Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Πέρασαν στους "4" του Κυπέλλου Κορινθίας Τενεάτης Αθικίων, Κόρινθος 2006 , Ηρακλής Ξυλοκάστρου και ΠΑΣ Κόρινθος .

Αποτέλεσμα εικόνας για πανκαμαριακοσ

Στην ημιτελική φάση ( φάση των "4" ), του Κυπέλλου Κορινθίας, προκρίθηκαν , σήμερα ο Τενεάτης Αθικίων, η Κόρινθος 2006 , ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου και ο ΠΑΣ Κόρινθος .
Στους σημερινούς νοκ άουτ αγώνες της προημιτελικής φάσης  του Κυπέλλου Κορινθίας ο Τενεάτης πήρε την πρόκριση με 4 - 2 στα πέναλτι στη Νεμέα επί του Παννεμεατικού καθώς ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν ισόπαλοι 2 - 2. Με το "αστρονομικό" 0 - 9 η Κόρινθος 2006 νίκησε τον ΠΑΟ Κουταλά και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στους "4" του Κυπέλλου πέρασε και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου που δάμασε με 1 - 0 στα Εξαμίλια την τοπική Δάφνη. Τέλος ο ΠΑΣ Κόρινθος πήρε δύσκολη πρόκριση στην παράταση με σκορ 3 - 1 επί του Πανκαμαριακού καθώς ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1 - 1.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ                                                                                           Παννεμεατικός - Τενεάτης Αθικίων 2 - 2 ( καν αγ και παρ.) 2 - 4 στα πέναλτι                                                                                       ΠΑΟ Κουταλά - Κόρινθος 2006 0 - 9                                                         Δάφνη Εξαμιλίων - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 0 - 1                                         ΠΑΣ Κόρινθος - Πανκαμαριακός  1 - 1 (κανονικός αγώνας ) 3 - 1 παράταση



    Συνάντηση Πελοπόδα Καλλίρη με τη Διοικητήρια του Νοσοκομείου Κορινθου με στόχο τις καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας

    Εμφάνιση IMG_3394.JPG
    Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αλέξη Αλεξόπουλου με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου κα Δήμητρα Καλομοίρη.
    Συζητήθηκαν διεξοδικά πολλά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Κορίνθου. Ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε την Διοικήτρια ότι θα συνδράμει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, εντάσσοντας ώριμα έργα που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας στο νέο ΕΣΠΑ.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:
    «Στόχος μας είναι να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συμπολίτες μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους. Γνωρίζω ότι και εσείς προσπαθείτε να λύνετε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του Νοσοκομείου Κορίνθου, είναι κοινή η  προσπάθεια και εμείς θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς όφελος των συμπολιτών μας».



    Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

    Παρέμβαση Τατούλη στον Αποστόλου για άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ελαιοπαραγωγής του 2017

    Σχετική εικόνα
    Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτελεσματική εκτέλεση του προγράμματος Δακοκτονίας για το 2017 ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.
    Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή το 2016 από την αυξημένη προσβολή δάκου κυρίως λόγω της ελλιπούς και καθυστερημένης χρηματοδότησης από το Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητά η κατανομή των πιστώσεων στην Πελοπόννησο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες ψεκασμών ώστε να είναι αποτελεσματικοί.
    Σημειώνει επίσης ο κ. Τατούλης ότι το 2017 πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας 3,2 εκατομμύρια ελαιόδεντρα επιπλέον του 2016, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των ζωνών ΠΟΠ ελαιολάδου, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες προβλέψεις τόσο στο χρόνο, όσο και στο ποσό χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια.
    Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισημαίνει τέλος ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία προμήθειας των φυτοπροστατευτικών δακοκτονίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα που θα έχουν επιπτώσεις τόσο στο χρόνο εφαρμογής των προγραμμάτων, όσο και στην αποτελεσματικότητά τους.  


    Οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών

    Οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών

    heart health
    Ο σφυγμός ή καρδιακός παλμός είναι η μετάδοση του κύματος αίματος, που προκαλείται από την καρδιακή συστολή, στο τοίχωμα των αγγείων. Ο αριθμός των σφυγμών σε κατάσταση ηρεμίας αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη τόσο της φυσικής μας κατάστασης όσο και της κατάστασης της υγείας μας. Πόσοι ,όμως, γνωρίζουν ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών;

    (VIDEO) Χρίστος Δήμας: Η Κυβέρνηση απέτυχε στο ΕΣΠΑ

    Εμφάνιση
    Συγκεκριμένα παραδείγματα ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στερούν σημαντικούς πόρους από την πραγματική οικονομία έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ.Δήμας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την πορεία απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ολιγωρία της Κυβέρνησης οδήγησε δεκάδες εκατομμύρια πίσω στα ευρωπαϊκά ταμεία ως αναξιοποίητα, την ώρα που αρκετά άλλα προγράμματα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση παραμένουν στα συρτάρια σε μια εποχή που η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα.
    Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας σημείωσε για όσα αναφέρει στο βίντεο: «Τα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους που έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία είναι ελάχιστα και σίγουρα αρκετά χαμηλότερα από αυτά που παρουσιάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δείτε στο βίντεο από τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανεπάρκειας τους, η οποία στερεί χρήματα από την αγορά».

    Δικαίωση εργαζομένων για καταβολή 13ου & 14ου μισθού -Νομοθετική ρύθμιση ζητά η ΚΕΔΕ

    Nα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση και ειδικότερα τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και σχετική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για την απόδοση ή όχι αναδρομικά του 13ου και 14ου μισθού στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν δικαιωθεί σε δικαστήρια μετά από προσφυγές, ζητά η ΚΕΔΕ.
    Το θέμα είχε φέρει στην επιφάνεια αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, δημοσιεύοντας αποφάσεις δικαστηρίων που άνοιγαν το δρόμο για επιστροφή και μάλιστα με αναδρομική ισχύ των καταργημένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επίδομα Αδείας

    Πήραν ΦΕΚ οι νέες προθεσμίες προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

    Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν οι νέες αποφάσεις για:
    -Τροποποίηση της Προκήρυξης 5Κ/2016 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 12/21.12.2016 (τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).
    -Τροποποίηση της Προκήρυξης 6Κ/2016 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 13/21.12.2016 (τ. Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).
    Σε αυτές υπογραμμίζονται οι αλλαγές ως προς την προθεσμία της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
    Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ 
    aftodioikisi.gr

    Σκουρλέτης: Οριστική λύση για συμβασιούχους -Να εφαρμόσουν το νόμο οι δήμαρχοι


    Την προώθηση μίας δίκαιης, διαφανούς και οριστικής θέσης για την επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατά τρόπο που θα αίρει την πολιτική ομηρεία των εργαζομένων, με απόλυτο σεβασμό στην ενωσιακή και εθνική νομοθεσία και στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ κάλεσε και τους δημάρχους να εφαρμόσουν το νόμο.

    Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα κατα του Ηλία Ψινάκη

    Για πρώτη φορά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μιας πόλης κατηγορεί ουσιαστικά το Δήμαρχό της για απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης με αφορμή τη σύσταση ιδιωτικής εταιρίας που έχει συστήσει ο… ίδιος ο Δήμαρχος. Τι ακριβώς συνέβη;

    Από το Μάιο του 2015, ο Ηλίας Ψινάκης έχει συστήσει μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία

    Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής το 2019

    Εμφάνιση
    Παρών δηλώνει για τις εκλογές του 2019 και για την Περιφέρια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα επί 12 χρόνια, μέχρι πρότινος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , και Περιφερειακός Σύμβουλος σήμερα Αττικής, σε πρόσφατη συνέντευξη του σε γνωστό ναυτιλιακό περιοδικό. 

    Το σίγουρο είναι και προκύπτει τόσο από την συνέντευξή του, όσο και από καθε συνομιλία είτε με τον ίδιο, είτε με τους στενούς του συνεργάτες, ότι ο δραστήριος 48χρονος αυτοδιοικητικός, ετοιμάζεται για το στοίχημα του 2019, επιλέγοντας

    Αυτές είναι οι χώρες με το γρηγορότερο ίντερνετ στον κόσμο

    chart
    Στην 69η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες βρίσκεται η Ελλάδα ως προς τις ταχύτητες του διαδικτύου, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet Report» για το 3ο τρίμηνο του 2016.
    Την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και η Νορβηγία. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται η Σουηδία και η Ελβετία, αντίστοιχα. Ακολουθούν η...

    Δημοπράτηση έργου στην Αρκαδία

    Αποτέλεσμα εικόνας για Λεωνιδίου – Βασκίνας
    Τη δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση οδών που συμβάλλουν στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Βασκίνας» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

    Άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τα προβλήματα των μηχανικών λόγω του νέου ασφαλιστικού ζητά το ΤΕΕ – Επιστολή Στασινού προς Πετρόπουλο

    Εμφάνιση DSC_0044.jpgΤα τεράστια προβλήματα που έχει ήδη δημιουργήσει στους μηχανικούς και στον τεχνικό κόσμο της χώρας η εφαρμογή του Ν. 4387/2016 για το Ασφαλιστικό, οι εφαρμοστικές Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι και η έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης επιδεινώνονται πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση.

    Για αυτόν τον λόγο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έκανε νέα παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας με συγκεκριμένα αιτήματα, όσον αφορά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού.

    Στασινός προς Κυβέρνηση για ΕΦΚΑ: είστε ανοργάνωτοι και παίρνετε από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μηχανικών διπλές δόσεις

    Εμφάνιση DSC_0044.jpgΟξεία επίθεση για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαπολύει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Αφορμή είναι τα χθεσινά πρωτάκουστα συμβάντα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μηχανικών και των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Σύμφωνα με καταγγελίες δεκάδων μηχανικών στο ΤΕΕ, οι τραπεζικοί λογαριασμοί

    Όταν μιλούν οι αριθμοί (6). Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Καθίζηση και στα τουριστικά έσοδα


    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
    Το πέτυχαν και αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στα δυο χρόνια της «διακυβέρνησής» τους τα έσοδα από τον τουρισμό – το μοναδικό «ζεστό» χρήμα που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης έμπαινε και μάλιστα αυξανόμενο στη χώρα – μειώθηκαν κατά 6.6%.
    Όπως θα διαπιστώσετε, τα έσοδα μειώθηκαν παρά την αύξηση του αριθμού των τουριστών, ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς ο τουρισμός τα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω της αχαρακτήριστης διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού εκ μέρους της κυβέρνησης.
    Θα δείτε επίσης πως όλα τα προηγούμενα χρόνια ο τουρισμός βρισκόταν σε άνοδο χωρίς πουθενά να σημειώνεται μείωση εσόδων, τα οποία ακολουθούσαν την ανοδική πορεία του τουριστικού ρεύματος.

    Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: «Πολιτική επιλογή και πράξη η ανάδειξη και επιβράβευση των υγιών δυνάμεων στο χώρο του Αθλητισμού»

    Εμφάνιση ψυχογιός 1-1.jpeg
    Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, παρευρισκόμενος στην εκδήλωση του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη βράβευση των αθλητών του Ομίλου, απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στις δράσεις, τα έργα και τη γενικότερη πολιτική που χαράσσεται από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα του Αθλητισμού.
    Καταρχάς, ο βουλευτής τόνισε ότι ο σχεδιασμός του Υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού βασίζεται στην υλοποίηση πολλών και μικρών έργων ανά Νομό σε αντίθεση με τα λίγα και μεγάλα έργα σε συγκεκριμένους Νομούς που πραγματοποιούνταν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.
    Συγκεκριμένα όσον αφορά στην Κορινθία, τόνισε ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2016 εντάχθηκαν δύο αθλητικά έργα και συγκεκριμένα η κατασκευή των αποδυτηρίων στο Γήπεδο του Ζευγολατιού και η διαμόρφωση και αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεμέας. 
    Παράλληλα υπογράμμισε ότι μετά από ενέργειες της αρμόδιας Επιτροπής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο προϋπολογισμός του 2017 για τον Αθλητισμό είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες για χρηματοδότηση έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2017.
    Εκτός από τα παραπάνω, στρατηγικής σημασίας είναι και η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Φορέων.  Πρόκειται για την εφαρμογή διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και έχει ήδη προκηρυχθεί, η οποία προβλέπει την καταγραφή Σωματείων και Συλλόγων με ένα κι όχι περισσότερα ΑΦΜ και με πραγματική δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Ψυχογιός, «ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του αθλητικού κόσμου που επιτρέπει στην Πολιτεία τη συνεργασία και επιβράβευση υγιών Σωματείων, όπως ο Ποσειδώνας Λουτρακίου».
    Τέλος, αναφέρθηκε στον νέο Αθλητικό Νόμο που αναμένεται να έρθει στη Βουλή, ο οποίος θα περιλαμβάνει και την απλή αναλογική στις εκλογές Ομοσπονδιών και Ενώσεων, δίνοντας τη δυνατότητα σε υγιείς δυνάμεις του Αθλητισμού, που τώρα δεν ακούγονται και δεν εκφράζονται επαρκώς, να αναδειχθούν και να συμμετέχουν.
                                                                                                                                    Κόρινθος, 31.01.2017
                                                                              Γιώργος Ψυχογιός
                                                            Βουλευτής Κορινθίας  
                                                                                               ΣΥΡΙΖΑ