Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Η Καλλονή... πλήρωσε τα «σπασμένα» της Καμπάλα - Νίκη 4-0 για τον Παναθηναϊκό

Η Καλλονή... πλήρωσε τα «σπασμένα» της Καμπάλα
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον τόπο του… εγκλήματος από τον αποκλεισμό της Ευρώπης και αυτή τη φορά, νίκησε εύκολα με 4-0 την Καλλονή για τη 2η αγωνιστική της της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός παρά τα 4 τέρματα που πέτυχε δεν έπιασε ιδιαίτερη απόδοση αλλά οι παίκτες του ήταν συγκεντρωμένοι και απέφυγαν τα εύκολα λάθη στην άμυνα που του στέρησαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League από την Καμπάλα. Με τη νίκη απέναντι στην Καλλονή, που περιορίστηκε σε ρόλο θεατή στη διάρκεια του αγώνα, οι «πράσινοι» έκαναν το 2Χ2 στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το κλίμα στην έναρξη του αγώνα δεν ήταν και το καλύτερο στην «Λεωφόρο» με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στην Θύρα 13 να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Όμως, το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Καρελής στο 9΄ με κοντινό πλάσε μετά από σέντρα του Ζέκα «έδιωξε» το άγχος των γηπεδούχων.
Στο 21΄ ο Μπέργκ δεν κατάφερε να σκοράρει αφού το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ αλλά στο 31΄ εκμεταλλευόμενος ένα λάθος γύρισμα του Ούκα προς τον τερματοφύλακα έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον Χογκ και σε κενή εστία έκανε το 2-0.
Οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες της Καλλονής στο πρώτο μέρος του αγώνα ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη στο 35΄, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στιλ, και ένα σουτ του Γιουκάρη που πέρασε για λίγο άουτ.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Καλλονή να αμύνεται μαζικά.
Στο 58΄ μετά από μια φάση διαρκείας οι «πράσινοι» έκαναν το 3-0 με προβολή του Ταυλαρίδη μετά από ασθενή απόκρουση του Χογκ σε κοντινό σουτ του Καρέλη. Στο 80΄ ο Πέτριτς μετά από παράλληλο γύρισμα του Καλτσά διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Αφου, λοιπόν όλα είχαν κριθεί οι οπαδοί έστειλαν το μήνυμά τους... Αρχισαν να τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους από το 87' κι έπειτα, θέλοντας να πουν ότι όταν αυτή θα παίζει όπως πρέπει θα επιβραβεύεται.
 Παναθηναϊκός (Αναστασίου):Στιλ, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Πράνιτς (72΄ Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Νίνης (16΄ Πέτριτς), Αμπέντ, Καρέλης (78΄ Καλτσάς), Μπεργκ.
Καλλονή
(Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ούκα (54΄ Μάρκοβιτς), Αντέντζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Γιουκάρης (65΄ Γεωργίου), Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος..