Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εμβολιασμοί: Ξεπεράστηκαν σήμερα οι 11.350.000 στην Ελλάδα

 Εμβόλια: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 15 έως 17 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς Εμβολιασμοί 

Ξεπεράστηκαν σήμερα οι 11.350.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 6 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 57,3% του γενικού πληθυσμού και 66,5% επί του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 5.715.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 54,5% στο γενικό πληθυσμό και 63,6% στον ενήλικο πληθυσμό.

ΦΕΚ επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε επιπλέον Υπηρεσίες

  

Κοινή Απόφαση των κ.κ. Μ. Βορίδη, Κ. Χατζηδάκη, Κ. Πιερρακάκη, Δ. Μιχαηλίδου, Β. Κικίλια, Β. Κοντοζαμάνη και Ζ. Ράπτη, με θέμα « Παρακολούθηση και τρόπος ελέγχου της συμμόρφωσης με την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 », δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Β’ 3959/«27.8.2021», το οποίο κυκλοφόρησε το Σάββατο 28 Αυγούστου.
 
Ο AIRETOS.GR υπογραμμίζει ότι η παρ.2 του αρ.1 της ΚΥΑ περιλαμβάνει επέκταση

Κοντοζαμάνης – Από 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις υγειονομικών που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους

 Κοντοζαμάνης – Από 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις υγειονομικών που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς και για το τι θα συμβεί στα νοσοκομεία από 1η Σεπτεμβρίου. Ο κ. Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη

Πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός – Τα πρώτα τηλεφωνήματα του Μαξίμου στους υπουργούς

Πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός – Τα πρώτα τηλεφωνήματα του Μαξίμου στους υπουργούς 

Προς τα τέλη της εβδομάδας φαίνεται να σχεδιάζεται η ανακοίνωση του ανασχηματισμού και η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα είναι η τελευταία με την παρούσα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος.

Ο γρίφος της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου

Ωστόσο ακόμα και τώρα δεν αποκλείεται μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής με ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος το πρωί ή το απόγευμα της Τρίτης καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν πέσει τα πρώτα τηλέφωνα από το μέγαρο Μαξίμου σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης.

Μεσολόγγι: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Συμεών

 Μεσολόγγι: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Συμεών	 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή 'Αγιος Συμεών Μεσολογγίου, χωρίς, μέχρι στιγμής, να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από παρακείμενο ΧΥΤΑ και επεκτάθηκε σε γειτονική δασική έκταση.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες 36 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα και 13 οχήματα, επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ από αέρος συνδράμουν με τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εμβολιασμός:Πότε και ποιο εμβόλιο θα γίνει η τρίτη δόση – Έρχεται νέο για τις τις μεταλλάξεις;

Εμβολιασμός - Τρίτη δόση 

  Για το πότε θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και τι ισχύει με το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο εμβόλιο που θα καλύπτει τις μεταλλάξεις, μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

Σε σχετική ερώτηση η κα.

Εκλογές-θρίλερ στη Γερμανία: Ποιον δίνουν Καγκελάριο οι δημοσκοπήσεις

 Σήμερα ο Τσακαλώτος γνωρίζει τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας 

Από τις στάχτες του αναγεννιέται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα στη Γερμανία, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ολαφ Σολτς και το SPD μπορούν να προσβλέπουν

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 392 νέα κρούσματα σήμερα (86 στην Ηλεία - 75 στην Μεσσηνία - 116 στην Αχαΐα.)


Μεγάλη αύξηση , σε σχέση με χθες,  κρουσμάτων κορωνοϊού (+171), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 392 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων   τρεις περιοχές παρουσιάζουν και σήμερα  υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 116 νέα κρούσματα, η Μεσσηνία με 75 και η Ηλεία με 86.

Εκατόν Ενενήντα (190) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 35 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 75 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 80 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (25), Αρκαδίας (20) και Λακωνίας (35).

Επίσης άλλα 202 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (116) και Ηλείας (86).   

Σήμερα  30 / 8 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 392 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 40.156 ( 18.856 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 30 / 8 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (116),  Μεσσηνίας  (75) ,  Κορινθίας (35), Ηλείας (86), Αργολίδας (25), Αρκαδίας (20) και Λακωνίας (35)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                16.733

Π.Ε. Κορινθίας             6.371

Π.Ε. Ηλείας                  4.843

Π.Ε. Μεσσηνίας           4.569

Π.Ε. Αργολίδας           3.391

Π.Ε. Αρκαδίας             2.862

Π.Ε. Λακωνίας            1.849