολοκληρωμένη στρατηγική με αξιοποίηση όλων των διατιθέμενων πόρων.
  2. Μία ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή στρατηγική είναι το ζητούμενο. Δεν είναι όμως δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή συνδρομή θα είναι δίκαιη και χωρίς υστεροβουλία για τη χώρα μας. Εμείς είμαστε αυτοί που υφίστανται τις μεγαλύτερες δυσμενείς επιπτώσεις από την πολυπληθή αυτή μετανάστευση. Η κυβέρνηση οφείλει μέσα στα πλαίσια πάντα των ανθρωπιστικών αξιών μας, να προστατεύσει τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον τόπο μας από τις δυσμενείς αυτές επιπτώσεις.
  3. Η “κοινωνία αξιών” έχει διαμορφώσει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο γι’ αυτό, και το έχει καταθέσει από τον Μάρτιο στην αρμόδια Υπουργό. Έκτοτε δεν είδαμε κάποια ενέργεια από την πλευρά του Υπουργείου, ούτε υπήρξε απάντηση στις συνεχείς οχλήσεις μας. Την επικαιροποιημένη πρότασή μας που προέκυψε από τις επιτόπιες επισκέψεις μας, θα την υποβάλλουμε εκ νέου άμεσα και ελπίζουμε αυτή τη φορά να υπάρξει πιο ενεργή και υπεύθυνη αντίδραση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Κορινθίας



  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPHDUPxOl5-RbxyWxMvA31V5g_wMjh4TiHnlaEaFc9rbT1QA_FilJRLZwUlUe24Bjz6izyaPIlwR2sMO5rvzM3dW2O-BRwzda37nwEzg6LwaORqQag_m6Ewu0SynQ78Fwqd-eYE9diJ39f/s400/apagoreusi-dasi.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

                                        
Βάση απόφασης της Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας – Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές :
      α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ. Σωτήρα - τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στη κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι, από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού. 
      δ.   Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Μ. Σ. Τρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Πρ. Ηλία )


Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στα επαρχιακά και κύρια δημοτικά δίκτυα που συνδέουν και εξυπηρετούν τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς και τα άτομα που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τις προαναφερόμενες περιοχές, πράγμα που οφείλουν να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο τις δραστηριότητές τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας και των Πυροσβεστικών Διατάξεων.  
Η απαγόρευση ισχύει για τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.   
           
Παρακαλούμε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητα τους για την σήμανση και τον έλεγχο των προαναφερθέντων περιοχών καθώς  και την ενημέρωση των κατοίκων