Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 30/8-5/9 2021

  

Κάμερα Ζιζάνιο

Καθημερινά, Δευτέρα έως Σάββατο στις 09:00 

 


Ταινίες μικρού μήκους που έχουν ως δημιουργούς παι­διά και νέους έως 20 χρόνων. Δημιουργική ομάδα για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής επικοινωνίας και έκφρασης των νέων ανθρώπων.

 


Οδός Ελλήνων

Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18:00







Προσωπικότητες που κρύβονται πίσω από την ονομα­τοδοσία δρόμων της Αθήνας. Ποια ήταν η ζωή και το έργο τους; Πώς επηρέασαν την ιστορία της Ελλάδας και της ανθρωπότητας;


Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20:00 και Σάββατο στις 18:00







Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστο­ρίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.













Φιλαράκος

Δευτέρα, 30/8 στις 23:00




Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Χάιντι Χόνινχμαν (2018). Έξι τρυφερές ιστορίες ανιδιοτελούς προσφοράς, στήριξης και αγάπης, με πρωταγωνιστές ισάριθμους ανθρώπους που ανακαλύπτουν πως η ρήση «ο καλύτε­ρος φίλος του ανθρώπου» δεν είναι απλώς ευφυολόγη­μα, αλλά  απόσταγμα σοφίας.  










Το Διαζύγιο: Η Δίκη της Βίβιαν Αμσαλέμ

Τετάρτη, 1/9 στις 24:00







Ταινία σε σκηνοθεσία Ρονίτ Ελκαμπέτζ και Σλομί Ελκαμπέτζ, με τους Ρονίτ Ελκαμπέτζ, Σιμόν Αμπκαριάν, Γκαμπί Αμρανί (2014). Η Βίβιαν Αμσαλέμ βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο οποίος δεν δέχεται να της δώσει διαζύγιο. Καθώς ο θρησκευτικός νόμος στο Ισραήλ απαιτεί τη συναίνεση του συζύγου, το δικαστήριο των ραβίνων αδυνατεί να βρει λύση. Η Βίβιαν όμως επιμένει, επιστρέφοντας κάθε φορά με μια καινούργια αίτηση.









Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 2/9 στις 23:00







Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζή­τηση για το μέλλον της Πολιτικής Προστασίας - οι προ­τάσεις για το νέο μοντέλο και οι προκλήσεις για την επόμενη μέρα.











Λούντβιχ

Παρασκευή, 3/9 στις 22:00







Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουκίνο Βισκόντι με τους: Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρόμι Σνάιντερ, Σιλβάνα Μα­γκάνο, Τρέβορ Χάουαρντ, Χέλμουτ Γκριμ, Γκερτ Φρεμπ, Τζον Μούλντερ Μπράουν (1973). Κινηματο­γραφική μεταφορά της ζωής του Λουδοβίκου Β´ της Βαυαρίας. Η στέψη του ως βασιλιάς σε ηλικία 18 ετών, ο έρωτας με την ξαδέρφη του, η καταπιεσμένη ομοφυ­λοφιλία του, η αδιαφορία του για τη διοίκηση της αυτο­κρατορίας, η σοβαρή ασθένειά του και εν τέλει, η ψυχο­λογική του κατάρρευση.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 4/9 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Χειμερία Νάρκη

Σάββατο, 4/9 στις 23:00







Τούρκικη ταινία σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν με τους: Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σο­ζέν, Ντεμέτ Ακμπάγκ (2014). Πρώην ηθοποιός και εύ­πορος κληρονόμος, ο Αϊντίν ζει με τη νεαρή σύζυγό του και την πρόσφατα διαζευγμένη αδελφή του, διευθύνο­ντας έναν κομψό ξενώνα στην Καππαδοκία. Όταν, όμως, ένα μικρό αγόρι ρίξει μια πέτρα στο παράθυρο του τζιπ του, μια σειρά γεγονότων θα τον φέρουν αντι­μέτωπο με την αληθινή ζωή και τους ανθρώπους της.











Η Αμερική του Όσκαρ

Κυριακή, 5/9 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Τόρφιν Ίβερσεν (Νορβηγία, 2017). Ο δεκάχρονος Όσκαρ έχει ένα όνειρο. Να τρέξει και να παίξει στα λιβάδια κάνοντας ιππασία μαζί με την μητέρα του. Λίγο πριν τις καλοκαι­ρινές διακοπές, η μαμά του Όσκαρ τού ανακοινώνει ότι
θα πάει στην Αμερική, ενώ ο ίδιος θα πρέπει να μείνει πίσω στη φάρμα με τον γκρινιάρη παππού του. Ευτυχώς όμως ο Όσκαρ θα γνωρίσει τον Λίβαϊ και το μικρό του άλογο. Θα στήσουν μαζί  ένα τρελό σχέδιο για να δια­σχίσουν με μια βάρκα με κουπιά τον Ατλαντικό ωκεα­νό, ώστε να βρουν τη μαμά του Όσκαρ.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία