Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

“Εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος εκλογές – Βολές Ζωής - Βαρουφάκη κατά Τσίπρα – Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει... τους λογαριασμούς

“Εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος εκλογές – Βολές Ζωής - Βαρουφάκη κατά Τσίπρα – Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει... τους λογαριασμούς

Πολλά ήταν τα τηλεφωνήμα που προηγήθηκαν του ανασχηματισμού και η επιλογή που δυσκόλεψε περισσότερο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι αυτή του υφυπουργού Εργασίας, πόστο που τελικά κατέληξε στον Παύλο Χαϊκάλη μετά από απανωτές αρνήσεις.

Σύμφωνα με το Mega, την πρόταση αρνήθηκαν εκτός από τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ με δυσκολία δέχτηκε την αλλαγή του υπουργείου και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.


Οι πολιτικές εκτιμήσεις είναι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα κρατήσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και το κλείσιμο της νέας συμφωνίας και στη συνέχεια θα υπάρξουν εκλογές προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολτικό τοπίο.

Ντομινίκ Στρος-Καν εναντίον Γερμανίας: Με αυτά που κάνετε στην Ελλάδα καταστρέφετε την Ευρώπη

Ντομινίκ Στρος-Καν εναντίον Γερμανίας: Με αυτά που κάνετε στην Ελλάδα καταστρέφετε την Ευρώπη
«Προς τους φίλους μου Γερμανούς», απευθύνεται ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν (ΝΣΚ), μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και στο κείμενο υπογραμμίζει τις καταστροφικές και «θανατηφόρες» συνέπειες για την ίδια την Ευρώπη, του τρόπου με τον οποίο οι πιστωτές αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση.

«Ο Ολάντ, κράτησε καλά», ξεκινάει το κείμενό του. «Η Μέρκελ αψήφησε αυτούς που δεν ήθελαν, με καμία δύναμη, μια συμφωνία. Τιμή και στους δύο».

«Μια συμφωνία που έχει αρκετές πιθανότητες εφαρμογής, απομακρύνοντας ή διαγράφοντας τους κινδύνους του Grexit.

Δεν είναι επαρκής, αλλά είναι καλό που επιτεύχθηκε» αναφέρει ο ΝΣΚ και προσθέτει:

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στη Ζάκυνθο - Φωτιά και στην Ηλεία

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στη Ζάκυνθο

Μεγάλη πυρκαγιά καίει από τις απογευματινές ώρες δασική έκταση στο βουνό Σκοπός, στο Καλαμάκι Zακύνθου, χωρίς να απειλούνται κατοικίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν καεί 500 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ζακύνθου προσπαθούν να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα το εκκλησάκι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας, στην κορυφή του βουνού.
Στο σημείο βρίσκονται 10 οχήματα με 25 άντρες ενώ στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν και δύο καναντέρ.
Σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Είναι η δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες ημέρες στο σημείο, καθώς την προηγούμενη Κυριακή κάηκαν 100 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης.

*Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσα του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα.

Γκίκας Χαρβούβελης: «Από το mail μου στη συμφωνία»

Γκίκας Χαρβούβελης: «Από το mail μου στη συμφωνία»
ΤΟΥ ΓΚΙΚΑ Α. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
Πρώην υπουργού Οικονομικών
στον «Έλευθερο Τύπο της Κυριακής»
 
ΖΟΥΜΕ μια ιστορική και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Η κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, βάζει φρένο σε μια καταστροφική πορεία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους Ελληνες και κάνει την εθνικά επιβεβλημένη επιλογή: Να παραμείνουμε στην ευρωζώνη και να εργαστούμε για τη νέα αρχιτεκτονική της Ελλάδας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.

Πριν από επτά μήνες είχαμε ολοκληρώσει μια συμφωνία που αν είχε εφαρμοστεί θα ήμασταν τώρα έξω από τα Μνημόνια, με πρόσβαση στις αγορές και με προληπτική γραμμή στήριξης από την Ευρώπη (ECCL) και το ΔΝΤ. Η τότε συμφωνία περιείχε δημοσιονομικά μέτρα μόνον ενός δισ. ευρώ, και μάλιστα με στόχο ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ για το 2015.

Το tweet του νέου υφυπουργού Παύλου Πολάκη για...προδότες και κότες που σαρώνει το διαδίκτυο


Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση στην κυβέρνηση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ.Παύλου Πολάκη στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ο κ.Πολάκης εκτός του ότι στο παρελθόν είχε παραδεχθεί ότι ως δήμαρχος Σφακίων διατηρούσε δύο ταμεία, ένα άσπρο κι ένα..μαύρο (δείτε εδώ) προκαλεί αρνητική εντύπωση και με τα tweet που έχει κάνει στην προσωπική του σελίδα όπου εμφανίζεται τουλάχιστον διχαστικός και δραχμολάγνος.
Το tweet που σαρώνει το διαδίκτυο είναι ένα από τα τελευταία του στις 6 Ιουλίου όπου παραθέτει μαντινάδα για το ΝΑΙ και το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί τους Έλληνες που ψήφισαν ΝΑΙ προδότες και κότες.
Δείτε το
Δείτε τα σχόλια που έχει δεχθεί εδώ και λίγη ώρα από όσους τον ακολουθούν
antισταση παθλο αντισταση οχι στα μνημονια και στους γερμανους τραπεζιτες 
βρε καλώς τόν υπουργοοοο. Σε κοτέτσι βρίσκεσαι τωρα η σε υπουργείο? θα πέσει πολυ γέλιο. Συνέχισε ετςι 
  1h1 hour ago
Το κοκκοράκι κικιρικικι θα με ξυπνάει κάθε πρωί. Καλός ήρθες στην πραγματικότητα.
  Μην αυτομαστιγώνεστε έτσι σύντεκνε! Πονάνε ωρέ τα παλληκάρια;
  ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΑΚΗ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ. ..ΚΟΤΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα με capital controls – Δεν αλλάζει το όριο των 60 ευρώ για τα ΑΤΜ αλλά φτάνει σωρευτικά στα 420 ευρώ την εβδομάδα

Σωρευτικές αναλήψεις ώς 420 εβδομαδιαίως από τις τράπεζες
Αθήνα
Εκδόθηκε και δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, μετά από την υπογραφή της απ' 'όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία ορίζεται ο τρόπος επαναλειτουργίας των τραπεζών από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.
Το ημερήσιο όριο αναλήψεων από ATM διατηρείται στα 60 ευρώ ημερησίως, όμως μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες θα μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 420 ευρώ ανά εβδομάδα.
Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τις εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις και τους σπουδαστές στο εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από την Ελλάδα 5.000 ευρώ το τρίμηνο. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.
Για την περίπτωση νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται καταβολή μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό.
Newsroom ΔΟΛ

Νεκρός άνδρας βρέθηκε στο καμένο δάσος του Καρέα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/kareas-708.jpg?itok=w84jVEjZ
Βύρωνας
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο καμένο δάσος του Καρέα. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε κοντά στο μνημείο των πεσόντων.
Η σορός του δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση.
Σημειώνεται ότι αγνοείται η τύχη ενός 47χρονου αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στην περιοχή του Υμηττού, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.
Ο 47χρονος ο οποίος υπηρετούσε στις παιδικές κατασκηνώσεις και ήταν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αγνοείται από το μεσημέρι της Παρασκευής.
Newsroom ΔΟΛ

Τις πληγές τους μετρούν τα Βάτικα Λακωνίας, σε ύφεση η φωτιά - Κάηκαν σπίτια, χωράφια

 
Τις πληγές τους από την καταστροφική πυρκαγιά μετρούν τα Βάτικα Λακωνίας.

Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και τα δύο ενεργά μέτωπα που υπήρχαν το Σάββατο (ένα στο βουνό πάνω από τους Αγίους Αποστόλους και το δεύτερο προς το χωριό Καστανιά) έχουν αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν κάποιες εστίες φωτιάς στην κορυφογραμμή του βουνού. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν και γαλλικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση πληρωμής του φόρου!

Παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου η ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που θα προκύψει από τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν εφέτος.

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση πληρωμής του φόρου!Η σχετική νομοθετική ρύθμιση δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (με την ΠΝΠ για τις τράπεζες), καθώς οι προθεσμίες για την πληρωμή των τριών δόσεων ήταν αρχικά νομοθετημένες για το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου αντίστοιχα.
Όμως, με απόφαση της τέως αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, έχει παραταθεί και η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις 26 Αυγούστου από τις 27 Ιουλίου.

Προς διευκρίνιση είναι εάν η παράταση για την πληρωμή της πρώτης δόσης αφορά και όσους έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση, καθώς όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, η καταβολή της πρώτης δόσης παρατείνεται έως την 31η Αυγούστου για όσους κάνουν φορολογική δήλωση από την ημέρα δημοσίευσης της ΠΝΠ έως τη λήξη της περιόδου υποβολής.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε ύφεση τα μεγάλα πύρινα μέτωπα - Εβδομήντα εννέα πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σε ύφεση, βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό, τη Μαλακάσα, τη Νεάπολη Λακωνίας, τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας και το Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Σκύρο, που ξέσπασε τα τα ξημερώματα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. H πυρκαγιά κατευθύνεται προς τη θάλασσα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. 
.Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (από χθες στις 6 το πρωί έως σήμερα το πρωί) εκδηλώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.
 Ειδικότερα, όσον αφορά την πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας

Ορκωμοσία κονσέρβα

Μια ορκωμοσία κυβέρνησης, εξπρές που δεν έμοιαζε σε τίποτα με καμία άλλη ήταν η σημερινή. Ήταν μάλιστα τόσο διαφορετική που προκάλεσε μούδιασμα σε όσους προσπαθούσαν να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα.
Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος και έκανε την δήλωση της ημέρας. Είπε ότι παίρνει στα χέρια του μια καυτή πατάτα την οποία θα προσπαθήσει να δροσίσει.

Στην συνέχεια, και αφού είχαν προσέλθει όλοι οι νέοι υπουργοί, άρχισε η ορκωμοσία. Μόνο που κάνεις εκτός από τους ίδιους και ελάχιστους συγγενείς τους δεν την είδε σε ζωντανή σύνδεση. Αυτό ήταν πρωτοφανές. Και κανείς δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί συνέβη αυτό.

Επίσης, μέχρι αυτή την ώρα και ενώ χθες είχε ανακοινωθεί ότι μετά την ορκωμοσία θα γίνει υπουργικό συμβούλιο και αμέσως μετά οι τελετές παράδοσης – παραλαβής, τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί.

Μητέρα Τσίπρα: "Μακάρι να μην γινόταν πρωθυπουργός ο Αλέξης - Στεναχωριέμαι που πιέζεται τόσο"

Μητέρα Τσίπρα: `Μακάρι να μην γινόταν πρωθυπουργός ο Αλέξης - Στεναχωριέμαι που πιέζεται τόσο` Σε μία ανθρώπινη συνέντευξη η μητέρα του πρωθυπουγρού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται στο βάρος που έχει πέσει στους ώμους του γιου της για το μέλλον της χώρας, ενώ δεν παραλείπει να καμαρώσει για τα εγγόνια της!

Δηλώσεις της μητέρας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, φιλοξενεί η εφημερίδα Παραπολιτικά.
Η κυρία Αρίστη, αναφέρει για τις δύσκολες ώρες των τελευταίων ημερών: "Τρεις μέρες τώρα δε μπόρεσα να κοιμηθώ. Το μυαλό μου ήταν διαρκώς στον Αλέξη και στενοχωριέμαι που πιέζεται τόσο πολύ. Έχει πέσει όλο το βάρος της χώρας μας στις πλάτες του".

Επίθεση με τόξο στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους - Φόβοι και έρευνες για τρομοκρατικό χτύπημα!

Κορινθία: Επίθεση με τόξο στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους - Φόβοι και έρευνες για τρομοκρατικό χτύπημα! 
Όλα έγιναν την ώρα που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, βρισκόταν μέσα στο εξοχικό του, στους Αγίους Θεοδώρους...
Την επίθεση επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές. Όλα έγιναν αργά το βράδυ, την ώρα που ο Κώστας Σημίτης βρισκόταν μέσα στο εξοχικό του, στους Αγίους Θεοδώρους, που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία...

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες, έριξαν τρία βέλη με τόξο στην είσοδο του σπιτιού χωρίς ο πρώην πρωθυπουργός να καταλάβει το παραμικρό. Το πρωί, όταν έφτασε στο εξοχικό άντρας της προσωπικής του ασφάλειας, βρήκε τα βέλη και ειδοποίησε την αστυνομία.

Την υπόθεση χειρίζεται πλέον η αντιτρομοκρατική καθώς υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικού χτυπήματος. Το εξοχικό αποκλείστηκε το πρωί, με τον κ.Σημίτη να μην έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την επίθεση..
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSIΤο εξοχικό του Κώστα Σημίτη είχε βρεθεί στο στόχαστρο αγνώστων και τον Δεκέμβριο του 2013. Τότε είχε ξεσπάσει φωτιά από εμπρηστικό μηχανισμό, υπολείμματα του οποίου, βρέθηκαν στη βεράντα του σπιτιού.

Συγκεκριμένα, στη βεράντα του σπιτιού του πρώην πρωθυπουργού βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (μπαταρία, υγρό και χρονοδιακόπτης), ενώ από τη φωτιά καταστράφηκε ένα μικρό μέρος του σπιτιού..

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - NEA ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ

 
Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή μεταξύ των χωριών Σπαθοβονίου και Αρχαίων Κλεωνών.
Η φωτιά έχει αποτεφρώσει δεκάδες στρέμματα αλλά ευτυχώς δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.
Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και σωτήρια. Οχήματα από Κορινθία και τους όμορους νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας με δεκάδες πυροσβέστες ρίχτηκαν στην μάχη για την κατάσβεση.
Στην γιγαντιαία επιχείρηση συμμετείχαν ακόμα οχήματα και πυροσβέστες από Πάτρα Ναύπακτο Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία .Συμμετείχαν επίσης από αέρος κι δύο καναντέρ.
Σήμερα Σάββατο από το πρωί επιχειρούν περίπου 20 οχήματα με 50 άνδρες ,για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Δυστυχώς δεν έχουν σύμμαχο τον καιρό αφού στην περιοχή πνέον δυνατοί άνεμοι.
Στο μεταξύ μία νέα πυρκαγιά εξερράγη σήμερα κοντά στα Αθίκια Κορινθίας.
Η φωτιά   εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα αλλά υπήρχε κίνδυνος επέκτασης σε παρακείμενη ρεματιά  . Η ταχύτατη  επέμβαση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα 

Η Ελλάδα φλέγεται - Έγκλημα εκ προμελέτης

Η Ελλάδα φλέγεται - Έγκλημα εκ προμελέτης
 Της Γεωργίας Λινάρδου

Δε μας έφτανε ο καλοκαιρινός εφιάλτης του 2007 με τις πυρκαγιές ν’ αφήνουν πίσω τους 63 νεκρούς! Σήμερα η πυροπροστασία της χώρας μάχεται κυριολεκτικά «γυμνή» να σβήσει τις φλόγες!

Τέλη Ιουνίου στη Λάρισα γίνεται το 19ο Συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. Το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Σταμούλης δε χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις: «Δώστε μας εξοπλισμό, δώστε μας μέσα!»
Τι εννοούσε;
Καινούργια οχήματα και λάστιχα για τα πυροσβεστικά οχήματα, σωλήνες, αφρό, εξοπλισμό για τους πυροσβέστες. Μακάρι να ήταν υπερβολή, αλλά δεν είναι αυτό που μας περιγράφει πυροσβέστης: «Κάποιοι δανειζόμαστε από τους συναδέλφους μας και κάποιοι που μπορούν ανανεώνουν μόνοι τους τον εξοπλισμό τους»!!!
Ένα ακόμη καλοκαίρι που ο «βασιλιάς» είναι «γυμνός».

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Κορινθίας


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPHDUPxOl5-RbxyWxMvA31V5g_wMjh4TiHnlaEaFc9rbT1QA_FilJRLZwUlUe24Bjz6izyaPIlwR2sMO5rvzM3dW2O-BRwzda37nwEzg6LwaORqQag_m6Ewu0SynQ78Fwqd-eYE9diJ39f/s1600/apagoreusi-dasi.jpg
                                                                                
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                       
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                                                                                                           
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ              
                    
ΘΕΜΑ: “Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε       εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές”

                                                               
Βάση απόφασης της Συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας – Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5 απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές :
      α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ. Σωτήρα - τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1ος χωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στη κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι, από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού
      δ.   Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Μ. Σ. Τρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Πρ. Ηλία )


Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στα επαρχιακά και κύρια δημοτικά δίκτυα που συνδέουν και εξυπηρετούν τους οικισμούς που βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς και τα άτομα που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τις προαναφερόμενες περιοχές, πράγμα που οφείλουν να περιορίσουν στο άκρως απαραίτητο τις δραστηριότητές τους για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα της Πυροπροστασίας και των Πυροσβεστικών Διατάξεων. 
Η απαγόρευση ισχύει από τo Σάββατο 18 Ιουλίου και ώρα 7.00πμ έως και την Κυριακή  19  Ιουλίου και ώρα 23.30.          
            Παρακαλούμε τους αποδέκτες να ενεργήσουν καταλλήλως και σύμφωνα με την αρμοδιότητα τους για την σήμανση και τον έλεγχο των προαναφερθέντων περιοχών καθώς  και την ενημέρωση των κατοίκων.       


           
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

             ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι ΚΑΛΛΙΡΗΣ
   

Τα νεα πρόσωπα της Κυβέρνησης

Στο υπουργείο Εσωτερικών νέο πρόσωπο είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που αναλαμβάνει υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη θέση του Γιώργου Κατρούγκαλου
Ο νέος αναπληρωτής  είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και ιδρυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC.
Είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και μέχρι σήμερα ήταν γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, θέση που υπάγεται απ' ευθείας στον Αλέξη Τσίπρα.Ο ιδρυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων VPRC είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών.
Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2009 υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο γνωστικό αντικείμενο «Ποσοτική Ανάλυση Πολιτικής».