Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών

Οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών

heart health
Ο σφυγμός ή καρδιακός παλμός είναι η μετάδοση του κύματος αίματος, που προκαλείται από την καρδιακή συστολή, στο τοίχωμα των αγγείων. Ο αριθμός των σφυγμών σε κατάσταση ηρεμίας αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη τόσο της φυσικής μας κατάστασης όσο και της κατάστασης της υγείας μας. Πόσοι ,όμως, γνωρίζουν ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές των καρδιακών παλμών;

Διαβάστε περισσότερα 


syntagografisiΗ Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής διαμαρτύρεται για τον περιορισμό της συνταγογράφησης


Την διαμαρτυρία της για για τον περιορισμό του δικαιώματος των γενικών γιατρών στη συνταγογράφηση εκφράζει η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Συγκεκριμένα, η επιστολή της Ένωσης έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα 

gripi sxoleiaΟδηγίες για την πρόληψη της γρίπης στα σχολεία


Οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες, για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης  απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο του υπουργείου συστήνονται τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα 

Αυτές είναι οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ

PISa
Με τη συμμετοχή 350 Προέδρων και Εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το ασφαλιστικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την περίθαλψη των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα 

eopyyyΠρος αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές


Την έναρξη της πανελλαδικής αναστολής εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου φυσικοθεραπευτών στην τελευταία του συνεδρίασή του, ενώ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 έχει προγραμματιστεί απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr